:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 243
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Проститутките практикували под прикритието на салон за масажи

Бомба помете публичен дом във Варна

Поръчка от конкуренцията или неплатен рекет са двете версии засега
Взрив помете третия етаж на блок в центъра на Варна във вторник вечерта. Бомбата била заложена пред входа на всеизвестен скъпарски бардак. Вчера сутринта любопитни продължаваха да се трупат около полицейските заграждения край входа на ул. "Македония" 35. Цялото пространство отпред бе посипано със стъкла.

"Удариха по масажистките", бе най-често чуваната реплика.

Експлозията избухнала около 20,35 часа, 5 минути по-късно бил подаден сигнал на тел. 166. Взривната вълна е помела и четирите метални върти на етажа. Те са изкривени и изкъртени от раздробените си каси. Между апартаментите с номера 7 и 8 бомбата е издълбала дупка с размери 30 на 30 см. Единственият пострадал е 15-годишният син на съседите - сем. Стоянови, който бил откаран в хирургията на Окръжна болница с порезни рани по лицето и тялото. Момчето е наранено от строшени стъкла.

Екип работил почти цялата нощ на мястото на взрива, за който по първоначални данни е с 200 грама тротилов еквивалент. Вчера сутринта се чакаха специалисти от ДОТИ-София.

Собственик на злополучния апартамент е Иванка Асенова Сергеева, шеф на фирма "Информационно обслужване"-Варна и бивш общински съветник от БСП. Тя не бе открита за коментар, защото трябвало да пътува в планирана командировка в София. Имала е насрочена среща в Министерството на финансите. Тя заминала малко след като огледала на място щетите.

Жилището било отдавано под наем поне от 5 г., като в последните 3-4 г. съседите били принудени редовно да търсят съдействието на полицията. Първо се оплаквали от наемателите грузинци, които стреляли от балконите, щом се напиели. От 3 г. пък съседите са пропищели от новите обитателки, които се занимавали с проституция.

Наемателка на апартамента по данни на полицията е 29-годишната Кристина Николова, родом от Ямбол. Нейната фирма "Прана-Кристина Николова" е регистрирана през 1993 г. По документи апартаментът трябвало да е салон за масажи. В местния печат обаче се рекламира като Клуб за масаж "Лора". "Пред входа редовно спират скъпи коли, от които слизат платежоспособни на вид клиенти", разказват съседите. Мераклиите често бъркали етажа или номера на апартамента и се е случвало нерядко да позвънят на нечия друга врата и да попитат: "Тук ли правите масажи." "Не звънете тук, не масажираме", написал с тебешир на входа си младеж от долния етаж, за да се отърве от среднощни гости.

На 29 януари 1999 г. при полицейска операция в апартамента заедно с наемателката Николова е заловена проститутката Даниела, на 24 г. С постановление на районната прокуратура от 9 февруари 1999 г. срещу Кристина е започнало дознание за склоняване към проституция. Събраните материали обаче отлежават в ОСС до юни 2000 година. Препратени са към 1-о РПУ, което извършва проверка по случая.

От август т. г. досега в бардака са засичани варненките Росица, Румяна и Марияна, 32-годишната Пенка от Коларци, Добричко и Юлияна П., на 36, от Гоце Делчев.

Вчера полицията привика Кристина Николова на разпит, по случая образувано предварително производство срещу неизвестен извършител.

"Още два подобни публични дома има на стотина метра разстояние от взривения апартамент", твърдят живеещите в блока. Конкуренцията е едната от версиите за причината за взривяването. Според втората версия жриците на любовта не са си платили данъка към мутрите.
5193
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД