:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Интервю

Ще рия земята, но ще убедя Брюксел, че сме готови за ЕС

"Атака" работи на границата на предателство на националните интереси, смята премиерът Сергей Станишев.
Снимка: Велислав Николов
Сергей Станишев
---каре---

926 000 зрители са гледали излъчената пряко по "Канал 1" на БНТ среща на министър-председателя Сергей Станишев с журналисти от водещи български медии. Пийпълметричната агенция "ТВ план ТНС" регистрира рекордно висок рейтинг за подобен род предаване - 12,8%. Всеки трети българин е гледал дискусията, озаглавена "Медиен контрол".

В. "Сега" публикува със съкращения разговора, в който въпросите към премиера зададоха журналистите: Петьо Цеков - в. "Сега", Мила Аврамова - в. "Труд", Боряна Цачева - "24 часа", Веселина Петракиева - Дарик радио, Анна Цолова - Би Ти Ви, Величко Конакчиев - БНР, Цветанка Ризова - Нова ТВ.

-------------



- Г-н премиер, какво бихте казали на хората, които тънат сега във вода, за това, че държавата не им помага, че кметовете им са безсилни? Какво трябва да се промени, за да може един обикновен дъжд в България да не се превръща в бедствие?

- Въпросът действително е много сериозен и комплексен. Първо, не мога да приема, че държавата не помага на хората. Напротив, веднага след като възникнаха кризисни ситуации в редица общини, Гражданска защита е там и помага и за отводняването, и за действията, които са необходими, за да бъдат хората сигурни. Работят кризисните щабове към всички ведомства. Проблемът действително е много фундаментален, той опира като цяло до състоянието на инфраструктурата на България. Истината е, че в много общини от 80-те години не са влагани никакви средства за почистване на речните корита, като цяло в държавата не се влагат достатъчно средства за инфраструктура. Кризата ще бъде овладяна естествено, за пореден път, но няма да реши фундаментално нещата. Решението е в много по-добра инфраструктура и това е най-вече работа на държавата.

- В личен план доволен ли сте от работата на вицепремиера Емел Етем? Трябва ли да понесе някой отговорност за това, което се случва?

- Г-жа Етем ще докладва и на Министерския съвет за действията на нейното министерство и на Гражданска защита. Пред мен също стоят въпроси: -защо в края на зимата, когато се очаква топене на снеговете, много от язовирите са били запълнени на много високо ниво. И аз не се съмнявам, че ако някой е допускал грешки, не си е свършил работата, ще си понесе отговорността.

- В овладяване на щетите от предишните наводнения бяха налети 250 млн. лв., а сега, при новите, се оказа, че дигите не са поправени. Да не говорим, че има случаи, в които една и съща фирма, близка до ДПС - фирмата на сина на депутата Рамадан Аталай например, е получила много голяма обществена поръчка за 1,6 млн. лв., взела е авансово близо 500 000 лв. за поправка на 4 диги и до момента нищо не е направено. Кой е отговорен за това?

- Би трябвало да знаете държавната комисия, която разпределя тези средства, не изпълнява съответните поръчки. Това се прави или от общините, или от съответното министерство. Естествено ще се направи преглед на това, което е изпълнено. Това, което г-жа Етем ми е докладвала, е, че там, където са извършени работи по време на кризата миналата есен, дигите не са поддали.

СДС или ДСБ искат оставките на Емел Етем, на правителството... Чакайте, кой е управлявал доста време от прехода в България - същото това СДС, с много голямо мнозинство. И тогава нищо сериозно не е направено в тази посока. Нека бъдем сериозни.

- В момента около 500 хиляди автомобила са все още със старите регистрационни табели, а срокът за смяната им изтича на 31 март. Като знаем капацитета на българската администрация, едва ли този срок ще бъде спазен. Ще бъде ли променен този срок?

- Част от проблема е това, че държавата в продължение на години не си е вършила работата и не са подменяни номера на коли, които са с регистрация отпреди 1975 г. Много от тези коли на практика не се ползват, те или са качени на трупчета, или стоят в гаражите като спомен или антиквариат. Това обаче оказва много сериозно влияние върху статистиката на застрахованите автомобили в България. А едно от изискванията на ЕС е да имаме поне 90% застраховани коли. И за да се постигне резултат, това беше една необходима мярка - да се изтегли срокът. И сега, и през следващите дни ще се прави всичко необходимо. Аз и утре (днес - б. р.) ще говоря с министър Петков, за да се създаде максимално добра организация, за да се облекчи тази процедура за хората.

- Т.е. срокът няма да бъде променян?

- Засега трябва да бъдем в срока, защото в крайна сметка не е честно и към тези, които са си направили усилието.

- Притеснява ли ви напрежението, което се създаде в здравеопазването?

- Естествено. Но като цяло всичко това, което ме питате, произтича в много отношения от това, че дълго време нещо не е било направено, и когато започва да се прави, то е болезнено, среща съпротива, не всички са доволни от това състояние. Но аз предпочитам да се свършат неща, които ще доведат до полза за хората, отколкото да чакаме и да пазим някакво статукво.

Започна да се въвежда повече ред и контрол. Аз имам достатъчно тревожна, стряскаща статистика от проверки на НЗОК от миналата година, които констатират около 40 млн. лв. неправомерно изхарчване на средства в болници. 40 млн. лв. са 20 километра магистрали или половината от това, което учителите, които стачкуваха миналата есен, искаха, за да бъдат изцяло доволни. В здравеопазването трябва да се въведе ред.

Нашият преход не беше честен, не беше добре направен, имаше много крадене на общото достояние. Приватизацията ни беше като цяло лоша - закъсняла, неефективна, корумпирана, много от предприятията изгоряха, след като бяха приватизирани, а преди това техните активи бяха източени. Това е реалността. Цели поколения бяха жертвани в този преход. Въпросът е сега, в този момент, ще позволим ли на популизъм и на празни приказки да жертват и следващите поколения. Аз затова казах, че в момента за България има стратегически въпрос - Европейският съюз. Влизането ни ще окаже влияние върху живота. И затова за тази цел аз ще рия земята, ще работя тук, ще убеждавам всеки последен чиновник в Брюксел, че нашата страна може да се справи. Аз имам достатъчно самочувствие да кажа, че ние можем да се справим.

- Как работи правителството? Създава се впечатление, че формулата работи, но това води до сепариране - всеки в своята сфера на отговорност. И така се стига до онази фраза от вашия семинар в Несебър - че БСП не може да назначи дори една чистачка във ведомство, което е управлявано от ДПС.

- Това не е съвсем така. Всяка партия естествено се стреми да реализира своите кадри в управлението. В крайна сметка това е важен елемент от политиката на всяка сила. Когато имаш кадърни хора, искаш да ги назначиш. Нито едната крайност, нито другата са верни. Но е факт, че БСП е най-слабо представена досега на различните нива с изключение на правителственото ниво. Коалицията беше създадена трудно и за да се контролираме по-добре, действително всеки настояваше да има представител във всяко едно ведомство.

- Но 54% от българите смятат, че ДПС е преяло с власт.

- Знам, че на много места има злоупотреба с власт и на ниските нива на администрацията, в това число и с етническия елемент. И аз съм убеден, че ръководството на ДПС, неговите лидери, разбират този тънък нюанс. Необходими са корекции и в българския етнически модел. Но не бива заедно с водата да изхвърляме и бебето.

Всеки, който заявява и работи срещу членството на България в ЕС, а това беше казано от "Атака", работи на границата на предателство на националните интереси. Нито повече, нито по-малко. Може да ви звучи силно, но залогът е това. Действително "Атака" има почва, но какво предлага? Национализация - много хубаво. Аз самият казах колко лоша е била българската приватизация. И какво постигаме? Първо, доколкото знам, там има предложение за компенсация на тези, които са приватизирали. Откъде ще вземат тези пари? Това е пълен популизъм. Или ако се осъществи национализация, ще се срине икономиката, няма да има работни места. Всичко това са празни приказки.

- Тези празни приказки направиха "Атака" втора политическа сила. Имате ли план за противодействие на "Атака"?

- Какво предлагате точно да направим? Вижте, аз съм все пак демократ. Срещу "Атака" можем да действаме единствено политически.

- А дали можем да се върнем на коалиционните отношения с НДСВ?

- Няма проблеми с коалиционните отношения досега. Дайте да се върнем към важната тема, която засяга всеки гражданин, а не елита на НДСВ или на БСП - за инфраструктурата. За първи път се прави опит да се систематизират различните намерения и проекти. Общият размер на проектите, към които има апетити от ведомствата, възлизат на 12 млрд. евро за следващите 10 г., което е огромна сума. Тя е дори повече от всички пари от ЕС при 100% усвояемост. Затова се наложи да създадем съвет към правителството за координация, контрол и реализация на тези проекти, за да може да станат, а не да останат само на хартия. И още тази година ще бъдат изградени и пуснати в действие 60 км магистрали. За мандата се очаква около 700 км първостепенни пътища, рехабилитирани и построени, и значителен дял от магистралната мрежа.

- Ще помогнете ли на Бойко Борисов да се справи със софийския боклук?

- Нямам никакви намерения да водя войни, конфронтации или да саботирам софийския кмет. За мен той е кмет на най-големия град в страната, който има много проблеми, които са отлагани с години. И сега му падат на главата. В това отношение изпитвам съчувствие към него. Но това не е повод да прехвърляш отговорността на някой друг. Всеки трябва да си свърши своя дял от работата. Как така в Пловдив, където нямат терен за боклуци на територията на общината, са си решили проблема? Как така Варна, също голям град, са го направили? Аз помолих моите експерти да търсят терени на държавата на територията на община София и има такъв терен за трайното решаване, за строителство на завод - в Кремиковци - 64 декара бетонна площадка с докаран ток, вода. Ако общината желае, ние сме готови да се включим с това. Ние сме готови да помагаме. Но аз ултиматуми не приемам от никого. Не се подхожда така - дайте ми 100 милиона, на следващия ден 200 милиона, ако не, правя партия. Да си прави партия всеки, който иска. Моите уважения.

- Вие слагате ли знак на равенство между "Атака" и Бойко Борисов на нивото на националпопулизма?

- Вижте, Бойко Борисов е талант в комуникацията с медиите. Волен Сидеров също има талант към друга част от населението. Може би в някаква степен се покриват. Аз уважавам тези способности, но в крайна сметка пак опираме до отговорността на всеки един от нас.
92
3525
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
92
 Видими 
16 Март 2006 23:00
Този ***** каде ни го натресоха???
БСП си подписа СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!!!

Редактирано от - bot на 17/3/2006 г/ 09:50:56

16 Март 2006 23:12
На Серьожка Пишкарьов шъ му е доста трудно, па ако ще не само земята да рие, ами и по задника сам да се цуне.
Особено ако евродепутатите се запънат за имотите на Саймънчо Борисоф.
16 Март 2006 23:24
България ще е първата държава станала член с риене.
16 Март 2006 23:28
Този кабинет моментално трябва
да подаде Оставка..!
И се назначава
служебен Кабинет от Експерти,
които да спаси положението!
16 Март 2006 23:32
*****

Редактирано от - bot на 17/3/2006 г/ 09:51:22

17 Март 2006 00:02
Човек , който в съзнателния си живот не е отговарял и не се е грижил за нещо повече от гъзъ си ми дава акъл.Това може да стане само в България.Другите имат механизми за отсяване.Без биг брадъра естествено-там си избират идиота.Ядохме попарата на младото дарование -ЖВлСега ще ни горчи повече щото захарта поскъпна яко.Готвят се и другите стоки спекулански.Ще ни сменят номерата на гъзовете.За вазелин всеки да си приготви по две заплати.Щото е на основата на шведска горчивка.След винетките ще плащаме за подметките-хабим тротоарите.ЩВГНЧКМНД
17 Март 2006 00:31
какво значи "Пийпълметрична"

Аааа... значи рейтингът на премиера е достигнал към деветстотин хиляди пийпълометра в час...
17 Март 2006 00:48
Те така онова говедо Салмончо Паси ни натресе НАТО-то!
17 Март 2006 00:48
>>><<<
Както се навива да рие, да има некой и да засее след него...
17 Март 2006 01:30
Голям нещастник е този серГЕЙ!!!!
А какви сте ми умнички гласувалите за него - ще я гледате Европата през крив макарон!
17 Март 2006 01:33
Это как по болгарски то звучало... ух, хороша пословица... Буйвол на горб роет, что ли?
17 Март 2006 01:35
Станишев, като сте готови, кажи ми къде в Европа съществъва безумието с плажните чадъри които като циреи загрозяват крайбрежието ни? Къде в Европа има подобен долен мръснишки рекет? Българската плажова ивица е в ръцете на най-гнусните мутри и утайки на обществото българско. С умиление си спомням красивите плажове на България от детско-юношеските си години. Ееех, спомени....
17 Март 2006 01:36
С.С.: Всеки, който заявява и работи срещу членството на България в ЕС, а това беше казано от "Атака", работи на границата на предателство на националните интереси.
....................................
ЛЪЖА ! Партия "Атака" НИКОГА НЕ е заявявала, че ще работи срещу членството на България в ЕС! Партия "Атака" ВИНАГИ е заявявала, че членсвото на България "НЕ трябва да бъде на ВСЯКА ЦЕНА" и в УЩЪРБ на българските граждани!!!
......................................... ......................................... .....................................
С.С.:
Първо, доколкото знам, там има предложение за компенсация на тези, които са приватизирали. Откъде ще вземат тези пари?
....................................
НЕосведоменост, НЕкомпетентност или МАНИПУЛАЦИЯ ?!? Все едно!
Партия "Атака" предлага Национализация и РЕПРИВАТИЗАЦИЯ !!! Следователно, парите ще се вземат от ПРЕпродажбата на национализираните предприятия! А като се има впредвид, че идеята на Партия "Атака" е да се "национализират" онези предприятия, чиято продажна цена е била НИСКА и НЕизгодна за България/поради "корупционни практики", нарушаване на закона и др.!/, то, предполага се, Цената получена при ПРЕпродажба ще бъде по-висока и с нея ще могат да се покрият обезщетенията на Собствениците на национализираните предприятия- и даже да ОСТАНАТ пари за Бюджета!
17 Март 2006 01:42
Параграф, айде стига с тая Атака вече! Умен мъж си, макар и комунист. Използвай умствения си капацитет да пишеш нещо по-интересно.
17 Март 2006 01:46
Нека Станишев да каже какви са целите ни за влизане в нещо, което е нещо като нищо.
17 Март 2006 01:53
Хитрия номер с партията, коалицията и парламентарната група почва да ми става ясен.
Това, което не ви харесва не го е заявила партия Атака, а коалиция Атака или евентуално някй член на парламентарна група на коалиция Атака, преоформена в парламентарна група на партия Атака и т.н. и т.н.
Освен че не е оторизиран да представлява никоя от изброените Атаки, въпросния рус господин го е казал в състояние на афект по друг въпрос и за подържане на ентусиазма. Без ангажименти. Тъй де, в политиката кой вярва неуравновесени комплексирани юноши. Оня ден щеше да се сбие за честта на най-големия предател. Пуберска му работа. Не мисля че има каквото и да е значение какво е казал.
17 Март 2006 02:01
Боянски ливади II

“Популизмът е в кабинета” - обвини Станишев президентски съветник

В. "АТАКА"-17.03.2006- Натиснете тук

...Има разминаване между исканията на хората и това, което каза премиерът, заяви вчера икономическият съветник на президента Първанов Димитър Иванов. Той коментира изказванията на Сергей Станишев в сряда вечерта в предаването "Медиен контрол" на Нова телевизия. Станишев избягваше конкретни отговори на повечето от въпросите на журналистите. Относно възможността за отлагане на членството ни в ЕС, единственото, което Станишев направи, бе да нападне АТАКА. За скандала с бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй" премиерът отговори "От мухата се прави слон", а на въпрос дали в управляващата коалиция е обсъждан казуса "царски имоти", Сергей Станишев реагира с думите: "Това ли е проблемът на България?! "
...Според Иванов популизмът трябва да се търси в управляващия кабинет.
"Всеки човек открива зрънце истина в това, което говорят АТАКА.
Когато навън 5000-10 000 привърженици на АТАКА скандират, вътре зад телевизорите, 200 000 - 300 000 души скандират", заяви Димитър Иванов.
..................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук


17 Март 2006 02:05
KNIGHT TEMPLAR,
/:/ "Параграф, айде стига с тая Атака вече! Умен мъж си, макар и комунист. Използвай умствения си капацитет да пишеш нещо по-интересно."
......................................... ......................................... .....................................
Добре, бе! Така да бъде!
ЕТО:
ДА ПРОСВЕТИМ БАЛАМИТЕ, ЗА ДА НЯМА ТАРИКАТИ! /§39/
17 Март 2006 02:09
Идеята да се набеди която и да е от Атаки-те за проблемите на България е ЕС верно е малоумна. Точно обратното, Атака е резултат а не причина. Да не би за изявите на 'Атака' Станишев да е казал "От мухата се прави слон" а журналистите да не са разбрали?
Щото другото си записано в предизборната му програна наред с другите слонове. Защо ли е слагал навремето мухите до слонове?
17 Март 2006 02:10
АТАКА призова Европарламента да излезе със становище за US-базите

Разполагането на американски военни касае и единността на Съюза, се казва в писмото до Борел


Писмо до председателя на Европейския парламент Жозеп Борел от името на партия АТАКА, изпрати вчера евронаблюдателят от групата на националистите Димитър Стоянов. Писмото уведомява европейската институция за предстоящото сключване на договор между правителството на България и правителството на САЩ за разполагане на американски военни бази на българска територия. "Политическа партия АТАКА смята, че такъв генерален въпрос, какъвто е разполагането на военен персонал и въоръжение на Съединените американски щати на територията на Република България може да бъде разрешен само чрез национален референдум", се казва в обръщението. Националистите апелират ЕП да изрази своето официално мнение по въпроса, "за да не бъде то необходимо утре, когато България се окаже атакувана и в състояние на война". Партия АТАКА е категорична, че въпросът с разполагането на US-бази, не касае само вътрешните работи на България, а и единността на Съюза и неговото бъдеще. АТАКА призовава Европейския парламент да изпълни своите задължения и да осъществи представителните си правомощия, като разработи и приеме официално мнение по въпроса за разполагането на американски въоръжени сили на територията на Република България. Пълният текст на писмото публикуваме по-долу.

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
ЖОЗЕП БОРЕЛ
КОПИЕ ДО: УВАЖАЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕПУТАТИ

Политическа партия АТАКА,
София, България, Бул. Васил Левски № 90

ОТВОРЕНО ПИСМО


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

обръщам се към Вас, за да Ви съобщя, че правителството на Република България е пред сключване на договор с правителството на Съединените американски щати за разполагане на американски военни бази на българска територия. Въпреки затруднения достъп до информация по този критично важен въпрос, която, по мнението на българското Министерство на външните работи, представлява класифицирана такава, до този момент е известно, че американската страна ще получи до 4 обекта, досега принадлежали на българската армия, за разполагане на свои персонал и въоръжение за срок от 10 години. Заместник министър председателят и министър на външните работи на Република България г-н Ивайло Калфин до момента не е успял убедително да потвърди, че въоръжените сили на САЩ няма да нападат трети страни от българска територия и няма да разполагат ядрено, химическо или биологическо оръжие в предоставените им бази.
За политическа партия АТАКА предстоящото разполагане на американски военнослужещи на територията на републиката е напълно неприемливо. Нашите аргументи са:

- ще бъде нарушен националният суверенитет на Република България;
- България практически престава да бъде неутрална държава и преминава в американската сфера на влияние, като по този начин бива отдалечена от останалите партньори в НАТО и Европа като цяло;
- евентуалното разполагане на не конвенционално въоръжение за масово поразяване значително ще повиши напрежението в региона;
- разполагането на американски военни части на българска територия автоматично ще превърне страната в потенциална мишена на терористични атаки;
- при бъдещ нов въоръжен конфликт между САЩ и страна от Близкия изток, географската близост на България предопределя възможността от ответни удари по българска територия, включително с ядрени, химически, биологически и друг вид не конвенционални оръжия за масово поразяване, с които страните от Близкия изток разполагат или разработват в момента;

Политическа партия АТАКА смята, че такъв генерален въпрос, какъвто е разполагането на военен персонал и въоръжение на Съединените американски щати на територията на Република България може да бъде разрешен само чрез национален референдум. За тази цел АТАКА вече е събрала 100 000 подписа под петиция за провеждането на такъв референдум.

Отправям това предупредително писмо към Вас, за да Ви припомня, че скоро България ще бъде член на Европейския съюз. Още повече, България ще бъде външната граница на ЕС, която се намира най-близо до района на Близкия изток. Един от трите стълба, които са основа на Съюза е общата политика по въпросите на отбраната, а никое от следващите не е част от тази политика:

- американско военно присъствие;
- превръщане в мишена за атаки на терористи;
- осигуряване на плацдарм на трети страни за улесняване на техните бъдещи военни операции;
- провокиране на враждебни поведение и действия от страните от Близкия изток и арабския свят;
- преценката, че рискът от пълномащабна атака с разнообразни оръжия за масово поразяване върху собствената територия е приемлив.

Европейският парламент е представителната институция, която носи отговорността за будността на гражданското съзнание и задължението да говори чрез народите на ЕС от името на народите на ЕС. Партия АТАКА счита, че ЕП е задължен да осигури своето официално мнение по въпроса днес, за да не бъде то необходимо утре, когато България се окаже атакувана и в състояние на война.
АТАКА също така счита, че този въпрос не се отнася само до компетенциите на вътрешните работи на България, но касае единността на Съюза, следователно неговото бъдеще. АТАКА призовава Европейския парламент да изпълни своите задължения и да осъществи представителните си правомощия като разработи и приеме официално мнение по въпроса за разполагането на американски въоръжени сили на територията на Република България.


Почитания,
Димитър Стоянов,
заместник председател на ПП АТАКА, Наблюдател в ЕП

17 Март 2006 02:41
Забележете - не се споменава някой да си мръдне пръста в подготовката на България за членство в ЕС. Цялата пара отива да се убеди Брюксел, че сме готови. Дали ще мине номерът ?
17 Март 2006 03:50
Ключовата фраза е: "Вижте, аз съм все пак демократ."


Демократ по неволя. Иначе комуняга, ама "все пак" - демократ. Тия хора немат ли си шринкове да им интегрират неколкото аз-а, щото явно неколко чивии се лашкат от диктатура на пролетариата къмто демокрация и обратно. И не е ясно с коя самоличност си имаш работа във всеки отделен момент.

17 Март 2006 03:54
Параграфе, да не би случайно да искаш да кажеш, че това дето се одело по ръба на "националните интереси" е познатата елемантарна детска тактика да приписваш собствените си недъзи другиму. Ами, вземи и го кажи. Вместо тия официозни фермани.
Интересно наблюдение, VOCI. Премиерът казва, все пак, че ще си мръдне... аз тоя глагол го свързвам с ровене на лайна (обръщане на оборски тор) предимно с вила, но извиква също асоциация за поетичното наименование на основния работен орган на свинята. Накратко, риенето не е "къртовски труд", нито "сизифовски усилия", нито дори "да си скъсаш задника, ама..."
Макар че - точно в този пасаж Станишев е намерил (непосредствено преди зурленската мисъл) сгъстен и нелош портрет за плачевния характер на станалото през последните 5 - 10 - 15 (?) години. Както и да е, важното е, че въпреки това СМЕ готови.
17 Март 2006 04:53
Ясенево, поговорката е :когато вола/бика/рови много, пръста пада върху гърба му.Та и Серьожката от много риене може да се зарови сам, а може и цялата държава да зарови на инат.


17 Март 2006 05:38
Е-ех, оплаквачи, оплаквачки и разните му там квачки
излагате се яката, излагата се като семкаджия, калайджия
и даже ала Бойко Борисов като столичен боклукчия.
Аз па да ви кажа, по-добър и умен премиер като Сергей
Станишев не съм видял след 10. 11. и нито пък преди това.
Да лаете, да не лаете и да дерете всичките си гърла, не
друг (просто няма такъв) а само той Натиснете тук
ще ни води към ЕС и до ЕС.


Редактирано от - SultanBg на 17/3/2006 г/ 05:43:51

17 Март 2006 05:40
Време е тоя тинейджър дето не е свършил за 5 ст. работа да си потърси и да поработи. Може и да му доди акъла. Стига се е дупил на Доган за мандата....
17 Март 2006 05:47
На този брифинг Станишев се е държал адекватно.Чак неочаквано адекватно.
17 Март 2006 06:16
Станишеф нали се правеше на рокер по едно време.Моторетка, кожено яке - абе Интернационал отсекъде. Самозванецо е убеден , че по-добър превоз до Европа нема.
" Ако виждате този надпис, значи Сульо е изпаднал по пъкьо за Европата ".
17 Март 2006 06:26
Много интересна манипулация за публикуваните данни за 926 000 зрители са гледали излъчената пряко по "Канал 1" на БНТ!!!Интересно как ли ги преброихте и от къща на къща ли ходихте да ги броите човек по човек или направихте някакво експресно проучване на някоя супер Социологческа агенция за което се изисква доста средства и време?Интересно по коя незнайна система гиреценявате тези зрители които гледат БНТ?Хайде ние сме малко така изненадани кажете откъде и как ги преброихте тези 926 000 зрители ?Виж това е вярно че скубете пари от 926 000 телевизора да ви пащат данъци за програма на БНТкоято почети никой е не гледа но затова пък имате наглоста да взимате пари на Българите и да им натрапвате Новини на Турски Език които дори и вие там в БНТ не гледате да не говорим за урские фесовете които си предпочитат да гледатдат Турска Телевизия по Сателита отколкото вашата помия програма Новини на Турски език!!!
17 Март 2006 06:44
Как е, младежи, и у тука ли ручате...
17 Март 2006 07:30
Време е това првителство да се изрие напълно.
17 Март 2006 07:32
Ако се наложи и дупе ще даде..., само и само да влезем.
17 Март 2006 07:45
*****
Щото нормалната логика кае, че Амет за вкара България у таз пуста Аврупа.

Редактирано от - bot на 17/3/2006 г/ 09:54:22

17 Март 2006 08:53
В държавата е пълна каша. Некакви номера на коли се сменят на километрични опашки. Улиците са като бомбандирани. Здравеопазването се превърна в здравеубиване. За образованието не свършиха експериментите. В същото време цените скачат, заплатите падат. Очевидно, време е и правителството да падне! Станишев да се върне на комсомолската си работа, че вече стана смешен с глупостите си. Аман от Станишев! Аман и от Доган! За царо не ми се говори .. гушна си 300 млн-а и не се показва ... Егати и тъпия народ, дето сме, като ги избира такива ....
17 Март 2006 09:02
Рекетьорът си е рекетьор...Днеска 100 мил., утре 200 мил., после ще поиска и пожарната...
17 Март 2006 09:11
..значи, на България НЕ и пречи организираната престъпност, корупцията, липсата на реални пазарни отношения и справедливо правораздаване, криминализираната политическа класа част от която е и въпросният рокер?!Целият проблем на България бил 'атака'?!!
* Е к'во пречеше, докато я нямаше 'атаката'?Наглост и лъжи...
17 Март 2006 09:28
Пак услужлива журналистика. някога имаше един виц за това, какво е другарска критика. Та на събрание става чистачката и критикува на Директора: "Другарю Директор, неможе така, много работите. Трябва да си почивате повече"
Та на въпроса. Никой в България не работи повече против присъединяването ни към ЕС от правителството. Да вземем, например, темата на седмицата - смяната на табелите на автомобилите.
Въпрос: Какво трябва да направи правителството, за да улесни придвижването ни към ЕС?
Отговор: Да отмени тази противоречаща на Директива 1999/37 от 1999г. Наредба на МВР.
Какво прави правителството? Полага неумоверни усилия за психологически тормоз над гражданите и се инати прост кашишки фатмак.
17 Март 2006 09:46
Океан от боза...
В държавата е каша, но родината е красива. Отложиха смяната на номерата с два месеца и опашките изчезнаха. Вижте ги отново на 15-ти май. Дупките по улиците са собственост на Само Приказващия Кмет. Здравеопазването е такова, защото на 300 легла в една болница има 999 души персонал. Образоването (а не образованието) е личен избор. Скачат цените на цигарите. Падат заплатите на мухльовците. Ако в правителството са мухльовци – сигурно ще паднат. Станишев никога не е бил на комсомолска работа и беше 7 нива над седемте журналисти. Не виждам коментари за тях. Малко над ниското им ниво беше единствено Петьо Цеков (не правя реверанс на „Сега”). Правителството няма да падне, защото е удобно на себе си и на европейските бюрократи. Аман от Беров, Димитров, Виденов, Костов, Станишев, Доган и Царя. Аман от аманджии.
17 Март 2006 09:48
Слушах внимателно отговорите на премиера, но по много от важните въпроси той отговори общо, без да се задълбочи и да покаже как ще премахне проблемите които са предизвикали корупция, организирана престъпност, мафиотска приватизация, престъпни концесий, бедност... А старателно , може би не му бяха зададени такива въпроси. Не това искаха да чуят българите, и господата от Европа. Останах с впечетлението , че той се опита да замаже всичко с усмивка и недоизказаност. Неубедително представяне, и премирение с всичко станало.
За него най важно бе да влезем в Европа /ако можем, разбира се да ги излъжем да ни приемат/пък после всичко ще тръгне добре . Трябва на премиера да му се каже , че корена на който сме присадени загнива и там трябва да са насочени усилията, а Европа ще дойде от сама. А защо да идва ние ще сме си там. А при тези проблеми задника си да посурне /както казваше баба/ пак няма да успее.
17 Март 2006 09:55
Съжалявам, че не можах да гледам предаването. На вестника май се е досвидяло пространството – нещо “със съкращения”-та са бая големички!
От впечатления на гледали го (леви и десни познати) добре се е справил. Вкл.и с присъстващите журналисти. Странното е, че тази оценка при “десните” е по-категорично положителна.
Но като прочетох и форума до тук, явно наистина е бил на добро ниво.
17 Март 2006 09:56
Гледах, малко и накрая , но квот видох и чух, все е заиграване с хитра заешка усмивка с готините джурналистки/ Цици Резето/и среден пръст на останалите, а за народа... Зле сме, но споко нЕма се оправим, но и други да дойдат пак нЕма да Ви оправят... Тва чух и видох...
17 Март 2006 10:00
Баба ми едно време казваше 4е волът като рие му пада на гърба. Сега разбирам колко права е била
17 Март 2006 10:08
Ще рия земята, но ще убедя Брюксел, че сме готови за ЕС
И с какво ще рие, със зурла ли?
17 Март 2006 10:23
Ще се въздържа да кажа това което ми изригва от вътре когато видя тази продажно-ехидна физиономия.
Голямата заблуда е там, че именно ТЕ, сегашните управници не искат да сме в Европа, защото ще трябва да играят по други правила! Говорейки, че искат какво са направили? Престъпност, далавери, беззаконие, толериране на етническа партия която разцепи България и т.н. Когато им се покажат грешките както го прави АТАКА веднага ги оплюват. Това ли се нарича "желание" да влезем в Европа? Това е една срамна демагогия. За разлика от тези мръсници АТАКА казва че за да влезем в Европа трябва да сме подготвени! Иначе за обикновения българин това е смърт.
17 Март 2006 10:30
Глиган
17 Март 2006 10:53
То като влезем в Европа тогава ще видим, "Кон боб яде ли"?Ами управляващите /ако изобщо има управление/ да се приготвят за издухване!
17 Март 2006 10:54
Днес Дайната е публикувал статия под името "Страшните американци" във в-к "Новинар" кавичките би трябвало да са двойни!
17 Март 2006 10:58
Лелееее, аз мислех 4е само тук пи6е/6ка/
17 Март 2006 10:59
Г.н Станишев е интелигентен, с чуство за хумор, не краде, и ми импонира, но не разбирам защо е против отварянето на досиетата, той губи от тайната им власт, ще го използват и ще го захвърлят
17 Март 2006 11:24
Спомняте ли си как коментира този "разговор" на дмитрич Димитър Иванов (същият и съветник на първанов) ? С цитат : "Как искате от мен да коментирам казаното Нищо" .... такива работи ...
... и още: Натиснете тук

Редактирано от - Старшината на 17/3/2006 г/ 12:31:19

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД