:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 497
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Бате Бойко, стани ни кмет!

Генерале... Ти че с престъпността няма да се справиш, няма да се справиш! Поне в общодържавен мащаб. Щото хващаш ги ти престъпниците, ама после - кога след 24, кога след 48, кога след 72 часа - ти ги пускат. Отново да си ги гониш и ловиш. Da capo al fine, както биха казали в Сицилия, където имат в това отношение по-голям опит. Само дето си уплътнявате работното време и ти, и ония другите (не ща да ги споменавам, че може да си имам неприятности). И си пишете разни писма, преписки, докладни и каква ли още не книжнина. И си трупате по две точки годишно за пенсия - една за възраст, друга за прослужено време. Не е работа това за човек като теб, не е биля.

Затова реших и основах инициативен комитет, който догодина ще издигне кандидатурата ти за кмет на София. Останалата част от родината да се оправя както може, ние си те искаме теб. И преди да ни откажеш решително, изслушай мотивите ни по време, място и действие.

По време. Ти горе-долу изкара една година като шеф в МВР-то. Което значи, че ако това правителство се задържи до края на мандата си, ти остават още три. А и те ще отлетят като първата - дорде се усетиш. Затова засега не им казвай нищо в министерството, нито на "Дондуков", щото ще вземат да ти свият някой номер или активно мероприятие. Прави си се на непричом, докато догодина ние изневиделица не ти издигнем кандидатурата. Ще спечелиш с голям аванс пред другите, гарантираме ти го, защото адски сме петимни за здрава мъжка ръка в столицата. И не само ще спечелиш, но и ще се задържиш поне два-три мандата. И знай, че едно е да си главен секретар три-четири години, а съвсем друго - кмет десетина-дванайсет. При това на столица. На държава, която по време на твоя мандат и в НАТО, и в Европейския съюз ще я приемат.

По място. То си е ясно. Близко ти е - просто тръгваш по "Шести септември", и по "Шести септември", по "Шести септември" - та право на "Московска", един хвърлей място е. Където ще се грижиш само за нашата си столица. И сам ще си си сайбия, от никого няма да ти пука - ни от президенти, ни от премиери, ни от министри...

По действие. От теб, бате Бойко, ще искаме само две неща. Да се справиш със столичната (схващаш ли вече разликата?) престъпност и с бездомните кучета (а покрай тях и с кърлежите). Хич няма да ти искаме да ремонтираш улиците или да строиш бизнесцентрове. Напротив, ще ти заделим два-три булеварда, по които на всеки електрически стълб да връзваш по един разбойник. И за крака на всеки вързано по едно бездомно псе, ама гладно.

Е, това ще ти е горе-долу програмата, бате Бойко, и печелиш, вервай ни. Надяваме се, че ще размислиш сериозно, ще претеглиш нещата и ще ни приемеш предложението. В противен случай ще отидем и ще поканим кмета на Галиче.
5
485
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
19 Юни 2002 04:24

А, Стефан Софиански да го направят кмет на Галиче.
19 Юни 2002 12:15
..az po tupa i bezsmislena statia ne bjah chel..pokurtitelno...
19 Юни 2002 12:22
Отделът трябва да се почисти от такива сътрудници. И да измие срама от челото със сапун Dove, простете за рекламата.
19 Юни 2002 14:14
19 Юни 2002 14:24
Рука руку моет
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД