:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Глоба 50 лева, ако прескочите жп релси

С глоба от 5 до 50 лв. ще се наказват гражданите, които прескачат жп линиите на гарата извън зоните за обслужване на пътници, замърсяват чакалните и пероните, пушат на забранени места. Това записа парламентът в Закона за железопътния транспорт.

От 50 до 150 лв. ще плащат всеки, който повреди железопътно съоръжение. Шофьорите, които преминават жп линия извън предвидените места, се наказват с глоба от 200 до 500 лв. За същото нарушение каруците дължат от 5 до 200 лв. Ако някой препречи или блокира движението на влаковете, както и ако повреди железопътната инфраструктура, ще бъде глобен от 25 000 до 50 000 лева.

(Продължава на 7-а стр.)

Глоба 50 лева, ако прескочите жп релси

Машинисти или други служители по жп транспорта, които пият по време на смяна или работят с концентрация на алкохол или на друго упойващо вещество в кръвта над 0,3 на хиляда, ще се наказват с 300 до 500 лв. Упражняването на дейност ще им се забранява за срок от 5 години.

Икономическата комисия предлага в закона да се запише и глоба от 1500 до 3000 лв. за влакове, които се движат с превишена скорост. Обсъждането на тази санкция бе отложено за следващата седмица.
565
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД