:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Южна Осетия се стяга за война с Грузия

Спешно евакуират децата от Цхинвали и селищата в зоната на конфликта
Снимка: Ройтерс
Възрастен мъж показва рана от огнестрелно оръжие, получена при престрелка в района на село Горно Никози, Южна Осетия. Завчера Цхинвали започна евакуация на деца и старци от зоната на конфликта с Грузия към Русия.
Южна Осетия се подготвя за въоръжен конфликт с Грузия. По посока на столицата Цхинвали се движат артилерийски дивизион и две минометни батареи от грузинските въоръжени сили, а предислоциране на армейски подразделения има и в други райони от общата граница, алармира в специално комюнике Комитетът за информация и печат на Южна Осетия, цитиран от Интерфакс. "Положението в момента е крайно напрегнато, особено след минометния обстрел на няколко жилищни квартала в Цхинвали, при който загинаха шест души, а седем бяха сериозно ранени. Ситуацията остава изключително взривоопасна, защото съществуват реални предпоставки за военен сблъсък. Убедени сме, че е изключително важно незабавно да бъдат подновени преговорите във формата на Смесената контролна комисия и да се проведат извънредни работни срещи на представители на враждуващите страни", се подчертава в съобщение, публикувано от руското външно ведомство.

От завчера, с активното съдействие на руските миротворци, е в ход операция по евакуирането на деца от южноосетинските селища, намиращи се в зоната на конфликта. През границата със Северна Осетия са преминали 14 автобуса, с които са евакуирани 534 души, от които 390 са деца. Това съобщи Владимир Иванов - говорител на министерството за извънредни ситуации във Владикавказ - столицата на руската република Северна Осетия, цитиран от РИА "Новости".

Министерството на отбраната в Тбилиси обаче опровергава категорично съобщенията от Цхинвали, според които грузински войски и военна техника се придвижвали към зоната на конфликта с непризнатата сепаратистка република, предаде Ройтерс.

Подкрепа

Многохиляден митинг в подкрепа на Южна Осетия се състоя във Владикавказ - столицата на руската република Северна Осетия, предаде агенция Интерфакс. Президентът Таймураз Мамсуров заяви, че в случай на влошаване на ситуацията, е готов да окаже реална помощ и подкрепа на Цхинвали. Мамсуров осъди предложението на Тбилиси да се изведат руските миротворци от региона и да се промени формата на преговорите. Според държавния глава на Северна Осетия миротворците са необходими за опазването на мира и спокойствието в региона. Той опроверга слуховете за голям наплив на бежанци от Южна Осетия, в случай на влошаване на ситуацията, и призова положението да не се определя като война.
42
3955
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
03 Август 2008 23:59
На фона на тези подготовки, ми е интерсно заявлението на МВнР на САЩ, че Грузия отговаряла на изискванията за влизане в НАТО. Направо звучи, кат че ли Матю Брайз не е чел устава на НАТО.

Редактирано от - Локи на 04/8/2008 г/ 02:12:24

04 Август 2008 01:35
От завчера, с активното съдействие на руските миротворци, е в ход операция по евакуирането на ....

Руски миротворци?!..Оксиморон!
Тоталитарна Русия дрънка сабя и подхранва размирици навсякъде за да превари собственият си неминуем разпад.
Няма да я огрее!
04 Август 2008 02:43
FL, много си сладък!
04 Август 2008 04:03
Каквото прави Америка това прави и Русия, само че в по-малък мащаб.Същото са правили и други държави ако се върнем назад в историята.Правила го е и България, когато е имала излаз на 3 морета.Нищо ново под слънцето, само че ние си чешеме езиците да виним или оневиняваме супер силите в зависимост от пристрастията ни.Най-гадното е че невинни хора загиват при тези конфликти , а виновниците много рядко биват наказани.Нещо като ако убиеш човек си носиш отговорността, но ако затриеш милион(и) никой нищо не ти казва.
04 Август 2008 05:52
Независимост на Косово + кандидатстване на Грузия в НАТО = Южна Осетия.
04 Август 2008 07:34
Квото посееш, т, ва никне..."сееш" демокрация война става...Пфу-у.
04 Август 2008 09:10
Сталин засели Южна Осетия и Абхазия с грузини. При първа възможност местните ги изгониха обратно в Грузия. Сега грузинците пак напират ...
Къде тука е демокрацията , мими ?
04 Август 2008 09:25
ши идът опалата грузинците ми се чини.....
04 Август 2008 10:25
Южна Осетия се стяга за война

И ние тук във форума се стягаме за постинг война. Затегнете редиците, първите осем изстрела минаха ниско. Очакваме от Душко и Котка залпов огън, а Диниана да е готов за контраатака.
04 Август 2008 10:32
VOCI,

Не заблуждавай хората. Абхазия и Южна Осетия винаги са били и отново ще бъдат грузински. Написал съм история на Грузия, която ще издам през следващата година. За форумците - с намаление!

...........

Тази нощ е починал Александър Солженицин - един от малкото гении, които промениха лицето на ХХ век. Бог да прости! Вечна да е паметта му!



04 Август 2008 10:39
Демиург, то и Македония винаги е било и ще си остане българска земя....
А пък грузинците ако искат да влязат във владение на винаги тяхната си земя, да питат горския. Оня с двете бригади миротворчески спецназ.
04 Август 2008 10:44
Демиург, кога Абхазия и Осетия са били част от държава Грузия? Преди Георгиевския трактат или след?
04 Август 2008 11:05
Независими Осетия и Абхазия!
04 Август 2008 11:09
Независима Ичкерия!
Независима Калмикия, Татарстан... накрая китайците да кажат.
04 Август 2008 12:05
Независима Чечения и Дагестан! Давай, Котка!
ПП Каква контраатака...? Южна Осетия, Северна Осетия, тия са като махленска свада между два квартала на София по размери... смешна работа.
04 Август 2008 12:24
Dinain
Оди се разкарай с твоите читашки републики, козел лукав!
04 Август 2008 12:26
Южна Осетия се подготвя за въоръжен конфликт с Грузия. По посока на столицата Цхинвали се движат артилерийски дивизион и две минометни батареи от грузинските въоръжени сили, а предислоциране на армейски подразделения има и в други райони от общата граница,

И защо ли това ми мяза на ГРУЗИЯ СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ВЪОРЪЖЕН КОНФЛИКТ?
Или е политически коректно да сме на страната на бъдещия съюзник по НАТО?
Отделно стои въпросът - наистина, кога Грузия е владяла тези земи? Но на това трябва да отговори колегата със скромен ник - Демиург.
04 Август 2008 12:43
Генек, да не очакваш доц. д-р Павел Стефанов Георгиев (появил се тук като Демиург - взето от независими източници и форумът на СЕГА няма нищо общо) да каже нещо - все пак така няма да му купим книгата.
04 Август 2008 12:53
Котка, обясни защо Осетия и Абхазия да са независими, а Чечения и Дагестан - не?
04 Август 2008 13:02
Вички 100 и кусур националности в Россия, да бъдат независими, всички американски щати да бъдат независими...но едните по шапката на УСА-та другиге на Россия...Съгласен си наверно Динчо...Виж само Израел да бъде зависима от доларовата помощ на мирмидонците, щото инък само на незевисими ще ми станат...Ха ха.
04 Август 2008 13:44
Dinain, колко пъти ще се дава независимост на Чечня?
Веднъж дадоха - нищо не направиха.
04 Август 2008 14:03
Те ако я бяха дали тази независимост, нямаше да се зачернят толкова майки.
Накрая да видим как ще откажат независимостта на китайците.
04 Август 2008 14:24
Локи, независимост не се дава, а се извоюва
Чечения все още е в РФ. Решиха засега проблема, след като общо взето избиха де що има сепаратист.
Обаче с Милча не съм съгласен, щото он се прави усилено на тъп. Вярно е, че има някои маргинални елементи в Тексас и Калифорния, които искат да се цепят. Но като цяло ще му е трудно на Милча да намери основа за цепене на Щатите (език, етнос, религия...?)
04 Август 2008 14:47
Кой ти каза, че се прави?
Просто озлобление след разбити илюзии, които и Бузлудженски хепънинг не може да върне.
04 Август 2008 15:06
Свободно Долно Сиукско! И Горно Сиукско ще последва. Свобода за Делаварско, Навахско, Семинолско.... Ето ти етническите линии
04 Август 2008 15:52
И непримиримата вражда между нациите на Ню Йорк и Род Айлънд
04 Август 2008 16:04
А няма етническа вражда по-голяма от тази между оранжевите реднеци Волс, живеещи по поречието на Тенеси и тези на туземците Гейтори населяващи блатата във Флорида
04 Август 2008 16:52
Добре Динайне- Чечня беше си извоювала независимостта. Бяха изтеглени всички сили на РФ - военните, МВР и т.н. Чеченя (под друго забавно име) беше оставена да се оправя сама. Дотолкова се оправи че правителството не контролираше нищо, а контролът е бил в ръцете на някои "добри" хорица, които са продължили със старото. ДЕйствията и бездействията на реалното и теориетичното управление доведе до загубата на независимост.
А за сепаратизма в САЩ - има си подобни групички, но те незаслужават вниманието като някаква реална сила в започването на такъв процес. Там все пак има и движение за отмяна на втория закон на термодинамиката....
ПП: За "независимостта се извоюва" не съм напълно съгласен - на Косово й е дадена от 30-на държави, без тях Косово щеше да има независимост "ама друг път".

Редактирано от - Локи на 04/8/2008 г/ 16:56:26

04 Август 2008 16:58
К,
А каджуните къде ги остави?
И за тях свобода!
04 Август 2008 19:30
Dinain:
Локи, независимост не се дава, а се извоюва


Както косово ли си я извоюва?
04 Август 2008 20:07
Манакор ти пък от кои си?! от фермерите, от гастарбайтерите или от двете заедно, ама бузлуджата много дълбоко ти е бръкнала в "умнотата"..., та чак опръска форума със слюнки от злоба...Ха Ха.
04 Август 2008 21:05
Разбира се, че Косово си я извоюва - удари сгоден момент, Сърбия слаба, успя да привлече света на своя страна, спечели битката за сърцата и умовете. Има и други фронтове, освен полето, господа. Мислете триизмерно
04 Август 2008 22:10
А Динаине! Излезна ти прекора. От тук во век и веков си Триизмерния. Колкото до как спечелиха битката- нали си триизмерен не си видял четвъртото измерение- много деца. Така се спечели тази битка.
Сократе,
И каджуните бе мой човек. Кои кажеш на тях ще дадеме свобода и независимост.
04 Август 2008 22:19
успя да привлече света на своя страна

По-скоро някои си имаха своя страна, според която Сърбия трябва да бъде разпокъсана. Как смее да приятелската й държава да е Русия? Така че пак - дадена.
04 Август 2008 22:36
Газ пикаят комунистите и се пържат в шарланя на идеологията си.
04 Август 2008 22:37
Както казах, беше сгоден момента - Сърбия слаба. Не само физически, но и дипломатически. Триизмерно мисли
04 Август 2008 22:41
Как смее да приятелската й държава да е Русия?

Локи, това си го изсмукваш от пръстите. Каква приятелска държава? През Студената война знаеш какви бяха отношенията между Югославия и СССР. Културните връзки с Русия са много по-силни в България например. Просто Русия, както удачно беше посочил Маузер наскоро, и е изгодно да поддържа този имидж на провайдер за всякакви прогресивни сили и изпаднали в немилост режимчета. Помощ, Западът ни бие! Какво ще правим? А, сетиха се за Русия в последния момент и измъкнаха от нафталина прашясалата православна солидарност и панславизъм...
04 Август 2008 22:45
А ей го разбирачо дето не прави разлика между nuclear meltdown и nuclear explosion.
04 Август 2008 22:53
Види се клонирането е на мода , единствено в Китай е обратното . Учете се братя европейци мандаринскийот язик че скоро че ви потребе
04 Август 2008 23:37
Бил Гейтс, разби надеждите на нещастниците очакващи идването на комунизма, излагайки нова концепция за бъдещето на капитализма, където той, капитализма, ще става все по як и по флексъбъл, за разлика от ком-социализма, който все повече и повече ще избледнява, докато накрая се превърне в първобитния строй на новата форма на капитализъм - CREATIVE CAPITALISM!
С учебна цел любознателните червенократунници да се поразходят из "How to Help Those Left Behind" by Bill Gates и да попрегледат "Henry (Hank) Paulson's plan for U.S. Economy"
04 Август 2008 23:39
Къде си ел-мохадо да се позабавляваш с "крушението" на САЩ и оголяването и обосяването на гражданите МУ.
05 Август 2008 00:29
Динайне, по някое време и Израел е получавал пари от СССР, а ся само жива сила, а Саддам е бил поддържан от САЩ. Насоките се менят.
А по едни или други причини - Косово е било нужно на някои държави, на чело със САЩ. Ако не им е трябвало - нямаше да се появи. Това "спечелило сърцата" ~ "дружба и мир между народите при комунизма"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД