:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руската художествена академия стана на два века и половина

С типични руски мащаби през уикенда Руската художествена академия отбеляза своята 250-а годишнина, съобщи ИТАР-ТАСС. Честванията на знаменателната дата, включена от ЮНЕСКО в списъка на най-значимите световни културни събития, ще продължат цяла година. Празненствата започнаха през уикенда в храма "Христос Спасител". Той не е избран случайно. Навремето е създаван от майстори на Императорската художествена академия. Във възраждането му са участвали видни живописци и скулптори - членове на сегашната академия. Само над оформлението на интериора на "Христос Спасител" са работили над 400 от най-добрите представители на академията начело със сегашния й председател Зураб Церетели.

По време на откриването в Москва бе открит юбилеен вернисаж. Над 3000 произведения от всички видове на изобразителното изкуство бяха показани на посетителите в Централната изложбена зала "Манеж". Експозицията поразява не само с мащабите, но и със съдържанието си. Показани са творби на най-видните "академици" - Репин, Маковски, Левитан, Суриков, Айвазовски, Поленов, Коровин, Грабар и др.

Вчера тържествата продължиха в Санкт Петербург, където е създадена Руската художествена академия. Раждането й се свързва с името на императрица Елизавета Петровна, макар идеята да е на баща й - император Петър Първи.
1
1118
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Юни 2007 21:20
Едно от най-добрите училища в света с 250 г. традиция! Честит юбилей!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД