:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Премиерът Сергей Станишев се включи като DJ в нощния “Бузлуджа оупън еър“, като стартира атракционната програма с микс на песента „Една българска роза“. Симпатизант на социалистите, дегезиран като Ернесто Че Гевара, застана до него. Стотици младежи и привърженици на БСП се забавляваха на голямата поляна под върха, купонът продължи до ранни зори. Преди да си тръгне от поляната, лидерът на БСП отново застана зад пулта - този път за да се включи в изпълнението на песента, участвала на последната Евровизия - „DJ, Take Me Away“. Всичко за червената Бузлуджа-2008 - в "България"
287
7519
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
287
 Видими 
03 Август 2008 23:55
“Бузлуджа оупън еър“ ще рече "опъни ме яко на Бузлуджа", което ще рече, че правителството е разходило 2, 7 милиона за виагра, включая и DJ-я но без констатиран от медицината ефект. Аман от ментета-виагра - пак се нацоца някой от обръчите..
03 Август 2008 23:57
..баси пачангата!!Оо йее!
04 Август 2008 00:01
Горкият СерГей , в отчаяният си опит да се хареса се прави на палячо.Конфуза с ЕС и отрязаните милиони го превърнаха във втори Жан Виденов.Колкото по-рано си иде, толкова по-добре.
04 Август 2008 00:05
[/b][/i]..бе, погледнете го бе!![/i][/b]

Редактирано от - bot на 04/8/2008 г/ 00:41:07

04 Август 2008 00:08
Поледнах го пак и ми се струва напушен
04 Август 2008 00:13
Епа оно и на "Титаник" свиреше духовата музика , кога потъваше
04 Август 2008 00:14
Панделката на дясната му ръка не трябваше ли да е жълта?
04 Август 2008 00:17
Върхът, че е кога DJ БоБо(Борисов) пипне микрофона ..щото тогава DJ Серго че изпълнява танци от филма "Коса", нищо дето е мънце плешивичък .
04 Август 2008 00:32
..и Че Гобара е отзад!
04 Август 2008 00:41
Увеличих снимката и ми се доповръща
04 Август 2008 00:42
Всичкото противник на Атака, одете и гласувайте за тех!И без това ви е любимата партия , а и си ги знаете какви айдуци са.
04 Август 2008 00:43
ДАНСиха и ще потекът реки от мед-метал и розово масло в подножието на бузлуджа в долината на розите и асарел медет
прост народ вносна материялно техническа база държава географско понятие
04 Август 2008 00:44
DJ, Take them away!
Please.
04 Август 2008 00:46
Не знам що ма ми прилича на Мики Маус!
04 Август 2008 01:40
Който и да е на власт ще е все тая. Просто времето е такова - начален стадий на капитализма. Аз затова се изместих през 1991 извън България в така наречения развит капитализъм. В момента съм в Канада. Не е важно къде живееш, а как. България все още не е постигнала нивото на социализма, а тук, във вестник Сега, повечето хора оплюват така наречения социалистически период на България.

Мисля, че първо трябва да се изпревари социализма и след това да се критикува този социализъм. Както и да е хората в българия нямат избор. Просто капитализмът не е все още достатъчно развит. Дали изобщо ще се развие не се знае. Аз самия мисля че нямаше смисъл от разбиването на социалистическата индустрия. Качеството на стоките не беше лошо.

България е единсвевата държава, където над 95% имат собствени жилища. И това се дължи на жилищната политика на бившата БКП.

В Отарио Минималната работна заплата е $8/час, или около $16 хиляди за една година. За да се вземе заем за малък апартамент е необходимо годишен доход над $50 хиляди за една година, а това са поне три минимални работни заплати, т.е. хората с минималната работна заплата никога няма да имат свое собсвено жилище.

Майка ми успя да си купи сама собствен апартамент. Тя работеше почти за минималната работна заплата, или да речем за около $12/час сега в Канада.

Не съм някой който не е успял да се реализира назапад. В момента получавам $26/час, а мога да намеря и по-платена работа. Просто рещих да кажа нещо, което не е казвано до сега - България е единсвевата държава, където над 95% имат собствени жилища. И това се дължи на жилищната политика на бившата БКП.
04 Август 2008 02:01
..ето!!Дори и г-н Mr. Detchev от далечна Канада ви казва, че Партията ви е купила жилища, а вие ...?!!Що за неблагодарни серсеми сте?!!!
Очаквам и други другари да се включат, па защо не и цели трудови колективи от Ню Йорк и Маями!
Предлагам, г-н Mr. Detchev да ни разкаже и за множество други придобивки на трудовите хора в Канада/Онтарио!
Примерно, колко струва парното, тока, горивата(отнесени към дохода му).Може и да сравни жилищата в БГ и там(дали са панелни бардаци като тукашните?).
Ее, то Партията преди да 'даде жилища' и много взе!Амъ това са малки подробности!И само неблагодарници ги подчертават!
Прибра цялата обработваема земя, прибра половината от гадския жилищен фонд, прибра 90% от цялата промишленост, прибираше и доходите на нещастниците дето се пържеха в Либия, Йемен или режеха дървета в Коми...и т.н.
Другари!
_____________
Следва песента 'Ален мак...'
04 Август 2008 02:07
До горния Канадски специалист :
Аз пък работих маса години в България и така не успях да си купя жилище.
В Канада си купих точно една година след като дойдох.

Ако толкоз ти е мъчно за лихвоточките и вноските за кола, има още 2-3 соц. страни останали. Бегай там, сигурно мойе да ти се уреди въпроса.
04 Август 2008 02:11
Тоя Mr. Detchev яко го е закръшил. Психологически.
Споко , тавагишч. Цените на апартаментите ДАЖЕ в Торонто почнаха да се плъзгат надолу .
Намирай по-платената работа, сбирай 5% даунпеймънт и след две-три години ще имаш богат избор на квото си пожелаеш.
Другият вариант Е : Догодина на Бузлуджа . Цункаш Сержи и получаваш ключовете от квартирата
04 Август 2008 02:14
Аве Серго е пич, може би единственния пич от политиците. Колкото и да съм анти-комунист за по добра опция за министър председател не мога да се сетя.
04 Август 2008 02:17
Просвета и rookie, не сте посочили държавата където над 95% от хората имат собствени жилища, или хората с ниски доходи не са хора за вас.

Важното е как живеят хората с ниски доходи. За мен това е критерия за хуманост. Правото на собсвен бизнес не е сом по себеси хуманост.

Никога не съм бил член на БКП. Просто това е истината. Историята неможе да се пренапише.
04 Август 2008 02:18
др. делчев ноо успешно хързулна дискурса къмто сталин-тито-димитров...

тук става дума за най-посраното правителство от 20 години насам, оня тръгнал да ми брои стинките у канадско, а тука разни шлосери веднага му скачат...

скакауци...
04 Август 2008 02:19
пардон - др, детчев.
04 Август 2008 02:25
VOCI, аз може би живея по-добре и от теб. $55 хиляди за една година не са малко пари за сам човек, но за разлика от теб съм реалист. Утре ако поискам мога да си купя чисто нова кала до $30 хиляди и да я платя в брой.

Изпреварете социализма и тогава го оплювайте![/b]
04 Август 2008 02:26
епа ти си го изпреварил, бе. к'во чакаш?
04 Август 2008 02:31
..г-н Mr. Detchev, чини ми се, че и преди Партията да обгрижи(яко!!50годиини) бг населението пак 95% от него живееха в собствени имоти..или бъркам?!
И мисля си.., малко некоректно правите аналогии..
Все едно е да сравнявате значението на ориза в потребителската кошница на китайците и българите?!
И в края на краищата...щом е толкова убаво в БГ, кво тънете в мизерия по Онтатарио?!
И ако вие имате все пак некви лични мотиви, що ли въпреки, че 95% от българЕте тънат в жилищен лукс (според вас)зорлем се спасяват от БГ, а не става обратното!?
Примерно..Що ли България не раздава зелени карти за безимотни американци и канадци и те да се дупят пред посолствата ни там?
04 Август 2008 02:40
Г-н Дечев е от онзи тип хъшове, заминали още в зората на прехода и останали си с онези представи от 80-те години.
Като за начало, да не лъже: абсурдно е твърдението, че "95% от хората" притежават собствени жилища (4-членно семейство трябва да притежава почти 4 апартамента в такъв случай?!). Индексът, който г-н Дечев има предвид е какъв процент от всички жилища в страната са обитавани от собствениците си, т.е. доколко е разпространено живеенето под наем. И наистина наемателството в България е все още в зародиш, като над 90% от жилищата са обитавани от собствениците им. Това далеч не значи, че всички имат собствени жилища, напротив, много млади се гъчкат при родителите си, защото не могат да си позволят собствен дом.
Освен това, г-н Дечев подхожда крайно популистски - можеше вместо това да пита колко процента от българите имат застраховка живот или банкова сметка и после да сравнява с лошите капиталистически Щати, дето "само" 60-70% от жилищата са обитавани от собствениците
04 Август 2008 02:41
Bira, никога не съм бил член на БКП. Просто това е истината. Историята неможе да се пренапише. Просто ще трябва да се лъже.

С моите доходи на мен не ми трябва социалистическа държава. На тези на които им трябва немогат да я създадат, а на тези които могат не им трябва.

Понякога ми се струва, че тези които най-много оплюват бившия социалистическия начин на живот са бившите комунисти-активисти.

Така да се каже, тези които ни учеха да живеем по комунистически, сега ни учат как да живеем по капиталистически. Добър пример за това е президента на България - от комсомолски активист до президент на капиталистическа държава.

О времена, о нрави! Беше казал някой преди мен. Знаете ли кой е, че не се сещам.
04 Август 2008 02:43
Mr. Detchev has already been taken and carried away.
What about Mr. Clean?
04 Август 2008 02:46
точно така, г-н детчев.

правилно насочвате дискусията към президента. той освен че е върти-опашка, е и бащица на управлявашите и крадящите ни. а "готиния пич" станишев е премиер на същите крадливи некадърници.

чиба!
04 Август 2008 02:49
Др. Дечев, поне едно нещо би трябвало да научите за 17 години в Канада.
Да се обяснява на ляво и на дясно колко изкарваш, какво можеш да си купиш и от кого изкарваш повече си е патологична простотия.
Не е чудно че не ви дават mortgage.
04 Август 2008 03:08
rookie, бсе още не сте посочили държавата където над 95% от хората имат собствени жилища, или хората с ниски доходи не са хора за вас.

Други читатели на този вестник се опитаха да отгворят.

Вече написах че не съм бил член на БКП, но така си беше - хората имаха жилища в България по времето на социализма и сега оцеляват с 200 лева на месец благодарение на този факт, защото не плащат наем.

Не си живял назапад и не знаеш как е. В Канада под $15/час е по зле от социализма в които живяхме. Моля да ме разберете правилно.

За заплатата не ви лъжа. Тя не е нещо особено, но е колкото средния доход на едно семейство в Онтарио, а семействата имат по две заплати - нали?

Така че дори България да достигне нивото на Канада, около 40% няма могат да си купят жилища. Разбиратели за какво става въпрос?



04 Август 2008 03:16
г-н детчев,

разбрахме за процентите. сега моля ви да си направите нарочна тема (има такава демократично-социална възможност) във форума. и там да дискутирате тези животрепещущи данни, тенденции и прочее исторически дадености.

темата тук е настоящият премиер на майковината и неговите (предимно) некадърни и крадливи коуеги.
04 Август 2008 03:38
Абе, 95% имали жилища, ама се навират по 3 семейства у една квартира.
95% имали жилища от социализъма, а ходят да берат портокалЕ на гърчулята!?
Смех! Мноо мъка има по тоя свят, ей!‌
04 Август 2008 03:43
Дечев , прав сте и аз съм се опитвал да им обясня точно същото и не става !
Всъщност не е нужно да убеждавате никой, много хора разбират рано или късно , как се работи , колко се получава , колко остава и как се разпределя. Не знам колко хора от купилите си жилища могат да си направят сметката как ще плащат 30 години всеки месец по над $ 2000 за жилище , да тук са сравнително по-голями ... но зависи и от района все пак. В Сан Диего например има два огромни 30 етажни блока с по някоклко апартамента на етаж и там студиото струваще 1.2 милиона долара ... , това е един пример. Друг от мидуеста е ... че има къщи с огормни дворове и мног опросторни за по 250 , 000 долара. Самият факт , че в момента в САЩ излизат около 2 милиона на пазара на форклоужър говори сам по себе си ! Коментарите и убежденията специалистите могат да си ги оставят за себе си. Истината е почти такава каквато я кзавате и ... не мога да разбера много знайковците , включително Оракъла ... какво се дръвчат толкова, след като това за което сме говорили няколко години преди се случи се случва сега.
Всъщност никой от умниците които ви опонира и се занимава с подмятания ... не даваше и дума да се издума за рецеисия в САЩ , това го дъчвем поне над две години във форума също ... нито им е ясно , че над половината от къщите които купуват в САЩ , не знам как е в Канада, се изпозват ИЗКЛЮЧИТЕЛНО като инвестиция и не толкова като място което веднъж си го купил и в него ще живеят поколения ... Нама да живеят поколение и няма да живее дори едно и дори половин ... Американците си купуват жиилищата ... за да търгуват с тях !
Ако беше толкова просто , както искат да ви убедят във форума ... в България нямаше да се появат компнии като " Хилд " който са плукопие на американските , занимаващи се с ривърс мордгижд. На специалистите във форума ... не им е ясно какво е да видиш хора с кислородните бутилки зад волана ... Самотници , която няма кой да ги погледне и няма как да се оправят и сами ... и трябва да карат колите си ... докато умрат , за да отида до най-близкия магазин ... Че има 40 милиона американци , без здравни застраховки ВЪОБЩЕ и че има деца в САЩ който гладуват ! Че децата , които не могат да вземат грант в колежа ... трябва да теглят заеми и ... изплащат по 20 години и заемите си с които са се учили ! Семейства и бизнеси фалират заради пропадащата система на здртавеопазване ... Американците работят често на по две или три места ... Всичко това ... се показва ВСЕКИ ДЕН по телевизията и ... не знам кой може да го отрече !? Сигурно Оракъл-а - ехиден и многознаещ !? Преди около час показаха нещо уникално ... в САЩ започват да се крадат каталитик конвертори от колите ... от нови и стари ... понеже имат ценни метали и се продават дори на старо само заради метала по $100- $150 . Както и да е ... няма да се яодсвате и да спорите ... няма смисъл.
Фкатите са достатъчно убедителни ! Никой не казва, че в България е било като цяло по-добре, а че в България имаше неща които тук ... НЯМА ДА ГИ ИМА НИКОГА ! Безплатното образование ... благодарение на което почти всички наши висшисти работят в своята си област в САЩ . Изключения има, но повечето хора се справят много добре. Висок процент на собственост на недвижимо имущество , жилища ... Рядко явление по света !!! Безплатна медицина ... и ПРЕВАНТИВНА ТАКАВА ... Безплатна тя не е била , аккто и образованието, но са бил ичаст от бюджета. В САЩ не познават тернмина превативна медицина ... НЕ че няма ... но не е полпулярна ... не се включва в панове ... и отва е дискутирано ... Всеки може да гледа филните на Майкъл Мур, всеки може да чете дебатите за кандидати за президенти и да си прави сам закченията ... Поздравявам ви за доблестния постинг и реалистичен поглед !
Казали сте няколко истини ... и не разбирам защо някой го стага чепика ?
Ако е за да се прави на интересен многознайко ... аз казвам да погледаме още малко САЩ и да видим ... Ще се броиме пак !
За България - днес ... няма какво да говорим .. Тя е на светлинни години , зад Бъглария преди 20 години ! Само да образованието да погледнем и отношението на обществто към него ! Цирк, ще се отглеждат и възпитават ... поколения неграмотници и некадърници ... които ще имат САМО ПРЕТЕНЦИ !
Същото е и САЩ ! Достатъчно е да се погледат птограмите за грдюауейт стъдис по университети им и да се види , че много ... ама много над половината от учещите се по тях са чужденци ! Това е защото в средното училище на САЩ можеш да се сравянваш със среднот училище на Белиз сигурно ... Тук е момента в САЩ има стрхотен глад за програмисти ... и НЯМА собствени кадри !
Всички поважни проекти по повечето компании се водят от чужденци ... дори и при нас е така ... Автомобило строенето ... трагедия ... нито дизайн , нито технология е мръднала през последнтие над 20 години .... Както и да е ... Няма смисъл. Това което ще се случи в САЩ , след няколко години може би ... няма да е приятна гледка и всичко е въпрос на време. Битието все пак определя съзнанието , както често ни напомня нашия Mrx+++

Редактирано от - San De Cannes на 04/8/2008 г/ 04:05:53

04 Август 2008 03:49
Дедектив па може и да си прав за Канада но в Америка и бедните могат да си купат жилище.Стига да имат 10% от покупката.Па и за бедните си има по бедни домове в по бедни квартали но никои не е на улицата.Па хората в Америка които плащат наем или заем на банка живеят по добре от тези които имат собствен дом изплатен в Бг.Тогава за какъв социализам говорите?
04 Август 2008 04:04
Др. Дечев,
Ти или не си виждал Канада и през крив макарон, или си действително патологичен случай.
68.4 % от Канадците са собственици на домовете си. Не е лош процент, а ?(http://www12.statcan.ca/english/census0 6/analysis/shelter/pdf/97-554-XIE2006001. pdf)
Аз лично живея в Канада от по-скоро от теб (само 10 години), но съм се нагледал на нещастници като теб.
Вечно плачат колко било лошо в Канада, колко били глупави канадците, колко не оценявали високата квалификация и умения на нас Българите, etc, etc.
Абе нещастник смотан, какво правиш тук като не ти харесва ???
Свят голям, ходи някаде където 95% от хората имат собствени панелки.
Ама нееее! Там няма wellfare и може лесно да се живее. А и не може да се правиш лесно на Канадски велик познавач на всичко в BG форумите и като събереш малко пари за самолета да се прибереш в BG.
Извинявам се на форума, но ми е писнало от такива сънародници имигранти идиоти.
04 Август 2008 04:11
Руки, дължиш извинение не само на форума , а и на форумеца Дечев !
Човекът с нищо не предизвика наглото ти поведение и извор на простащина , колко и да си преуспял ! Не знам кой е нещастника в слчуая !
Ако обичаш се изивина на Дечев сега и си мери думите когато обменяш мнение с хора, които с нищо не са предизвикали таква реакция.
Това свое поведение го запази за тези които съсипаха България ...
И аз чакам извинението към форумеца Дечев !
04 Август 2008 04:14
То май накраят само една българска роза ще остане, и станишката под нея, хванал я с две морни ръце ако ме разбирате кво искам да кажа
04 Август 2008 04:16
starija hush, знам и за Америка. За мен в Америка ще е по-добре, но не ми се мести пак. Канада ми е втора западна държава. Не се оплаквам от Канада. Просто никой от критиците ме не забелязва че и малките човечета са хора. Не се занимавам с политика. Просто е вярно, че България е единсвевата държава, където над 95% имаха собствени жилища, поне до 1990. И това се дължи на жилищната политика на бившата БКП, по точно на Тодор Живков. Дори и в ГДР-то не беше така, въпреки че живееха по-добре - имаха държавни жилища, а сега са под наем на частно.
04 Август 2008 04:22
San De Cannes и Mr. Detchev
Двамцата моно хубаво ни обяснихте колко е зле прогнилия капитализъм. Що не вземете да се върнете тука и да ни покажете как се прави по $26/час в Абсурдистан, дето сме толкоз добре че дори 95% собствени жилища и осигурено "здравеопазване" си имаме.
Ако ви липсват идеи за реализация мога да ви дам няколко - депутат, министър, председател на държавна агенцийка или фонд, наркодилър, бенефициент-спонсор на партия от управляващата коалиция и др. подобни.
04 Август 2008 04:23
Канадски бузлуджанец!
И това доживяхме!
Баси!
04 Август 2008 04:23
Господина дечева забравя неколко много прости неща.
1.Сравнява българска роза, с канадска царевица
2.Сравнява процента на притежаващи жилища преди 9 у българско, с процента притежаващи жилища у канадата в днешно време (всъщност колко казваш е този процент? и в коя част на канадата?)
3.Преди 9, за да имаш жилище и градото, требаше да имаш гражданство, а който имаше гражданство, нема как да няма жилище я от мама, я от тате.....Хммм, къде е параграф39 да ни обясни този параграф 22
4.У канадско минималната работна заплата я получават току що кацнали имигранти, или такива които не знаят бъкел език, или студенти, или ученици....аве въобще всички други, само не и нормални трудоваци, та пак, ти пак ли сравняваш краставици с домати??? ДОКАТО у българско, 95% от хората получават не минималната заплата, а половината на минималната заплата.
5. Мистърът забравя нещо МНОГО важно: ДОМЪТ Е МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ, НЕ ИНВЕСТИЦИЯ. Та, със сто лева заплата какъв 3 стаен палат ще поддържаш????
04 Август 2008 04:26
И няма нищо уникално в това да се крадат катализатори от колите в Америка. Уникално ще е тука, нашите таралясници почти нямат катализатори затoва джамбазите още крадат касетофони и джанти.

Редактирано от - Severance на 04/8/2008 г/ 04:27:26

04 Август 2008 04:28

Mr. Detchev
[Новак]
от Canada

Общо мнения: 10
Скрий: Име, IP

rookie, бсе още не сте посочили държавата където над 95% от хората имат собствени жилища, или хората с ниски доходи не са хора за вас.
Други читатели на този вестник се опитаха да отгворят.
Вече написах че не съм бил член на БКП, но така си беше - хората имаха жилища в България по времето на социализма и сега оцеляват с 200 лева на месец благодарение на този факт, защото не плащат наем.
Не си живял назапад и не знаеш как е. В Канада под $15/час е по зле от социализма в които живяхме. Моля да ме разберете правилно.
За заплатата не ви лъжа. Тя не е нещо особено, но е колкото средния доход на едно семейство в Онтарио, а семействата имат по две заплати - нали?
Така че дори България да достигне нивото на Канада, около 40% няма могат да си купят жилища. Разбиратели за какво става въпрос?


Един съвет мистър, вземете първи подготвителен курс по икономика, и вземете почетете за търсенето и предлагането
04 Август 2008 04:33
rookie, не ти се сърдя. Така разбираш нещата - така пишеш. Всеки има право на мнение. Лесно е в капиталистическа държава да защитаваш капитализма, и е много опасно да се застъпиш за малкоя човек.

Моята заплата наистина е $26/час в момента, а е била и по-голяма, та чак до $40/час. Не пиша от злоба. Просто се сетих че беше така със жилищата, и го написах във форума. Не съм писал във форума от 4 години.

Не се сърдя на никой. Моето мнение е, че човек разкрива себе си говорейки за други. Нека другите да решат кой е правия от нас.

Моето мнение е, че за качесвото на една социална система трябва да се съди по жизненото равнище на малките човечета. Тези партии които правят нещо за подобряването на живота на тези хора, са партиите за които бих гласувал.

В Канада гласувам за NDP. По доход NDP не е моя партия, но по съвест - ДА.
04 Август 2008 04:33
Чакайте малко г-н Сандокан, да съм казвал някъде че съм преуспял ? Дори и да съм, това касае само Revenue Canada или IRS. Не вас и г-н Дечев.
Нали може и не-толкова-преуспели да се изказват тук?
Въпросът към др. Дечев го задавам и на вас - какво правите в тази толкова пропаднала страна?
Защо вие и Майкъл Мур не се преселите в Куба като е толкова добро здравеопазването и всичко друго там?
Един съвет - вземете си сапун (soap), защото там няма. Като бях последният път там всеки втори ме питаше дали нося повече сапун.
Сигурно ще кажете че това което пиша няма връзка с темата. Има и още как.
Прекрасните като хора кубинци, всеки от които е собственик на колибата си, и има добро здравеопазване за карибските стандарти (тук не иронизирам), мечтаят за сапун.
Това да ви напомня за едно време в BG когато гордите собственици на жилища (95% според Дичев) търсеха тоалетна хартия и лигнин с връзки?

Много е лесно да се говори на вересия US и Canada, нали....
04 Август 2008 04:36
Стара китайска мъдрост: Когато мандарините слабеят, бедните мрат.
Познайте от раз какво ще стане с българия когато хамериката отслабне
04 Август 2008 04:37
Детчев,
Дори да твърдиш, че не 95% хората, а 95% от семействата в БГ са имали жилище, това пак не е вярно.
Всяко второ младо семейство живееше при родителите си. Често 3 поколения живееха под един покрив, в 2 стаи. Да не говорим колко живееха и по три семейства в един апартамент. Двете деца със съпругите си и родителите. Лично сред мои познати знам за 3 такива семейства.
Аритметиката ти се получава само ако за жилище смяташ 1 стая без собствена кухня и санитарен възел.
Останалите палеха свещи да стане някаква грешка с точките им за жилище, та да си придобият собствено такова преди пенсия или изнамираха всевъзможни връзки Корупцията не е от вчера. Системата бе изплетена в корупция във вид -аз на теб, ти на мен. Други пък ставаха военни, милиционери или ватмани за жилище. Трети пък се женеха за жителство. Каква трагедия само!
Изобщо, жилищната политика е най-лошият довод който може да се приведе в полза на системата в която живеехме. Затова хората ти се смеят на дивотиите.


04 Август 2008 04:39
Hugin, аз просто описах една реалност от социалистическата деиствителност. Не е моя вината че това беше така.
04 Август 2008 04:42
Мистър, ти просто описа една мечта по миналото, но не и реалността такава каквато беше.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД