:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Възход и падение на елитна куртизанка

"Съдба на куртизанка" е история за възхода и падението на елитна куртизанка във Венеция от 16-и век. Ролята й изпълнява красивата Катрин Маккормак, която се помни за дълго. Сценарият е поразкрасена истинска история по романа на Маргарет Розентал "Честната куртизанка". Във филма дискретният буржоазен чар на Маккормак влиза в действие за ролята на извънредно красивата Вероника, която страда за първата си любов. Той пък е нароченият за секссимвол Руфъс Сюъл.

Мама Жаклин Бисе решава да обучи страдащата девойка в тайните на платената любов. Куртизанка преди 400 години е точно обратното на онова, с което свързваме проститутка днес. Синоним е на стилна, интелигентна, образована и влиятелна жена - в епоха, когато мястото на "моралните" жени е било в кухнята. В този смисъл "Съдба на куртизанка" е феминистичен филм, който защитава женската независимост и право на избор. Героинята на Маккормак е нещо средно между цинична интелектуална и пораснала Жулиета, която въпреки професията си, политическите интриги и Светата Инквизиция успява да изживее романса си със своя Ромео.
6460
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД