:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бизнесмени пуснаха уебадрес от цифри на Bango.net

Плащат до 15 000 долара за популярен номер, най-търсен е 007
Трима бизнесмени от Кейбридж пуснаха в сайта Bango.net система, с помощта на която всеки може да си регистрира уебадрес от цифри, съобщи The Register. Основната цел на тази услуга е да осигури удобство при ползването на Интернет-ресурси чрез мобилни телефони. На цифрова клавиатура е много по-лесно да се набере адрес във вид на номер, отколкото URL, състоящ се от букви.

За да ползвате услугата на Bango, трябва да модифицирате своя браузър с помощта на малка програмка, която ще вземете от сървъра. Напишете в полето URL цифровия адрес, започвайки със символа "!". Сървърът Bango.net намира в своята база обикновения адрес на уебстраницата, съответстващ на цифровия, и извършва преадресирането.

Авторите на идеята смятат, че от нея ще се възползват не само собствениците на мобилни телефони, но и потребителите на традиционни персонални компютри. 63% от населението на земята не използва латинските букви. За тези, които не знаят английски, може би ще е по-лесно да запомнят цифри, отколкото английски думи.

Повече от милион са вече регистрираните цифрови адреси. Няколко от най-популярните номера са били продадени за 10 000 фунта стерлинги (около 15 000 долара) всеки. Потребителите регистрират като цифрови адреси на своите уебстраници (наричат се Bango-номера) своите телефонни номера, кодове на стоки, дати на рождени дни и други запомнящи се числа. Дължината на Bango-номера може да е от 1 до 50 цифри. Цената за поддръжка е от 2,49 долара за месец нагоре в зависимост от типа и дължината на номера. За повечето от номерата се предлага тримесечен безплатен пробен период на изпитание. Един от най-търсените номера е 007.

Не можеш да сложиш компютъра в устата си и да се нахраниш с него, казва Кюзи Овузу, координатор на групата "Юбилей-2000", която ратува за освобождаване на бедните страни от борчовете им към богатите. Членове на групата запалиха ноутбук на един от плажовете в Окинава.

Канадският премиер Жан Кретиен обсъжда с френския президент Жак Ширак (на преден план на снимката) детайли от току-що приетата харта за глобално технологично общество. На заден план: Тони Блейр, Бил Клинтън и Владимир Путин. Руският президент предложи на колегите си да си пишат по електронната поща. Те се съгласиха.

389
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД