:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
МЕДИИ

Какво издирва “Мюзик айдъл” – таланти или скандали?

СНИМКА: "Мюзик Айдъл"
Женя с майка си на прослушването в Бургас.
Не всяка година на кастинг се явяват по една Валентина Хасан с "Либу дибу" и по един Йордан Арнаудов с "6 кокошки съм заклала...", които, без да влагаш пари в тях, ти носят повече шум около шоуто, отколкото реалния му победител, в когото всъщност се инвестира. До този извод очевидно са стигнали и продуцентите на "Мюзик айдъл 3" - фирма "Междинна станция" на познатите от "Сблъсък" Иван и Андрей. Миналата седмица, в разгара на кастингите, пиарите на бТВ разпратиха прессъобщение, че по време на прослушване в Бургас журито е "останало потресено от авторска песен на младата хип-хоп изпълнителка от Сливен Женя Кубадинска". По-нататък се разказва, че Женя изпълнила своята песен "Ненормална", по средата на която била прекъсната заради изключително бруталния й текст. "Тийнейджърката беше придружавана от майка си, която беше запитана от журито дали знае какви песни пее детето й. Почувствала се неловко, Женя заяви, че е готова да се откаже от музиката си. Какво още се случи - зрителите ще видят в един от първите епизоди на шоуто", обещават от бТВ. В това прессъобщение



се съдържат три неистини



Всъщност Женя не е от Сливен, а от бургаския квартал Долно Езерово. "Ненормална" не е нейна авторска песен, а едно от многото вулгарни рап парчета, циркулиращи в интернет. И не на последно място - момичето не е участвало с това парче на кастинга, а го е пяло след края му при уговорката, че камерите вече са изключени. Три подвеждания, но вече добре пласирани в медиите, се очаква да подгреят зрителите, предвкусващи поредния скандал.

Всеки може да изгледа клипа към парчето "Ненормална" още сега. Има го в портала http://www.vbox7.com и в оригинал се изпълнява от двама качулати. Самата Женя разказва, че в регистрационния си талон е посочила две съвсем други парчета - на Леона Луис и на Джена. Изпълнила и двете на предварителното прослушване, където кандидатите се пресяват от комисия, а не от самото жури с вездесъщия Фънки. Там я попитали каква музика харесва и след като отговорила, че това е хип-хоп и понякога сама прави песни, настойчиво я накарали да изпълни нещо нейно. "Жената, която ме прослушваше обаче искаше да изпълня точно песен с много нецензурни думи. Казах, че такива не пиша. Но тя бе настойчива: Не, ти не може да не знаеш нещо с повече нецензурни думи, нещо, което си чувала, по-тъпо така - изпей нещо такова. Каза, че ако го изпея,



Фънки много ще го хареса



и само така мога да съм сигурна, че ще вляза в конкурса", разказва "младата хип-хоп изпълнителка". Така Женя изпяла "Ненормална", която действително е пълна с цинизми. В края на краищата всеки тийнейджър знае по няколко такива песни. Женя е само на 15 г., а в такава възраст човек обикновено е наивен и лесен за манипулиране.

На следващия ден Женя се явява на прослушване, както се оказва - пред едно много информирано и предварително подготвено жури. Била последна. След като приключила със заявените си парчета, журито й обяснило, че камерите са изключени, а Дони директно я подканил да почва "Ненормална". Фънки също настоял, понеже никакви цинични текстове не можели да го смутят. "Той обеща, че каквото изпея оттук-нататък, то ще е ей-така, само за тях и няма да се излъчва. Предложих да изпея народната песен "Калиманко". Тя е трудна, но аз я пея много добре. Те обаче въобще не ме слушаха и много държаха да им пея точно "Ненормална". Понеже гарантираха, че не снимат, аз я запях, Дони каза, че му харесва, а Тони Димитрова се смееше", припомня си Женя. Майка й Живка пък разказва, че докато момичето рапирало, преди още журито да се "потресе", Андрей вече отсякъл, че Женя е направила голям гаф с тази песен.

Женя е действително добра певица, защото участва във всички празненства на училището си "Добри Чинтулов" в Бургас, където изучава народно пеене. Директорката й Галина Казакова тези дни направи изявление пред медиите, че е поразена от начина, по който Иван, Андрей и журито са се изгаврили с нейната възпитаничка. "Това, което тези хора са направили, е чудовищно", смята Казакова.

Пиарът на бТВ Ангел Каспарянов, който следи на място кастингите, отрече твърденията на Женя и майка й. "Самото твърдение: "те ме накараха да го изпея" звучи несериозно. Далеч сме от мисълта, че журито може да накара някой кандидат да пее нещо насила", каза той. Според Каспарянов, журито е оставило всеки участник да покаже най-доброто от себе си, а Женя е представила "Ненормална" като своя песен. "Тя казва, че това е нейно авторско парче и то неведнъж. На предварителния кастинг изпява една своя авторска песен, но предварителното жури не остава удовлетворено от нея и я пита има ли нещо друго свое. Женя казва, че има, но е нецензурно. Журито отговаря: окей, изпей я, чували сме какви ли не неща. Това е цялата история," обясни Каспарянов след бърза проверка.

Проблемът пред Женя и всеки друг кандидат-айдъл е, че предварително подписват декларации, че



нямат претенции към продукцията,



каквото и да се случи. А също, че са съгласни цялото им участие в кастинга да бъде филмирано и показано. Това донякъде прави журито и продуцентите спокойни, че няма да бъдат съдени каквото и да предприемат. Странно обаче е колко точно се е потресъл Фънки, който миналата година обичаше да сравнява устите на кандидат-айдълите с "кокоши гъз". Или пък Иван, който в "Това го знае всяко хлапе" обясняваше, че възрастта на Росица Кирилова се изчислява, след "като й отрежем крака и преброим пръстените". Дори и сега в тяхно отсъствие, но продуцирани пак от Иван и Андрей, новите водещи на "Хлапето" Део и Митко Павлов продължават челния им опит и миналия месец отделиха пет минути от предаването в разговор за урина и фекалии. Изобщо всяка една продукция, родена от "Междинна станция", съдържа в себе си достатъчно цинизми, че да потресе всеки нормален зрител и да "обучи" всеки попиващ тийнейджър. Проблемът пред Иван и Андрей и техните предавания никога не са били цинизмите. Двамата обаче явно си мислят, че има проблем, когато такива липсват. Затова при дефицит на скандали, те се създават.
 Димитър Ковачев - Фънки
3
6783
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
17 Февруари 2009 09:36
Тези двамата /инфантилния с очилата и алкохоликът-шофьор/ отдавна са разкрити, но явно на медийното пространство не му стига само един Вучков.
17 Февруари 2009 11:18
може ли да се иска от 15-годишни сами да подписват договори с продуценти
17 Февруари 2009 18:37
Фънки не мога да го понасям - снимката говори сама за себе си ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД