:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Следващият транш иде през септември, ако мисията го одобри

Каконен: Данъците може да паднат с много

Парното да се замрази, но токът - не бива, смята Юха Каконен
Данъците могат да паднат с много, ако държите разходите под контрол. Това заяви вчера Юха Каконен, шеф на мисията на МВФ за България, малко след като кацна със самолет на "Бритиш еъруейз" на аерогара София. В противен случай намалението ще е минимално, предупреди Каконен. Той обаче добави, че при всички случаи ставките ще падат, защото това е добре за икономиката на България.

Следващият транш от 70 млн. долара ще дойде през септември, когато се събира бордът на директорите на МВФ, каза още Каконен.

Цените на парното може и да останат без промяна през зимата, но за тока трябва да видим какво влияние ще има върху печалбата на НЕК, добави човекът на Международния валутен фонд.

Правителството ни изпрати плана за преструктуриране на регионалните топлофикации и ако той е достатъчно добър, цените на парното може и да не се вдигат, каза Каконен. За тока обаче Каконен беше доста резервиран, също както и представителят на МВФ у нас Питър Стела, който заяви преди седмица, че цената на тока трябва да се вдигне. По план следващото увеличение е от 1 юли.

Жизненият стандарт няма да се повиши, като замразите цените. Това го пробваха при комунизма и се провали, категоричен бе Каконен. Преди време зам.-шефът на фонда Стенли Фишер нарече подобно решение неуспешно. Каконен призова, вместо да държим цените, да намаляваме разходите.

България се представя доста добре, растежът ще е по-висок от очакваното, похвали ни Каконен. Той успокои, че инфлацията, която надхвърли прогнозите още в началото на годината, ще намалява. Дефицитът на текущата сметка обаче ще е по-висок от планирания заради по-високите международни енергийни цени, каза Каконен. Точни сметки ще се правят по време на мисията, която ще продължи до края на месеца.

Очаквам чуждите инвестиции да покрият дефицита в текущата сметка, каза още Каконен. Той заяви, че се надява до края на годината да бъдат финализирани продажбите на БТК и Булбанк. Но дори и без тях в близките месеци нямало опасност за платежния баланс.
221
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД