:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ

Отменят закон за приличното облекло

Парламентът на островната държава Малави отмени действащия в страната вече 20 години закон за приличното облекло, съобщи Българска телеграфна агенция. Отсега нататък туристките, които посещават това райско кътче на земята, няма да притичват до специалната стая на летището, за да се преоблекат в "нещо по-благопристойно".

Преди на жените се забраняваше да носят панталони, както и поли, които не закриват коленете. За минижуп се плащаше глоба, да не говорим за къси панталонки. Дамите с шорти бяха застрашени даже от арест.

"Законът за приличното облекло" не бе отминал и силния пол. На мъжете не се позволяваше да носят клоширани панталони в стил 60-те и дълги коси. Според закона косата на мъжете не можеше да стига до яката на ризата или на сакото.

Санкциите обаче изгониха много от туристите в Малави. Сега властите се надяват те отново да се върнат в курортите на страната, за да се закрепи икономически местната туристическа индустрия.
478
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД