:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Митал понижи Томов във втори директор на "Кремиковци"

Комбинатът отрича да е продавал земи и основни активи
Александър Томов
Александър Томов вече не е главен изпълнителен директор на "Кремиковци" АД. От понеделник вечерта важният мениджърски пост е поверен на индиеца Джаганатан. Рокадата дойде след спешни заседания на управителния и надзорния съвет на компанията.

Томов засега остава член на УС. Новият ген. директор е бил оперативен шеф в "Кремиковци", а сега пристига от металургичния комбинат на "Прамод стийл" в Босна, който е собственост на Лакшми Митал, най-големия и най-богатия от братята Митал. Джаганатан бил номиниран лично от Прамод Митал.

Смяната не пречи да се изпълни предложението на министъра на икономиката в "Кремиковци" да бъде назначен и прокурист, който да се ползва с доверието както на Митал, така и на българската държава и на кредиторите на комбината.

Новините за промените дойдоха не от ръководството на "Кремиковци", а от синдикатите. Александър Томов пък обяви пред БТА, че получил от надзорния съвет предложение да стане втори изпълнителен директор и все още обмислял дали да приеме офертата.

Междувременно пресцентърът на предприятието разкритикува депутата Яне Янев за "сензационните" разкрития за финансови нарушения в "Кремиковци". "В момент, когато се решава съдбата на "Кремиковци", безотговорни и неверни обвинения, каквито са тези на Янев, са плод или на конкурентни икономически интереси, или на стремеж за медийни изяви", гласи съобщението до медиите. В него се посочва още, че всички отчети и финансови резултати са публични, всички документи са изрядни, а "въпреки огромния натиск върху дружеството в последните месеци до този момент земята и основните фондове на "Кремиковци" АД са съхранени и не са били обект на сделки". Самият министър Петър Димитров обаче обяви миналата седмица, че напоследък са правени сделки за продажба на сгради и терени за около 80 млн. евро.
12
2182
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
06 Февруари 2008 02:00
Злите езици разправят, че на Митал му е омръзнал белият задник на Томов
06 Февруари 2008 06:19
Но все още го държи при резервите заради грапавия език.
06 Февруари 2008 07:51
Александър Томов е голям РЕПЕЙ.Където се лепне / и се лепва винаги най отпред / всичко се разпада.Беше вицепремиер и кабинетът падна.Беше се сложил начело на ДАР /демократична алтернатива на рерубликата/, след това на ГОР /гражданско обединение за република/, след това на БЕЛ /Бългорска евролевица Сега се е сложил начело на някаква социалдемократическа секта и е явно пред поредния невероятно крещящ провал.Очудвам се , че не се е сложил и начело на ХУМАНИЗМА-социален или нещо специален-ТОМОВСКИ. А факта, че е в ръководството на Кремиковци и ЦСКА означава, че им предстои ФАЛИТ. На всяка цена-като аксиома. Докато Лупи е там, те са НЕСПАСЯЕМИ....Сега кокетничи пред руския олигарх Жеваго....Има си хас да остане като изпълнителен директор на Кремиковци......Ега ти загубения Митал!!!.....И Господ не си гледа съвестно работата............

06 Февруари 2008 08:44
При тези му действия - преговори с конкурент, вземане на специални мерки за управление на Кремиковци (едва ли не изхвърли собственика от владенията му), подкукуросване на работниците и организиране на бунт май трябваше да го уволнят и да му спретнат Съдебно производство. Колко щети нанесе Лупи на собственика и на комбината тепърва трябва да се установява.
06 Февруари 2008 08:48
Лупи отдавна трябваше да бъде отведен с белезници на ръцете.
06 Февруари 2008 09:49
как само се вписва на снимката..
06 Февруари 2008 10:16
Голем праз! Най-важното е, че Томов има нова прическа /по фолк речника - имидж/!
06 Февруари 2008 11:19
Така се прави! Когато крадците почнат да лапат повече от договореното не ги уволняват, а ги назначават на синекурна длъжност (директор на водопад примерно) и започват да трошат кокалчета, докато не върнат откраднатото. А Лупи не е разбрал май, че тона не е да си вице-премиер, а частно предприятие, дето за много краднене може и парче олово да гушнеш.
06 Февруари 2008 14:48
Хубава статия по въпроса

http://frognews.bg/Frog/index.php?option= com_content&task=view&id=4420&Itemid=130
06 Февруари 2008 14:54
Прамод Митал (Метал) си назначи за изпълнителен директор умен и талантлив евреин - Джага НАТАН. Не се учудвайте, че е черничък, има умни и талантливи евреи негри. В същност той смени един бял умен и талантлив евреин с тъмен умен и талантлив евреин. Човекът заложи на по тъмния цвят.
06 Февруари 2008 15:39
Как се надявах, че този БОКЛУК ще бъде изхвърлен позорно и пратен на топло. Но веднага се сетих, че съм в България.
06 Февруари 2008 19:15
То дето се вика Томов и на квартален ОФ клуб неможе да е шеф ама..
явно има някаква игра там ченгизко-комунистическа и Лупи е контак пърсъна на чинго-комунистите пред Митал. То няма нормален милионер дето да търпи някой да му сере в устата туку така
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД