:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,071,314
Активни 95
Страници 30,099
За един ден 1,302,066

Глобите към КАТ вече се плащат и в пощите

Таксите ще са като при редовните записи и зависят от дължимата сума
От днес глобите към КАТ освен в банковите клонове, които са във всяка дирекция на "Пътна полиция", могат да се плащат и в 2986 пощенски клона в страната. Целта е да се намалят опашките в КАТ и още повече да се повиши събираемостта на глобите, която и без това достигна рекордните 88%. МВР и "Български пощи" подписаха договор за сътрудничество."Започваме с глобите към КАТ, но амбицията ни е да продължим договора с възможност през "Български пощи" да минават и документите, които издава МВР", заяви главният директор на дружеството Енцислав Харманджиев.

"Инициативата е изцяло в услуга на гражданите и облекчава режима, по който те могат да изплащат наложените им санкции. Наше задължение е да уведомим пощите за съответните сметки, по които следва да бъдат превеждани събраните санкции", обясни вътрешният министър Румен Петков. Той уточни, че засега в пощите ще могат да се плащат само санкциите. По закон не е възможно КАТ да предостави цялата си база данни.

Таксата за пощенския запис е по-ниска от тази за банков превод. "Разходът за гражданина ще зависи от сумата, която трябва да бъде платена", обясни Харманджиев. За глоба до 10 лева, таксата ще е 35 ст., до 20 лева - 55 ст., а за 50 лева е 1.15 лв.

Амбицията на пощите е през 2008 г. там да се получават и всички документи, които издава МВР. В това число влизат както талоните на шофьорите, така и личните карти и международните паспорти.

"Във всяка европейска държава в структурата на пощите се получават и личните документи - отивате, подавате си заявката и получавате задграничен паспорт и лична карта. Относно глобите към КАТ искаме един ден при нас да се получава и талонът, и наказателното постановление, които засега остават в МВР", добави шефът на "Български пощи".

Идеята за сътрудничеството е на пощите, но от нея полза има и МВР. През последните години събираемостта на глобите към КАТ беше сред основните проблеми на ведомството. До приемането на новия Закон за движение по пътищата събраните глоби бяха под 10%. С по-строгите изменения плащанията рязко се увеличиха.
53
8996
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
22 Декември 2007 04:25
Ко става ? Дърпат килимчето изпод краката на банката на бат' Мухобойковата нивяста ?
22 Декември 2007 08:14
Скоро може и топлата вода да открият - плащане през интернет.
22 Декември 2007 08:52
Плащане през мобилния телефон е истината
22 Декември 2007 08:57

за инициативата!
Всъщност, пощите трябва да се превърнат в универсални касови гишета, в и от които да могат да се извършват всякакви касови (кешови) операции, включително банкови такива. Не е нужно всяка банка да си прави клон на всеки ъгъл и да си увеличава административните разходи.

Е, разбира се, както бе споменато и по-горе, интернет е още по-добро решение, но докато интернет културата ни е такава, пощите са следващото по ефективност решение.

22 Декември 2007 09:01

Само едно не мога да разбера: Защо трябваше да минат 18 години за да започне администрацията да мисли за подобряване на ефективността си?! Кой ще плати за изгубеното ни време?!

22 Декември 2007 10:34
Добро решение, но докато не се връща талонът, е наполовина свършена работа...
22 Декември 2007 10:44
Целта не е да се намалят опашките, а повече банки да захапят кокъла на нещастника.
22 Декември 2007 10:48
И в аптеките....
22 Декември 2007 10:50
докато не се връща талонът


Простотията е в самото вземане на талона и цялата процедура по презаверяване на актовете. Това са останки от социализЪма, когато обикновеният гражданин служеше за куриер между властите.

Относно плащането, има и далеч по съвременни начини, като например плащане през банкомат. Но това вероятно ще стане някъде към 4-тото хилядолетие.

Като цяло, никой в държавната администрация не гледа цялата картина: колко човекочасове се губят за неща, които могат да се свършат с помощта на съвременните комуникационни средства. А после защо имало задръствания, и защо бил нисък вътрешния продукт.
22 Декември 2007 12:01
Всички се радваме, но реалността е: аз правя нарушение, взимат ми талона. Отивам в КАТ на Дървеница и губя цял ден да науча наказанието (глобата). Отивам в пощата, плашам глобата и взимам бИлеШка, с която пак ходя до КАТ да вися цял ден да си прибера талона.
22 Декември 2007 12:56
От мегафона на катаджийска кола:
- Водача на трамвая, веднага отбийте вдясно и спрете!
----------------------------------------- ---------------------------
Ако спрелия ви катаджия тича към вас, а не идва както обичайно, значи, че не просто му трябват пари, а му трябват спешно.
----------------------------------------- -----------------------------
Катаджия спира един гей:
- Моля, вашите документи за проверка, КОЛЕГА.
----------------------------------------- ------------------------------
- Kaкво има в носа на полицая?
- Отпечатъци от пръсти.
----------------------------------------- -----------------------------
Късно вечерта. Уморен катаджия се прибира у дома.
- Жена, две новини: добра и лоша. С коя да започна?
- Давай с добрата....
- Глобите за нарушаване на пътното движени се повишават три пъти!
- СУПЕР! Ще си отживеем!!(целува го). А лошата?
- И мен ме повишиха...
- ???
- Сега ще се наложи през деня да седя в кабинет, а на пътя ще съм само вечерта...
----------------------------------------- ----------------------------------
Започнало е езиково обучение на катаджиите. Вече е готова и първата фраза:
"Гуд морнинг! Сержант Иванов. Гив ми, плиз, туенти левс!"
----------------------------------------- ----------------------------------
Син пита баща си „Тате, съседа отгоре получава 500 лева заплата, а едва свързва двата края, съседа отдолу получава 800 лева, а няма кабелна телевизия, ти получаваш 300 лева, а си имаме всичко, луканка, телевизор, кабелна, видео, DVD, как стават тия работи?”. Баща му отговаря „виж сега сине, аз си имам една вълшебна палка. Като замахна с нея всичко се оправя”. Сина поискал палката, но на следващия ден започнал отново „тате, цяла нощ махах, нищо не стана!”. Баща му „а ти каза ли вълшебните думи сине?” „Какви думи?” „Всички документи и талони за проверка!”
----------------------------------------- ---------------------------------------
Министерство на безделието до зорите
Министерство на охолната среда и мърдите
Министерство на вън що не работи
Министерство на вътре що не работи
Министерство на правогъзието
Министерство на персоналното развитие и себеустройството
Министерство на обезобразяването на науката
Министерство на "крада и со анал"-ната политика
Министерство на румикономиката и овченергетиката
Министерство на "наздраве" омазването
Министерство на халтурата
Министерство на омразната администрация
Министерство на европейската излагация
22 Декември 2007 13:03
ГОШО,
ТАКА е!
Свидетелството за Правоуправление, а НЕ някакъв си статистически картон на КАТ, е документът, който ДОКАЗВА Правота на човек да управляв съответното пътно превозно средство!
В този смисъл, "ограничаването" на Правото на управление на МПС- и, дори, "ЛИШАВАНЕТО" от това Право!- чрез изземване на статичистически картон и задържането му в КАТ, противоречи на смисъла и значението на Свидетелството за Правоуправление на МПС и е противоконституционно огрничаване и лишаване от Права, БЕЗ съответен административен акт/нак. постановление- което, при това, е обжалваемо!/ или съдебна присъда!!!
Ерго, НЕ талончето, а притежаването от Водача на МПС на ВАЛИДНО Свидетелство за Правоуправление на МПС олицетворява Правото му да управлява МПС!
Ако КАТ фактически ви "лишава" от Право да управлявате МПС, чрез задържане в КАТ на статистическото ви картонче- ОБЖАЛВАЙТЕ, защото вие сте юридически ПРАВИ, а КАТ е "нарушител" в този случай! КАЗАХ!
22 Декември 2007 20:22
Цитати от мнения:
Всеки акт може да бъде обжалван и ще бъде отменен, защото катаджията, който ви вдига колата и онзи, който ви пише акта… не е един и същ. А акт не може да се пише по доклад на старшината, който се вози в машината - просто така е устроен законът. И дано по-скоро да се усетят повече хора и да си заведат дела - първо за нарушените им права, после за нанесените им морални и материални вреди

“Паркинги и гаражи” ми вдигнаха колата. След това КАТ ми написаха акт. Аз го обжалвах първо пред КАТ, но не ми махнаха глобата. Заведох дело в СРС и там доказахме, че колата е била паркирана правилно, че КАТ са написали акт с фалшифициран протокол към него. КАТ не обжалваха навреме и решението влезе в сила. Т.е. вече нямам акт за това нарушение. Сега сме завели дело срещу “Паркинги и гаражи” за нанесени морални щети, като ще ги осъдим и тях въз основа на предишното решение, защото Паркинги и Гаражи вдигат колите по указания на КАТ. Сетне те ще съдят КАТ и ще си вземат парите от тях. Съветвам всеки да се бори до дупка с идиотските норми, наложени в нарушения на законите. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - ДО ДУПКА!!!!
22 Декември 2007 20:57
Товава нека предложим нова инициатива-Всеки катаджия -пощальон
22 Декември 2007 21:06
А защо НЕ и "всеки пощальон-катаджия"?!?
22 Декември 2007 21:27
Хинин
Същото ми се случи през пролетта и тъй като ми омръзна да карам с наказателно постановление, тези дни отидох до съда, взех си съдебното решение и го занесох в КАТ...
Интересува ме къде сте чели описаното от Вас, защото искам да си взема 30-те лв от "Паркинги и гаражи", а се чудя дали да ги съдя...
На практика едно неправилно вдигане на колата ми ми струва 6 пъти ходене до КАТ и два пъти до съда х 3 часа = 24 часа и поне толкова литра бензин, за нервите да не говорим...
22 Декември 2007 22:13
Друга гледна точка относно ОБЖАЛВАНЕТО:
Автобус излиза на главен път и отнема предимство на бетоновоз. Следва лек удар, отлоняване в дясно на камиона и "размазване" на 3 коли (едната мойта) и още 7 по леко ударени. Чорбаджията на автобуса ("виновния" обжалва акта на КАТ.
Питам: Как да разбера кой ще бъде "виновен" за да отида и да дам IBAN си на застрахователя му? Предварително благодаря!
23 Декември 2007 05:20
ПРОСТНАРОД,
ИМА ли Обжалване-НЯМА "виновен"! Поне, НЯМА преди да има Наказателно постановление или Решение на Съд!
Ще ти се наложи да почакаш- в името на демократичното "Всеки е НЕвинен- до доказване на Противното/в Съд/!". Все пак, може и ти да бъдеш посочен/от някого или от служител на КАТ/ погрешно или нарочно за "виновен", а да НЕ си, нали!
В такива случаи/НЕ дай, Боже/, като този, който сочиш, искай от служителя на КАТ да те впише в Протокол за ПТП като "Потърпевш" / с вписване на вида на щетите на МПС-то ти и адреса ти/! Поискай и кочанния номер на бланката на Протокола за ПТП и името на съставителя му- с тях ще можеш да проверяваш в КАТ дали има изготвено Нак. Постановление и срещу кого, и дали е обжалвано Постановлението в Съд! УСПЕХ!
23 Декември 2007 10:50
Благодаря Бат Паро!!
23 Декември 2007 18:05
Нищо не облекчават така, доколкото остава тройното висене и щъкане помежду - веднъж за постановлението, после на банковото или пощенско гише и после пак - за талона. А не може да се плати без постановлението, щото в платежното му се пише номера като основание. Ся, ако се очаква някой от КАТ да ходи до пощата, щото на гишето за плащане в КАТ имало опашка или щото е дваесе стинки по-евтино - е просто нема как. Заради простаците, дето не си плащаха глобите, простаците от КАТ прецакаха тия, дето си плащахме безкасово - сега вместо на една, трябва да се редим на три опашки. Сигурно така става, щото тука сме втория по интелигентност народ във вселената. Простотия...
23 Декември 2007 20:30
ВЕРОЛОМ,
А защо, изобщо, КАТ трябва да прибират Талона/ а и КАТ да му придават на Талона значение на документ, МАТЕРИАЛИЗИРАЩ и доказвщ , уж, Правото на водач на упрвление на МПС, когато Талонът НЕ е такъв документ- Свидетелството за Правоупрвление е такъв документ?!? САМО отнемането, по съответния начин и ред, на Свидетелството за правоуправление ЛИШАВА "де юре" водача на МПС от Правото му да упрвлява МПС! Статистическият картон се "изземва" САМО като Доказателство/според формулировката на КАТ- сякащ Протоколът за ПТП НЕ е доказателството?!/, но, ДЕ ФАКТО, след изтичане на едномесечния срок от датата на "изземването" на Талона, водачът на МПС, под заплаха от Глоба е ЛИШЕН фактически от Право да управлява МПС, но БЕЗ да има съответно Постановление или съдебно Решение за лишаването му от Право на управление на МПС!!!
А, уж, в "демократичната"/пак, уж!?/ Република България, ЛИШАВАНЕТО ОТ ПРАВА/ в това число и от Право на упрвление на МПС!/, става само с влезли в законна сила съдебно решение или наказателно постановление! Да, ама НЕ!!! Демокрация е в България, де!

Редактирано от - paragraph39 на 23/12/2007 г/ 20:32:54

24 Декември 2007 11:39
Колкото повече административни пречки се създават пред нарушителите, толкова по-благоприятно е за движението. Ще се мотивирам така:
1.През времето за разтакаване по опашки и разкарване от гише на гише водачът - нарушител е извън движението и не участвува в него..Този факт е изключително благоприятен при настоящата обстановка по улиците и пътищата.
2.През посоченото в т.1 време във водача- нарушител се създава комплекс за предпазливост от "хващането" му при следващо нарушение, който неминуемо ще се отрази благоприятно върху последващите му простъпки.По този начин наказанието му се превръща и в един морален акт.
3.Чрез разтакаването и мотаенето на гражданина-водач му се дава да разбере, че той е една прашинка, която може да бъде подухвана насам-натам, ако администрацията реши така. Следователно изводът е: спазвай правилника и закона, за да не попадаш в лапите на администрацията, която ще ти разкаже играта и ще ти разкатае мамата.
За постигане на посочените цели предлагам всички чиновници, уволнени за грубо отношение към клиентите и явна некадърност, да бъдат насочени за преназначаване в КАТ, където посочените качества да се вземат като препоръчителни при назначаването им.
24 Декември 2007 12:01
Простотията е в самото вземане на талона и цялата процедура по презаверяване на актовете.

Простотията почва от самото наличие на талон. Не знам дали има друга държава в която все още да го има тоя архаизъм. И кому е нужен, освен на някое тъпо чиновническо говедо, което не може или по-скоро не желае да си размърда гънките, че има и други далеч по-добри начини за контрол.
24 Декември 2007 12:03
Колкото до плащането, много пъти пиша по тая тема. Тук, под маслините и портокалите има една система наречена MULTIBANCO. Това е просто един национален оператор, който притежава и поддържа системата от банкомати. Наречен е мултибанко, защото работи с всички банки в страната и съответно получава комисионни от тях, а не от клиентите. Затова всяка операция направена от банкомат е безплатна, докато ако идеш в банката си и направиш същото нещо, плащаш такса за операцията.
А са вкарани толкова много услуги, че ние може само да мечтаем. Доколкото знам, идеята е патентована и затова я няма в никоя друга държава. И пак доколкото съм чувал, срока на патента изтича скоро и не е зле компетентните люде у нас да се заинтересуват как стоят нещата. Уверявам ви, няма нищо по-лесно и практично от това. И не само за плащане на глоби!
24 Декември 2007 12:16
Шуменско, и у нас има система от банкомати и национален оператор "Борика". Има си и системи за плащане по интернет. Може да не са от най-развитите, но вършат работа. Битовите сметки може да платиш по най-различен начин (банкомат, интернет, директен дебит), освен големите, вече и много малки магазини приемат плащания с карти. Само държавната администрация живее във времето на сметалата и мазния тефтер.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
24 Декември 2007 12:36
Колкото до плащане в пощите - да. Това също се ползва при всички видове плащания, но е само втория от възможните начини. Третия е като изпратиш чек на посочен от съответната институция адрес. затова като ти пратят някое известие за плащане винаги в плика има и един готов адресиран плик. И НЯМА други начини! Просто няма! Не можеш да платиш на гише! Просто, там пари не се приемат! И цялата преписка между теб и съответната служба е САМО И ЕДИНСТВЕНО по пощата! Аз изобщо не знам къде се намират един куп служби.
24 Декември 2007 12:39
От друга страна, тук има изградена мрежа от центрове наречени "LOJA DO CIDADAO". Т.е. "Магазин на гражданина". Има ги във всеки областен център и представляват изнесени служби на всичко което ви засяга като гражданин. Като почнем от полицията, минем през данъчните служби и социална сигурност, инспекцията по труда, личните документи, регистриране или деригистриране на мпс-та, паспортна служба за чужденците, ток, вода, газ, и т.н. Има и пощенски клон и клон на една от най-големите банки. Има естествено и барче. Както и копирни и факс-услуги. Отскоро откриха гише и на съда. Всички документи се подават там, а се получават по пощата. В централите на тези ведомства се ходи по изключение, когато случая е по-заплетен и трябва да се намеси някой по-горен началник. Това е!
24 Декември 2007 12:54
Манрико, знам че има. Но Борика е предимно за осигуряване на междубанковите разплащания. Работата с клиенти на дребно е по-скоро странична дейност. Тук също имат някакви такива системи. Докато Multibanco е отделна фирма, създадена специално за работа навън, извън банките. И наистина идеята им е патентована. Затова в никоя друга държава няма толкова широк набор от услуги изпълнявани от банкомат. И никъде другаде няма такъв "парадокс" - да плащаш такси, ако идеш в самата банка и да не плащаш, ако идеш на машината дето е на входа на същата банка или в кварталния супер. Точно това е ценното в самата идея! Тук всяко плащане си идва с два номера за multibanco-плащане: т.нар. номер идентичност и референция мултибанко. Вкарваш ги, после чукаш сумата за плащане и край. Вземаш си бележката и повече не те интересува. Ако има нещо за получаване, то ти идва по пощата. В т.ч. банкови карти, лични документи, шофьорска карта и т.н.
24 Декември 2007 13:17
Но Борика е предимно за осигуряване на междубанковите разплащания.
За междубанковите е "Бисера" (не знам новата "Рингс" към нея ли е). Борика е друга - оператор на банкомати и ПОС терминали. Всеки банкомат тук си е на някоя банка, но обработката на разплащанията е предимно през Борика. Основните битови сметки можеш да платиш през банкомат. Такси за теглене на пари и плащане през банкомат има, но са минимални - около 20-30ст и се определят от банката, издаваща картата, а Борика си събира своите такси от банките. Обаче тегленето в брой от кредитна, а не дебитна карта е скъпо - от евро нагоре. Плащането през ПОС като правило е безплатно. Имал съм дебитна карта, при която ми взимаха само годишна такса поддръжка, а операциите бяха безплатни.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
24 Декември 2007 13:41
Манрико, вярвам ти, не съм специалист в тая област. Просто, тук е много по-добре уредено и са вкарани много повече възможности. Дано по-скоро стане така и у нас!
Честита Коледа и ... умната! Че после боли глава!
Ще се видим виртуално след два дни! Дотогава - весели празници!
24 Декември 2007 16:37
То хуево дет ши ги плащаме по Пощата, ма пак че треби да висим кат мърсол цел ден и КАТ-о за решението колко голема да е глобата!t
24 Декември 2007 21:18
НЯМА лошо глобите ни от КАТ да ги плащаме И по пощата!
Но, преди това, КАТ да ни ИЗПРАЩА по пощата наказателните постановления и Талоните- може и с "наложен платеж"!!! КАЗАХ!
25 Декември 2007 14:06
Честита Коледа на всички!
Щастие и усмивки!...
26 Декември 2007 20:21
...В Гърция докато не си полатиш, не ти връщат табелите(номера на колата)...Твой е проблемът къде и кога...
26 Декември 2007 20:35
Спомнете си, че преди приватизацията тези 2986 сгради, обикновенно в центъра на съответните селища, бяха общи с комуникациите и собственост на Коммитета по пощи и далекосъобщения. Сега за пощите в селата и малките градове са останали по не повече от 2-3 стаи, а в големите градове по не повече от 1/3 от собствеността на сградите. Недвижимата собственост беше главната далавера при продажбата на БТК, а не трасетата и третия GSM оператор.
По най-груба, в пъти занижена сметка: 3000 сгради х 100 000 Евро = 300 000 000 Евро

Редактирано от - Zmeja на 26/12/2007 г/ 20:56:00

26 Декември 2007 21:29
...СЛЕД НОВА ГОДИНА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПУСКА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ 200 БОЛНИЦИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ БЕЗ СТРАТЕГИЯ...ЧНГ!!!!
26 Декември 2007 21:32
ZMEJA,
ПЛЮС почивните станции/като гимназии!/ на БТК от социалистическо-"комунистическо" време- по море, реки, езера и балкани!!!
27 Декември 2007 10:32
Просто поредната лъжа. Вместо да решат въпроса, ще потрошат маса пари за да може пак да не се реши, ама по друг начин. Самото плащане е най-малкият проблем - големият проблем е чакането с месеци за да ти напишат наказателно постановление, а после чакането с часове, а понякога с дни, за да си го получиш.
Иначе плащането става за десетина минути на банковото гише. Вместо да се прави това, много по-разумно би било да се въведе една каса с две-три гишета и да се разкарат банките. А постановленията и талонът да се пращат по пощата, ако трябва и с наложен платеж за пощенските разходи.
Разказваха ми следния случай - сутринта човекът отива на работа някъде в САЩ. Полицай го глобява за превишена скорост и му отнема книжката. Човекът е законно пребиваващ, но поради някаква причина книжката му трябва, за да си продължи престоя. Същия ден отива в съда, където съдийката го приема, разглежда случая и открива, че книжката е отнета незаконно. Същият следобяд книжката вече е пристигнала по пощата и човекът си я взема.
27 Декември 2007 10:37
А как мога да разбера колко дължа на КАТ, ако съм си потурчил нейде актовете?
27 Декември 2007 11:18
Отиваш в КАТ, и се редиш на едно гише, за което не излиза информация на електронното табло. Там ти проверяват дали е излезъл акта и т.н. Могат да проверят и по име, ако благоволят.
27 Декември 2007 14:46
Във всяка европейска държава в структурата на пощите се получават и личните документи - отивате, подавате си заявката и получавате задграничен паспорт и лична карта.

ТОВА Е ТОЧНО ТАКА!
документи като книжка и т.н. си ги получаваш по пощата.
27 Декември 2007 15:00
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
paragraph39 прав си. Тази анималада с талона я има на балканите. При белите няма талон. Получаваш фиш. И много важно е да се разбере че полицаят НЕ Е НАКАЗАТЕЛНА СЪДЕБНА И ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ! Той не може да те съди наказва и да ти зима парите. ТОЙ САМО КОНСТАТИРА. ВЪПРЕКИ че на фиша може и да ти пише сумата на глобата, ТОВА НЕ означава че трябва да платиш толкова. По скоро написаното е максималната глоба която може да получиш за твоя информация само. След това може да отидеш с фиша и да я намалиш. НО ако не ти се разправя може просто да я платиш. ИЗБОРА Е ТВОЙ. Въпроса е че ИМАШ избор! Имаш права да постъпиш както искаш. Например:
А. Ти си рецедевист с 10 същи нарушения и много добре ти е ясно че този път няма да ти я намалят. Ще получиш максималното което пише на фиша. Просто защо трябва да ходиш по гишета и т.н. да си взимаш почивен ден само за да си оправиш един тъп фиш. Просто излизаш за малко от работа отиваш с близкия клон и плащаш. И забравяш за розовото лисче.
Б. Ти НЕ си рецедевист и нямаш много такива нарушения. Или си имал смекчаващи вината обстоятелства. Да речем разполагаш с медицинско например че женати е раждала в този ден и час и затова си спрял неправилно за да я закараш. Зимаш си документчетата и ги показваш на съответното място и там проявяват разбиране и ти намаляват глобата. После отиваш да я платиш. Разбира се повече разкарване но знаеш защо го правиш. Спестяваш $$$$
В. Ти НЕ си рецедевист но имаш напрегната работа и ти е неизгодно да ти го намаляват. Защото на час изкарваш много повече от колкото ти струва тъпата глоба. Много повече ще спечелиш отколкото да се разкарваш в работно време за тъпия фиш
ПРОСТО ИМАШ ИЗБОР!!!
28 Декември 2007 12:58
абе вие побъркахте ли се?! аз в поща не съм влизал от 96та когато си получавах записите от мама в казармата.
ако бяхме миналия век е ок, бравос. но сега е няква смехория, отживелица.
а и както споменаха колегите, ако не ми върнат и талона, цялата идеа става скапана. пак ще трябва да ходя до КАТ, да се чудя къде да паркирам, да си тегля номерче и да чакам ... почти цял ден.
29 Декември 2007 14:08
Честита Коледа!
Натиснете тук
29 Декември 2007 17:27
Въобще голям ташак, какъвто всъщност е цялата ни държава!Просто наблегнаха на "събираемостта", другота си остава на старото ниво!
29 Декември 2007 23:27
30 Декември 2007 18:00
Абе нашта власт и тека е милостива , у Полско глобите отиват у данъчното . Они първо ти изпращат покана да им дойдеш на гости а аку немаш време после ти изпращат съдия изпълнитело като гост
31 Декември 2007 09:00
защо са всички тези коментари
целта на на тази НОВИНАе да се имитира ПРОГРЕС
но всъщност СИСТЕМАТА ЗА ПРЕНАСОчВАНЕ на парите от глоби от държавата към КАТ-ченгемафията е перфектно тунингована и абсолютно НЕПОКЪТНАТА
ако се оцени мощта й - ТЯ щЕ СЕ ОКАЖЕ ЧУДОВИЩНО-УМОПОМРАЧИТЕЛНА
01 Януари 2008 00:51
ЧНГ на всички Форумци!
01 Януари 2008 00:53
Честита Нова 2008!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД