:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Форумен клуб

Льохата Невски събота вечер

Събота е. Пак сме се събрали, пак бистрим. Политиката, живота и изобщо.

Убави ора, убава кръчма.

- Чухте ли, че бат Бойко щял да стане кмет, щото ги балотирал всичките барабар с Танчето? - пита Галя. Ние кимаме. Когато Галя говори за Бойко, винаги става интересно. - Обаче мен да ме питате, не това е важното. Неслучайно още миналата седмица дигнах лозунг партиите да се забранят. Затова при нас програма минимум е нашата партия, а програмата максимум е пълна забрана на партиите.

Не й знаем новата партия на Галя, по едно време се моташе в "Атака", но понеже е цапната в устата, и атакистите я анатемосаха, дори депутат не можа да стане.

- Интересно, да - мърмори под мустак Пламен и си пийва от ракийцата. - Ако можех да го разбера, със сигурност щях да кажа, че е много интересно.

- Времето показва съвсем друго! - тропа по масивната маса Хачо и

навирва изящна брадичка като на младия Конфуций. - Не съм съгласен с Галя и веднага ще я оборя. Партията е нагон, а избирателят е тъпоумноинтелигентен. Между тъпата интелигентност и извратените нагони съвсем очевидно има диалектична връзка. И тази диалектика е ясна! Извратените нагони са предпоставка за тъпата интелигентност. Е добре, кажете ми сега, това не е ли тъпа интелигентност? И кажете не е ли тя плод на извратени нагони?

Съгласяваме се. Когато Хачо обяснява нещо, то дори и Фойербах бледнее.

- Виж сега, Хачо - решава да вземе участие едно младо момче, дето отскоро сяда при нас и обикновено само слуша. - Извратените нагони произлизат от една зле прикрита лицемерност, но служат за налагане на собствените интереси, тъй като са егоистични в своята същност. В литературата има стотици примери. Ето, например, Тартюф, героят на Молиер, е лицемер и лъжец с единствената цел да се промотира за сметка на другите. Което все пак е малко по-различно от героя на Достоевски фетишиста Плюшкин, за когото си напълно прав.

- Много неща не са такива, каквито изглеждат - се намесва и Владо. - Ето например, интересен детайл за Берлинската стена е, че тя бе построена именно с обратната цел - да спре западногерманците да ползват благата на социализма.

- Не ме интересува стената! Не ме интересуват благата й! - избухва Фильо. Едно време е бачкал в Бостън и доста се нерви по теми отпреди двайсетина години. - Като гледам тези тухли - голяма простотия!

- Фильо - опитва се да го успокои арх. Попски, - тухлите са важен елемент от всяка стена. Тухли се ползваха дори при реставрацията на катедралата "Александър Невски".

- Този Альоша Невски не е светец, а руски солдат, мародерстващ из балтийските страни - избухва пак Фильо и чашата звънливо се блъска в долната му челюст.

- Льохата е Шура бе, Фильо, ти да не си от Пловдив? - смее се на порива му млада дама с вид на юрист от хасковския край. - Я виж паметника пред Народното събрание, има нужда от такива статуетки, те са нашата история и ни напомнят важни личности от миналото.

- Наистина ми напомня за Петър Стоянов и Венци Димитров - въздъхва с премрежен поглед друга млада дама. - Конят е красиво и аристократично животно, но все пак мирише.

- Конят е пигмей и злите му намерения ще имат нулев ефект! - драска с нокти Фильо и резбова масата като Боянския майстор. - Нали виждате какво става с подобни нему стоки и проводници на чужди нам интереси като митничарите. Онази Шинка, а?

- Шинка е била началник, а не прост митничар. Тя на вещи по-малки от кораб едва ли би посегнала - се старае да го успокои един солиден господин с вид на истински митничар. Викаме му Рубенса за по-удобно.

- Да си митничар е много просто! - горещи се Фильо. - Трябва да знаеш само две думи: SUPPLY и DEMAND! И колата ти да е с пълномощно от инвалид.

- Прав е Фильо - подкрепя го Мико шопа, - тиа с лъскавите коли са бъдещи инвалиди, ако извада повече касмет.

- Аре да си ходим, че стана късно - намесвам се и аз. - При тези

стрелби инвалидите като тема стават малко много ненавременни.

Тази вечер на ред да плаща е Милчо, така че ставаме и си тръгваме.

------

Използвани са автентични реплики на участници в електронния ни форум.
118
731
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
118
 Видими 
23 Октомври 2005 23:04
Добре написано! Все пак предпочитам старата форма, когато мненията на форумците се цитираха едно към едно...
Какво мислите, вие , останалите?
23 Октомври 2005 23:31
Като някаква идея да се покажат бисерите ни от форума и на книжните читатели би било добре. Някои извадки от конкурса на сегафорума вече съм срещал дори и в небългарски форуми. Само че в книжното издание нещо не го виждам това чудо. От което се губи всякакъв смисъл да го има и в онлайн-изданието. Конкурсите си ги провеждаме вече близо месец, тези лафове си ги знаем наизуст и идеята вестникът да публикува САМО за форумците техни собствени лафове ми се вижда нелепа и подигравателна. Има смисъл това да се прави за читателите на книжното издание, които не са чували или не следят форума, който все пак се явява една от отличителните и положителни черти на СЕГА. Тоест, вариантите са или да го има основно в книжното издание или да го няма изобщо щом не е подходящо или непонятно за "хартиения" читател. А в този си вид е голяма простотия, съжалявам.
23 Октомври 2005 23:55
Нещо не ми е ясна тази форма - репликите са измъкнати от подредбата на номинациите и конкурса, втъкани са в сценка, връзката е зорлем вързана,
бе ни е конкурс, ни е разказ, едно таквоз - като морското свинче и жената-интелектулка, още син чорап.
Станал е някакъв меланж, или още по-зле - желе...
Производството на желе във Форума не е достигнало още такива обеми, че да се изнася и в хартиеното издание, въпреки огромната работоспособност на производителя...
24 Октомври 2005 00:08
Форумен клуб, ама не е случаен.
А е Форум “СЕГА”.
Хем автентични МИСЛИ, хем сменени никове.
Нарочно, бе!
А и никъкви цинизми. Е-ееее!

Редактирано от - SultanBg на 24/10/2005 г/ 00:12:22

24 Октомври 2005 00:17
Fusion, демек, то сега е модерно...
Сега, ако си един неизкушен в интернета читател на хартиения вестник, какво ще си помислиш като прочетеш тоз опус - документален запис от столовата на лудницата или как? И тъкмо като си раздвоен между допускането - от 4-ти километър ли е, или от психиатрията на Александровската, и те открехват, че това са реплики от великия Форум на вестника ...
Малиии, жива да не бех!
24 Октомври 2005 01:03
A Mилчо още не се е издължил на каруцаря
на Митничаръ...
Плащай сега Магаре, таково...
24 Октомври 2005 01:52
Е, да не забравяме, че тук е смешната и свежата страница на "Сега" и никой от читателите /предполагам и в хартиеното издание/ не би си помислил, че тук ще стане свидетел на високия стил а ла Ронсар и на неговите "Химни". Или на сърцеразделните вопли на Расин в прочутата му трагедия "Федра" от времето на Краля Слънце.

Не им е тук мястото просто.

А че във всеки форум има и парадоксално смешни и развеселяващи неща - в това едва ли някой се съмнява. И няма лошо, заради едната автоирония само /това се цени, защото е проява на висша класа чувство за хумор и малко хора умеят да го пуснат поради скрупули всякакви/, ако би могъл и "хартиеният" читател да оплакне око в тях. Защо не?

Пък и ми се виждат добре съшити / опитах се да ги видя с независимото, непредубедено и девствено око на тия, дето никога не са се топили ни в синята, ни в червената, ни в черната, ни в златната вода на никакъв форум/.

Стана ми весело. А нали това е целта?
А хартиеното издание на вестника ще потърся утре. Още е рано за него, все пак.


Редактирано от - Сибила на 24/10/2005 г/ 02:08:01

24 Октомври 2005 04:14
Твърде апроксимативна документалистика. Дано е търсена.
Плюшкин с неговият ланшен козунак е Гоголева приумица.
А боянският майстор е зограф, не резбар...[/teal]

Редактирано от - bot на 24/10/2005 г/ 10:08:56

24 Октомври 2005 07:23
Хубавото е че не публикувате името на автора...щото ние изобщо...ама 'псулютно изобщо не се сещаме кой пише толкова...хммм...хем претенциозно па хем семпличко, хем със заврънтулки, па хем и опити... там...ъъъъ как да го кажа...а бе... за обрисуване на ситуации и лафове дето му изглеждали свежи...а да си кажем, така между нас...хммм...те в действителност леко вече дават фира и издават онзи мирис на "втора употреба" струящ от рафтовете в магазините на "Армията на спасението"...а бе нещо като...хмммм... ако си ги спомняте онези поизлезнали на мода в края на 70те години на миналия век художници-наивисти...дето рисуваха, 'начи тия ми ти Гюровци и Минки в стил кухненско ковьорче, изтипосваха там разни червенобузи субекти дето трябваше да имат някакво си фолклорно излъчване, а критиците цъкат с език, клатят глави и викат: Ейййй, гле'й к'ъв колорит, 'начи...а бе все едно Леже...ама наш - роден...и виж само как изтипосал и копчетата, значи, и фуражката и там на файтона позлатата, та даже и на коня всичките му зъби се виждат...тц, тц, тц...това е то битовия гений...ами че ДА! ДА! ДАААА!...ако не знаеш че е Пройчо, току виж минало за "Шагал" или барем за "ранен Кандински"...с'я шъ го пробутам на някой баламурник за 5000 долара, като стой та гледай.
Е, и ние си падаме малко баламурници, де...и приемаме горния текст като изкуство, един вид... сефте ( дето викаше баба ми Мика за таквиз работи, иронично повдигнала вежда и шеговитичко притворила едното оченце)
Ще помоля някой, ако знае разбира се, да ми изпрати линк за "Мъртви души" от Достоевски. Явно имам дупки в образованието да го еба...еба си.
24 Октомври 2005 08:37
Голяма простотия. Кой я цръцна?
24 Октомври 2005 08:55
Да не е оня с Durchwahl 368? Я да си признае.
24 Октомври 2005 09:03
Какво е това, дето си го написал?
24 Октомври 2005 09:07
Durchwahl = вътрешен телефон или още Klappe на немски.




в ред.: ти да не го обърка с Durchfall ?

Редактирано от - steppenwolf на 24/10/2005 г/ 09:12:40

24 Октомври 2005 09:13
Ти па ебати кода ползваш...



ПП ама аз не ползвам немски, бе, нали знаеш

Редактирано от - Mitnicharъ на 24/10/2005 г/ 09:16:08

24 Октомври 2005 09:17
Е поне разбра ли за кой става въпрос. Те тва е пойнта, ениуейз!
24 Октомври 2005 09:22
Ми не, честно казано, не разбрах. Аз от редакцията на никого не знам ни духвала, ни клапето Пил ли съм поне бира с него, или не?
24 Октомври 2005 09:27
Усещам как тук ще стане майтапа днеска. Айде ще намина по-късно и тогава ще ти кажа.
24 Октомври 2005 09:29
Абе то е ясно кой е, още със заглавието става ясно. Голяма простотия, пак да кажа...ама какво да се прави.
24 Октомври 2005 10:14
Фильо е безобразно осакатен. Само последното изречение
/не онуй за чии реплики са използвани де/
24 Октомври 2005 10:19
Бота си аресва само червено и черно кат един Стендал
24 Октомври 2005 11:21
Ама ти за Рубенса ли се обиди, или за това, че са те цитирали наравно с Фильо?
24 Октомври 2005 11:24
Ба, за мен е чест да бъда цитиран наравно с Фильо и Галя, нищо, че цитата всъщност не е мой. Не става дума за обида. Аз не съм обидчив; онези, чиито мазоли току-що настъпи под Коки Василев, обаче, са. Скоро ще го разбереш
24 Октомври 2005 11:31
Защо, аз съм толкова благо създание, винаги щадя на хората мазолите... е, ако сами са си нахлузили претенциозни шпицарки, с нищо не мога да помогна
24 Октомври 2005 11:31
Мене ме веселя, форумен мохабет без незлобен майтап, лошо неа
24 Октомври 2005 11:32
Бе за всеки случай заобикаляй днес онази тема...
24 Октомври 2005 11:40
И сега какво да очакваме:редакцията дава награда за форумна поезия "Златен Пишурка"?А що се крие компилатора?
24 Октомври 2005 12:29
Ако не бях участник във Форума и не разпознах някои форумци никога, ма никога нямаше да спра сияйния си взор на сие произведение ... пардон , компилация... за нефорумният участник тя е абсолютна семпла и неясна... ама някои май работят на принципа "Нито ден без ред!" или нещо такова ... не знам кой го е казал или спазвал...за единия хонорар да става човек маскара.... то хубаво , че не се знае афторът , ма ние си го знаем .... алооооуу , чшшш афтора , ни са злагай за желти ст`инки... писал си и по- хубави работи .... аре нема нужда.. с наш`те такова... нали ...дъфка , демек....
24 Октомври 2005 12:46
Както казах още снощи, а керпито го потвърди - разбираемо за малък кръг хора, хуморът е във връзките, а за хора извън форума тук връзки няма...
На читателя на вестника суратите на форумците се предлагаха досега по друг начин - или селекция на отделни мнения по конкретни въпроси, или цяло произведение на форумен автор. А като участници в измислена сценка с неясни по смисъл реплики - това сигурно е иновация, знам ли...нещо на постмодернизъм ми мяза, тфу, тфу, да не чуй дявол...

Свалянето на булото от лика на форумеца пред хартиения читател е деяние с далеч отиващи понякога последствия, ето на, и Тициан може да го потвърди, ако си спомня... , another place, another time, но слава Богу, че е толкова неясно в случая, в некаква мъгла некакви кретени си говорят.... па да са живи и здрави!
24 Октомври 2005 12:56

E, ако се запитаме кой пише така, описвайки в едно изречение и на цяла страница до последния и най-мъничък детайл -пейзаж, бръчки и гънки или липсата им по физиономиите, облекло - горно долно и до последната фуста, нюанси в гласа, очи - стари и млади, резбования крак на скъп старинен скрин, то нищо чудно да изровим от паметта си и някой велик, мноого велик -
самият Оноре дьо Балзак.

Наивист с ковьорчета ли? Кой би се наел да твърди?

Но и той си имал слабости - прибавил си това "дьо", знак на благороден произход, щото иначе бил комплексиран, а колко желаел да го приемат като равен във висшето френско общество..... едно "дьо" и всичко си идвало на място.

Не се досещал, горкият, че време ще мине и имената на всичките, които го гледали и попържали отвисоко, издателите, които му връщали обемистите ръкописи, ще се прославят покрай него, защото ги увековечил по подобаващ начин - така както и туй хитрото момче Растиняк, което, гледам, и в момента се върти по "Канал 1" в съвременен вариант, защото хората и нравите не се променят заедно с техническия прогрес.


Дето се вика, таланти и умове много - характери малко.
Пък такива с безценния усет и смелост за автоирония - съвсем малко - със свещ да ги дириш.

Редактирано от - Сибила на 24/10/2005 г/ 13:16:36

24 Октомври 2005 13:03
Сиби, ма верно ли мислиш , че можем да се прославим под този афтор? И като го попържаме , казваш!?! Недей така , че не знаеш каква кутия на Пандора ще отвориш.... нали знаеш к`ви майстори на попръжните има във Форума... за едната слава ще запалят и вестника... ами да!
24 Октомври 2005 13:03
Начи, Геновева, тук малко не съм съгласен с теб.
Лафовете от конкурса съм ги цитирал на маса сред най-различни по възраст и манталитет хора, някои от които дори не предполагаха, че съществува такова нещо като форуми, пускал съм ги и по други форуми и навсякъде са предизвиквали не подигравки над сбирщина кретени, а искрен и добронамерен смях. Като вицове. Предполагам, че на хартиения читател щеше да му е забавно, поне щеше да се разчупи малко този мухлясал вестникарски шперплат, в която няма нова идея вече от години. Можеше да се пусне веднъж да се пробва неговата реакция. Нещо като "полет над кукувиче гнездо".
Вместо това се пуска не на хартиения читател, а се пляска като надуваема патица във форума за отстрел. С каква цел? Да се види реакцията на форумците? Та нормалната реакция се видя поне от месец - имаше и добро и лошо. А тук се създава поредното противопоставяне и то от страна на вестника. Вижте се кви сте глупаци, прочетете се, а нас ни е срам да ви пуснеме в хартията дори. Каква реакция очаква да срещне вестникът ако това е някакъв тест? Мен ме учудва само това, че реакциите са доста меки в случая и предполагам, че е само заради бот.
А формата, компилацията и начинът на поднасяне на съдържанието вече е отделна тема, тука авторът да си бере гайлето, с това съм съгласен.
24 Октомври 2005 13:12
Е, е, е, е, Керпи - не стигам дак дотам, че да сравнявам автора с великия Балзак - само дадох пример, че някой, който добре описва детайлите до последна подробност не е непременно наивист.

Ако се напрегна - ще се сетя за още много.

Не ми е ясно защо се е заформила тази караница тук - Авторът, Авторът.....
Щото бил изтипосал някои форумни образи тук и ми се струва, съвсем беззлобно. Бреййй, пък взеха, та надуха бузи и произнесоха Анатема.
Ами какво да кажат всичките тия публични личности, дето се глумим всеки ден над тях и се забавляваме за тяхна сметка и на техен гръб?


Аз, за разлика от други форумци - съм с постоянни предпочитания към авторите на "После" и не се извъртам.
Който ми харесва, харесва ми винаги, независимо от конюнктурата.
Дето се вика - принципна съм.
Както и днес - в случая.

Редактирано от - Сибила на 24/10/2005 г/ 13:15:10

24 Октомври 2005 13:16
БГтоп , верно , че минават, при това с голям успех , щото са барнати ... невям мислиш, че този тип творчество извира спонтанно... едва ли поне в 85% от случаите!Обаче тук далече не са показани най -добрите образци, мене тва ме подразни и ... абе , карай.... броим го неуспешен опит и т`ва е...
24 Октомври 2005 13:16
не е толкова важно с КОГО се забавляваш, важното е КАК се забавляваш,
за това сме се събрали, не за сравнителен стилистичен анализ, а да отличим свързаното слово от несвързаната реч - програма-минимум, дето се вика...
24 Октомври 2005 13:18
Конкурсът на Топчо е по-интересен. Такава неподправена естественост!
Хареса ми обаче репликата за Милчо...
24 Октомври 2005 13:24


Аз казах вече как, Геновева - съвсем беззлобно.

Пък че някои били така тънкообидни - да си припомнят дали и те не прибавяха съчки към тая кладичка на "Най-смешните форумни постинги".
И дали самите те не се глумяха и обиждаха други форумци, пък и автори ката ден - в зимата на тяхното постоянно недоволство

Пък и дали и не гласуваха, и аз в това число.

Затова и против не бих имала да се видя в подобна колекция да грея като някой истински бисер

Но, както казах - дай Боже всекиму една капчица поне - автоирония.
24 Октомври 2005 13:26
Керпи, образците са си образци, каквото Бог дал тва и зел, ако се беше харесало на хартиения читател образци има всяка седмица, няма смисъл да да давам линк. "Прелитащия в случая" ги е навързал някак си и това може да дразни или да се харесва. Но основното са си лафовете, тук няма нито една авторска идея.
Няма какво да се заблуждаваме, вестникът се прави преди всичко за хартиените читатели, те предимно плащат. А ние, форумците, сме нещо като рибите-лоцмани... критикуваме, посочваме, плюеме, хвалиме, понякога даваме свестни идеи и т.н. Така че не беше лошо и вестникът да вземе нещо забавно от нас в замяна на това, че ни е предоставил форум, и да го предаде на читателите си. Новенарска агенция трудно може да стане, заминават си колумнисти (btw, някои от тях обидени и от форумните реакции), та трябва да се търсят варианти. Редакторите са специалисти, далеч съм от мисълта да ги коря защо не са пуснали тези лафове в хартиеното издание, те по-добре си знаят читателите, вероятно правят някакви социологични проучвания за възраст, интереси, любима диета и модна линия на средностатистическия "сегашник". Но не съм съгласен да си правят тази подигравка и да го пускат само в онлайн-изданието, все пак това не са "горещи новини", а баш забавно форумно творчество. Не се нуждая вестникът да ме подлага на тестове от типа "я се виж у зурлата на какво приличаш"
24 Октомври 2005 13:30
пак повтарям, за неразбралите - не става дума за бисери, и КОЙ е описан, и кой не, КОФТИ сме описани, като реч и връзки, няма никакво отношение това към обекта, двете произведения - форумната сбирка със смешни изказвания, и претворената сценка тук, се различават основно по СМИСЪЛА на предприетото - във второто произведение смисъл просто липсва, особено за човек извън форума. А хартиеното издание не се пише за форумци, нали?
ако трябва, ще потретя...
24 Октомври 2005 13:33
Геновева, означава ли, че казваш следното: "От идеята има смисъл, но много куца изпълнението?"
24 Октомври 2005 13:36


Мразя да се повтарям - погледнах го с непредубеденото око на книжен читател - стори ми се съвсем забавно, весело и интересно.


А и, както предположих, в ролята на ощипаните госпожици се появиха точно госпожиците. Тия, дето винаги са си били госпожици, по нрав - не по първични полови белези.

Иначе, на друго едно место - дай им да се забавляват анонимно с фуражката на Чо, както преди го правеха и с мен, а и с който им падне на високите претенции и "чувство за хумор".





24 Октомври 2005 13:38
Вевчик, боя се, ще трябва да потретиш и дори да почетвъртиш, като се има предвид матряла...


***


Някой активен форумец е заработил неколко десетачки хонорар с това цръцване, но бива ли чак и три страници коментари да му посвещаваме? Поне да беше попаднал в бумажную газету (не че и друг път не се е случвало един и същ матрял да попадне първо тук, а на другия ден - в бумажната).
24 Октомври 2005 13:39
фък... грешният пияндурник нещо не сфаща пойнта... афтори, образи, герои... анализи, смисъли, програми, конкурси... вий таварищи май понекогаш бая насерьозно се зимате... наистина ли си думаете, че сте чак от такваз величина... толкоз голем фък с други думи... по мойто скромно алкохолично мнение, таз краста е болест, а местото дето я практикуваме - болница... ама не от тея дето лекуват в тех, ами тез гдето ги збират болните, та да не разнасят дизийза навред... бе сумашедший дом... бая смешки се случват вътре... ама доминира треджидито...
24 Октомври 2005 13:42
Льоха, не разбрах кой е "грешният пиандурник"? Би ли уточнил?
24 Октомври 2005 13:42
ного страсти ше падне утре върху тях булото на срам и грях булото на срам и грях ше падне утре върху тях.. ако и аз требва да се повторим
24 Октомври 2005 13:43
Да, това визирам, и не изпълнението, разглеждано само по себе си, като произведение, а нагласата му към аудиторията. СМИСЪЛа, за който говоря, не е просто връзка между съдържание и форма, смисълът има и прагматическа компонента - за КОГО е предназначено писанието. Ако е за форумците да си го четем, между назе, бива, то е просто художествено развитие на Онази тема, и дори много от образите тук са дорисувани с любов и доста точни щрихи - виж само Галя и Атака, да не говорим за представителя на фламандската школа в живописта... .
Ама за хартиения читател - далечно и несвързано иде. В случаите, когато в рубрика После се развиват плътно форумни образи и сценки, извън коментарите по злободневни въпроси, това е ставало по-свързано, вж. напр. опусите на Грациан за кебапчетата, а онова незабравимо съчинение,
за Онзи, който Попал в Газету... - и те са различни по жанр, едното е препостване, другото е волно съчинение, но ефекта беше друг.
Ми аз много се увлякох само, предизвикаха ме, с нежеланието да разберат какво съм искала да кажа... така е с неразбраните автори....
****
В редакция.
Ма моля ви се, това не е ли в бумажната газета? Аз си мислех, че е там.
Що столове изпочупихме.... значи градя теза върху грешен постулат, нищо, нема да го трия, нека остане за поколенията... аз нали едно време в Монитор си бех взела резервен ник Бачо Кольо, предназначена само за литанализи, по скромен аналог с Никола Боало ...

Редактирано от - Геновева на 24/10/2005 г/ 13:47:39

24 Октомври 2005 13:47

Е, да не говорим от името на книжния читател, все пак - няма как вече да му сложим думи в устата.

Той е мълчалив и си плаща със стотинките всеки ден, аз така на времето като си купех вестник "Сега", първо прочитах страницата "После".

Или си я оставях за десерт - винаги ми е харесвала най-много тя и претенции съм нямала никакви към нея.
24 Октомври 2005 13:51
БГтоп, не съм се сетил за тази гледна точка , тя малко бие на литературен критически анализ , пък аз не съм толкоз добър в тази материя , но ми се струва , че имаш право... сега като пиша се сещам за моят кум , който е читател на СЕГА от първия брой... той много пъти ме е питал защо вече не печатат форумни дискусии... Много са свежи !- казва... аз също мисля така , защото както ти , така и аз съм попадал на блестящи дискусии... и то не една и две...Попитах преди време Администратора и Модератора и получих един пожелателен отговор... в смисъл "Работи се по въпроса!" Ставаше дума задискусии с гости във Форума , които като правило се печатаха...
24 Октомври 2005 13:52
Митничаръ,

Ех, мистър Джекил, мистър Джекил, делата на мистър Хайд ли да ги отпочваме сега?

Прекалено са грозни, макар и не безизвестни.
24 Октомври 2005 13:53
Геновева, само ще изчакам оня задокеански морон да изплува от океана на несвързаните си мисловни еякулации и ще продължа по-подробно.
Аз под "хартиен читател" разбирам читател, който не участва във форума. Следователно, преценявам за евентуалната реакция на "хартиения читател" като му давам бисерите директно. Сред нас, форумците, няма как да има обективно мнение по лафове на форумци, когато са представени от трета страна, в случая вестника. Камо ли да преценяваме от позицията на "хартиения читател", отдавна вече сме се заразили.
24 Октомври 2005 14:00
Хайде сега - грешният пияндурник, бедния адикт, х** сплескан, члена на КПСС от 1823 - все едно и също лице са
А иначе, кога контекста е цяло буре, как да се поднесе порцийка на читателя. Ами изтръсква се от контекста, и започва да прилича ... ами на представителна извадка, състояща се от пет човека, представляващи мнението на милионен град по въпроса чие точно е мястото за паркиране на отсрещния тротоар, точно под дървото на сянка.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД