:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Ще доразследват синя ексдепутатка

Берберян отърва съда за данъците си засега

Висш прокурор, а не следовател трябвало да я проверява
Столичният градски съд е прекратил делото срещу Юлия Берберян и съпруга й Георги Малеев и го е върнал на прокуратурата за доразследване заради процесуални нарушения. Новината бе съобщена от Рени Цанова, адвокатка на Берберян.

Постановлението за прекратяване и връщане е на съдията Бисер Троянов, който бе и член на ЦИК от квотата на НДСВ.

Обвинителният акт срещу бившата синя депутатка и Малеев бе внесен в съда в края на ноември м. г. Градска прокуратура ги обвини за укриване на данъци в големи размери и за подаване на неверни данъчни декларации през 1998, 1999 и 2000 г. Провинението бе разкрито от "Сега" още по-миналата година.

Троянов прекратил делото, защото разследването е извършено от следовател, а не от прокурор от Върховната касационна прокуратура. По закон висшите обвинители разследват хората с имунитет. Берберян получи обвинение през май м. г., когато вече не бе депутат. Провиненията й обаче са извършени по времето,

когато тя заседаваше в 38-ото НС, и затова делото трябвало да се движи по специалния ред, смята съдията. Сега Върховната касационна прокуратура тепърва ще преценява да поднови ли разследването срещу семейството. Преди време по сходен начин бе прекратено дело за приватизация срещу Вилхелм Краус, ексминистър на транспорта в първия кабинет "Костов". То не бе възобновено.

Проверката срещу Берберян започна след сделката със столичната община през 1998 г., при която депутатката и мъжът й получиха 21 декара в Борисовата градина срещу 15 панелни апартамента. "Сега" разкри, че двамата не са декларирали и платили налози върху дохода, получен от разликата в оценките. Според обвинителния акт недекларираната сума е за 8802 лв. за Берберян и 8138 лв. за Малеев. Двамата междувременно са внесли парите, а предвиденото наказание в такива случаи е глоба до 2000 лв.
907
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД