:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВЕРНИСАЖ

Три изложби канят посетители

И тази седмица ще зарадва ценителите на изобразителното изкуство с интересни прояви. Преди ден се откри експозиция-живопис на Любен Генов. През последните години името на художника се наложи покрай смелите му абстрактни композиции, предпочитанието му към сложни колоритни нюансировки и големоформатни платна, които дават възможност да разгърне в пълнота идеите си. Представените сега творби са създадени специално за настоящата изложба.

Друга интересна експозиция бе открита в началото на седмицата в центъра "Борис Христов". Озаглавена е "Цвят и стих" и представя творби на Светла Христова, вдъхновени от стиховете на Людмила Хрисова.

В Софийска градска художествена галерия, в рамките на цикъла "Място за срещи", пък е подредена изложба на Камен Танев и Ася Кованова. Наречена е "Генезис". Скулпторът Танев експериментира със зараждането на формата и процеса на нейното обособяване в пространството. Като идеално тяло сферата въплъщава най-добре тази идея. В настоящата изложба авторът търси максимална близост с природата като най-естествен контекст за възприемане на неговите органични създания. Метаморфозите, през които те преминават, са „заснети" от Ася Кованова. Видеото позволява проследяването на самия процес на създаване, който е съществена и неделима част от живота на завършените форми в експозицията.
715
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД