:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Еминем спуска завесата

Слуховете за пенсиониране на белия рапър избухват с нова сила
Снимка: Ройтерс
Еминем на тазгодишните MTV-награди - абониран е за тях.
Когато през декември 2004-а излезе последният албум на Еминем "Encore", на същата тази страница се появи прогнозата: "Бис, а после завеса..?"

През декември 2005 белият рапър подхранва отново слуховете за напускане на сцената, като действително издава диск със заглавие "Curtain Calls". Той е "бест оф". В него има три нови песни, сред които една с еднозначното заглавие "When I'm Gone". В нея суперзвездата обяснява как като се е отдал на славата, е ощетил дъщеричката си Хейли.

Това е първата компилация в кариерата на Еминем. Легендата гласи, че продуцентът намерил демокасетата на Еминем на пода на гараж в "Интерскоуп рекърдс"; истината обаче е, че русолявият рапър печели конкурс за фрийстайл, точно като героя си Рабит от "Осма миля". Осем години по-късно той е постигнал всичко в шоубизнеса. Продажбите му надхвърлят 65 милиона копия. Не само е звезда от първа величина, но и сам създава звезди (като 50 Цента). Не само "Грами" и MTV статуетки има на полицата в дневната си, но и "Оскар". Не само причинява киселини на моралистите с текстовете си, но и редовно кисне в съдебната зала по обвинения, свързани с бившата му съпруга Ким. Дори ако израпира и издаде данъчната си декларация (принципно повод за завист заради съдържанието си), пак ще я продаде в милиони копия.

Албумът съдържа всички хитове на Еминем със златен и платинен статус - от шедьовъра "Lose Yourself" през "Just Lose It", "The Way I Am", "Stan" (с участието на Дайдо) до "Without Me", "My Name Is" и "The Real Slim Shady". Новите песни, освен хитсингъла "When I'm Gone", са традиционно циничното "FACK", "Shake That" с рапъра Нейт Дог, както и бонустрак - лайв-изпълнението на "Stan" с Елтън Джон по време на връчването на миналогодишните "Грами".

Звездата с истинско име Маршъл Метърс III селектира парчетата за този албум и работи по новите песни още от началото на лятото. Избора си обяснява така: "Има парчета, които се харесват на много хора. Има и такива, които харесвам само аз. Очевидно този албум ще се хареса предимно на хората."

Освен като единичен диск, "Curtain Call" може да бъде намерен и на луксозен двоен. Второто CD, наречено "Stan's Mixtape", съдържа всички любими песни на самия Еминем. Това са "Just Don't Give a Fuck", "Role Model", "Kill You" и песни, невключвани в нито един от албумите на Еминем, като "Renegade" - легендарния дует от албума на Джей Зи "The Blueprint" и никога неиздаваната "Shit On You" (с участието на "Д-12").

Дори ако това е епитафът на Еминем - особено пък ако е така - той заслужава място на лавицата с дисковете.
2812
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД