:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 484
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Немците претърпяха най-големия си кошмар на голям турнир

Рибек изхвърлен от бундестима

Представянето ни на европейското беше катастрофа, призна треньорът
Снимки: Ройтерс
Селекционерът на Германия Ерих Рибек е аут от националния отбор. Бундестимът претърпя най-голямата катастрофа в историята си след Втората световна война, отпадайки безславно от Евро 2000. Последният и най-голям пирон в ковчега на трикратния световен и европейски шампион заби Португалия, като би немците с 3:0. В последните 55 г. Германия бе отпадала в предварителната група само на Евро'84.

Официалната версия на германския футболен съюз (ГФС) е, че Ерих Рибек сам е подал оставка. Той обяви това на пресконференция 12 часа след поражението от португалците. "Обадих се на президента на ГФС Егидиус Браун и го информирах. Решението ми е следствие от представянето ни на Евро 2000, което е катастрофа", каза Рибек.

Той добави, че се чувства предаден от играчите, и призна вината си, че не е извикал най-добрите германски футболисти на този етап. 63-годишният Рибек бе назначен за национален селекционер след Мондиал'98, когато бундестимът отпадна на четвъртфинал от Хърватия под ръководството на Берти Фогтс. В нито един момент Рибек не успя да намери правилния състав и оставката му бе искана от футболната общественост в страната още преди европейското. Най-големият успех в треньорската му кариера е спечелването на Купата на УЕФА през 1988 г. с "Байер" (Леверкузен).

"Имах две задачи, когато се наех с тази работа. Първата беше да класирам отбора за Евро 2000. Втората - да се представим добре, но се провалихме", обясни треньорът, който през цялото време не търсеше вината в себе си, а обвиняваше германските отбори, че не развивали талантливи футболисти.

"Днес е черен ден за нашия футбол. Никой от играчи и треньори няма право да прехвърля отговорността", заяви вицепрезидентът на футболния съюз Герхард Майер-Форфелдер.

"Изненада няма. Класираха се двата технични отбора, а не Англия и Германия", констатира легендата Карл-Хайнц Румениге.

Вероятните заместници на Рибек са Юп Хайнкес, Джовани Трапатони и Кристоф Даум.
 
***
818
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД