:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Нещо ново за публиката

Интересно развитие на темата за публичния регистър, високотехнологично развитие - преди няколко дни известен политик декларира имотното и паричното си състояние в специална страница в Интернет. Същевременно и други държавни мъже и жени заявяват, че и те, така, по принцип, защо не, но разбира се, добре-добре, как, ами да - и други такива все в подкрепа на идеята за публичен регистър.

Да се обяви имотното състояние на българските политици в Интернет не е лоша идея, там такива причудливи неща има, тя и това ще поеме. Но кой ще чете тази информация?

Чужденците надали се интересуват от публичния ни регистър, те каквото си заслужава да се знае за българските политици, отдавна го знаят.

Огромна част от българите нямат достъп до Интернет.

По-младите хора пък, които имат, надали ще си губят времето с това, те като прочетат, че еди кой си големец е декларирал лично притежание в размер на 100 лева в банка и половин идеална част от наследствена барака в провинцията, веднага влизат в сайта "Job search" и започват да премислят програмисти в Германия ли да отидат или хотелски рецепционисти в Обединените арабски емирства.

И все пак публичен регистър трябва да има. При това общодостъпен.

За да е такъв, имотното и паричното състояние на публичните личности би могло да се разгласява чрез специални агитационни влакове, които да обикалят непрекъснато страната. Над населените места, край които не минават жепе линии, може да прелитат дирижабли, носещи големи светещи реклами. Не са лош вариант спретнати таблици, окачени отстрани на превозните средства от градския транспорт. Може и направо ватманите и шофьорите да четат по радиоуредбите си избрани страници от публичния регистър.

Но да бъдем реалисти!

За да се съгласят политиците изобщо това да стане, нека публичният регистър да се направи по следния начин - записват се данните на компактдиск и той се изстрелва с космически кораб надалеч в междузвездното пространство така, както на времето "Вояджър" понесе песента "Излел е Делю хайдутин". Само така той ще стане реалност.

А как ще принесе той полза?

Има как. Ще уловят след време извънземни двата космически апарата и ще намерят компактдисковете. Ще чуят песента и ще си кажат "Ооо... Ето от къде са тръгнали българите". После ще прочетат публичния регистър и ще си кажат "Ооо! Ето до къде са стигнали"!

Пък няма как да не им стане интересно и току-виж най-сетне кацнали на земята.
446
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД