:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Български филм спечели Голямата награда в Котбус

Иглика Трифонова
Филмът на режисьорката Иглика Трифонова и сценаристката Росица Вълканова "Разследване" спечели Голямата награда на кинофестивала в Котбус, Германия. Филмът е получил признанието на фестивалното жури сред 12 кинопродукции на източноевропейски държави, съобщи за БТА Иглика Трифонова.

Във фестивалната програма са били включени румънски, чешки, полски, естонски и грузински филми. След прожекцията на "Разследване" публиката е излизала от залата видимо развълнувана, разказва Иглика Трифонова.

Трифонова е получила покана за участие във фестивала по време на кинофестивала в Сараево, където "Разследване" беше в конкурсната програма.

Покани за участие на филма има вече от кинофестивалите в Триест и Гьотеборг, каза Трифонова. Очаква се и потвърждението за участието на "Разследване" на най-престижния кинофестивал за независимо кино в Съндънс. "Разследване" е разказ за едно престъпление, в който криминалният сюжет е само рамка на психологическата драма в сблъсъка между двама души - следователката и обвинения в братоубийство. Ходът на разследването и разкриването на убийството преминава през филтъра на основната тема - възможното и невъзможното човешко общуване, а сценарият е базиран на истински случай от следователската практика на Бойко Рашков.
3
1724
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Ноември 2007 09:38
Предлагам тема за нов филмов сценарии: Пелето преминава в Енерги. Имаме условия за касов хит: ясно изразени добри и лоши герои (лошия винаги е Сираков), съспенс, невероятни обрати и накрая хепи енд за добрия герой. Със сигурност в Котбус ще се хареса.
13 Ноември 2007 13:09
а има ли български филм останал без награда? често да гледаш как се люпи мазилката от стената е по-интересно, ама всичките отличени по разни измислени фестивали.
13 Ноември 2007 14:01
абе, защо имам чувството, че Анита беше писала, че сценарист на филма е нашта любима еврокомисарка Кукунева? Каква е истината?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД