:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Актуално

150-метров хълм потъна в Индия

Изчезналият хълм в Таинани.
Напоследък тихото селце Таинани в североизточния индийски щат Трипура привлича все повече поклонници. Стотици хора се стичат тук, за да видят чудото - малко възвишение, обрасло с дървета, храсти и трева. Само преди седмица на това място е имало 150-метров хълм, който изведнъж е потънал в земята, съобщи ИТАР-ТАСС. Според жителите на Таинани, преди да настъпи събитието, не е имало никакви тревожни симптоми, които да го предвещават. Феноменът бил предшестван единствено от дълбок звук, който сякаш идвал от недрата на земята.

Около половин час след като се чул шумът, с невероятен трясък хълмът започнал бавно да пропада. "Той сякаш пропадна в бездната пред очите ни - разказва учителят Свапан Бхатачарджи. - При това на повърхността нямаше нито разлом, нито пукнатина, нито свлачище. Даже дърветата и храстите не пострадаха."

Новината първо предизвикала паника, а след това мястото се превърнало в обект за поклонение. Според учените, пристигнали да изследват феномена, става дума за научно явление, свързано с ерозия на пластовете, която понякога засяга и много дълбоки земни слоеве.
1238
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД