:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 306
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румъния: Бой на корупцията в името на покана за НАТО

Румънският премиер Адриан Нъстасе заяви пред Ройтерс, че страната му няма да може да изкорени корупцията през тази година, но той се надява, че кампанията срещу това зло ще убеди НАТО колко сериозно се отнася неговото правителство към реформите. Подобно на България Румъния се надява да получи покана за членство в НАТО на срещата на върха на Алианса в Прага през ноември т.г.

"Не вярвам да приключим всичко преди срещата в Прага", каза Нъстасе, пояснявайки, че правителството едва е обявило стратегиите си за борба с корупцията.

Румъния е обхваната от "епидемична корупция" и властите трябва да удвоят усилията си, за да се справят с това "бедствие", заяви миналата седмица посланикът на САЩ Майкъл Гест в румънския град Яш, съобщи БТА. "Румъния никога не се е борила наистина с корупцията. В резултат на това тя е обхванала като епидемия обществото", каза посланикът пред студенти от университета в Яш.

"Не правим кампания срещу корупцията заради американците", заяви Нъстасе в интервюто, добавяйки, че това е задача, която и без това стои пред Румъния.

В петък БНТ показа филм, в който са показани някои от престижните имоти, собственост на Нъстасе. Много от тях имат единична стойност по няколко милиона долара. В Румъния още не е извършена реституция, така че става въпрос за новопридобити богатства.
4
461
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
30 Януари 2002 14:49
Kakto e tragnalo,rumancite shte ni izpraviat za vlizane v Nato i EU.Tova e sram i pozor za Bulgarskata nacia,no s takiva upravnici kato nekadarnata monarho-komunisticheska-turska klika nishto dobro ne ochakva Rodinata!


Dr.M.T. Radeff,MD
Buffalo,MD
U.S.A.
30 Януари 2002 15:01
След малко mashala ще ти изкаже почитанията си. Бих искал да уточня, че Румъния е пред България още от времето на г-н Костофф.
30 Януари 2002 21:28
bgtop, moite uvazenija, no rumancite duhaha supata po wremeto na Kostov.
30 Януари 2002 21:30
Прав си, G5, нашата си беше направо студена
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД