:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел засне ядрени инсталации в Сирия

Изтребители унищожиха оръжейна пратка за ислямистката групировка "Хизбула"
Снимка: Нюз Ру
Атака на израелски изтребител срещу оръжейната пратка за "Хизбула"
Израелски изтребители заснеха ядрени обекти в Сирия и нанесоха най-малко един удар по мишена в северната част на страната, предадоха медиите в САЩ и Израел. Според израелския сайт Ynetnews.co.il. обектите са ядрени инсталации и принадлежат на Северна Корея. Израелците подозират, че КНДР продава на Иран и Сирия всичко, което е останало от тяхната ядрена програма, твърди пред в. "Ню Йорк таймс" източник от военното министерство на САЩ. След няколкогодишни преговори Пхенян пое ангажимента да преустанови ядрената си програма до края на годината. Израелската армия мълчи по случая.

Отделно в нощта на 5 срещу 6 септември израелски военни самолети нанесоха удар по подозрителни обекти дълбоко в сирийска територия. Ударен е най-малко един обект, повече подробности не се съобщават. Според някои съобщения обектът е обстрелян и с ракети от израелска територия. Сирийски източници отхвърлят предишни съобщения за сухопътна операция на израелска част срещу обекта. Според Си Ен Ен изтребителите унищожиха партида оръжия, предназначена за ливанската шиитска групировка "Хизбула". Пратката или е събрана в Сирия, или е транспортирана през нейна територия от Иран. Макар да действа в Ливан, групировката е творение на Техеран и на амбициите му за влияние в Близкия изток. Миналото лято "Хизбула" и израелската армия воюваха в Южен Ливан.

Този инцидент също не е съобщен или коментиран от израелската армия. Анонимни източници обаче твърдят, че правителството е доволно от операцията. На свой ред източници от Белия дом и Пентагона изразиха задоволството на САЩ от сигнала, който Израел изпратил на Сирия и Иран, предаде Си Ен Ен. Според източниците "посланието" гласи, че израелската армия може да унищожи врага на всяка територия.

Сирия протестира писмено пред ООН заради "агресия и нарушаване на суверенитета", съобщи сирийският посланик в ООН Башар ал Джафари, цитиран от АП. Сирия определи инцидента като "враждебен акт", но запази относително мълчание по подробностите за случая. Освен Сирия протестира и КНДР. "Става дума за опасна провокация, застрашаваща сигурността в региона", гласи протестът на Пхенян.











----------------------------------------------------
77
3296
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
77
 Видими 
12 Септември 2007 23:44
Теа от снимката са използвали photoshop от 1950-та.
13 Септември 2007 00:08
Тренират за Иран.
13 Септември 2007 00:17
Немой стигнат до там бензинът е много скъп. Варелът е почти 80 доларес.
13 Септември 2007 08:01
НАгли животни. ВСе едно комшията да дойде да ми счупи телевизора щот бил по-хубав от неговия, или да ми изхвърли пералнята през прозореца щот не съм я купил от неговия магазин.
13 Септември 2007 08:33
"Избраните" дращят истерично... Времевият отрязък на "беззащитната Сирия " върви към затваряне... "Искандер" , С 300 , МИГ 31 , военно морска база на Русия...Бъдещето за шестолъчката остава мрачно...
13 Септември 2007 08:47
Пак се отнесохме в блянове Муки, га Сирия беше "защитена" от нерушимия СССР, нали пак яде пердах, таман 4 пъти? 1948, 1967, 1973, 1982 по-точно.
А днешна Русия няма възможностите на оня съюз. През войната 1973 например Сирия губи 1100 танка през първите 2 седмици и почти всичките са възстановени от СССР още преди края на бойните действия. Днес това не може да стане.
Една шепа Мигове пролет не правят. Тоест, по време оно, Сирия имаше модерни (за времето си) самолети, МНОГО повече танкове и артилерия от израелските на този фронт, както и по-голям флот. Демек, и да се налива железария, файфа - йок, само още войни ще има, и резултатите ще са аналогични
13 Септември 2007 08:58
Трепят невинни невъоръжени хорица, после ги обявяват за върли терористи, въоръжени до зъби. Никакви изводи от собствената си история. А тя налага извода: Винаги сме си намирали каквото търсим, рано или късно. За съжаление, сега пак е късно, още много поразии ще извършат Израел и USrael преди да си го "богоизбранците" получат.
13 Септември 2007 09:13
Поредния двоен стандарт! А защо никой не вдигне въпроса за израелските ядренни инсталации и оръжия?
13 Септември 2007 09:20
За точността на разузнаването на Израел и САЩ на тема "ядрени обекти" вече се знае от Ирак. После в заявленията се казва, че са бомбардирани "подозрителни обекти" - "бомбардирахме нещо което незнаем какво е, но за пред хората - ядрени обекти".
Dinain, то и армията на Израел май нещо не е което е била - в Ливан представянето е било доста лошо.
13 Септември 2007 09:55
Е хайде да допуснат Сирия да извърши оръжейни сделки с всички, които снабдяват Израел и да я спонсорират с 30 млрд. долара само за една година и тогава да видим какво ще стане. Ама докато на едните се позволява, а другите влизат в списъка на държави с оръжейно ембарго нема как да говорим за реципрочност. Освен това едните винаги са имали протекцията на САЩ и GB, така че каквото и да стане последните две винаги дръпват юздите на решилите да се разправят с любимците им държави. Тъй че....

А това, което е станало е адски нагло от всяка гледна точка. Защото ако Сирия беше направила това, щеше да бъде вой до небесата каква велика несправедливост е настанала спрямо "избрания" народ. За ядрените обекти е просто смешно, предвид ОМП на Ирак и предвид арсенала на Израел. Кого си мислят, че лъжат? Нагла работа, хей, после как няма да се окопват?
13 Септември 2007 10:05
Локи, кой Ирак имаш предвид? Озирак от 1981 г. ли?
@мишелине, никога не лъжат. Ако може, Сирия да направи същото. Да видим кой кого. Протекция едните имат от САЩ, другите имаха от СССР, ама стана зян 1991 г. Сега мадър Раша май се опитва да върне колелото назад. Ама то и по времето на СССР не вървеше - горе описах защо. "Беззащитна" Сирия, както казва Мукито, смях в залата
13 Септември 2007 10:09
Истината е, че от миналито лято сирийците не млъкнаха: "Хизбалла победи! И ние можем да бием Израел! Ще си вземем голаните!" и прочее лозунги made in iran. Израел им дава знак... ако не - да млъкват.
За разлика от хизбалла, който са малцинство в държава, с която Израел няма никакви дърпания, сирия имат дълбок тил, който може да бъде ударен и сирийците го знаят добре.
Адресът си остава иран. Но докато американците само викат на Израел "вървете да ги бием" - нищо ново under the middle east blue sky.
13 Септември 2007 10:28
Dinain, пиша за разузнаването за ядрени обекти и обекти за производство на хим и биооръжие в Ирак - малко по близко като време от 81-ва. Там САЩ-ото и израелското разузнаване са намерили доста опасни обекти. Сега същото става и с Сирия.
А другото, което споменавам е Ливан, а не Ирак. Операцията срещу Хизбула, в която всички са се поизложили, освен ВВС-то на Израел, което пък се е занимавало с бомбардировка главно на невоенни обекти.
13 Септември 2007 10:42
Е, то ВВС-то малко трудно ще се занимава с военни обекти, след като ливанската армия не участваше в конфликта, нали? Успехите на ВВС-то (и разузнаването) бяха че още в първите часове унищожиха почти напълно хизбулашкия арсенал от далекобойни ракети (обсег над 70км) и известна част от тези с къс обсег. А десетките хиляди 122мм и 107мм ракетки на Хизбула са складирани по мазета и тавани, образно казано, така че хем са цивилни цели, хем не могат да се унищожат всичките.
Армията обаче се изложи, затова и текат големи реформи в момента. Проблемът не беше в техниката, а в съкращаването на полевите учения през последните години - сега се опитват да наваксат. И липсата на координация между политици и генерали, разбира се. В една война със Сирия обаче, тези неща няма да играят толкова - ролята на ВВС ще е много по-голяма. Редовната армия не може да се скрие из шубрака и по къщите на хората като хизбуласите.
13 Септември 2007 10:49
Dinain, това "почти напълно" явно е било доста разтегливо - нещо от рода на унищожаването на танковете в Югославия. Ракетите са си летяли постоянно.
А след реформите, почнаха ли да ядат месо от сини чинии?
А за ВВС-то - по принцип би трябвало да действа и като поддръжка на наземните сили, но тактиката на Хизбула не го е позволявала. Пак добре, че Израел не е САЩ, че приятелки огън щеше да има много...

Редактирано от - Локи на 13/9/2007 г/ 11:02:36

13 Септември 2007 11:05
Без всестранната помощ на USrael сте обикновени какавани, само за десетина години без никаква война бандитската ви държава изчезва, а вас и в Африка няма да ви щат. Лъжа е, че СССР е бил на страната на арабите, дебела лъжа. СССР им продаваше оръжие, но се управляваше от юдокомуняги и също подкрепяше Израел. И сега Русия продължава да ви подкрепя, макар някои неща да се промениха във ваша вреда. Още ще се променят, но става бавно, за съжаление. надеждата е в САЩ да се обърне палачинката, тогава ще ви гледаме моше-ническия сеир колко сте силни, колко сте умни, колко сте хитри. Не сте! Коварни сте, нищо повече.

СОВЕТСКИЕ СПЕЦСЛУЖБЫ
ПОМОГАЛИ СОЗДАНИЮ ГОСУДАРСТВА ИЗРАИЛЬ,
ШИРОКО ИСПОЛЬЗУЯ ТАЙНЫЕ КАНАЛЫ СВЯЗИ ИЛИ,
КАК ЕВРЕЙСКИЙ БАРОН РОТШИЛЬД РАБОТАЛ НА СССР-ОВСКУЮ РАЗВЕДКУ
Андрей Петров, Владимир Денисов
Многие десятилетия данные об участии СССР в решении палестинской проблемы и создании там еврейского государства оставались практически недоступными для историков. Причины этого не столько политические или идеологические, скорее прагматические, относящиеся к категории государственной тайны. До образования 50 лет назад государства Израиль все контакты советских руководителей с лидерами сионистского движения и других международных еврейских организаций по вопросам будущего Палестины велись через посредников методами секретной дипломатии. И главную роль здесь играли тайные каналы спецслужб.
13 Септември 2007 11:14
Не четеш внимателно. Далекобойните ракети бяха почти напълно унищожени в първите часове на конфликта - става дума за ирански и сирийски модели с обсег 70-210 км. Хизбула наскоро ги е придобила и е имала няколко десетки бройки според разузнаването, които са били складирани в няколко подземни бункера. Разузнаването много точно определи координатите на бункерите и бяха унищожени още първата нощ. Затова ракети в Тел Авив например не падаха - за цялата война бяха изстреляни общо 4-5 далекобойни ракети. Към средата на войната медиите показваха кадри с нещо дето се издига от центъра на Бейрут и после пада обратно в пламъци. Мукито и дружките му тогава се кълняха че това е свален Ф-16, но после се оказа че е ирански "Зилзал", като не стана ясно дали е бил дефектен или е бил прехванат.
А т.нар. "катюши" (107, 122, 220 и 333мм) с обсег 8-40 км Хизбула има хиляди - 13 000 по оценки от преди войната, 30 000 според хвалбите на Насрала преди няколко месеца
Натиснете тук Натиснете тук
13 Септември 2007 11:18
Васуки, айде бе. Ти от майтап не разбираш май Значи СССР наливаше огромни количества оръжие в арабските страни и никакви в Израел, ама ги подкрепял? А Ротшилд бил агент на съветското разузнаване? Айде стига толкова смешки за днес.
13 Септември 2007 11:28
Малииииии, какъв патриотизъм лъха от писанията на Динаин....
13 Септември 2007 12:23
Кво се чудите? Закономерно по силният побеждава по слабия. Е понякога се случват грешки в системата. Като например България на полуфиналите'94 .
Закономерно по-силният определя правилата.
Немога да разбрера какво се сополивите за мързеливите тарамбуки с и без СССР те са си същите смотаняци.
Не че съм голям фен на САЩ, но ако си представя, че СССР беше победил в студената война на дали света щеше да по-справедлив дажи напротив!
13 Септември 2007 12:46
Dinain в грешка си. Истинският провал беше когато им унищоха катера на море, другите реклами - за 100% унищожен арсенал и прочие бяна пунта-мара. Ако наистина са знаели, че амуджите имат ВТО, нямаше да допуснат корабите да влизат в обхват. Тотален провал на израелската разведка, то затова после редица генерали изхвърчаха навън.
13 Септември 2007 13:10
Васуки, ти и такива като теб, (начело с Воленчо) дето много обичате да мразите, кого всъщност мразите? Израел, дето от 50 г. воюват с Хизбула, Мюсюлманските братя и тем подобни или пък същите тия Хизбула и Мюсюлмански братя, дето строят джамии и отварят мюсюлманско-терористични училища в Родопите? Що не се уточните малко!
13 Септември 2007 13:11
Не е катер, а фрегата (или корвета се води, не знам). И е малко пресилено да се води унищожен, след като се върна в строя преди края на бойните действия. Тоест, ремонтираха го за 2-3 седмици. А какво общо имат ракетите за брегова отбрана с гореспоменатите ракети...?
За тези наистина не знаеше разузнаването, ама то няма как да знае всичко, нали? Да се защитят големите населени места, тоест да се унищожи далекобойния арсенал на Хизбула е очевиден приоритет. И беше изпълнен блестящо (не 100, но 80-90% от дългобойките бяха унищожени в самото начало; останалите имаха големи трудности да бъдат използвани). Късобойките по обективни причини не могат да се унищожат.
Сирия е друга бира. Ракетният им арсенал покрива цял Израел и при една война ще има много цивилни жертви. Ще има такива и от сирийска страна, разбира се, но и там ще е война срещу редовна армия и в края на краищата е ясно кой ще победи.
13 Септември 2007 13:11
Военната техника на мюсюлманите трябва да бъде унищожавана системно, методично, целенасочено и безвъзвратно по всички военно-дидактични принципи - без милост, без колебание. Вярно е, че Израел има щатски атомни оръжия, за да се отбранява, оръжия, които се съхраняват внимателно и сигурно, за разлика от подобни, притежавани от фанатици.
13 Септември 2007 13:13
Израел е създаден за страж на мира и сигурността сред заобикалящите го диви племена, аборигени и кретени.
13 Септември 2007 13:24
Баш така не е. ЯО на Израел си е собствена разработка, с известна помощ от Франция за реактора. Останалото звучи много поетично, ама е далеч от реалността.
13 Септември 2007 13:46
В-к Jerusalem Now днес е особено интересен. Това личи от приповдигнатия дух на коментарите. Наистина новините са ужасяващи. Те могат да се обобщат със следното популярно двустишие :
"А мръсните фашисти пак ровят като глисти;
дълбоко под земята, подготвят те войната."
Long live the Promised land!
13 Септември 2007 13:52
А [/b]ДИНА[/b, много грешиш. Значи щом си изкарал нещо извън строя си постигнал целта си. Това изделие е ВТО и сериозна държава не би го проспала, особено воюваща. Ракетитите с голям радиус БЕЗ глава със зарядза масово унищожение, нямат стратегически или оперативни задачи, само психологически ефект сред населението. Най-точната от такъв тип ракети има кръгово отклонение над 50м, а иранските са бледо копие на руските, т.е минимум 500метра. Пак ти казвам, просто този път израелците тръгнаха неподготвени и ядоха бой. Ама те се учат от грешките си и ще видиш следващата серия как ще се справят.[/b]

Редактирано от - bot на 13/9/2007 г/ 14:50:28

13 Септември 2007 14:00
Израел си е собствена разработка, с известна помощ от Франция за реактора.

Да бе - французи са построили реактора, после по целия свят изкупени или откраднати технологии и оборудване за увеличаване на мощността на реактора.
С американски "контрабанден" уран, а после с немски пак контрабанден и ЮАР-ски разменен.
И всичко това въпреки заявленията на Израел, че ядрения реактор в Негев ще се използва за мирни цели.
13 Септември 2007 14:00
При условие че да го изкараш от строя ти е било целта
Въпросните ракети дето удариха фрегатата "Ханит" (и потопиха една египетска гемия също) се побират в една каравана. Те бяха пропуснати от разузнаването. Далекобойките, които би трябвало да падат в градовете - не бяха. Да повторя - опазването на цивилното население е приоритет в случая, защото така се водят войните в региона - мръсничко.

Редактирано от - Dinain на 13/9/2007 г/ 14:06:38

13 Септември 2007 15:36
Когато Израел е в конфронтация с араби или ислямисти винаги вземам страната на Израел, без значение кой е правият.
Защо обаче израелците у нас и по света не застанат поне веднъж на наша страна в битката ни против фанатизираните вонящи шалвари?
13 Септември 2007 15:46
Къде пък я намери тая битка?
13 Септември 2007 15:46
Чета и не мога да повярвам че това го пишат българи. 90% от мненията защитават арабите, които само да имат възможност ще ви отрежат кратуните. Не че евреите са цвте но в случая играят за нас и това е най-важното. Ако израел падне, следващата фронтова линия сме ние. А те вече си подготвят почвата, те не бързат, дали след 20 дали след 100 години, ще напълнят Родопите с дажмии, ама на кой му пука нали? Важното е да се мрази USrael или квото там сте го нарекли.
сравнявайте си атомна бомба в ръцете на арабита с пералня у съседа....Идиоти!
13 Септември 2007 16:11
От статията не става напълно ясно дали наистина израелските Ф-15 І (това е показано на снимката) са навлязли в сирийското въздушно пространство и колко навътре (и в двата смисъла) Ако са го направили и ПВО на Сирия не е реагирало - слаб 2 на сирийците (нищо ново за тях). Това е само мое мнение ама сирийците са основна причина едно време да бъде осрана иначе перфектно подготвената война ("Йом Кипур" 1973). Сирия има сравнително добре въоръжена армия с техника, която дори сега не е за подценяване, дори без новите и много коментирани доставки на руско оръжие. Това което винаги е куцало на арабите като цяло, включая по времето на войните с Израел е бойната подготовка и бойния дух. Както се казва храбростта на мъченика-на-правата-вяра с граната в гъза е едно, а бойния дух и подготовка на израелски командос е съвсем отделна манджа. Що се отнася до доставките на руско оръжие, С-300 и "Искандер"-ите (и двете в експортна модификация със бойни възможности) ще изискват още доста време преди да бъдат боеготови, основната причина ще е липсата на подготвени кадри за тях. За да си оператор на радарна станция на С-300 не е достатъчно само да се пениш "Аллах акбар", трябва и да вдяваш поне малко. Аллах ще накаже неверниците, ама няма да хване с Могъщата Си Ръка ракетата и да я бухне право у самолета на прахоподобните, проверено е. За МиГ -31 да не говорим - там пилотите трябва да са подготвени почти колкото космонавти, още повече въпреки че е наистина сериозна бойна машина режимите на полета му не позволяват никакви грешки. Знаменития А.Федотов загина точно с МиГ-31, в Русия доколкото знам на МиГ-31 летят само първи клас военни пилоти. Така че по тая точка подкрепям Динаин.
Виж ако вземат руснаците че направят военоморска база в Сирия, тя автоматично се превръща в гарант за териториалната цялост на Сирия: Иван не е Хасан, това също е проверено. Така че в този случай Муктада е прав.
13 Септември 2007 16:19
"Защо обаче израелците у нас и по света не застанат поне веднъж на наша страна...."
Защото нямаме пари да си платим.
13 Септември 2007 17:04
Маузер, че кой е тръгнал да нарушава териториалната цялост на Сирия? Само това му трябва на Израел, да завладява нови територии населени с араби (предвид демографската ситуация). Спорът там е точно обратния - Сирия иска да и се върнат Голанските възвишения, Израел принципно е съгласен, но условията както винаги обръщат каруцата вече 35 години.
Относно сирийското ПРО - нищо чудно. Такива полети май се падат средно по 1 на година. Някакво гранично спречкване, последвано от удар по някой сирийски радар или подобно. Преди година прелетяха демонстративно над двореца в Дамаск, реакция - йок. Когато бомбардираха Озирак през 1981 г. беше същото - предвиждаха се 20-30% загуби на самолетите, битки с иракските мигове и т.н. Оказва се че иракската отбрана е засякла самолетите чак когато са преминавали границата на връщане.
13 Септември 2007 17:15
Класикът е казал - има ли пушка в декора , до трето действие да е пукнала Израел има военно надмощие над Сирия , благодарение на ежегодните милиарди подаръци от Вашингтон. Сами по себе си евреите са глисти - ще загинат не от арабско оръжие , а от глад , живеят в пустиня и нямат никакъв ресурс...Но с по 6-7 милиарда долара на година имат и за ядене , и за въоръжаване. Самият факт , че въпреки военното си превъзходство над Сирия , вече 25 години не смеят да нападнат масирано , а само дращят злобно , показва , че не могат. Надмощието не е достатъчно, биха последвали жестоки контраудари.Пък Дамаск е и стратегически съюзник с Техеран , работата би станала дебела със "Шахаби" насреща...... След рухването на СССР дистанцията в оръжейния сектор между Сирия и Израел се разширяваше застрашително в полза на Тел Авив. Всичко това приключи , преди да е дошъл момента за еврейската победа.Преди дъ файнъл кът. Нима има глупак , който да си мисли , че Израел би се поколебал да смаже Сирия с конвенционални средства , ако е уверен в пълната победа ?? Още повече , че зад гърба си евреите имат ядрено оръжие и тактически носители в резерва !? Ланшната проба по Ливан показа , че противникът е сериозен , и без катастрофални последици за Обетованата земя една война няма да се размине.Изобщо не съм съгласен с Маузер този път , че бойният дух на хизбуласите е по-слаб от този на наборниците в израелската армия.А и редовната сирийска армия не бива да се подценява.Подготовката на екипажи за зенитните комплекси и нови руски самолети не е чак толкова трудна задача. Елитни военни има във всяка страна по света .Тука става въпрос за десетки бойци , не за хиляди. По-скоро проблем е бойното разгръщане и базиране на ракетните комплекси и МИГ-овете. Сирия е в неизгодна стратегическа ситуация. Израел контролира Голанските възвишения...По море предимството на 6-ти флот е огромно. АУКС-ите са винаги на помощ на евреите...Сирия трябва да мисли не само за частично превъоръжаване с иначе елитни образци /руско/ оръжие , а за една по-комплексна стратегия за противодействие на израелската армия...Разузнавателни системи , безпилотни самолети , А 50 - руски аналози на АУАКС , противотанкови оръжия още много други...Иначе се вдига много шум около единични образци , а при реални бойни действия , без подкрепа от други оръжия и системи - тези единици дават фира лесно.
13 Септември 2007 17:26
Идиотизмът в предния пост е наизразим с думи Значи Израел не нападал Сирия вече 25 години, следователно не можел? Между закърнелите неврони дори не прехвърча мисълта че може би не иска? Или друго въпросче - какъв интерес има Израел да напада Сирия и какво би могъл да спечели от такава война? Вродената глупост не предполага замисляне над такива сложни неща.
За пореден път напомням: $4-5 млрд. от $110-120 млрд. годишен бюджет е по-малко от 5%. Мукито ще има да почака евреите да умрат от глад - междувременно да провери как се хранят сирийците
Да напомним и че Израел бие Сирия през 1948-а и през 1967-а. А тогава никаква помощ от САЩ няма...
13 Септември 2007 17:35
ba_ra_ba,
мразят САЩ щото им разби мечтите за светло комунистичесто бъдеще...
От една страна мразят косоварите, а от друга обичат всякакви други мюсулмани, палестинци, сирийци, иранци и пр...
13 Септември 2007 17:37
Шабес гоя дебне в готовност всеки пост на Муктада ... Браво тъпчо , ще те потупат по рамо. Ама си гой , кинти няма да видиш.
13 Септември 2007 17:50
Гаргамеле , ти батка , хаир лично няма да видиш ни от комунизЪма , ни от капитализма - няма да ти обяснявам защо
13 Септември 2007 18:28
Муки,
понякога благодаря на господа, че не съм прекарал по-голямата част от съзнателният си живот при социализма щото иначе и аз можеше да се превърна в дребно озлобено чиче като теб.
13 Септември 2007 18:32
Спор май пак за яйцето и кокошката. Остава да се надяваме поне на коретни аргументи. Dinain опасявам се е допуснал сериозна фактическа грешка. И двете войни за ликвидирането на Израел(породени естествено от наглия отказ на евреите да спазят решението на ООН) протичат при сериозна техническа и финансова подкрепа от САЩ. При едната война, мисля втората американците дават даже транспортни самолети, с които евреите пренасят войските си от един фронт на друг, иначе не биха успели да се противопоставят на враговете си. Евреите се бият добре, но армията им е въоръжена с американски пари, с американско оръжие и обучена от американски офицери(много от които евреи, разбира се). Във всеки случай на не малко от обикновените граждани на Израел им се иска да настъпи мир, но не те управляват Израел. Не го управлява съвсем нито Кнесета, нито правителството. Американско-еврейското оръжейно и петролно лоби май има решителен глас при всяка промяна на стратегията. Израел не е създаден за да бъде стожер на мира, а за да бъде фортпост, не забравяйте, че проектът е за държаава на евреите е на Великобритания, а тя не ги обича много мирните работи, особено в Близкия Изток и Африка. От този конфликт и СССР, и Америка, и Великобритания извличаха само ползи, почти никаква вреда. Същото важи и за малка, но хитра България на Тодор Живков. Тя също намаза не малко от активното си присъствие в региона. Сега, разбира се плащаме за това, защото сме на е..ната страна. Припомнете си за БГА Балкан, нейното многолюдно представителство в Ливан и жалкията край на нейния наследник Балкан, ликвидиран от ....евреин.
13 Септември 2007 18:37
БОТ, сега пък к'во напраих, че ме редактираш. ама накря ще се пиша дисидент-реприсиран
Ама хора четете, щото единия е ГАРГАМЕЛ, а другия ГАРАМЕЛ, а може и КАРАМЕЛ да е, така стават фаловете.

Динаин, пак си в грешка - ракета с голям радиус в град = страх сред населението, реакция от всички страни и реклама за цивилните жертви. Това даже си е голям плюс (справка Ирак и ракетите срещу Израел през91г.). значи никой не мож еда ме убеди, че ракета+установка+контролна станция са лесни за купуване, транспорт, обучение, базиране и използване. Айде тогава пробвай един пищов да си купиш отнякъде и да го пренесеш. Сигурно поне 5 човека ще разберат. А за такова нещо като ракета - просто нямаш шанса. Освен ако просто не си спал или са те приспали.
13 Септември 2007 18:39
сори РЕПРЕСИРАН се пише, пусти български...
13 Септември 2007 18:52
Гармел , можеш само да съжаляваш , че не си прекарал съзнателна част от живота си при социализма. Там поголовно и задължително се наливаше акъл /образователен ценз/ на всяка природна уфцъ. Нещо с което аз категорично не бях съгласен. Но ти може би щеше да спечелиш от това...
13 Септември 2007 18:53
Тоя Динаин от шест новини за Израел стана златен, ако не е вече и брилянтов. Появи ли се нещо за йодея и хоп - 30 умопомрачителни политинформации. В сравнение с такъв апологет нашите скромни форумни еничерчета пасти да ядат.
13 Септември 2007 18:54
ама те на туй вече "засне" ли му викат
13 Септември 2007 18:56
Освен в наливане на акъл се наблягаше и на дупедавство особенно със съветско другарче ).

13 Септември 2007 18:57
А на някой текна ли му, че на някой от сирийските управляващи среди може и да му е писнало от благотворното влияние на Хизбула и съвсем случайно точно в този момент да е разпоредил изключване на радарите за профилактика?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД