:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Недостигът на лекарства за рак вече е хроничен,

Снимка: Борислав Николов
заяви Евгения Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Тя се срещна с ръководството на министерството на здравеопазването по повод протеста на жена с рак, която твърди, че са й отказани медикаменти. Тъкмо установихме, че в момента няма недостиг и ми звънна жена, на която е отказан медикамент, каза Адърска. Според нея обаче занапред проблемът няма да е толкова масов. В началото на годината от онкодиспансерите липсваха доста медикаменти. Търгът на здравно министерство за тази година обаче приключи и доставките тръгнаха преди около месец. През 2005 г. МЗ ще купи скъпи медикаменти за над 100 млн. лв., което е рекордно висока сума за последните години. Само за онколекарства от началото на 2005 г. досега ведомството е сключило договори за 207 медикамента за над 60 млн. лв.



Наплив от туристи в Перперикон и Татул



очаква проф. Николай Овчаров след новите археологически проучвания в Родопите. Само за последните 2 месеца туристическият поток по тези места се е увеличил 2 пъти. 110 000 лв. са отпуснати за археологически разкопки тази година. С тези пари ще бъде укрепен и пътят до Перперикон, за да могат автобуси да стигат до скалния град. Проф. Овчаров се надява да открие още по-убедителни доказателства, че в храма при Татул е погребан легендарният певец Орфей. Проучвателните работи ще бъдат съсредоточени във вътрешността на свещеното място, където се очаква да бъдат намерени депата, съхранявали богати материали за ритуалните жертвоприношения на древните хора. При разкопките на Перперикон пък ще бъдат открити поне 600 м от древните пътища, за да могат туристите да разглеждат града в автентична обстановка. Ще продължат и работите при най-ранната църква в Родопите, които според проф. Овчаров могат да докажат, че покръстването е тръгнало точно от Перперикон.
9
851
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
25 Май 2005 22:21
200 хил онкоболни по 2-3-ма в семейство, с деца и друга рода - по 5-6 човека около тях
те си отидоха милион и половина избиратели със сигурност от НДСВ се затриха
25 Май 2005 23:06
"Недостигът на лекарства за рак вече е хроничен"
......................................... ...................................
ПО-ВАЖНОТО за Кобургготски, Паси и Свинаров е ДА НЯМА нито хроничен, нито НИКОКЪВ НЕДОСТИГ на средства за контингентите ни в Ирак и Афганистан, например!!!
Когато политиците ни НЕ зависят от "Вътрешните фактори- Волята на Народа" и НЕ им пука от Волята на Народа, а зависят от волята на "външни фактори" и им пука САМО от Волята на "външните фактори"- те си знаят кои!- Народът ни ЩЕ ДУХА СУПАТА до безкрай!!! КАЗАХ!
25 Май 2005 23:25
Още по-страшно ще става в България ако продължавате да си Играете на Полу-Социялистическо Здравбеопазване... Ами които не се Осигурил Здравно или няма да си доплати ще.... при Свети Петър....
Ами хаиде кажете го БЕ! Това е Седмото или Осмото правителство на България (след като я напуснах в 1991г.), което не СМЕЕ да каже на гражданите си ЧЕ: Нямате пари да си Платите Здравеопазването - УМИРАТЕ поединично и на Групи (по интереси)!

Редактирано от - Prismexulnik на 25/5/2005 г/ 23:29:54

26 Май 2005 08:31
Присмехулник, не се излагай. Никъде не се казва, че онкоболните НЕ са си плащали здравните осигуровки. Точно обратното - хем си ги плащат, хем ги оставят да умират. Аман от извратененяци!
26 Май 2005 09:23
Простотиятя в тази система е пълна.Всички онкодиспансери са на директно финансиране от Министврството на здравеопазването.Същото се отнася и за доставките на лекарства.Лекарите си вършат работата, т.е.-диагностицират, оперират и толкова.После седиш и чакаш някой неизвестен от министерството да си свърши работата.Имаш да речем пари-няма от къде да купиш този тип лекарства, защото са безплатни и са директно доставяни от министерството.Параграф 22.Вмомента трафикът на лекарства за онко болни през кпптата с турция е огромен, защото там мойе да си ги купиш от аптека.Всеки се спасява поединично.
26 Май 2005 10:49
Чух по телевизията, че най-после онкоболните били приети от министъра по здравеопазването, който им бил рекъл, че това е политическа акция?!?
Вие разбирате ли какви чудовищни размери е взела глупостта сред тиквите?
Как може такъв човек да управлява цяло министерство? Ако му бяха дали двор с кокошки, отдавна да ги е уморил, тук системата се държи на собствени инерционни моменти и напук на кретенизма му.
Може ли онкоболни от половин година без лекарства да се третират като политическо злепоставяне?
що за извратен мозък е в състояние да измисли това?
Какво очаквате от НДСВ занапред при тия очевидни признаци на тотална умствена деградация?
26 Май 2005 13:38
Това е подигравка с болните и обречени хора. А в същото време Василев се хвали колко евтин самолет за правителството купил .Тия хора са или луди или извратени. НО НАЙ ВИНОВНИ сме всички ние коиго ги избрахме.
26 Май 2005 15:58
Това е скандално, типично по комунистически

*****


Мнението е редактирано поради

- излишни тагове
Натиснете тук




Редактирано от - bot на 26/5/2005 г/ 16:05:55

26 Май 2005 18:16
Да не дава Господ на никого да харчи от тия пари, НО ...
Не съм съгласен държавата (т.е. и аз ) да плаща 100% за лечението на заклет пушач с рак на белия дроб или алкохолик с цироза на черния дроб...
А иначе, преди много години в градчето дето живеех през година-две редовно се появяваше подвижен рентген и правеха масово профилактични прегледи за рак и туберкулоза... Та думата ми е, че 10-15 такива подвижни рентгена ще спестят стотици милиони бъдещи разходи за лекарства - ама кой ти мисли за профилактика, когато магистрали на концесия се дават и Булгтартабак се продава......
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД