:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Вълкът и седемте козлета

В една гора живеела стара разведена коза и нейните седем козлета. Всичките те членували в партия ГЕРБ и понеже очаквали всеки момент да вземат властта, не преставали да разправят наляво и надясно:

- От стара коза ярета сме ние и не само не се плашим от вълци, а решим ли, че фирмите им не чистят София така, както бат' Бойко е заповядал да се чисти, майката им разкатаваме!

Нашият вълк бил съвсем обикновен, нямал си фирма "Волф", имал обаче пърхот. Гледате телевизия и добре ви е известно какво огромно нещастие е това - ни вълчица ще те погледне, ни банка кредит ще ти пусне, ни шеф тринайста заплата ще ти разпише! Да не говорим, че никой не само не ти се плаши, а дори зайците най-откровено ти се плезят и ти врътват глобата, като те хванат без билет в трамвая. По тая причина изтормозеният вълк намислил да издебне момент, когато старата коза е отскочила при хеър артиста в мола отсреща, да баламоса козлетата, да нахлуе в панелката и да ги натъпче в чувала си. А след това да се регистрира като животновъд и да дръпне пари от еврофондовете, с които да си накупи мазила против пърхот, мезонет, яхта и двама-трима депутати.

Изчакал вълкът подходящия момент, качил се с асансьора до козия апартамент, почукал, навел се над ключовата дупка и с преправен глас казал:

- Отворете ми, козленца, аз съм вашата мамичка!

Козлетата тъкмо се били събрали с козички и се друсали с треволяци и амфетамини. Струпали се те на вратата, взели да си намигат, а най-печеното попитало:

- Откъде идваш, наша мамице?

- От мола отсреща!

- А какво ни носиш?

- Вкусно млечице! - отвърнал вълкът точно като в приказката.

Избухнали в смях козлетата и козичките, защото те млекце не били кусвали от години, а карали на твърдо гориво - бира в междучасията и джин за домашно. Отворили те вратата, дръпнали вълка в антрето и го заоблъчвали:

- Вълчо, Вълчо, стига си чел детски приказки, бе! Я сядай тука и дръпни една Мери Джейн, ето ти и ракийца за здрав мъжки дъх.

Вкарали го в холчето, захванали да го яхат, да му дърпат ушите, а най-малкото, което било страхотен зевзек, му завряло пиратка в джоба и тя като гръмнала, звярът изпаднал в несвяст. В това време пристигнала старата коза с нова фризура и с прясно лакираните си рога и копита прекратила веселбата на подрастващите.

В обществен план приказката кулминирала с окончателната победа на доброто над злото. Европейската народна партия хором поздравила козлетата за това, че унизили и респектирали поредния български овълчен тарикат. Всички телевизии се втурнали да рекламират чудодейния комбиниран препарат "Депо Посирол" - хем за разстроен стомах, хем за разстроени нерви. На вълка точно това му трябвало, щото козлетата дотолкова го разстроили, че той изобщо от клозета не излизал. Абе к'во да ви кажа -лекарствен продукт, преди употреба прочетете листовката!
2
2643
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Декември 2008 12:32
Мм-даа... оптимистично, ама ... приказка...
03 Декември 2008 21:55
Хм, Андерсен би завидял. А братя Грим - още повече...
Натиснете тук И още Натиснете тук И оригиналът, естествено Натиснете тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД