:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин обеща на Пекин 80 млрд. кубика газ годишно

"Газпром" пуска гориво за Китай от Сибир по новата тръба "Алтай"
Снимка: Ройтерс
Путин бе посрещнат за официалните разговори в Пекин от колегата си Ху Цзинтао.
Русия може да снабдява Китай с 80 милиарда кубически метра газ годишно, обяви вчера Владимир Путин, цитиран от РИА "Новости". Той започна двудневната си официална визита в Пекин.

На среща с колегата си Ху Цзинтао Путин съобщи, че е възможно създаването на нова тръбопроводна система под условното наименование "Алтай". Чрез нея "Газпром" ще снабдява с газ най-населената страна в света. Суровината ще идва от Източен и Западен Сибир. "Знаем и по колко ще доставяме - 30-49 милиарда кубика по всеки един от проектите", добави руският президент. В същото време стана ясно, че Москва ще изпълнява задълженията си и по предишните договори за доставка на газ за Пекин.

Освен това Русия има намерение да продължи да участва в създаването на нови ядрени мощности в Китай. "Нашето сътрудничество не включва само доставка на енергоносители. Става дума и за атомната енергетиката", каза Путин след разговора си с Ху Цзинтао.

В първия ден от визитата бе приета съвместна декларация. "Русия и Китай потвърждават своята позиция за по-нататъшно укрепване на международния режим на неразпространение на ядрените оръжия", се казва в документа. Двете страни ще продължат усилията по общата инициатива в тази насока. И Москва, и Пекин ще съдействат за химическо разоръжаване и за забрана на биологичното оръжие. Освен това Русия ще продължи да помага на Китай в присъединяването към международния режим за контрол върху ракетните технологии.

Маневри

С президентски указ Владимир Путин създаде постоянно действаща военнопромишлена комисия. Неин шеф ще бъде вицепремиерът и военен министър Сергей Иванов, който е един от вероятните бъдещи президенти. Начело на комисията Иванов ще управлява бюджет от 25 млрд. долара. Досега за фаворит на Путин бе смятан другият вицепремиер Дмитрий Медведев. Така президентът уеднакви позициите на двамата, коментира в. "Комерсант". Смята се, че това е поредният удар срещу сегашния министър-председател Михаил Фрадков.
40
1579
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
21 Март 2006 23:55
Най накрая и на Путин да се отворят очите.
Накъде трябва да ориентира ГАЗ-а и НЕФТА си.
Не към оцапани с оранжево украински розови кеавказки бузки,
а към РАБОТИЛНИЦАТА нва СВЕТА - Най Бурно развиващата се икономика на Земното Кълбо,
към най- многолюдната държава в света - гладнят за ЕНЕРГИЯ - КИТАЙ

Ядрената и ракетната област , военната и космическата интеграция между двете страни ще дроведе до взаима изгода.

Смешниците от САЩ и СЪЮЗА само о$p@Xa хубавата програма за МКС.
Да им е като обица на ухото.
Само КНР е надежден партньор и съюзник.
22 Март 2006 00:02
Плиткоумието на Бушистите в USrael принуди Русия да осигури редовни доставки на енергия за опсния Китай. Когато Господ иска да накаже някого, просто му взима акъла. Сега хем Китай ще се развива по-успешно икономически, хем Русия няма да може да бъде шантажирана със заплахата от капути като Бушченко в Украйна, че ще спира енергийния трафик към Западна Европа. Отново се убеждаваме, че USrael няма да предложи на света нищо друго, освен военен шантаж и подкупи за лакеите в страни като България и Грузия, например.
22 Март 2006 00:11
Душко, КНР се представи като много печен съюзник на руснаците през 1967 г., когато хунвейбинчета атакуваха една руска гранична застава изколвайки до крак 47 спящи руски войничета. А и дълги години Китай беше мръсна дума у нас заради "хегемонистичната и ревизионистическата"" си политика. Помниш ли срамните митинги, които нашите комуняги организираха със софийски хулигани пред посолството на Китай, след навлизането на китайски войски във Витнам в края на 70-те? Освен, че хулиганите с удоволствие чупеха прозорците с камъни на китайците пред невъзмутимия поглед на "Народната" милиция, имаше и истински бисери-плакати. На един от тях пишеше "Вън от Виетнам жълти капути!" А, ходи разбери за кои става въпрос! По онова време изказване в полза на Китай се преследваше по-мръсно от колкото изказване в полза на Америка. Аз служех с двама съвойника, които бяха осъдени заради разпространяване на повизи, хвалещи Китай. А и неуспелият пуч на Горуня имаше за цел прилагане на китайския опит. Така е Душко, мноог помня Душко, много. Та понякога някои ми се сърдят за това ми качество.
22 Март 2006 00:39
Русия и Китай са може би единственните Велики Държави които никога НЕ са воювали.

Може да е имало малки сръдни и шамарчета, но без това не може.

Тия ГИГАНТИ имат една от Най - Дългата граница на земята.

Дори украинският простак, тъпак , мръсник и примитив- Микита Кукурузников Тъпачов не можа да скара напълно тия велики народи.


Великие соседи, как говорят о России и Китае, все больше становятся также великими партнерами

Три десятка соглашений, подписанных сегодня в Пекине, это конкретные договоренности и проекты на миллиарды долларов, которые должны воплотиться в ближайшее время.
Президент Владимир Путин в Китае уже шестой раз.

...
Президент ( Путин ) задержался и стендов с книгами о Китае: здесь все от китайской кухни до философии. На первом месте - Конфуций.

...
Важнейшие соглашения по нефти и газу. Бурно развивающейся китайской экономике они нужны как воздух, а Россия ищет новые устойчивые рынки для своих энергоресурсов. Газ пойдет в Китай уже в 2011 году. Трубопровод обойдется в 10 миллиардов долларов. Но это тот случай, когда цена не вопрос.

...
ГАЗПРОМ намерен заключить два документа: меморандум о поставках российского природного газа в Китай и рамочное соглашение о развитии сотрудничества с китайской компанией "Ситик".

В планах РАО "ЕЭС" - рамочный договор с государственной электросетевой компанией Китая о поставках электроэнергии в Китай.

"Роснефть" предполагает заключить соглашение о стратегическом сотрудничестве в области сбыта нефтепродуктов и переработки нефти на территории КНР с Китайской национальной
нефтегазовой корпорацией.

ОАО "Российские железные дороги" подпишет соглашения с китайскими коллегами о взаимном использовании крупнотоннажных контейнеров и об электронном обмене данными о перевозках.

***
Както виждаме РОСЬНЕФТЬ и ГАЗПРОМ нямат пррблем с реализацията на ГАЗ-та и НЕФТ-а си.
А някои Чичо Фичовци разправяха, че без бившето Комсомолско Секретарче - Ходорковский , руският нефт и газ нямат шанс
22 Март 2006 01:14
На Русия и Путин НЕ им пука от "Набуко"/виж в "Икономика"/, щом си имат Китай! Ама на България може и да й влезе от "Набуко"-На-бу-та-го!!!
22 Март 2006 01:29
Душко!
И Русия и САЩ никога не са воювали, директно!
22 Март 2006 02:54
Китай е работилницата на света , а Русия - газовият и придатък. Ако имаха нормално управление, а не комунистически истерии - още миналия век щяха да са постигнали заплануваното за след 10 години.
22 Март 2006 06:19
"минке, дай парцала да забършем", както беше лафа... Има още един , тъкмо за душето - "ех баня, ех кеф"


искате да знаете как се чустват руснаците? Хочется любить и гордиться. Но чем? Миллионами баррелей экспортированной нефти? Но в отличие от социалистических времен, когда все было «народное», она теперь принадлежит конкретным компаниям
Натиснете тук
Душе, искаш да имигрираш в работилницата на света и да шиеш сандали? (с американска марка) и да биеш имперализма?
On May 20 the government declared martial law and on the night of June 3 and the early morning of June 4, Army tanks and infantry were sent into Tian'anmen Square to crush the protest. Estimates of civilian deaths vary: 400-800 (Central Intelligence Agency), 2600 (Chinese Red Cross). Injuries are generally held to have numbered from 7, 000 to 10, 000 Натиснете тук

Редактирано от - G5 на 22/03/2006 г/ 06:20:23

22 Март 2006 06:27
Да, Док, това което казваш е абсолютно вярно.Но е история.А Русия и Китай очевидно са решили да не си повтарят грешките.
Все пак те не са американци.Явно иде краят на Америка като единствена суперсила.
Само жалко за нас, че както се казва по сватбите, пак сме от е.аната страна.
С газопроводи като Набуко, рязаните карабини здраво ще ни го набутат.
Защото икономическата зависимост рано или късно ще доведе до политическа.
22 Март 2006 07:05
Защо "най-накрая". Русия и Китай вече бая от време са основен търговски партньор една за друга. Китай е най-големия клиент за руски нефт и руско оръжие. А щом Китай е клиента ... Associated Press казва миналата година търговията им била 29 милиарда $, сега Путин и Джинтао искали да я удвоят до 2010. Агенцията забелязва, че двамата се срещат вече пети път за по-малко от година. След заявената привързаност на двете страни към концепцията за многополярен свят и миналогодишните учения, сега Путин също специфично подкрепил амбицията на Китай да си прибере Тайван. Преди това Русия се обяви против каспийската тръба, освен само ако петте страни около Каспийско море решат да я правят. Вчера Русия и Китай блокираха шизофренична резолюция за Иран.
Да речем, неслучайни случки в свят, в който ресурсите стават кът и повод за войни и едва ли е нужно много мъдрене да се открие адреса.
Това, общо взето, към около днес. Защото е неясно каква полза в този контекст от вести сякаш дошли по въжена трансмисия, камилска поща, гълъби, знам ли. Некои друзя тъдява оставят впечатление такава да им е конекцията с реалността, а може и с интернето!
22 Март 2006 07:30
VOCI ""Китай е работилницата на света , а Русия - газовият и придатък. Ако имаха нормално управление, а не комунистически истерии - още миналия век щяха да са постигнали заплануваното за след 10 години. ""

Ако беше чел историята щеше да знаеш, че по- миналия и половината от мингалия век КИТАЙ НЕ е бил комунистически. И не е бил символ за БЕСНИ теимпове на развитие.

***
Русия е ГАЗОВ придатък на Китай и СЪЮЗА.

Русия е КОСМИЧЕСКИ придатк на САЩ, Съюза , Базилия - благодарение на Русия астронавтите им могат да посещават МКС

Русия е АТОМЕН придатък на Индия, Китай, Иран и някога на Ост Европа.
Слава богу днес Ост Европа са богати и процъфтяващи - щастливи водопроводчици, сервитьорки и т. н. на Запад и нямат нужда от Атомни и др. Енергии.

Русия е Софтуерен придатък на Запада. Според някои данни - Делът на Русия и Индия в световния Софтуер все повече расте.

Русия е ТУРИСТИЧЕСКИ придатък на Австрия, Турция, Франция, Гърция, Египет, Испания, Кипър. Най платежоспособните туристи в Турция, Алпите и Лазурния Бряг са руснаците.

Русия е ВОЕНЕН придатък на Индия, Китай , АСЕАН, Алжир някои страни на Близкия Изток и Латинска Америка - само тия които могат да си позволят НЕЗАВИСИМА политика и купуват Евртиното и КАЧЕСТВЕНННО , безотказно и в Тундрата , Пустинята и ДЖУНГЛАТА - РУСКО СУПЕРоръжие.

Танкове и самолети, камиони и подводници , ракети - всякакви и кораби - най добрите са руски.

Русия е придатък който може свамо да строи МЕТРО - в източна Еврорпа все още главно руснаците строят метро.

Русия е придатък за КАЧЕСТВЕННИ ЛИГИРАНИ СТОМАНИ.
Придатък за супер Титанови, Алуминиеви сплави и всякакви сплави от редки, разсеяни, скъпоценни метали .

Руската Химическа проимишленност е придатък на световната. И дори руските лекарства се купуват в източна европа.
За разлика от умрялата химическа и фармацевтична промишленност на Новите Членки на Съюза.

Русия за разлика от Ост Европа - от Естония до Албания , от Грузия до Полша произвежда Филми , печата книги почти колкото Китай и САЩ (с по- малко население ), печата най- много вестници в света и има стотици телевизионни програми, които за разлика от тия на САЩ можеш да гладеш БЕЗПЛАТНО със стайна антена.

Руските студенти , за разлика от източно европейските НЕ ходят по бригади в САЩ да доят говедата в Тексас и събират картофи в Колорадо.
22 Март 2006 07:44
Русия е приджатък за немските Бирени фирми, за френската козметика ( а не за Арома )

Русия е придатък за щастливите ГАСТАРБАЙТЕРИ от оранжева демократична украйна, розова грузия , западняшка молдова и т. н.

МИЛИОНИ щастливи гастарбайтери от тия и др. страни строят в най- голямата строителна площадка на Европа - МОСКВА.

Украинци работят в руските мини, карат камиони , бачкат като ратаи на Руските Фермери.

Радостни кавказци бачкат по пазарите и носят продуктите на слънчев Кавказ в Русия.

Руснаците са принудени да работят като ИНЖЕНЕРИ в своите скапани конструкторски бюра където проектират Ракети , Самолети, Подводници, Метро, Камиони - Шампиони в ралитата , Кораби , Тежка техника.

РускоПишещият ИНТЕРНЕТ е трети по големина в света след - КИТАЙСКИЯТ и Английско пишещият .


***
В това време щастливи поляци и албанци ( полякини и албанки ) бачкат из барове, строителни площадки, въоръжени с мистерии и метли , а щастливите емигранти в САЩ делят квартирите си с още по щастливите негри афро-американци и мачос - латиноси
22 Март 2006 07:52
Буш, ходи в Индия и дава атомни бомби, Путин веднага в Китай, дава газ ама и за атомни работи приказва... Балансиране..., ама ние да не паднем от тръбата... Ха Ха.
22 Март 2006 08:00
Eх, колко емоции , а всичко е просто икономика.
Нали Европа искаше да бъде независима от Русия в доставките на енергоресурси.
Еми сега ще стане по неволя незвисима
Щото въпреки приказките на Путин, аз не виждам как доставките за Китай няма да се отразят на Европа.Всички газови находища си имат някъква големина.
Не са бездънна яма.
А преди две седмици Газпром подписа спогодба за общи действия в газовата сфера не с кой да е, а с Алжир
Тъй че сега очаквам Барозо да хвърчи като финикиец през месец в Москва и да договаря нещо.
Всъщност той започна.Преди два дена беше там и нещо смутоляви че Русия в краткосрочен план щяла остане монополист.Какъв поглед в бъдещето, какъв стратег.Явно е предусещал че в дългосрочна перспектива Газпром ще стане монополист в Китай.
22 Март 2006 08:02
След някакви си два века разсейка, Китай се връща и то не с барут и коприна. Тинк-танковете не могат го измислят кое-как, ако ще да се продънят. Щом Ирак го докара до ръба, с какви пари. Бъмсфелд опита да смутолеви нещо в годишния доклад за Китай и май сам не си повярва за нуждите. А сега се оказва, трябвали други големи камари пари за Централна и Южна Америка щото и там навсякъде вече все Китай. Аман!
22 Март 2006 08:59
от реакцията на повечето форумци, возглаве с душето, прозира първична елементарна реакция "абе ебаха ни на нас мамата, ма сега ще видите вие (безлично), като дойде големия китайски братчед" . С други думи, няма само ние да сме прецакани, и на вас (САЩ, европа) лошо ви се пише.
Кой те прееба бе душе? лошото американо, добрия советский человек или мазната муцунка, наречена бг политик, чиновник, мутра, грабещи като за световно?
И какво ти топли душицата възхода на китаеца? Гложди те една приятна топлинка че няма само ти да си сгрухания? Че ти направо получаваш оргазъм бе мама, като болдваш глупости за "работилницата на света".
Първо прочети поне едно стихотворение на Пушкин, научи поне един йероглиф, виж какво приказват за китайците в руския Сибир, пък после плямпай глупости из форума. Бил ли си въобще в иран и работа с чалми имал ли си?
Айде още малко за житието-битието в великата екс-советская страна :-)
В Самаре за жестокую расправу над гастарбайтерами осужден лидер «банды головорезов». Запугивая свидетеля, преступник отрубил голову узбеку-строителю. После чего заставил свидетеля собственноручно казнить еще одного
Натиснете тук
22 Март 2006 09:27
Новината не е изненадваща, а логична. Китай и Русия са воювали Душко и китайците, които са нападнали са яли хубав бой по границата, след което са се кротнали. Това не пречи на сегашните правителства да сключат множество взаимоизгодни договори, които ще укрепят икономиките и на двете страни. Само янките дрънкат с оръжие, защото нямат с какво друго, докато Китай и Русия си плащат - едните с труд и стоки, другите с природните си богатства. Затова са и желан партньор, докато запада и сащисаните гледат да хванат монопола и като не стане почват да реват, че не е демократично и заплашват едните със санкции, другите с оръжие.
22 Март 2006 09:29
Пичове...
САЩ разполагат с технология за черпене на енергия от вакума.
Освен това наскоро постигнаха температура на плазмата 2 милиарда градуса.
Съвсем скоро ще забравим за петрола и земния газ.
Китай и Русия нямат нагласата да инвестират в нови технологии.
Затова правят сделки с традиционни технологии.
22 Март 2006 10:45
Колко патос, колко суматоха!
Нищо ново под слънцето. Путин и Ху Цзинтао като че ли се срещат на кафенце да си измислят подобни споразуменийца. А всичко се подготвя стратегически от служби, министерства и мегакомпании в последните 3 години и президентите просто огласяват вече организираните проекти.
Наистина е за завиждане взаимодействието на двете мегадържави. Особено впечетляващо е когато успяват да договорят толкова взаимноизгодни условия. И жалко, че преговаряйки по каквито и да било въпроси и споразумения, българските тикви не могат да защитават по сходен принцип националния интерес пред нито една държава (независимо ЕС, САЩ, Русия или на Балканите).
Понеже всички скачат да обсъждат ресурсите (нали това е толкова тиражирана от демократичните медии тема) може да се спомене, че руснаците в началото на годината обявиха проекта до 2020 за построяване на над 20 атомни станции от ново поколение с тенденцията да прехвърлят собственото си енергопотребление в Русия изцяло на атомна електрическа основа и да оставят газа и нефта за износ. Също така едно от споразуменията между Путин и Ху Цзинтао (на което странно защо не се обърна внимание) касае научно сътрудничество и строеж на атомни станции в Поднебесната.
А България си затваря свойта, щото политиците казват: "има Козлодуй - няма Европа"
22 Март 2006 10:50
Малко цифри. Износът на русия е 157 милиарда кубически метра газ за 2005. Сега Европа купува лъвския дял от газта. През 2011 Китай ще получава 80-100 милиарда къбически метра. Добива на газ нараства с 2, 5-3, 5% на година, а потреблението в самата Русия с по 5-6%. Китай вече е предплатил за този газ. Пита се в задачата - Какво ще получи ЕС? Отговор: между 3 и 5 пъти по малко отколкото получава сега. Мечтата на европейците ще се сбъдне - ще бъдат енергийно независими - просто няма да имат ни газ и нефт. Съотетно и на нас ще ни стане много хубаво като няма газ цената ма парното ще скочи в пъти. След 15-20 години 80% от износа на природни ресурси от Русия ще е за Китай - просто като икономичски партньор е много по предвидим и по платежоспособен. За САЩ и Европа вече е късно да се бори за Руските ресурси - сега проблема е да не стане същото и с арабските. Иран все повече се ориентира на изток - наскоро сключиха договор за доставка на нефт за Китай на стойност 30 милиард долара. А след Иран ще тръгнат и другите. Информационно общество и незнам си какви глупости, но нез нефт и газ си в третия свят. Май наистина Европейците и Американците от вакума енергия ще трябва да правят и други вълшебства от приказките защото инак на тъмно ще останат.
22 Март 2006 10:53
Чич Док онова са друг Китай и друга Русия (по-скоро Съветски съюз).
G5 Затова Дън Сяо Пинг е велик защото не се полеба да пусне танковете срешу тези празноглавци дето шяха да разрушат Китай, както нашите празноглавци разрушиха България.
Между другото и САЩ не се поколебаха да бомбардират Университета в Кент, когато имаха студентски протести.
VOCIo в момента в Русия се откриват множество заводи на западни, индийски и китайски фирми. Там се произвеждат коли на Форд, на Тойота, индийски коли, догодина Мерцедес ще произвежда. Не е като у нас да се радваме на един завод за цукала и един Шише-джам завод за 16 години.
Русия, Индия, Китай са най-динамичните икономически части на света. Дали не беше по-добре с тях да се вържим вместо с флегматичния ЕС.
22 Март 2006 11:20
Дали не беше по-добре с тях да се вържим вместо с флегматичния ЕС.

Mrx++
не бъзикай идеологическия курс на демократичките тикви, че сега ще ревнат!
22 Март 2006 11:20
айде на здраве!! cheers!
22 Март 2006 11:50
Пройчо, ако не се брои САЩ-ския десант в Русия през 18-19-та.
F10, аха - и са научили мишки да синтезират кислород от вакуума. Сега провеждат опити с доброволци.
А Русия и Китай, заедна с Франция, САЩ и още няколко държави участват в построяването на първия термоядрен реактор.
22 Март 2006 12:27
"....наскоро постигнаха температура на плазмата 2 милиарда градуса"
това йонна температура или енергия е
във всеки случай е изследователски, не приложен напредък
за нас простосмъртните от някаква полза ще бъде усвояването, не освобождаването.
защото една водородна бомба има още по-висок рандеман
и забравянето на петрола е мигновено и, както е прието да се казва, масово
е, може да дайде време да се чуе между съседи -
"И ако случайно минаваш днес край Слънцето, докарай една кофа плазма"
22 Март 2006 13:41
80млрд. - объем серьезный. До сих пор перекачивали 20.
22 Март 2006 17:11
Гориво за Китай от "Алтай", май!?
Дъ Спай
22 Март 2006 17:15
Как дела, Миклухо-Маклай
22 Март 2006 19:08
Пак са се размърдали форумните ченгета!
Освен повторение от простотиите от съветско време нищо ново не измислят.
Някакъв пиклив договор за няколко милиарда $ между две мизерстващи страни и почват да фантазират за световно господство!
Китайците са все пак по умни и практични докато русите са същите непоправими идиоти!
Китайиският напредък се дължи изцяло н на капитали, технологии, know how, от Европа, САЩ, Япония....
Когато този жизнен поток спре или се пренасочи китайският напредък ще спре!
Комунистите на Китай и Русия са некадърни за самостоятелно и предприемчиво мислене!Добри са само да копаят или да работят в sweatshops!
22 Март 2006 19:19
Брех, че бурни радости! Тръби могат да се правят във всички посоки. А нефт и газ ще получават тези, които плащат. Европейците засега купуват китайски боклуци(голямата част от тях не са жизнено необходими), китайците получават долари и с тях си купуват нефт и газ от Русия. Русия връща обратно доларите на европейците и американците, защото трябва да яде нещо. Европейците няма да закъсат за горива, защото ще намалят потреблението на китайски стоки и ще предпочетат да си купуват нефт и газ. Китайската работилница ще го закъса за валута. И по този начен ще се регулират нефтените и газовите потоци. Русия при всички случаи ще се нуждае от валута, защото трябва да храни народа. Там излишната валута я влагат в нови подводници, ракети и т.н. Няма вероятност да развият такова производство на стоки от първа необходимост, че да се самозадоволяват.
22 Март 2006 19:36

22 Март 2006 20:10
Един смешник присмехулник , твърдеше, че без западните " ПОМОЩИ " и " КРЕДИТИ " руснаците ще умрът от глад.
Тоя присмехулник изчезна яко дим , а в СТАБИЛИЗАЦИОННИЯТ ФОНД на Русия ( където постъпват Нефтените и Газови доходи ) са над 200 МИЛИАРДА долара и тия Фондове растът и растът .
Унгария предоставя около 5 МИЛИАРДА, Германия и Полша доста повече, а малка България предоставя поне 2 Милиарда долара годишно в Руската Хазна.


Един форумен ЧИЧО пък твърдеше, че без симпатягата Ходоркойский - Нефтените и Газовите находища в СИБИР щели да ЗАПАДНАТ
Нямам думи .


Обаче наш ЗУЮ Бую чупи рекордите "" ... Европейците няма да закъсат за горива, защото ще намалят потреблението на китайски стоки и ще предпочетат да си купуват нефт и газ. ""

Ами ясна е работата . Когато барелчето стане 100 - 200 $ и Забръска СНЯГ ЗИМЪСКА , на ЗУЮвците няма да им е до стоките , ще гледат поне да са на топло.
И "" ще предпочетат да си купуват нефт и газ ""
22 Март 2006 20:28
А я помню Присмехуйника из Нидерландов, забавный пацан кстати Но мой фаворит на этот год -Зуйка. Это гармоничность, грация и пластика. Это дитя природы! Это светило в области экономики и особа, приближеная к сильным мира сего - императору и эскаватору. Превед, Зуйка! Грузи апельсины
22 Март 2006 20:34
БиСери от Форума - G5 "" от реакцията на повечето форумци, возглаве с душето, прозира първична елементарна реакция "абе ебаха ни на нас мамата, ма сега ще видите вие (безлично), като дойде големия китайски братчед" . ... ""


Интересно кой е Еб@№ия

САЩ и СЪЮЗА получиха земите от Талин до Тирана. От Варшава до Букурещ, може би и Лвов и Тбилиси.
Все богати държави . Огромни природни ресурси, супертехнологии, производители на висококачественни стоки. ГОЛЯМ КЕЛЕПИР.


Естонците и Албанците, Поляците и Румънците сега бачкат с метлите и мистириите из Париж и Хамбург. Събират реколтата в Канзас и небрраска - ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА.


Само Руснаците явно са пре*б@№ите. ГОРКИТЕ. Вместо братски целувки от любимите си съседи - са принудени да получават империалистическите $ ? и златните им запаси растът като ПЛАНИНИ


Вместо качественните цигари - БТ са принудени да пушат западни боклуци.
Вместо Румънски Вина и нашенски коняци са принудени да консумират Френски.
Вместо Унгарски Консерви са принудени да консумират бразилско качественно месо.
Вместо Полски Цветя вече купуват Холандски. На Борсата за цветя в Амстердам има специален " РУСКИ ДЕН ".
Вместо Полската и Българската Козметика - дезодоранти и пасти са зъби пре*б@*ме руснаците с Френска такава


Горките , как да не ги съжалиш.

Като си помисля само, че вместо чешка бира се наливат с НЕМСКА и холандскка такава - направо ги съжалявам.

Нека се скапват с хайвера си и да си пият водката.
И имат Най - ГОЛЕМИТЕ отпуски и НАЙ - Много почивни дни в годината.
10 ( Десет ) дена новогодишни празници.

Да се скапят по Алпите и Лазурния бряг дано. Като пре*б@Nи .
22 Март 2006 22:02
Душковият екстаз се дължи на мисълта, че Русия пак ще става велика. Китай също. И забравя, че доскоро Съветският съюз също беше велик. Русия и Китай няма да станат по-велики от бившия Съветски съюз. Един суровинен придатък не може да стане много велик, колкото и голям да е той. Не го е имало в историята, няма и да го има. Руският народ е прогресивно деградиращ народ. В момента получават значителни постъпления на валута, заради цените на горивата, затова са им порастнали ушите. Но тези пари са -откъдето дошли, там и отишли. С нарастването цените на горивата, ще нарастват и цените на закупуваните от чужбина стоки. Това не е първото чувствително нарастване на цените на горивата, но руснаците са си същите голтаци.
Китай няма да стане най-великият. Китай е свят, където хората са несвободни. Китайската компартия е един роботърговец. Китай предоставя и принуждава хората си да работят в робски условия не за себе си, а за идеята за величието на Китай. Такава експлоатация, на каквато са подложени китайците, никога не е имало в световната история. Това, което го получават сега, утре няма да им стига за лечение на хората от професионални заболявания. Да не говорим за възстановяване на екологията. Следващото поколение ще е осъзнато и няма да иска да бъде роб на идеята за величие. В Китай интересите на отделните хора не съвпадат с целите на Компартията. И разривът е неминуем.
Да, Ясенево, увеличението на цените на горивата неминуемо ще намали разходите на домакинствата за не толкова необходими китайски боклуци. А това ще намали работата в китайските фабрички. Вие забравяте, че Китай не ви плаща с рубли, а с долари, с доларите на западния потребител. Доларовите потоци към Китай подлежат на регулиране. Няма опасност положението да бъде изпуснато.


22 Март 2006 22:21
Душко и Ясенево,
Западният свят е свободен свят. В Русия и Китай хората са несвободни. Несвободният свят няма шансове в съревнованието със Свободния свят. Примерът със сгромолясването на Съветската система го доказа. В Свободния свят интересите на отделния човек съвпадат с тези на обществото, на държавата. Там има максимална свобода за развитие. В несвободния свят посочените интереси не съвпадат. Там няма да се втурнат да се заселват хора от цял свят. Умове от цял свят. Свободолюбиви хора. Хората трябва да живеят нормално още на този свят. А не докато са живи да са роби и да се надяват да поживеят в рая.
И запомнете, петролът икономика не прави. Той прави богаташи, които живеят в лукс, в западен лукс и разкош, които инвестират в имоти в Свободния свят, но не развиват национална икономика. Всеки един от руските милионери и милиардери порядъчно се е подсигурил с имоти, пари в банки, пакети акции на Запад. И си държи самолетния билет в джоба. В Русия във всеки момент може да бъде подгонен от конкуренти, бивши партньори, държавна власт. Все по мафиотски причини. Никой руски бизнесмен няма интерес от разрушаването на Свободния свят, защото няма къде да бяга.
22 Март 2006 22:23
Самите Путиновци, Елциновци, Горбачовци- и те са подсигурени в западни държави. Не някъде другаде.
22 Март 2006 22:34
В общем, Зуйка, грех с тобой спорить, это как избиение младенцев в детском садике, да каюсь, не сдержался...
Что ты подразумеваешь под "китайски боклуци"? Умный и холеный европейский покупатель от нечего делать покупает несуразные китайские тапочки марки би-джин-пин вместо сандалий от Версаче? И его не интересует Lenovo к примеру...
Кроме этого, тебе надо научиться воспринимать товары не только как крайний продукт, но и как составные части. А это у китайцев не отнять - made in China везде.
В третьих, свободный мир... Я - россиянин и паспортина у меня краснокожая. И по твоему я несвободен? Я говорю то, что я думаю. Меня принимают как европейца во всех европейских странах. К тому же я не миллионер. Я не торгую нефтью, а интеллектуальным продуктом. И таких как я - миллионы.
Я европеец, Зуйка, по происхождению и по праву. Я им родился. А ты по документам когда-то может быть будешь.

пп. кстати, нереально вычислять цену нефти выше ста баксов. невыгодно экономически.
22 Март 2006 22:39
ЗУЮ, прекалено много подценяваш Руснаците.както казва "кап.БЕРТОРЕЛЛИ"правиш огромммна грешка нищо ли4но
22 Март 2006 22:47
Западният свят е Свободен само в очите на ЗОМбирани ЗУЮвци.

Петролът икономика не прави - икономика правят многобройните конструкторски бюра, които проектират космически апарати, атомни централи, кораби, софтуер и т. н.
И лабораториите които създават сплави, ракетни горива, лекарства и т. н.
Все неща от които ЗУЮ си няма и понятие. То в писанките на Чичо Сорос за такива дреболии не пишат.

По броя на инженерите КИТАЙ е първи в света. 2 пъти повече от САЩ.
По броя на психиатрите и побеснелите (амок) - САЩ с първи.


Петролът икономика не прави - икономика правят певци на демокрацията, психолозите , психиатрите и психопатаите които зомбират надебеляващия свободен човек, че е Голяма Работа.

Дебелее си човекът, тъпче се със генетично - денатурирани храни и се радва - колко съм Велик , а другите са глупаци.
Взема си редовно хапчетата,


Наистина една голяма част от изметта на Русия се омете на Запад. И толкова по- добре. Никой никого не спира нито в Русия , нито в Китай. Кеф ти на запад - кеф ти на Изток.


Помията отива обикновенно в Избраната от бога страна .

КАПИТАЛИТЕ - Към Китайската Народна Република - най- бурно развиващата се икономиика в историята на Човечеството .


Китай овладя и демографския взрив. Младото китайско поколение расте в Перспективна държава.
Не случайно Китайският Интернет и Китайската Мобилна мрежа се Най - Големите на Земното Кълбо .
Китайските младежи са ПЪРВИ не само в УЧЕНИЕТО, Науката и Културвата , но и в Спорта.

Само след 2 години ще бъдем свидетели на НАЙ - ГОлямото спортно събите в историята на Човечеството ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН.
Бас държа - МИЛИАРД и Триста милиона към едно - Китай ще е и Първа спортна сила в Света.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД