:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Мобиком" ще раздава дивидент за 1998 година

"Мобиком" ще раздаде дивидент на съдружниците си - БТК и полицейската фирма РЕС, за 1998 г. Това е решило вчера събранието на съдружниците в мобилния оператор, съобщи икономическият директор на БТК Елена Георгиева.

БТК и РЕС имат общо 51% от "Мобиком". Те, както и притежателят на останалите дялове - британската "Cable & Wireless", ще получат дивидент от печалбата за първи път от три години насам. През 1997 и 1998 г. съдружниците взеха само 10 316 марки, което е 30% от дивидента, а останалото бе вложено обратно във фирмата.

Решението идва чак сега, защото през 2000 г. фирмата очакваше да стане носител на лиценза за втория GSM-оператор покрай сделката за БТК. Заради неясната ситуация дружеството трябвало да търси допълнителни средства за развитието си или да не раздаде дивидент. Оперативната печалба на "Мобиком" е намаляла от 35 млн. на 31 млн. марки заради засилването на конкуренцията.

Фонокартите "Мобика", които са част от "Мобиком", засега няма да увеличават цените си, тъй като новият договор с БТК за 2001 г. не предвижда телекомът да вдига своите цени за фонокартния оператор.
552
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД