:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кинокритиката в САЩ направи своите номинации за “Оскар”

снимка: Ройтерс
Сам Мендес
Само ден преди края на 2008-а стана ясно, че тази година за "Оскар" ще се борят 281филма, между които и българският "Дзифт". Филмовата академия разполага с по-малко от месец, за да селектира най-добрите от тях. Номинациите ще бъдат официално обявени на 22 януари и излъчени единствено по американския канал ABC .

Кинокритиката в САЩ побърза да направи своите залози за евентуалните претенденти за златната статуетка. Според тях за "Най-добър филм" ще се борят - "Странният случай с Бенджамин Бътън" с участието на Брад Пит, чиято бг премиера е предвидена за 20 февруари, "Австралия" с Никол Кидман, който в момента върви по екраните у нас, "Читателят" с Кейт Уинслет и Ралф Файнс, "Подмяната" на режисьора Клинт Истууд и с участието на Анджелина Джоли, както и "Пътят на промените" с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, които отново играят в тандем след касовия хит от 1997 г. - "Титаник".

Критиката е колеблива що се отнася до номинациите за "Най-добър актьор". Според нея обаче две имена са сигурни, тези на Шон Пен, превъплъщаващ се в ролята на гей активиста Харви Милк във филма "Милк" и на Бенисио дел Торо, който играе Че Гевара в кинолентата "Аржентина".

Списъкът с актриси пък включва Анджелина Джоли, Никол Кидман, Кейт Бланшет и Кейт Уинслет, за която изминалата година се оказа доста успешна в професионален аспект. За поддържаща мъжка роля специалистите не изреждат кандидати, а са категорични, че наградата в тази категория посмъртно ще бъде връчена на Хийт Леджър за ролята му на Жокера в "Черният рицар". При дамите наградата за второстепенна актриса отсега била сигурна за Ейми Райън, която вече е била номинирана за "Оскар". При режисьорите спорът щял да бъде между Клинт Истууд и Сам Мендес, като се очаква вторият да надделее.
1216
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД