:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 580
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция затяга митническия си контрол за българите

Митническият контрол на Капъкуле се засилва, след като българи бяха задържани от турски патрули на 10 май, съобщиха от МВР. 30 нашенци бяха арестувани, защото пренасяли алкохол и цигари.

Наложени са строги норми за внос в Турция и пазаруване от турските безмитни магазини. Може да се влезе с най-много 3 л или 4 бутилки по 750 мл, но не повече от 2 бутилки от една марка и вид алкохол. Разрешени са до 3 стека цигари, но не повече от 2 от една марка. При покупка от фрийшоп се изисква паспортът на пътника и данните задължително се вписват във фактурата. Препоръчително е

тази фактура да се пази по време на целия престой в Турция, за да може при необходимост да се удостовери произходът на притежаваните алкохол и цигари. Тези норми са известни на търговците в безмитните магазини и на служителите на турската митница и се спазват стриктно. Не се допускат изключения, предупреждават от МВР. За тези разпоредби няма съобщения, табели или листовки нито на самата митница, нито в безмитните магазини.

На 10 май българи станаха жертва на масирана жандармерийска операция срещу местен контрабандист на цигари и алкохол. По време на акцията бяха спирани много коли и автобуси, основно с българска регистрация. Турските властите твърдяха, че нашенците искат да търгуват със стоката, купена от безмитните магазини, и тя им бе отнета.
1583
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД