:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В соцпартията започва позиционна битка

Времето на лидери от типа на Станишев приключи, но е само въпрос на време да видим развръзката в БСП
Снимка: Вера Петкова
Таня Буруджиева
Как БСП да "поеме вината", беше тема на десницата почти десетилетие. Днес, след току-що приключилите национални избори, се роди новата им тема - как БСП да си признае краха на управлението. И в единия, и в другия случай голямото говорене по тези теми се случва вътре в самата БСП. Защото ръководството на БСП възприема тактиката на мълчанието и говоренето по принцип. Преди векове Наполеон е имал навика да "съветва" журналистите какво да правят, когато има важен въпрос, а не бива да пишат по същество. Той казва: пишете много и неясно, в една мъгла винаги се губят очертанията на нещата. Може ли днес БСП да използва този съвет? Струва ми се, че и да го приложи, както през последните дни - ползата ще е нулева. Защото в демокрацията и в политиката има писани и неписани правила. Едно от неписаните е подаването на оставки по морални съображения. Дори и всичко, което си направил да е най-полезното и правилното, ако резултатът е далеч отвъд предвиждания (при това не от другите, а от самия теб), оставка се подава. Защото явно нещо или не си предвидил, или не си направил, или си направил нещо, което не е трябвало.



Съвсем друг е въпросът дали това трябва да е оставката на лидера на БСП



При фактическото състояние на функционирането й, би следвало много повече хора да си подадат оставките. При това не само от ръководството, а и онези, които по места откровено работеха срещу собствената си партия, за да докажат, че понеже в листите не са те - незаменимите, загубата е неизбежна. Дали като Божидар Димитров се хвалиш, че още 2005 година си създавал структури на ГЕРБ, докато в същото време си правел политиката на БСП, или като напълно анонимно действащите, или като Иво Атанасов, който задръсти публичното пространство в ежедневни наплевателни коментари към новото местно ръководство - няма значение, оставки и напускане трябва да има. Защото иначе няма никакво морално основание да се иска "по морални съображения" оставката на лидера.

Няма и морал в това този лидер дни наред да си мълчи, след като е казал, че всичко е наред - расте електоралната подкрепа на партията му (е, по някакви неясни пътища тя е загубила катастрофално едни избори, ама иначе става все по-многобройна и по-силна?!). Нещо повече - кампанията била добра и няма никакви грешки, а за управлението да не говорим - и то най-доброто. Има едно лошо нещо, и то е, че хората взели да не харесват ДПС и затова не гласували за БСП. Това всичкото, ще ме простите, но не е поведение на лидер. Не знаем кой прави сериозния анализ, за който говори Станишев в нощта след изборите, но е нелепо ръководството на една партия, която е загубила по този начин национални избори, да не се събере за такъв анализ. Не за спявка преди пресконференциите, какво да се каже на избирателите, а за сериозен разговор, какво се е случило и какво прави партията в тази ситуация.

Спирам се надълго върху поведението, защото то се превръща в ключов фактор, за това какво ще се случва оттук нататък в БСП.



При такъв недоимък на лидерско действие и позиции



логично е всички в тази партия да чувстват необходимост от промяна - нещо, което самите избиратели поискаха с вота си. Защото на тези избори никой не е гласувал "за" дясното и "против" лявото". Хората гласуваха "за" ясно и категорично управление и "против" помотването, тегавите преговори, неясния начин на взимане на решение и разпределението на властта. Всъщност в БСП също има огромно желание за яснота, категорични позиции, директен и откровен разговор. И е логично той да бъде потърсен. Станишев каза, че тръгва сред партийните организации, за да го направи. Макар и силно закъсняло, това действие е необходимо.

Но меренето на силите вътре в БСП няма да се изчерпи с този тип разговори. През последните години в управлението социалистите можаха да покажат много и по-различни лица от онези, с които бяхме свикнали в последните 20 години. Така в настоящия момент елитът на БСП се състои от няколко доста различни и с напълно различен политически и управленски капацитет групи.

Едната е на най-старите емблематични от началото на прехода личности. За тях БСП е партията, а те са толкова необходими на нея, че е абсолютно неизбежно лидерското им присъствие. Тук мисленето е на принципа - какво е БСП без мен. И вместо да се оттеглят от постовете и да работят с имената си в и за партията си, те са напълно убедени, че каквото и да може да направи партията им, то трябва да е първо за тях.

Другата - на хората, които не блестят с нищо, освен с факта, че в трудните години в края на 90-те останаха верни и по стечение на обстоятелствата, заеха ключови постове, от които не само не искат да се откажат, но правят и всичко възможно около тях никога да няма шанс да се появят качествени хора. Тези хора са дълбоко окопани в собствените си територии и организации и независимо от това, че точно заради тях организациите не приличат на нищо и от избори на избори търпят само загуби, шансът да си подадат оставките е нулев. Защото няма други. Така се стига до порочния кръг никога да не се появят други, защото основното действие е те да бъдат прецаквани.

Третата група е на активните, доказали се професионалисти, които в последните години започнаха да се превръщат в лица на управлението на БСП. Те имат амбициите и самочувствието да се доказват и да работят. Но те не биха издържали дълго на опозиционен отмор или апаратни битки в централата.

Така очертаващата се битка



за смяна на ръководството на БСП има няколко варианта



Първият, Станишев обикаля организациите, подготвя подкрепата към себе си и овладява партията.

Вторият, първата група подема битката за промяна на ръководството, като си осигурява подкрепа от втората група. Това е възможен вариант, ако се избере добра фигура от третата група, която да бъде лансирана за нов лидер.

Третият вариант ни отвежда към президента и неговото влияние в БСП. Ако той реши, би могъл за втори път (след Станишев) да посочи лидера. И това може да е както настоящия, така и някой нов.

При пълната неяснота на състоянието на организациите и мотивацията на хората, като че ли всеки вариант изглежда възможен. Но ако си припомним близката история на БСП и традициите в нейното политическо поведение, бихме могли да заложим на един по-скоро комбиниран вариант на отложената смяна.

Всеки опит в този момент да се "поиска главата" на Станишев ще изглежда като саморазправа и прекалена амбиция за власт. Фактът, че той самият не подава оставка пък не работи за него. Така че по-скоро започва позиционната битка, в която всичко е въпрос на тактика, умение и търпение.

А в БСП още доста време нещата ще приличат на мъртво вълнение - повърхността ще дава измамен образ на спокойствие във властта, докато подмолните течения ще завличат всеки, който се опитва да се покаже герой или да задоволи амбициите си.

Единственото, което е сигурно, е, че времето на лидер от типа на Станишев в БСП е приключило. И всичко е само и единствено въпрос на време. Защото БСП е имала и е изтърпяла много и различни лидери, включително без много бляскави качества. Но никога не е търпяла лидер, който се страхува за поста си.
Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
БСП е имала и е изтърпяла много и различни лидери, включително без много бляскави качества. Но никога не е търпяла лидер, който се страхува за поста си.
82
3745
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
82
 Видими 
10 Юли 2009 01:01
Стига приказки. Фащайте се за гушмаците че ми се гледа сеир.
10 Юли 2009 01:07
Надай се!
10 Юли 2009 01:11
Освен "пухльовци" (п--ка + мухльо) са и мижитурки... както винаги !


Редактирано от - Mars Attack на 10/7/2009 г/ 01:12:59

10 Юли 2009 01:12
Шайбу!
Шайбу!
Шайбу!
10 Юли 2009 01:19
Айде бегайте бързо, червено-тъмносини плъхчета, че я кой идва зад кюшeто със сопата !: Натиснете тук
Яко ви ду-е !
10 Юли 2009 01:41
Времето на лидери от типа на Станишев приключи

Много жалко, ако е така. Това ще означава падане на нивото и признание, че България е неспособна на демокрация.
-
Да, след чалгата май иде реда и на фатмащината, но много жалко за "европейска" България от ориента.
10 Юли 2009 01:47
През центъро ми е нивото на мандротерминаторската пасмина. Айде на Бузлуджа и да не слизате от там.
10 Юли 2009 01:47
Mars Attack
10 Юли 2009 01:51

Brightman, и на кой е заслугата за "европейска" България от ориента? Не я ли направиха точно тези които подкрепяш?
Песента на любимата ти партия, вече е изпята.
10 Юли 2009 01:51
VOCI,
нещо си се объркААл. Нямам нищо общо с БСП, но ми пука за нивото на лидерите на българските партии, щото виждаш, че през известно време овцете ни ги натрисат за мчинистър-председатели.
10 Юли 2009 01:56
Liberta,
не е луд който яде зелника, а който му го дава. Кой избра Андрей Луканов със съкрушително мнозинство ? Кой избра Жан Виденов със съкрушително мнозинство ? Кой избра Иван Костов със съкрушително мнозинство ? Кой избра "царя" със съкрушително мнозинство ? Кой избра сега падаря на "царя" със съкрушително мнозинство ? Невинните овчици, зето винаги някой друг им е виновен. И не е !
10 Юли 2009 02:10


Now the time is here
For iron man to spread fear
10 Юли 2009 02:14
В соцпартията започва позиционна битка


Соцпартията започва да заема позиция партер
10 Юли 2009 02:19
Brightmanе , нема зелник за вазе брато. Наистина не съм сигурен дали БоБо ще успее да се справи с корупцията като явление, но истински ще се радвам да изрине всичкото мандротерминатор на трудовата борса та след 4 години скапаната престъпна партийка да нема стинки да си плаща парното и да се гътне в трапо при Гого Тарабата и никога повече да не припарва до властта. Защото именно тази нейна яка стройна полувоенна организация винаги бе използвана само за ЗЛО . За кражби , убийства , предателство към националните интереси , и когато дойде до корупция европейските мафии изглеждат като самодейци в сравнение с нашите каманяки.
В другите страни правосъдието се бори с отделни корумпирани личности и групи. В България камуняките корумпираха всичко отгоре до долу включително правосъдието и заставиха всички държавни структури да им се отчитат като бакалии на улична рекетьорска банда. На туй държавно устройство требе да му се сложи КРАЙ.
10 Юли 2009 02:39
Brightman, народа както избира, така и сваля. Никой не е застрахован, че избира най-доброто, но след 4 години има възможност да поправи грешката си. И виждаш този път колко много наказани има. Никой политик не го избираме за вечно.
10 Юли 2009 03:01
Кой избра Жан Виденов със съкрушително мнозинство ? Кой избра Иван Костов със съкрушително мнозинство ? Кой избра "царя" със съкрушително мнозинство ? Кой избра сега падаря на "царя" със съкрушително мнозинство ?

От всички тия само неизбирането на Костов щеше да е фатално.
10 Юли 2009 03:02
VOCI,
ББ е програмиран за да запази, а не да разруши мафиотската система на прехода. Ще гърмят само бушони и ще се вдига пушилка, но големият грабеж, който беше направен и с дейното мутренско участие на самият Бойко Борисов няма да бъде засегнат.
-
Просто ГЕРБ, както и СДС навремето бе създадена от другарите мафиоти за да заеме имитационно ниша, която иначе можеше да бъде заета от автентични партии извън контрола на мафията. ГЕРБ е последното и при това измъчено менте на прехода. Друго вече няма да имат сили да създадат.
10 Юли 2009 03:07
Ако Бойко Борисов иска да покаже честност може би трябва да започне с изваждането на СИБанк от офисите на КАТ и държавните институции. Навремето те си имаха каси и си събираха пряко таксите без нуждата от посредничеството на банката на Славчо Христов и Цветелина Бориславова. Айде да го видим дали ще го направи.
-
Казано е - по делата им ще ги познаете.
10 Юли 2009 03:22
Как БСП да "поеме вината"

Както всеки път - с подбрани мезета
10 Юли 2009 03:28
Кой избра Жан Виденов със съкрушително мнозинство ? Кой избра Иван Костов със съкрушително мнозинство ? Кой избра "царя" със съкрушително мнозинство ? Кой избра сега падаря на "царя" със съкрушително мнозинство ?


Пропуснал си да питаш кой избра Станишеф, но то май за теб се подразбира .
Нормалните партии, когато загубят подкрепата на избирателите сами падат от власт. Ненормалната столетница разчита точно на обратното - колкото повече мислещи хора отврати от политиката или изгони от България, толкова по-голям процент печели от твърдия си електорат, защото няма кой да гласува за другите партии. След безличното правителство на Любен Беров, апатията обхвана масата от хората и на практика Жан Виденов се самоизбра. Станишев направи почти същото след царското упраление. Елементарна аритметика.
Така че партия като ГЕРБ не е проблем - или оправдава очакванията на хората или си заминава.
10 Юли 2009 04:56
Severance,
нито изборите през 2005 г. нито тези през 1991 г. съм ги пропуснал случайно. При тях нямаше ясно и категорично мнозинство. Докато тези избрали Андрей, Жан, Иван, Симеон и Бойко са "убедителни победи с много и завинаги".
10 Юли 2009 05:29
Какво да се очаква от общество и държава, на които се постави категорично /даже ултимативно/ задачата за бърза и тотална приватизация? Грабеж, естествено. Както и сриване на морала и злоупотреба с власт. Провалът на БСП е нищо в сравнение с този на НДСВ, пък и на СДС. Поне засега. Всичко ставащо в България е логично. Елементарно логично.
10 Юли 2009 05:37
ма съсело лидер ли е бил? аз па го мислех за п*тка, назначена по патрийно-наследствена линия
10 Юли 2009 05:56
Навик на камуняците е да приключват мандатите с национална катастрофа. Традицията този път не беше спазена единствено заради евро-атлантическата принадлежност на страната с всичките му усмирителни ризи и въздушни възглавници. Трябва да признаем, че червената гмеж опита всичко възможно, но катастрофа не се получи. Цоциалистите успяха да докарат морален крах, национален срам и един кенеф.


Затова сам по себе си Iron Man хич не е достатъчен. Поне докато не Let The Bodies Hit The Floor
10 Юли 2009 06:27
Този път не познахте. Катастрофа не само няма, но дори и кризата дето бушува в целия свят заобикаля България, благодарение на много правилната и успешна икономическа политика на правителството на Станишев.
Ако ще има катастрофа, тя ще е плод единствено на простотията на Борисов.
10 Юли 2009 07:06
Станишев пред ковчега: Баси как Смърди!!!
10 Юли 2009 07:13
Brightman!
Не иде реч за ББ, а повече за това какво трябва да е поведението на един партиен лидер след провал.
Нормалното и демократичното е лидера да подаде оставка непосредствено след изборната загуба, а когато тя е категорчна и разгромяваща, трябва не само да напусне поста, но и политиката без да се изкушава да прави "Социалисти за силна България". Поемането на отговорност е характерно за "белите държави" и там на никой не му хрумва да хитрува и използва процедурни и апаратни хватки.
Формулата - "България не ме обича, а аз съм ебати пича" вече е брадясала. Такава игра беше играна от един друг премиер който се сърди три години на народа и още продължава да върши "чудеса от храброст", за да си запази местенцето гарантиращо му парламентарно присъствие и конфорт.
Резултатът от подобно поведение е ясен и видим от изборните резултати през последните осем години.
10 Юли 2009 07:14
Този път не познахте. Катастрофа не само няма, но дори и кризата дето бушува в целия свят заобикаля България, благодарение на много правилната и успешна икономическа политика на правителството на Станишев.


Баси - верно каманистите си живеят в свой собствен свят.

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
10 Юли 2009 07:15
Цоц партията не ме интересува. Интересува ме, тези които бяха уличени и които си признаха дори, да влязат на топло, да се изселят и ли да се отстрелят. Требе да има сеир....... без танкове ........
10 Юли 2009 07:57
Разбира се че няма икономическа катастрофа. Не е необходимо да си комунист , за да виждаш очевидните факти. Това , че икономиката е стабилна е плод не толкова на управлението на Станишев , колкото на естествения ход на икономическите закони. Това разбира се , не е достатъчен повод управлението на Станишев да бъде наречено "успешно" , електората ясно се произнесе по въпроса... Не икономиката свали тройната мафия , а КОРУПЦИЯТА , ДПС и провала в европейската интеграция.
10 Юли 2009 08:00
СДС не успяха да се справят с кризата на доверие. Сега БСП могат ги последва, колко му е. Определено тази партия има нужда от яко почистване. Но те не са свикнали на такива неща. Ще позамажат тук там с някой типаж Румен Нам Койси и пак старата песен.

10 Юли 2009 08:25
Дълго и мъгляво ...
10 Юли 2009 08:25
Може би ГЕРБ и да е поредното творение на злите сили, но електората му не е! Жизнен е и различен. Няма да живурка в очакване на свиждане с Него. Не иска да не го насочват и възпитават Засега изчаква - дали избраникът ще изпълни общанията си. Ако не дочака ще го махне
Не така е с БСП Тя отива-заедно с електората си. Който нищо не може и не иска, но воден е от изгасващите си властни инстинкти. Виж горе афнторката-колко думи за нищо. Вместа да каже просто и ясно - Станишев дух да те няма!
10 Юли 2009 08:46
И Виденов и Станишев са кукли на конци. В този смисъл, времето на такива лидери в БСП надявам се да е свършило. Там крайно време е наистина лидер да застане начело.
10 Юли 2009 08:55
Тази сутрин си зададох един съвсем логичен въпрос.
Айдие, това за Станишев и копчетата го знаем. Знаем за липсата на трудов стаж и скока направо на премиерски пост. Но въпросът е съвсем друг.
А какво е направил Станишев за собствената си партия, за да изскочи начело?
10 Юли 2009 09:13
Сократе - отговорите са два. 1-Станишев не е пролетарий , пробил отдолу с лакти и твърда глава , а потомствен , елитарен комунист. Нещо като аристократ по наследство. В самите червени редици такива като него будят смесените чувства на завист и респект. Това му е първото , голямо предимство , да бъде лидер на БСП. 2-Станишко е умно и интелигентно момче. Това не е толкова често явление сред червената върхушка... Второ сериозно предимство. ... Като цяло - два позитива , крайно недостатъчни за да бъдеш и силен премиер на цялата държава. Дали ще запази партийното си лидерство ? Ако здравият разум надделее в червените редици - да.
10 Юли 2009 09:14
Родил се е където трябва, бил е послушен и е папкал в детската градинка на ЦК.
10 Юли 2009 10:19
Муктада, казваш "икономическа катастрофа няма". Може би, но предстои. След изпапканите резерви, неизгодни за държавата заменки, раздадените назначения, и още... В последната една година всичко беше подчинено на принципа "След нас - потоп". Казвам го днес, за да не се чудим след половин година от къде ни е дошло.
10 Юли 2009 10:24
..рано пращате тази бандиткса партия на оня свят.Нека първо да минат местните избори.И на тях ако не получи властови ресурс може да тръгне надолу.За сега сички се правят на твърди и лоялни все едно, че нищо не е станало.Тази партия, както посочи Доган се храни от паразитирането в/у обществените средства за които е нужна политическа власт.
Избирателите на БСП са също толкова безкритични към партията си, колкото тези на ДПС.Те няма да поискат промяна.Силата за това ще дойде от разпад на обръчните фирми, а за това е нужен оздравителн глад в опозиция
Лицето станишев не
10 Юли 2009 10:29
Ей небеше отдавна как избраха най-способния с 99.99% и вече сатър.
Нека постои още, нека понатвори цоциализъм. Дано бате Боко свали бариерата иначе на другите избори диепесето ще замести биесепието
Ерата станишев , това звучи като каменната ера. Па си е и баш така. Пещерняшки камънизъм
10 Юли 2009 10:30
Статията си е гола вода - дава някакво лично виждане, което се представя като виждане на всички. Е, не е така. Има разбира се верни неща, но те така са преплетени с спорните моменти, че и те започват да изглеждат спорни.
Във всяка една партия и във всеки един момент има такива битки. Разбира се има моменти на засилване и на отслабването им. Едни избори са момент на засилване на битката за партиите, които излизат с лош резултата и отслабване на битките за партиите с добър резултат. Сега ГЕРБ, ДПС, РЗС и АТАКА излязоха с добър резултат от изборите, а БСП, "сините" и НДСВ с лош резултат. Малко по-особено е положението при "сините", които могат и да считат резултата си за добър, поради факта, че не отпаднаха от парламента както НДСВ, но същото може да се каже и за БСП - те имат "цели" 17.7%, а не 3-5-10%. както винаги всичко е относително. А статията, какво да кажа - скучна.
10 Юли 2009 10:31
VOCI,


Black Sabbath е любима група (освен че е класика), но сега моментът е такъв, че някои от песните им много точно се вписват в ситуацията у нас ... Друга песньовка, отразяваща ситуацията в БСП и може би ДПС е Paranoid.


По темата: Луканов, Пирински, Лилов и т.н. стара гвардия от червени хардлайнери от Татово време никой не ги е избирал - феодалната върхушка на единствената преди 10.11.1989 партия бе наследствена. Виденов, Станишев и др. "бушони" са паравана за предните и техните отроци да крадат и безчинстват. Съмнително е да се регенерират - това им е генетично (като партия) чуждо. С измирането на електората им би трябвало да се разпадне или свие до секта. На БГ й трябва нова, социл-демократичен тип лява партия, но със съвсем други лидери, програма и похвати. Защото със стари ку-ви нов бардак не се прави.


Имам доста работа днес, така че ви оставям да борите Брайтмана (той е като лъв - 1 срещу много, но засега са справя добре), пък през почивката пак ще погледна, докъде сте стигнали.

Лек ден,


10 Юли 2009 11:14
Така масирания ЗОВ ЗА ПОМОЩ ме провокира. Бих искал да надникна в протокола на КАТ за катастрофата-по специално кой я е предизвикал, къде и как…И чак след това ЗОВЪТ….Извинявам, се, но е възможно някой да иска да компенсира личните си загуби от изборите….Мошеничеството е достигнало висини! Затова възникват и идиотските ми съмнения…Отново sorry….
10 Юли 2009 11:17
Много точни постинги на
Brightman
10.7.2009 г. 03:02:17
че Бойко и СДС пазят сатуквото
и
oIo
10.7.2009 г. 05:56:09
че комунистите се стремят към катастрофа
(заради вечната си задача да замазват следите на предходните си престъпления, добавям аз)

А за другите откровения на Брайтмана, които си противоречат с горното не отговарям
10 Юли 2009 11:27
Друга дебела закачка е подзаглавието, където се намеква, че Спаднишев бил "лидер".
Айде сега.
Трябва ли да цитираме тълковни речници за да сме сигурни, че ползваме сходни значения на думата - лидер?
Нито е лидер, нито "партията" е партия.
Един дълбоко объркан човек, без ясна представа за реалния живот, в дълбока вътрешна драма, живеещ в свой измислен свят, който упорито преизгражда всеки ден и поддържа за свое удобство.
А активистите и "членовете" на т.н. партия не са обединени около никаква конкретна политическа идея или общи социални цели. Обединява ги необходимостта от взаимна защита срещу търсене на възмездие за заграбеното и наемните отношения с функционерите които им работят.
10 Юли 2009 12:23
Mars Attack, благодарско, че ни припомни тая песен.Звучи като обработка на народна песен в аранжимент и изпълнение на Щурците
10 Юли 2009 12:32
Марс Атак,
за Джелезнио мъжага
10 Юли 2009 12:37
А вероятно това Натиснете тук
илюстрира вътрешната партийна битка
10 Юли 2009 12:42
Третият вариант ни отвежда към президента и неговото влияние в БСП. Ако той реши, би могъл за втори път (след Станишев) да посочи лидера. И това може да е както настоящия, така и някой нов.

Просто невероятно! И това го казва социолог!
Питам аз: на какво основание "безпартийният" и "президент на целия народ"(!?) Гоце ще посочва лидер на една политическа партия?
10 Юли 2009 12:58
Чарли реди своите мисли по тези въпроси , по правило и винаги , от позицията на Обществото . Такава е нагласата на кучето и друго не остава , освен да моля прошка всеки , който не му е съгласен . Песа е на мнение , да спазим обичая и оставим Столетницата в мир и покой . Тя отива да се прероди и друго не остава , освен да коментираме липсващия от дълго време , но потребен за общия ни живот , неин достоверен образ в него . През спектъра на политическото ни общуване в Общество , тази тема ще става и отчетливо значима . БСП пада в своята най-висока Обществена длъжност , да си спести проритванията от 20 години насам и "посмъртно" да се разцепи ... на "чисто и свято ляво" , без гамените , които не слизат от ложето й . Мама Партия не им е държанка ...

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД