:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,457,278
Активни 65
Страници 4,566
За един ден 1,302,066

Водата с две цени и лимит от догодина

До 2.8 кубика на месец на човек ще струват по-евтино, над това - по-скъпо
От началото на следващата година водата у нас ще има две цени. "До 2.8 кубика на човек месечно ще се плащат на сегашната или малко по-висока стойност, а над това количество водата ще бъде по-скъпа. Новите цени за потреблението над лимита ще се определят тепърва. Те са различни за всеки град", съобщи вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов.

Мотивът за това решение е, че на много места в страната, където водата е по-евтина, тя се разхищава, а местните ВиК дружества нямат средства за инвестиции и мрежите се рушат. Замисълът е цената на водата над лимита да бъде такава, че хем да стимулира хората да не харчат прекалено, хем да осигури допълнително средства за местните ВиК фирми.

Новата мярка ще бъде въведена през февруари-март първо в Перник, Пазарджик, Кюстендил и още няколко града. След това постепенно ще дойде ред и на останалите населени места, тъй като цената на водата се променя веднъж годишно във всеки град.

Сметките на самата комисия показват, че дневният разход на вода е около 110 литра на човек в столицата и другите големи градове и около 60-80 литра в по-малките селища. Това означава, че лимитът за по-евтина вода е приблизително колкото потреблението в голям град, който излиза 3.3 кубика месечно. Засега не е ясно как ще се определя колко души живеят в едно домакинство, тъй като там, където жилището има водомер, ВиК дружеството не се интересува колко човека потребяват. "Срещахме се с директори на ВиК дружества в страната и се разбрахме, че това е тяхна работа. Най-вероятно ще се установява с декларация, подадена от самите клиенти", каза членът на комисията Люцкан Далакчиев.

При определянето на цената и на евтината, и на по-скъпата вода ще продължи да действа правилото от сегашния закон, според което сметката не може да надвишава 4% от средния доход на домакинство за съответния регион по данни на НСИ. Изчисленията се правят при потребление от 2.8 кубика на човек. В момента цените на водата варират между 2%-2.5% от съответния среден доход. Двукомпонентната цена ще важи и там, където питейната вода е доста скъпа и хората не поливат градините си с нея.

Такъв тип ценообразуване у нас действаше за еленергията между 2002 и 2005 г. Първите 50 или 75 киловатчаса в зависимост от това дали жилището е топлофицирано се изчисляваха по стойностите от 2002 г. Увеличаваше само цената над минималния лимит. Мярката целеше да защити бедните, но през 2005 г. държавата се отказа, защото от ниската цена се възползват еднакво и бедните, и богатите.

Междувременно вчера Световната банка представи свое изследване за България, според което най-подходящи за концесиониране на ВиК мрежите са градовете Бургас, Ловеч, Плевен, Стара Загора, Пловдив и Добрич. Между доводите бе посочена и анкета с жителите на тези градове, които масово признали, че са съгласни да плащат по-скъпо, ако качеството на водата стане по-добро. Очаква се концесионерите да налеят огромни средства в тези мрежи, което неминуемо ще оскъпи водата там.
50
3261
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
09 Ноември 2007 23:47
Преди години хигиенната култура на хората беше съизмерима с количеството вода, което използват за нужди.Изглежда, че този показател е станал реципрочен, що се отнася до напредването на глобализма. Следва, че количеството потребявана вода не е приоритет на евроатлантическите ценности.
10 Ноември 2007 00:36
Ало-о-о, "Енергото " ли е?!
Не, тук е В и К!
Нищо! И на вас да ви е.а майката!!!
10 Ноември 2007 02:03
Да, смяна на акцентите: по-рано евроизискването беше да се миеш, а сега - да не се цапаш.
10 Ноември 2007 02:07
Айде, честита баня на всички...до следващия петък
10 Ноември 2007 02:25
Алоооо, вестника..."Сега".....10-ти ноември е. Кви са тея начални страници без него? Да не сте се прекръстили на "Дума"?
10 Ноември 2007 03:22
Ало-о-о, БСП-то ли е?!Не, тука е Атака!


Нищо. И на вас да Ви го н...кам!!!


Честита Годишнина 10/10/1989/

10 Ноември 2007 04:19
Благодаря за честитките! И на колегите и на комисията!
Риторичен въпрос : Нея /ДКЕВР/кога я дадоха на концесия?
И накрая да ни е честито :"Честита годишнина от започналия доста отдавна ПЛАВЕН ПРЕХОД!"
10 Ноември 2007 07:38
Най-после сигурно ще решат да завършат и строежа на прехода - Софийската централна баня, чиито ремонт се проточи между два милениума.
При соца поне къпането не беше проблем. Като нямаш баня в къщи отиваш на Централна, Подуенска, Мадара...и винаги чист и неопетнен.
10 Ноември 2007 08:00
И как ще засекат 2.8кб?Водомерите отчитат цели кубици?Поредната олигофрения на някои, които са за сериозно лечение!
10 Ноември 2007 08:02
Това с 2.8 кубика на месец ще е за кратко време. За да преглътнем по-леко новите цени. Повтаря се номера с тока. Всъщност от 10-ти ноември 89г. до сега се научихме да преглъщаме доста гадости.
10 Ноември 2007 08:15
При соца имаше мног много човешки работи за които сега само можете само бихте си мечтали.Така екато ви маниполираха , че вссички ще станете богати сега си хапете задните части за онова което не беше наи добро но беше претапло до известна степен соц. неправда И злагаха ви защото вижте западния ви пример , който ви предлагат как полицията брани с палки щитове онва добро на демокрацита което се дължи още от натрупаното от ограбените суровини на африка Дерзаите демократи лугата има право пред Господаря работника пред Фабриканта
10 Ноември 2007 08:37
След като концесионерите построиха десетки нови язовири, каскади, магистрални тръбопроводи и т.н., инвестираха стотици милиони евро и долари, подобриха в пъти цялата водопреносна мрежа и качеството на питейната вода, мисля че е в реда на нещата да искат да си избият вложените пари и получат някаква минимална печалба. Питайте "демократите" дето дадоха софийската вода на концесия на англичаните и ще видите, че и те мислят така.
10 Ноември 2007 08:42
ЧРД на капутализма.И на чучурките водомер ще се сложи при пазарната икономика Какви са тези пропуски , та нали капутализма е входно изходна система.
Театралният криминален преврат на 10.11.89 год. цели 6 -7 години преди това криминални мотиви създаваше .То не бяха откраднати милиарди превърнати във държавен дълг , то не беше гасене и палене на тока /какви идиоти само бяха, в името на грабежа как всичко съсипваха/ , то не беше криеница на хранителни продукти , то не бяха бляскави перспективи , какви ли идиотии не се спретнаха.Най красиви бяха катуните .Цялата тази паплач как се бореше за гласност и истина.Днес от тези герой един на показ не излиза , да си покаже мутрата и врата.
А какви велики са резултатите.Хората чезнат с темпове надвишаващи изчезването на добитъка . Чушки няма , домати няма , ток няма , парно няма и ВОДА НЯМА ДА ИМА.

Кифли , гевреци и банани има-за кифлите и гевреците.

Де е тази България в която 100 % от населението си построи жилища и вили , де е тази България в която имаше образование и здравеопазване.Де е тази България в която стандарта беше над три пъти по висок.
Тато вероятно си пие сега кафето , гледа от високо и какво ли си мисли за днешните чукундури и за великият капутализъм.
10 Ноември 2007 08:42
Докато ВиК-тата се изживяват като монополисти/били те държавни, частни или концесии/ цената ще върви нагоре. Трябва да се премахне монопола им, за да предлагат по-добри услуги, включително и по-добра цена. Казусът е интересен, но в много страни това вече е направено. Тогава ще стане това, което наблюдаваме между конкуриращи се фирми. Примерно в комуникациите, транспорта, медиите...
Ще повдигна и въпроса за плащането на 'загубените' от ВиК-тата количества вода, която формира значителна част/при мен около 30%/ от плащаната от мен ВиК услуга.
10 Ноември 2007 09:12
Е, демократично станахме пълнолетни...
Честито!...
хунвейбин е прав - България постепенно изчезва - едни умират, други емигрират, трети живуркат, свиват си харчовете все повече, не раждат деца, защото не могат да ги изхранят... И цялата тази съсипия за по-малко от две десетилетия... Под чуждо робство да бяхме - нямаше дса е толкова трагично...
А за водата - от 9 кладенеца вода донесоха, за да оправдаят новите цени...
Скоро време да чакаме и цена на въздуха...

Редактирано от - редник на 10/11/2007 г/ 09:15:40

10 Ноември 2007 09:13
В България действително страховито се разхищава вода. Едно, че хората са немарливи (колко пъти в обществени тоалетни съм попадал на незатворени кранчета - ей-така, пуснал човекът, що пък да го затваря); второ, че течовете са посвсеместни заради старите тръби, които не се ремонтират.
За типично българската практика за изстудяване на дини под течаща вода няма какво да говорим.
10 Ноември 2007 09:24
Сбъркан сектор със сбъркано ръководство! През всичките тези 18 години на "прехода", той се ръководи от един НЕСМЕНЯЕМ човек, който винаги е прав! Нищо че няма инвестиции, че има 70% загуби на вода, че има 80 милиона лева несъбрани задължения, че се пръкнаха няколко водни сдружения, които се провалиха с гръм и трясък, че се похарчиха и харчат десетки милиони за консултантски услуги, стратегии и анализи! Концесията на София също "мина по терлици" ... Шумно се спрягят цифри от порядъка на 9 милиарда евро за изправяне на крака на сектора. В същото време в подмяна, ново строителство и рехабилитация се влагат не-повече от 50 милиона ЛЕВА на година!
ВиК тата вегетират при раздут щат, ниска производителност и липса на ефективен контрол! В същото време политически назначените шефове тънат в разкош и "хранят" обръчи от фирми за да оцелеят!
Нормално е да си зададем въпроса дали при тези условия НЯКОГА ще бъдат постигнати европейските критерии и стандарти и дали единственият път е публично частното партньорство или ТОЯГАТА!
В царството на слепите, еднооките са царе!
10 Ноември 2007 09:25
Във всички времена на човечеството за най-ужасно наказание се е смятало да те турнат на хляб и вода.
Нашите юнаци решиха да задминат и това. Усърдно обаче пазят този секрет и затова искат надбавки за секретна информация!
10 Ноември 2007 09:28
1 литър за бръснене+1 за зъбите+1 за секс +1 за краката=4 х 1, 2 (коефициент за загуба)=5 литра на ден х 30 дни=150 литра
3 казанчета х 5 литра Х 30 дни = 450
4 седмични бани х 80 л. = 320
1 л на ден за пиене х 30 = 30
общо 1000 или един кубик
какви 2, 8
защо
не искам 2, 8
10 Ноември 2007 09:39
Абе, във вашата къща перете ли? А чинийте миете ли ги или само ги забърсвате? А плодовете и зеленчуците измивате ли? А...псувате ли ВиК, Топлофикацията, Електрото, Телефонното, ..., партиите и правителството?
Ами какво чакаме! На коча топките сами няма да паднат колкото и да чакаме!
Но кои са тези, които се дърват да им заемат местата?
За съжаление същите!
10 Ноември 2007 10:05
Все си мисля, че водата така или иначе ще я вдигнат, но пари за подмяна на тръби едва ли ще дават ВИК дружествата...но те мислят за нас - хем веднъж се изкъпваш в къщи, хем втори път екстра - безплатни басейни на всеки километър, заради течовете
10 Ноември 2007 10:26
ще перем напролет на реката
ядем от вестник и от тарелка - много са удобни
всеки си носи лъжицата в джоба
вече не псувам
10 Ноември 2007 11:10
9и24,
Явно охолно живеете...
Що за разхищения?
1 литър за бръснене...

Купете си електрическа бръсначка, а по-добре ходете небръснат - я държавни мъже и министри - ама пестят, за пример...
1 за зъбите...

Вместо да тече водата, използвайте чаша - 1 стига...или "Орбит"...
1 за секс...

Е, това не го разбрах...

Редактирано от - редник на 10/11/2007 г/ 11:11:39

10 Ноември 2007 11:32
Напоследък често се споменава, че иде времето на Мария-Антоанета и пастите. Е, това време вече дойде. Снощи един суек се изтъпанчи пред телевизията и рече: "Като искате да имате басейни, ще си плащате". Да му завиди горкат Мария-Антоанета!!!
10 Ноември 2007 13:12

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ СЕ КЪПЕТЕ !!!!!
10 Ноември 2007 13:44
Почти се научихме да я караме на халяб и вода и... и там увеличават цените. Сега идва ред на кислорода . Все си мисля , че националния ни символ не трябва да бъде лъв , а хлебарка. Те оцеляват известно време и с откъсната глава.
Не е във връзка с темата , но дочух , че ЧЕС искали да приватизират софийската топлофикация. Както ЕВН приватизира пловдивската. Предполагам за да им турят кепенците и ... се увеличи потреблението на ток.
С "новите" такси за смет може да закъсат защтото "боклука" ще намалее пък и няма да има от кого да ги събират.
10 Ноември 2007 14:07
За кое е бил прав хун-чето??? Че допреди 18 годинки се е подвизавал из БАН-яджийките... Ха-хо, хи-хи и -ДА ЖИВЕЙ ТРУДА!!! Ама нито е знаел кво е туй труд, нито го е помирисвал !!! Знаел е само на работата лекото и на баницата мекото... Не е ставал в 4 сутринта, нито е знаел за кво служи мотиката...Не е познавал ГЛАДА ! Не е карал на два комата хляб и вода...с глава лук..Храна за цял ден...Ама палачинката се обърна!!!Негов ред е дошел да се оплаква...БАН-яджия бил...Сега нека реже по цял ден мазолите в БАН-ята!!!
10 Ноември 2007 14:30
Хунвейбин, !
Шофьоре, а аз едно време като съм маал с мотЬката, и като съм ставал, айде не в 4, ама поне в 5.30, що не съм сега добре, а?
10 Ноември 2007 14:38
- Ало, хунвейбина ли е?
- Не, параграфа.
- Нищо, и на теб да ти е.а майката.
10 Ноември 2007 14:39
От чипа си зависи...Айде, айде, тебе те знам...Не се оплаквай...
10 Ноември 2007 15:28
Ало шофера, след като знаеш кога се копа житото с мотиката, мое ли аз да те питам кога се полива бре серсем

Редактирано от - baj_michal на 10/11/2007 г/ 15:29:27

10 Ноември 2007 17:19
Оти ги ручахме жабетата?При комунизма водата и тока не бяха никаква тежест за семейния бюджет.
10 Ноември 2007 18:18
абе, редник, ти не переш ли презерватива
ей там имаме несходство на характерите с жената - тя иска след, а аз - преди
10 Ноември 2007 18:48
Супер, ВиК-то ще направи демографската статистика на държавата. Ще й спести некой лев за поредното преброяване.
10 Ноември 2007 19:19
веролом,
/:/ "Ало, хунвейбина ли е?
- Не, параграфа.
- Нищо, и на теб да ти е.а майката.
......................................... ......................................... .....................................
Имаш да си ВРЪЩАШ ли, що ли?!

Редактирано от - paragraph39 на 10/11/2007 г/ 19:19:56

10 Ноември 2007 19:28
Значи англичаните от Софийска вода ще разполагат с пълната информация за живущите във всяко столично жилище. Ако не са се договорили още с мошениците от Хилд, да им подскажа, че могат да продадат данните за самотни възрастни, хора в неравностойно положение и други нещестници, притежаващи атрактивни жилища.
10 Ноември 2007 22:22
Дрън, дрън, та пляс - след като направихме държавните монополи частни, сега се чудим каква дивотия да измислим - я социални прагове на цените на тока, а сега и на водата

ДОЛУ ДИКТАТУРАТА НА БЮРОЛЕТАРИАТА
10 Ноември 2007 22:35
Който плаща вода - не злоупотребява. Защото плаща.
Злоупотребява този, който не плаща. Защото не плаща.
Това е за водата.
Огромни количества вода, ама много огромни количества вода, се харчат в циганските квартали. Идея си нямата за какво става дума. Ако тази вода се плащаше - ВИК нямаше да има физическа възможност да усвоява парите за инвестиции.
10 Ноември 2007 22:38
Целта на двете цени е да се увеличава водата докато стигне 4% от средния доход на домакинство.
Това е. Ако растат доходите - цената на водата също. Защото ще се дават на концесии...
10 Ноември 2007 22:40
10 Ноември 2007 22:59
Ама какви англичани щели да ти отмъкнат информацията, бе джанам?
Тая информация отдавна е отмъкната и обработена, за да служи на далавераджиите от Световната банка. Следното е цитат от горната статия:

"Междувременно вчера Световната банка представи свое изследване за България, според което най-подходящи за концесиониране на ВиК мрежите са градовете Бургас, Ловеч, Плевен, Стара Загора, Пловдив и Добрич. Между доводите бе посочена и анкета с жителите на тези градове, които масово признали, че са съгласни да плащат по-скъпо, ако качеството на водата стане по-добро."


За да станеш и пребъдеш "държавник" и "политик" в Република България е необходимо:

Първо: Да доставяш цялата информация, с която работиш по служебна линия на назначилите те отвън чужди сили и

Второ: Да изпълняваш нарежданията им за разграждане и затриване на България, както и елиминирането на всякаква съпротива и пречки за това

Всичко останало:"избори", "анкети", "допитвания, "изследвания", "дипломация", "журналистика" и тем подобна стъкмистика и порнография служи за замазване на очите и придаване на псевдодемократичен вкус, на антидържавната им и противобългарска дейност.

Кой е тоя идиот, дето при сегашната политическа действителност на геноцид, разруха, грабеж и всеобщо безпаричие е готов да плаща дори и повече, за нещо, което още не съществува? Навсякъде по света се плаща за свършена работа. Ние за какво има да им плащаме? За погрома и плячкосването? За униженията и подигравките у дома и по чужбина? Това е реалността - днес вервате ли ми?
Редактирано от - Valeriana на 10/11/2007 г/ 23:21:39

11 Ноември 2007 00:12
Щом питаш, не може...бай Михале...
11 Ноември 2007 00:16
БАН-яджиите
11 Ноември 2007 00:58
БЪЛГАРСКА РАБОТА

Министър-председателят на Циганария Сабри Бейсиев тежко се отпусна в креслото в кабинета си. Беше задушна, тежка вечер на 21 август 2048 година. Разхвърляните от месеци папки и дела по бюрото му сякаш всеки ден се утрояваха, а проблемите нямаха и нямаха край. Тишината в сградата беше като мехлем за опънатите му нерви. Изруга под нос - не беше се обадил на жена си. Майната й. Да си намери друг министър-председател като не й харесва.
Беше изминал един отвратителен, напрегнат ден. Не му стигаха ядовете с Европейския съюз, ами трябваше и Синдиката на гледачките на ръка (СГР) да вдигне стачка и да блокира черния път между Мокрен и Бероново. Телевизии, репортери... Имаха дори нахалството да излязат с Дехларасия за правата на жените и т.н. и между другото вметнаха, че щял да има „голяма радост и една жена голям добро щял да му напраи, дай някой леф бе бате”. Миналата година успяха да се справят с бунта на автокрадците (Съюз на автокрадците в Циганария или САЦ), които понесоха жесток удар, след като ЕС завърши строителството на бетонната стена около страната. Без врати. С хиляди волтове ток по бодливата тел. И по четирите реда. Тунелът под Дунав до Букурещ беше добро хрумване, но за жалост краткосрочно решение. Привършваха стената и около Румъния. Обръчът отново щеше да се затегне. Майната им, дотогава друг ще е на власт. От х’ООН-ето за 12-ти път този месец го заплашиха с ядрен удар ако не престане да изпраща на дипломатически мисии из ЕС корпуси от по 170 човека, всичките снабдени с куфари пълни с пари, виртуозна изработка на отдел „Емисионен” на „Мангалбанк” ХАДЕ, чиито директор Асан Менгишев оглавяваше класацията на Интерпола за трета поред година. Самите европейци отдавна бяха престанали да пращат посланици и консули и тем подобна измет. Допреди 1-2 години спускаха съгледвачи с парашути от хеликоптери от около 2000 м височина поради липса на пътища, но след инцидента, при който на мястото на двама агенти в хеликоптера успяха да се качат 23-ма души, всички роднини помежду си, всички чужденци в Циганария бяха евакуирани със спецоперация на НАТО.
Сабри стана и отиде до прозореца. Отметна чергата и надникна в нощта над столицата. Красота. Нито една лампа не смущаваше обаянието на мрака. Върна се до бюрото, където измежду бумагите зърна днешния вестник, грижливо оставен от секретарката Зюмбюла. „Министъра на холтурата открил нов музей на каруцата в Разград”, „35-години Брижит Бърдон в Сливенския зътвор”, „Нов мечкозавод в Пазаржик”, „20-годишна стара мома вдига пищна свадба в Хюстендил”, „Братя Българиян забиват в Айтос с новия им албум”. В криминалните хроники все едно и също: „Българи в Търновския регион пак са си платили тока”, „Полисай залавя опасен българин-ресидивис, опъвал жица за улични ламби”. Проклетите българи... Ден през ден ония от Брюхсел му пиляха на главата за малсинства, човешки права, интеграсия и глупости. Айде земете вие да ги интегрирате, кат сте чок отворени! Ама ха! Министър-председателят се навъси, захвърли вестника и седна зад бюрото си. Освен всичко се беше пръкнала някаква партия наречена „Ха така!”, чиито гръмогласен шеф призоваваше „българите на сапун”, „Циганария на циганите” и ред други. Бунак, кво ще го прайм после тоз сапун? То да беше ракия добре! Мама им българска, за нищо не стават значи! А ония от ЕС пак недоволни – имате, кай, расистка партия. Ами ще имаме! Оня ден като откриваха паметника на Азис пак не се мина без инциденти. Понеже трябваше да го вдигнат на мястото на един стар паметник на някой си Васко Лефски, като го събаряха някакъв дядо с плач и викове се вкопчи в стария камънак и взе да вика „Хапостоле, Хапостоле!!!”. Опитаха да го откопчат, питаха кой е тоз Хапостол, предложиха да му звъннат на джипсиема, на Хемтел-а, да го извикат. А той само плаче ли плаче. Явно тоз какаванин Хапостол беше връзал тенекия на дедото, така и не дойде никакъв. Българска им работа, колкото да им развалят празника. Сабри уморено се отпусна и заспа, а в съня му се диплеше като шарена кърпа щастливото бъдеще на Циганария – чиста и свята република.
11 Ноември 2007 02:13
Tekila,

с твое позволение прибавям малък послеслов:

Две години по-късно, га дошло време за нови избори се наложило да продадат и сапуна на "Ха така". За какво им е сапун като нямало вода да пият, камо ли да се измият?

А на етикетчето пишело:
СЪСТАВКИ: Евреин - за мекота, Македонец - за пяна и Циганин за аромат.

Оказало се, че вече не го правели от Българи, защото в Циганария Българи нямало и за лек, камо ли за сапун.

Редактирано от - Valeriana на 11/11/2007 г/ 06:52:54

11 Ноември 2007 08:38
Не знам що се косите
И преди и сега ВиК си е означавало "Вода и кал"
Та гле'ам у Варната изтекли през двата дена, два лимита по 2.8 кубика=5.6
Кой шъ ги плати сега, А
11 Ноември 2007 08:53
Ха така! Саабри-то да беше взел акъл от бачо си Ваньо през 1999, та да удари една деноминация! Да се научат българите да си броят стинките, че я как са се наплодили! Цели 300 000 са останали!
11 Ноември 2007 09:48
Не бива цената на водата да се определя от разни шушулки и тем подобни чиновници.На всяка водна мрежа може да се изчисли себестойността на кубик вода и да и се определи цената.Колкото са самостоятелните водни мрежи в страната толкова трябва да са и цените.Не може цената на вода, която достига до потребителя по гравитачен път да е равна на цената на вода, за която се използва скъпа ел.енергия за изпомпване и издигане на необходимата височина.Водата на софиянци трябва да е най-евтина в сравнение с другите населени места.
11 Ноември 2007 10:38
А каква кристално чиста вода пиехме в София преди да направят пречиствателните стнции !
11 Ноември 2007 15:35
Просто ни подготвят за увеличението на цената на водата. ВиК дружествата ще бъдат приватизирани от подобни монополисти като Енергото и БТК, които искат да печелят по няколко милярда евро месечно (и като познавам управляващите... ще го постигнат. Мамицата Ви гадна и продажна мръсни крадци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД