:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Събота

7 дни, 10.50 ч

"Тарзан - потомъкът на рода Грейстоук"

Историята на детето, отрасло в джунглата, този път стриктно се придържа към оригинала на Едгар Броус. Това, което прави тази екранизация по-различна и по-вълнуваща от предишните, е търсенето на автентично поведение в актьорите. За обучението им е ангажиран зоологът Роджър Футс, който дни наред ги е тренирал, докато постигнат типичните за маймуните движения и поведение. Филмът има номинация за "Оскар" за адаптиран сценарий и грим.

Реж. Хю Хъдсън. Участват: Кристоф Ламбер, Анди Макдауъл и Йон Холм



Канал 1

"Веселите момчета"

Филмът е възстановена версия на първата съветска музикална кинокомедия "Веселите момчета", снимана през 1934 година. Звучи музиката на Дунаевски - оригинален запис, песни на Лебедев-Кумач, изпълнени от Леонид Утьосов и Любов Орлова. Животновъдът Костя е и музикант. Неговата несподелена любов е Леночка - бъдеща звезда в Болшой театър. Истинската му любов е и на сцената, и в живот със селското момиче Анета...

Реж. Григорий Александров. Участват: Леонид Утьосов, Любов Орлова, Михаел Стрелков и др.



Евроком, 20.30 ч

"Жули Леско"

Жули научава, че бившият й съпруг е катастрофирал с малък самолет на път за Сингапур, и то точно когато полицията го издирва заради злоупотреба с милиони франкове. Малката Бабу не врява в смъртта на баща си - дори й се струва, че го е видяла сред тълпата на улицата. Жули също се усъмнява...

Реж. Каролин Юпер. Участват: Вероник Жоне, Жером Анже, Мус Диуф и др.

----

Неделя 20.8

7 дни, 22.30 ч

"Един така дискретен герой"

Един мъж решава да стане герой в последните дни на войната, в която не е участвал. През смутната зима на 1944 година в Париж той си измисля нов, по-красив и по-богат живот и се превръща в творец на лъжи, като с измами и премълчавания успява да създаде невероятен образ и да получи почести, могъщество, любов... но докога?

Реж. Жан Одиар. Участват: Матио Касовиц, Анук Гринберг и Сандрит Киберлен



Канал 1

"Любов и ненавист"

Филмът е испанска версия, направена по сюжета на "Ромео и Жулиета". Ненавистта между две богати цигански фамилии се ражда от любовта между мъж и жена. Танцът е смисълът на живота им и чрез него тези уникални танцьори изразяват своите чувства и преживявания. Безумната любов между Ана и Мануел завършва трагично както при Шекспировите герои.

Реж. Висенте Ескрива. Участват: Кристина Ойос, Хосе Санчо, Хуан Хименес и Санчо Гарсия



Диема+, 18.55 ч

"Маша и животните"

Едно съвременно момиче разплита вълшебното кълбо на книгите и попада във фантастичния свят на приказките. На прекрасна горска поляна Маша среща любимите на всички деца кукли и животни, които й заговарят с човешки гласове. Но в гората има и неприятели. В приглушените кътчета дебнат опасности...

Реж. Михаил Юзовски. Участват: Лиза Чепурная, Марина Яковлева, Любов Соколова



------

Понеделник 21.8

БКТВ, 17.30 ч

"Стрелецът"

В град без ред единственият закон е този на Джери Крантс и неговата банда убийци. Бързо и тихо те убиват без милост. Нищо и никой не може да ги спре. Последната надежда на хората е новият шериф Майкъл Атъртън. Но в бандата се появява нов член - Кайл, който се оказва по-коварен и от главатаря. Той спечелва доверието на града, ликвидирайки Джери, но много скоро показва истинската си същност.

Участват: Майкъл Дудиков и Ранди Травис



Евроком, 21.30 ч

"Отвъд скамейките"

Бил и Харпър се опитват да преодолеят скорошната загуба на десетгодишния си син Натаниъл. За Бил всичко на този свят губи смисъла си. Опитвайки се да извади от апатията своя приятел, професор Хилтън Бълбериу запален фен на бейзбола, се опитва да го убеди да стане треньор на детския отбор. Бил се съгласява с неохота и започва да сглобява отбора.

Той открива Лъки Даймънд, който е роден за атлет и става звездата на отбора.

Реж. Майкъл Суитцър. Участват: Ричард Дейн, Грейсън Фрайк и др.



Центрум груп, 20.30 ч

"Астероид 2"

Националната обсерватория на САЩ е по следите на нещо изключително важно - кометата "Флетчър" е изпратила два големи астероида извън орбита, насочвайки ги застрашително към Земята. Астероид е заличил някога вида на динозаврите и е унищожил хиляди квадратни мили, той действа със заряда на хиляда атомни бомби, разпръсквайки огън и надигайки безброй ударни вълни. НАТО, Националната гвардия и Военновъздушните сили имат само 48 часа, за да спасят Земята.

Реж. Брадфорд Мей. Участват: Майкъл Бийн, Анабела Шиора и Дон Франклин

----

Вторник 22.8

БКТВ, 17.30 ч

"Сега и всичко"

17-годишен младеж е застрелян. По-късно изчезва девойката Катя Ханзек, обявена от чехите за издирване. Бащата Йержи Ханзек тръгва да търси дъщеря си и скоро неговият труп е намерен в обгоряла кола. Комисар Ерлихер и верният му Каин в поредната акция срещат много трудности. Замесени са доста хора. Този път опитните криминалисти трябва да се доберат до канал за пласиране на момичета.

Реж. Бернд Бьолих. Участват: Петер Зодан, Михаел Ладе и др.



Евроком, 21.30 ч

"Сезонът на надеждата"

Прекрасната наглед малка ферма за лимони на семейство Хакет е пред прага на разорението. Майкъл Хакет цял живот е работил усилено, за да запази имението, но синовете му не искат да наследят занаята на баща си. Когато правителственият инспектор обявява, че лимонената им горичка е заразена, Майкъл вижда как целият му труд отива по дяволите. Дали неочакваното завръщане на дядо Сам ще помогне на семейството да преоткрие любовта и да преодолее трудностите.

Реж. Маркус Кол. Участват: Ралф Уейт и Стефан Ланг



Диема+, 21.30 ч

"Белият Бим, Черното ухо"

Това е филм за бялото и черното в нашия живот, за доброто и злото, за верността, добротата и приятелството. Чрез съдбата на главния герой и неговото куче ще преживеете пречистващата тъга на сблъсъка между красотата и коварството, таланта и невежеството.

Реж. Станислав Ростороцкий. Участват: Вячеслав Тихонов, Генадий Кочкожаров и Михаил Зимин

----

Сряда 23.8

БКТВ, 17.05 ч

"Робин Худ"

Това е историята за легендарния защитник на бедните и онеправданите. Векове назад в Нотингамското графство Робин Худ и приятелите му са прогонени от барона на Шеруудската гора. Те успяват да преодолеят трудностите и премеждията и се превръщат в закрилници на бедните и потиснати селяни. Героичният и смел мъж среща хубавата Мариан и се бори за истинската любов.

Реж. Даниел Бърт. Участват: Ричард Грийн, Бернадет Фаръл и Алън Уитли



Евроком, 21.30 ч

"Голямата мечта"

Красивата и запалена по спорта конна ездачка Паола тренира на манежа, когато изведнъж конете стават неспокойни заради избухналия в съседния обор пожар. Деветгодишната дъщеря на Паола - Марина, която послушно си стои на манежа, изпада в безсъзнание и е закарана в детската клиника. Докато главният лекар е зает преди всичко да обръща внимание на красивата майка, Паоло и Стефания имат грижата за новата пациентка. За щастие Марина няма опасни и тежки изгаряния.

Реж. Паоло Поети. Участват: Масимо Дапорти, Катарина Бьом и Адриано Панталео



Би Ти Ви, 20.30 ч

"Фатално сближаване"

Архитектът Питър Браунинг и привлекателната му съпруга, която е звезда от сапунен сериал, решават да отидат на романтична почивка с яхта. Но те изобщо не могат да си представят какво ги очаква на това пътешествие.

Реж. Камило Вила. Участват: Лий Хорсли, Фелисити Уотерман, Лес Минг и Уилям Забка

----

Четвъртък 24.8

БКТВ, 22.40 ч

"Куршум за рая"

Съдбата на Карата и неговата простреляна от турците гайда потресаващо се вплита в комитските бунтове в Одринско и Македония. Алчност, предателство и убийства тегнат като прокоба над хората на войводата. А той праща с измама на явна смърт Михаил Палазов от село Чокманово, по прякор Карата. "Куршум за рая" - все заради жълтици, а не в името на свободата!

Реж. Сергей Комитски. Участват: Досьо Досев, Стоян Алексиев, Антони Генов и др.



Евроком, 21.30 ч

"Довиждане, деца"

Филмът е базиран на събитията от детството на Луи Мал по време на Втората световна война. Това е затрогващ разказ за смелостта на група възпитатели в едно католическо училище в окупирана Франция, решили да скрият от нацистите няколко еврейски момчета и породилата се дружба между две от тях - французин и евреин.

Реж. Луи Мал. Участват: Гаспар Манес, Рафел Фейто и Франсис Расет



7 дни, 22.55 ч

"Китайски сервиз"

Филмът разказва увлекателната история на неколцина картоиграчи от началото на века, които всъщност са дяволски артистични и елегантни лъжци. Полицията е безсилна и местните полицейски началници са в паника, а в същност, както се изразява един от героите, "Всички тук са мошеници включително и аз самият".

Реж. Витали Москаленко. Участват: Ана Смокина, Олег Янковски, Сергей Никоненко и Сергей Безруков

----

Петък 25.8

БКТВ, 0.45 ч

"Искам те мъртъв"

В навечерието на 4 юли призракът на войната в Залива ще преобърне живота на сестрите Луис и Сали. Празникът им се превръща в черен ден на смърт под разветите национални знамена, понеже невинаги този, който се завръща, е онзи, когото чакате. Един подвиг е едно предателство, един национален герой е една подменена самоличност - за да узнаете в последния момент кой кой е.

Реж. Уилям Лъстинг. Участват: Бо Хопкинс, Тимъти Ботъмс и др.



Евроком, 21.30 ч

"Затворът"

Мартин Срайдон от известна фамилия е обвинен в подривна дейност срещу правителството, след като е посетил концерт на "Амнести интернешънъл" в Зимбабве през 1986 година. Задачата да изтръгне признания е поверена на полковник Крюгер от Тайната полиция. Два дена Марти е подложен на физически и психически тормоз, но когато Крюгер му показва фалшиви свидетелски показания на негови приятели, той рухва...

Реж. Артър Пен. Участват: Найджъл Хоторн, Ерик Столц и Луис Госет



7 дни, 20.30 ч

"При Бени"

Блестящото изпълнение на Луис Госет Джуниър съживява драмата на един горд мъж, който вижда как времето лети край него и му се изплъзва. Дори в работата си няма късмет, защото има опасност да бъде изместен от по-млад и доста напорист колега.

Реж. Майкъл Шулс. Участват: Луис Госет Джуниър, Сисли Тайсън и Дейвид Харис
1492
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД