:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 361
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори от стр. Игра

В партията Тилек - Матин черният кон с изненадващ скок се устремява към пунктовете на бялата позиция а3 и с3 1. ...Кс7!?. Белите естествено предполагат какво ги очаква, но все пак обсебват още една пешка. 2. Дхв4 Кв4. Заплашва 3. ...Ка3+, а мнимо възпрепятстващото 3. Цв2 води до перфектна комбинация - 3. ... Тха2+ 4. Цха2 Тхс2 5. Цв1 (Кв2 Кс3) 5. ...Охв3 6. Тс1 (4. Дхв3 Ка3) 6. ...Кс3+ 7. Дхс3 Тхс3 8. Тхс3 Оd1+ с печалба. 3. Ос5. Белите се мъчат да минират силното положение на черния кон. (3. ...Ка3+ 4. Дха3). 3. ...Ое7. А черните прибягват до тактически средства (4. Охе7 Кс3+) 4. с4. Тъй като това разхлабване търпи незабавен крах, трябваше чрез 4. а4 да се мисли за съпротива. 4. ...Тхс5! Ефектно жертвайки качество, черните вдъхват живот на своята атака. 5. схв5 Тхв5! Същото оръдие изстрелва резервен снаряд. 6. Дхе7 Тхв3+ Сега и последен. 7. ахв3 Дхв3+ 8. Кв2. Или Цс1 Дс3+ 9. Цв1 Та1 мат. 8. ...Та1+. Другото оръдие гръмва красив финален акорд 9. Цха1 Да2+ и мат.



Бридж

Спечелите ли взятка в трефите, сигурно ще имате и поне 1 взятка в карото, както и 1, а може би и две, ако E е без Q в ръка в пика. Навярно си мислите, че е добре да продължите с втори коз? Но бърз анализ ще ви покаже, че ходът с пика е едно изгубено темпо. Ясно е, че S се стреми да освободи трефата на N с едно цакане, което е видно, че ще стане. Как е възможно да му се попречи?

В мора S е с две сигурни рантрета в двата червени цвята. Да играете в пика е нон сенс, така че остава играта в каро с надеждата, че S е с две карти в цвета. Играете ли обаче каро х при каро 10J в W, всичко е наред, но S може да се окаже с 10х. При каро х от вас, той ще скочи с десятката и ... край на предаването.Изводът се налага от само себе си. Силният ход е с каро J. Връзката с цвета е прекъсната при всички случаи - S остава само с 9 взятки. Ако след каро К (Q)на N той настои с карно 7 до ръка - пропускане с А-то. Разбира се, че той ще е цакал междувременно в трефа. W е явно с три коза и трефите на мора са за кошчето.

Ръката на S: пики: J8x, купи: AQJ9xx, кари: 10x, трефи: 96
498
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД