:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НАКРАТКО

Бивш сирийски лидер иска да свали режима

на Башар Асад в Сирия. Бившият сирийски вицепрезидент Абдел Халим Хаддам заяви, че иска да свали президента Асад чрез народно въстание, в интервю за арабския в."Аш Шарк ал Аусат". Хаддам призовава сирийските опозиционни партии да създадат подходяща атмосфера за това. "Режимът не може да се реформира, затова не остава нищо друго, освен да бъде сменен", отбелязва той и уверява, че не иска да стане президент на Сирия, макар да има политически стремежи. "Искам само да спася родината си", допълва Хаддам. Според него чужди правителства не трябва да се намесват, тъй като промяната на режима трябва да стане отвътре. Той е на мнение, че ако има външна намеса, ще пострадат националните интереси.



Преговорите за Косово ще започнат на 25 януари



във Виена, потвърди членът на преговорния екип на Сърбия и Черна гора Горан Богданович, пише в."Глас явности". Специалният пратеник на ООН за преговорите за статута на Косово Марти Ахтисаари заяви в Стокхолм, че се надява преговорите да приключат до края на годината. САЩ искат бързо решение за статута на Косово, каза за "Гласът на Америка" редакторът на списание The National Interest Никълъс Гвоздев. Той подчерта, че когато става дума за Косово, все по-често се чува "не" в Държавния департамент, а на други места, че на Косово просто трябва да бъде дадена независимост и по този начин ще се освободят от проблемите и ще се концентрират върху Ирак и борбата с тероризма.



Гърция удължи срока за подновяване



на разрешителните за престой на имигрантите в страната до 28 февруари, съобщи гръцкият вътрешен министър Прокопис Павлопулос, цитиран от агенция МПА. Става дума за имигрантите, пребивавали в Гърция до 31 декември 2004 г. До 30 април също така се удължава срокът, през който дирекциите по труда се задължават да издават разрешителни за работа на граждани от трети страни, на които е бил удължен срокът на престой в страната до 31 декември 2005 г.
2
1297
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
07 Януари 2006 09:09
Позицията на сирийския бивш вицепрезидент е донякъде демагогска. Той добре знае, че вътрешни сили сами не могат да свалят Асад. Но не иска да обира негативите, идващи с външната намеса. Гласи се да влезе в бъдеща власт, но официално да е бил против "американците".
08 Януари 2006 18:50
Единственото дето сваля засега е гащите си пред американските си работодатели. И внезапно си спомни как е чул как Асад заплашил Харири.
Не се пише много за другия "свидетел" дето се отказа от показанията си, които обаче все още се цитират в комисията на ООН.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД