:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 317
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мирният план на Саркози бе приет и от Грузия

Тбилиси опроверга съобщения на водещи западни медии за придвижване на руска танкова колона към столицата
СНИМКА: Ройтерс
Френският президент Никола Саркози (вляво) уточнява с Михаил Саакашвили последните подробности по променения мирен план, преди двамата да го обявят пред журналисти в Тбилиси.
Мирният план на Франция за Южна Осетия претърпя известни промени в Тбилиси, без да се променя същността му, предадоха агенциите. Известно е, че във вторник на преговори в Москва френският президент Никола Саркози съгласува с руския си колета Дмитрий Медведев план за мир от 6 точки. Той предвиждаше да не се прибягва до използване на сила, окончателно да бъдат прекратени всички военни действия, да се осигури свободен достъп до хуманитарна помощ, въоръжените сили на Грузия да се върнат на местата на постоянното им дислоциране, въоръжените сили на Русия да се изтеглят до линията отпреди бойните действия. Шестият пункт предвиждаше начало на международно обсъждане за бъдещия статут на Южна Осетия и Абхазия и пътищата за осигуряване на трайната им сигурност. Именно този последен пункт бе променен при преговорите на посредника Саркози в Тбилиси с грузинския президент Михаил Саакашвили. По настояване на грузинската страна промененият пункт гласи: "Създаване на международни гаранции в Абхазия и Южна Осетия за гарантиране на стабилността и сигурността". Саркози се обадил на Медведев за промяната и получил одобрението му. Според руския външен министър Сергей Лавров "не се изменя нищо съществено". Мирният план на Саркози се обсъжда от външните министри на ЕС.

Медиите разпространиха вчера противоречива информация за настъпление на колона руски танкове от град Гори на юг към столицата Тбилиси. Новината бе разпространена от Си Ен Ен, чийто кореспондент описа гледката като "просто невероятна". Същото съобщиха още агенците Франс прес и АП, британската телевизия "Скайнюз" и Би Би Си.

Впоследствие новината бе опровергана от грузинския зам. вътрешен министър Екатерина Згуладзе: "Искам да успокоя всички. Руските военни не настъпват към столицата. Те са напуснали град Гори", подчерта тя. Представител на мироопазващите сили съобщи, че в околностите на Гори е открит склад на грузинската армия. За да го обезопасят, руските миротворци евакуират от него техниката и боеприпасите.

В Русия вчера бе траур в памет на загиналите руски граждани по време на военните действия в Южна Осетия.

Междувременно в. "Ню Йорк таймс" разкри, че американският държавен секретар Кондолиза Райс при посещението си в Грузия на 9 юли е предупредила Михаил Саакашвили да избягва конфликт с Русия.
330
3940
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
330
 Видими 
14 Август 2008 01:35
Ами като го е предупредила хлебарката Райс да не употребява сила Исаакашвили май направи тъкмо обратното и вкара американците в допълнителна беля и още по разкрачено положение.САЩ повтарят грешката на СССР които навремето искаха да държат положението хем в Ангола и Мозамбик , хем на Куба , Чили и в Лат.Америка , хем в Афганистан и Индокитай и къде ли още не и накрая когато всичко се съчета с лоша стопанска ситуация логично стана GAME OVER. Сега Щатите се разкрачиха в Ирак и Афганистан ако се ангажират по сериозно в Грузия и на фона на очертаващия се ангажимент в Иран (който ще е май доста сериозен) и всичко това съчетано с влошаваща се стопанска ситуация май ще доведе до същия резултат
14 Август 2008 02:11
По настояване на грузинската страна промененият пункт гласи: "Създаване на международни гаранции в Абхазия и Южна Осетия за гарантиране на стабилността и сигурността". Саркози се обадил на Медведев за промяната и получил одобрението му.

Тука се захилих леко.

Представител на мироопазващите сили съобщи, че в околностите на Гори е открит склад на грузинската армия. За да го обезопасят, руските миротворци евакуират от него техниката и боеприпасите.

Тука вече се кикотех некнтролируемо и удрях с ръка по масата.

Междувременно в. "Ню Йорк таймс" разкри, че американският държавен секретар Кондолиза Райс при посещението си в Грузия на 9 юли е предупредила Михаил Саакашвили да избягва конфликт с Русия.

Тука почнах да хълцам от смях, леко посинях, опитвайки се да си поема въздух, зкашлях се, тръгнах да си сипвам вода, ама от сълзите в очите се блъснах в телевизора и го съборих.
Автора на статията ми дължи един телевизор, ама заради чувството му за хумур, няма да го съдя в Хага на тоя етап.
14 Август 2008 02:30
За да го обезопасят, руските миротворци евакуират от него техниката и боеприпасите.


Както каза воци, чакай да видиш като намерят дека е закопан коняка, та тогава да видиш какво евакуиране ше настане. Русите ше забравят да напуснат докато не им олекнат* главите от мъхмурлука.
Заб. * - понякога продължава с десетилетия.
14 Август 2008 02:34
Знам, че е рано да се тегли чертата, ама какво имаме до момента:

1. Русия провежда чиста военна операция при регионален конфликт, без при това сериозно да редуцира собственото си и най-вече "регионалното" население. - Изненадващо!

2. Американската администрация и кандидатите за президент се държат между умерено и адекватно - Изненедващо!

3. ЕС се изявява, като сила със сериозно политическо влияние и е приета за такава - Изненедващо и приятно!

4. SNN се проявява, като неадекватна и крайно пристрасна медия - Изненадващо!

5. Избити цивилни, от страхливци в униформи, командвани от дребно диктаторче - нито ново, нито изненадващо.

Някой от манипулаторите вчера се радваше, че Русия и Грузия имат еднакъв брой златни медали, ама пропусна да спомене, че медалите не са само златни.
Ето линк Натиснете тук

Вижте ние на кое място сме...
14 Август 2008 04:02
"4. SNN се проявява, като неадекватна и крайно пристрасна медия - Изненадващо!"
*
Изненадващо за теб.
14 Август 2008 04:57
Khan Terwel Вижте ние на кое място сме...


Ти какво да не да получаваш комплекси, че малка България е само с един бронз засега?Че като гледам има страни, европейски изобщо ги няма в колонката на страните с медали те какво ли си казват?
14 Август 2008 05:18
Наи важното е че кошмара за хората е към края.
14 Август 2008 05:23
Тези, американските еврей, (динаините) оглупяват перманентно.
Избрали си за съюзник Се ака сливи то. Пръдня боя,
Абе умници, вместо с толко много похарчени пари за задници като грузите
можехте да имате за 5 пъти по малко разходи за водка, най-страшните солдати или полицай или войници и да владеете не едно а две кълбета.
Но късно е вече, проиграхте момента, утрешните играчи са други, по старите от динаинците.
14 Август 2008 06:52
Ето, че дойде това, за което разправям от 2-3 дни:

Междувременно в. "Ню Йорк таймс" разкри, че американският държавен секретар Кондолиза Райс при посещението си в Грузия на 9 юли е предупредила Михаил Саакашвили да избягва конфликт с Русия.


Пак както Саддам при първата война, както Караджич - сега и Наакашвили ще се окаже, че не е разбрал какво му казват добрите американци. Те му рекли да си трае, той разгърнал ракетната артилерия.
Повтарям: в разузнаването и дипломацията свой човек се жертва само В КРАЕН СЛУЧАЙ. Иначе на другите почват да им минават мрачни мисли и губят ентусиазъм.
Тъй че като правим равносметка, нека поставим в нея и Чичо Сам. Русия и Грузия загубиха престиж открито. Чичо Сам загуби престиж в сянка - но там загубата е по-голяма.

Редактирано от - Сократ-май на 14/8/2008 г/ 06:53:09

14 Август 2008 07:23
...хлебарката Райс...

Абе вие...богомолка не сте ли виждали?...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
14 Август 2008 07:28
Аз пък се подсмихнах /защото нямам чувство за хумор/ на следното:
Тбилиси опроверга съобщения на водещи западни медии за придвижване на руска танкова колона към столицата

Абе, вчера цял ден ни засипваха с тревожни съобщения" РУските танкове идат! Ей ги, бе! Идат!" - и от CNN, и грузинският посланик говореше за цяла /без Тбилиси - засега/ окупирана Грузия, и Саакашвили ронеше четири реда сълзи и сополи. А за нашите си умници, дето тук цяли трактати изписаха на база "Руските танкове идват!" / оня, Форестър май с такъв вик скочил от прозореца, да не сме намалели днес? /...
И накрая - пълна манипулация. Абе, ЛЪЖА!!!
14 Август 2008 07:29
Бармалей е прав. Още повече, че богомолката след съешаване къса главата на мъжкия. Някой сериозно да е мислил, че Буш има глава? На раменете? Хм!
14 Август 2008 07:55
А в това време:
Червената армия мародерства в родното място на тов.Сталин.
Гори и околните села са подложени на грабьож.
Нашият дудукарят ликува...
14 Август 2008 08:20
Червената армия, армията на Джугашвили, ако беше жива...
Гори щеше да е над Тел Афиф.
А руснаците днес са богати и от Гори освен складираното американо-израелско оръжие и статуята, няма какво друго да вземат, няма дори кисело вино.
14 Август 2008 08:22
Хе-хе!
Антидудуците леят сълзи и сополи.
И защо?
Защото техният идол, другарят Храстович, показа, че му стиска само да се репчи на по-слабия. На туй хамериканците му викат cold feet или по простонародному chicken.
Не го бил разбрал Наакашвили.
14 Август 2008 08:24
Российские войска передали контроль над Гори грузинским полицейским

Российские войска с окраин грузинского Гори передислоцировались в направлении Цхинвала, заявил грузинским журналистам на выезде из города представитель Минобороны России генерал-майор Вячеслав Борисов.

«С завтрашнего дня официально начинает работать полиция города. Все предыдущие разговоры, что город разрушен, там идет мародерство не соответствуют действительности», - подчеркнул он.

Борисов рассказал, что с представителями грузинских властей и зарубежными послами вечером в среду он объехал Гори. «Все здания в нормальном состоянии, городу подается вода и электричество», - отметил генерал.

«Примерно еще два дня российские войска будут находиться в регионе, чтобы осуществить определенные процедуры по передаче функций контроля грузинским правоохранительным органам, после чего войска уйдут», - заявил Борисов. // «Интерфакс»


Търсят се кои са посланиците за да дадат писменни показания, щот за Хугин войната продължава.
14 Август 2008 08:33
Бушовото вчера цел ден го даваха по телевидението завалата, как стенд енд деливър тъф месидж ту Раша. Пък Рашата вупще не си разплете пуловеро от тая работа. Когато Бушовото взе най-накрая да предрезнува и се поспря щото усети че става смешен с тия тъф месиджис, руснаците казаха на грузинците: елате да си получите Гори, щото Восток изпиха де що имаше коняк и вино у градо и сега метат гюбеци и се барат по ножовете и вече не ни е интесно да ви правим на палячовци.
14 Август 2008 08:40
Саркози спечели поредните точки за френската дипломация!Другите могат само да му берат срама, че никой не се и опита да си навре гагата в този конфликт-другите му колеги от ЕС.Което значи, че ще има поръчки за френско оръжие и т.н.-неговото посредничество още от освобождаването на нашите медици от Либия върви ръка заръка с военни и икономически ангажименти към френската икономика!На това му се вика добра дипломация!И хубавото е, че няма да се избиват повече хора!
14 Август 2008 08:53
Благодарение на Велика Франция войната спря!Да живее Франция!Да живее Никола Саркози!
14 Август 2008 08:54
CNN и другите "водещи западни медии" не се заблуждават - руски танкове около Тбилиси има, но не се вижат и чуват. Това са последно поколение stealth танкове. Придивжват се чрез телепортация и затова понякога стават грешки, т.е. телепортирането става в главите на някои любители на грузинския коняк.
14 Август 2008 08:56
Ха така!
Алон занфан дьо ла патри!
Дето викаше Чудомир, ще лапа три я! Кой е умен, ще лапа и три, и четири, докато другите лапат мухите.
14 Август 2008 08:56
Саркози е голяма работа! Достатъчно е да се покаже и всички вузможни конфликти увяхват автоматически - враждуващите страни загиват от скука и прозявки.
14 Август 2008 08:58
Пичове, сериозно ли си вярвате, че Бай Иван ще позволи на Саакасливи и сие да си пазаруват ойропейски пушкала?

едит: и кога франсетата са имали сериозни икономически ангажименти по източните краища?

Редактирано от - skyspirit на 14/8/2008 г/ 09:00:13

14 Август 2008 08:59
Снимкатаааа!
14 Август 2008 09:06
Симплифайд,
Кво й се чудиш на снимката? Наакашвили е титан!;
14 Август 2008 09:15
В сравнение със Сарко сички са титани - затова го засилват да фърчи налево-надесно
14 Август 2008 09:16
Дали Грузия, пък и Русия, приемат нещо, е интересно, разбира се, само че Абхазия и Южна Осетия също имат виждане по въпроса. А то е следното:
"Не разговаряме с организаторите на геноцид. Само съдиите от международен съд могат да говорят с тях", заяви президентът на Южна Осетия Едуард Кокойти.

"Няма да има никакви преговори с Грузия", потвърди и президентът на Абхазия Сергей Багапш, "с държавни престъпници не се водят преговори, те биват съдени", подчерта той.

Натиснете тук
14 Август 2008 09:17
Абе, някой споделя ли странното ми впечатление от доста време насам?
Като направи тъжен поглед, Сарко страшно заприличва на бате Силвестърчо.
14 Август 2008 09:19
Има нещо такова, действитено.
14 Август 2008 09:19
Саркози наистина е голяма работа.
Големият мъж си е голям мъж във всичко , и в политиката тоже !
14 Август 2008 09:20
Сега, че си прайме кушии с корветите в черноморието. Като ни ги доставят де - и наште, и грузинските. Пък може и търговска отстъпка да ни направят франсетата
14 Август 2008 09:24
Грузия восстановила контроль над Гори

В Гори сегодня возвратились сотрудники полиции этого города, которые будут обеспечивать правопорядок. Это стало возможном в результате договоренности, достигнутой в ходе состоявшейся минувшей ночью в Гори встречи секретаря Совбеза Грузии Кахи Ломая с представителем командования находящихся в регионе подразделений ВС России.
В соответствии с договоренностью, патрулировавшие последние три дня город российские военнослужащие сегодня покинут его, а находящаяся в Гори российская техника будет вывезена в ближайшие два дня. // ИТАР-ТАСС

Край на "марадорествата"
14 Август 2008 09:24
Абе, някой споделя ли странното ми впечатление от доста време насам?
Като направи тъжен поглед, Сарко страшно заприличва на бате Силвестърчо.

Мдааа и на ръст го докарва, само че му липсват към 35 кг. мускулна маса. Ако чете форумо - да пише, моя му напрая иднъ системъ за без пари
14 Август 2008 09:25
Не й се чудя бе. Кефя се.

Кво, обаче, ми направи впечатление от вчерашния ден... Столчетата за Солана и министера на външните работи на Грузия така и са останали празни... Същевременно казват, че вниманието било насочено към представителката на грузинската опозиция госпожа Саломе Зурабишвили, която е родена в Париж и е френска гражданка. Не че госпожата е във въсторг от руските действия, не че срещу нея не могат да се извадят компромати (от френските профсъюзи ), но май Михал е пътник.....

В ред. - Столчетата и байряците били приготвени за снимки с ръкостискания и общи изказвания. Обаче европейците май са отсвирили министерчето..... Мдам.

Редактирано от - Simplified Solutions на 14/8/2008 г/ 09:28:40

14 Август 2008 09:49
Въпросът сега е : Кой няма да е следващия член на НАТО от всичките нови кандидати ?
Грузинците са умни мъже ... гризнаха дръвцето сами , при положение, че са ги предупреждавали ... Ако това не е истина, то Конди взе , че излъга днес света !
Това са съвременните американски политици .... на които Фичо така разчиташе ... толкова години. Видяха в протежето си голяма надежда , може би като медицински случай ... Джигитските зъбета казаха "трак" и се разлетяха съчки по целия коджа Кавказ.
Сега се пишат умни статии и анализи ... дори и в Сега ... Сдържани думи , подбират се изрази , проявява се кавалерска сдържаност в ритмиката на анализа , търсят опорни точки в миналото Унгария , Чехословакия , Афганистан ( ама ... съветския период, забравете за американския , той не се брои) , но не и в Южна Корея, Виетнам , Ирак или Пакистан - където под строгия поглед на Мушараф великият ни приятел , демократ и антитерорист убиха хладнокръвно Беназир Бхуто ....
Тъжна картина на абсолютен провал ... на САЩ . Посмешище, а и малкия мук от Франция търчи по пътеките горски да носи депеши ... Всъщност ОЩЕ ЕДИН чисто европейски проблем оставен в ръцета на американските "специалисти". Това е само началото , разбира се ... Кредита на САЩ от втората световна война ... е изпапан преди капитулацията на Япония . ЕС има нужда ... от своя военна доктрина , ама как след като проблемът е и енергиен ... Какво означава това ?
След Аляска и после на полюсите ... а след това !?
Тъжно бъдеще ... и страшно ... Какво оставяме на децата си ?
14 Август 2008 09:54
Симпли, Солана ще си покаже човката от курника след време - сега го е шубе, щото фърчат съчми...
14 Август 2008 09:58
Добр ютро!
Гледам, че Лавров плаши юесей с международна изолация - Конди обикаля света с надеждата и некой друг освен българските американофили да чуе мириканският глас.
14 Август 2008 10:16
"Гледам, че Лавров плаши юесей с международна изолация"

Това също требва да влезне у златния фонд наред с трепетната възхита от чеченските мародери и "навлизането на две АУГ в "обсега на действие" на гвардейския крейсер "Москва"".
P.S. Всички велики пълководци са наказвали безмилостно мародерството по една проста причина - действа разлагащо на войската. Министър-председателят Путин е на друго мнение...
14 Август 2008 10:19
Тъй както гледам и чета, май Медунът си избра Франция?...Що ли? ...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
14 Август 2008 10:25
Хугин,
Разбирам колко ти е тъжно.
Ако искаш да ти стане още по-тъжно, иди в съседния материал да видиш линка, дето го е пуснал Оракъла - за страданията на клетите грузинци. Същинска поезия - Яворовата "Градушка" ряпа да яде.
14 Август 2008 10:27
Не може, Хюгин - от твоите бисери нема место у златнио фонд. Я кажи каква е крейсерската скорост на АУГ по средно пресечена местност?

Редактирано от - Caravaggio на 14/8/2008 г/ 10:28:25

14 Август 2008 10:31
През 1946 започнахте международната изолация на САЩ и през 1991 тя приключи с пълен успех.
Сега ще успеете по-бързо като ви гледам...
14 Август 2008 10:31
Хугин, не си прав за крайцера и АГУтата. От Севастопол до проливите е точно 500 километра. " Убиеца на АГУ ", както е известен на запад този тип крайцери, няма нужда да излиза от " бухтата ". Може да го извадят и на сух док за да не го потопят, да му организират плътно ПВО. Също и да извадят излишните боеприпаси от него да не се взриви и т.н. АГУ и придружаващи кораби ще влезат през Босвора в колона по един, без възможност от организиране на плътно ПВО - следователно нямат възможност да неутрализират залп от ракетите " Базалт " ( то и с ПВО е съмнително за 100%) Той ще може да потопи когото си иска в проливите и да ги препречи.Освен това няма капитан на АГУ толкова луд та да се навре в обсега, а самолети да атакуват отатък проливите си е безнадежна работа, ако има кой да ги пресреща.За мен " Москва" си е господар на тази локва докато не го потопят.
14 Август 2008 10:35
Това също требва да влезне у златния фонд наред с трепетната възхита от чеченските мародери и "навлизането на две АУГ в "обсега на действие" на гвардейския крейсер "Москва"".

Второе афициальное штормовое предупреждение.....
14 Август 2008 10:37
Хугин,

Хайде сега обасни ми една излагация.
Чичо Сам въоръжава Наакашвили.
После - само преди месец - му казва да си трае (според твърденията на другарката Раиса Кондолизовна).
Какво стана - всички знаем.
Обясни ми: лъже ли Чичо Сам, или толкова е изпаднал, че дори Наакашвили не го бръсне за слива?
14 Август 2008 10:38
Хугин, не си прав за крайцера и АГУтата...

Сус бре колега, плашиш ми орлетата
14 Август 2008 10:39
Не остана перушина за скубане бре, Маузер - освен да го щипнеш по голата трътка...
14 Август 2008 10:43
Нема победители, тепърва започва!
Ситуацията е просто в застой и ослушване, при най малката провокация пак ще има здраво пукане.
Сценария си е на Големите американски корпорации на Чейни, Рамсфелт и шайка, може и Буш да не е знаел много по въпроса.
Саакашвили е пионка.
Целта е удря се Иран и да се сложи ръка на Каспийския нефт. Грузия е само зона нужна за транзит. НАТО‌ требе да е там да пази разпределението.
Защо Саркози се напъва и прави политически совалки до Москва? Защото франсетата пак може да бъдат минати както стана в Ирак. Спомнете си началото на войната в Ирак. Американците направо си заявиха, че със никого няма да "възтановяват" Ирак. (това да се разбира, че със никого няма да споделят "плячката". За тези корпорации които направиха войните в Афганистан и Ирак, няма партньори, няма приятели, всичко е печалба.
Изхода за Русия е само един окупация на Грузия и смяна на правителството всичко останало е демагогия и губене на време.
14 Август 2008 10:44
San De Cannes Въпросът сега е : Кой няма да е следващия член на НАТО от всичките нови кандидати ?

Самостийна Украiна
14 Август 2008 10:49
Российский миллионер Олег Дерипаска ведет переговоры с General Motors о покупке принадлежащего компании бренда Hummer. Как пишет газета The Guardian, об этом сообщил источник, близкий к переговорам. По его словам, Дерипаска исследует возможность приобретения бренда, никакой сделки пока не было. Представитель GM от комментариев отказался.
'
Рашъ иде! Ке превземе Америка!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД