:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БНР пуска "Еврорадио" в края на март

Първото европейско радио, проект на консорциум от 16 държавни и частни радиа от 13 страни на Евросъюза, ще стартира на 31 март. Това обяви генералният директор на националното радио Валерий Тодоров. БНР е партньор в проекта и заедно с българската редакция на RFI ще подготвя новините от България. Петима журналисти ще работят по българската част. У нас програмата ще звучи на български на някоя от националните ефирни честоти на БНР. В началото продължителността й ще е около 4 часа и ще съдържа преглед на печата от различните държави, новини, репортажи и интервюта. Събитията от особен интерес за общността пък ще се отразяват пряко.

В проекта ще се инвестират около 5 млн. евро. В другите държави от ЕС радиото ще звучи на 5 езика - английски, немски, френски, испански и полски. Идеята е до 2013 г. програмите да бъдат на всички европейски езици, обясни Тодоров. Ако дотогава процесът на цифровизация на радиомрежата върви успешно, радиото ще бъде обособено в собствена честота. Идеята за единна европейска радиомрежа е още от средата на миналия век, след края на Втората световна война, но в такъв мащаб се реализира за първи път, каза шефът на радиото. Главните "двигатели" на проекта са Германия, Франция и Белгия, вероятно ще участва и британската Би Би Си. На 31 юли ще бъде открит сайт на радиото.
1007
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД