:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прелет над печата

Тиктакащ драматизъм
Вземаме заглавието от коментар на един от икономическите съветници на президента в "Труд". Лондонският Димитър Иванов яко е вдигнал мерника на лондонските юпита и предупреждава за тиктакащ драматизъм във вътрешноикономическата ситуация и напада вицето Николай Василев. Не е ясно иска ли вече съветникът оставката на юпитата, или се опитва строго, по бащински да ги вразуми. Темата тиктака и в "24 часа", където отчитат двестате дни на правителството. Там с майчинска кротост се опитват да обяснят грешките на неопитните юпита и напомнят разчета на премиера, че първата една трета от прословутите 800 дни, т. е. 266, щяха да отидат за рекапитулация на "фирмата" - т. е. държавата. Ама тя май отивала на рухване.

А управата на фирмата използва изтичащата третина да се взира в пъпа си. И в 201-ия ден пак същото - аромати от царската кухня: как точно в НДСВ не си общуват с министрите, какво не направил Панайотов - справка Севлиевски ("Монитор") и Банкова ("24 часа"). Вече стана досадно.

А какво ли прави босът на фирмата? "Често чувам как хора от НДСВ са през ден при Негово величество. Чета, че премиерът работи много. Но честно казано, не знам какво работи, ако трябва да изслушва всички тези хора", чуди се Стефан Данаилов в "Труд".

"Симеон знае ли какво прави?, пита "Демокрация" антрополога Харалан Александров: - Нямам идея. Той многократно е питан за това и винаги отговаря, сякаш знае, сякаш има монопол върху някакъв тайнствен смисъл и върху истината. Усещането е за огледало, което отклонява всеки опит да се свържеш с него. Тази мистификация работи, но напоследък все по-малко." И ето София осъмна с плакати ("Дневник"). Разлепила ги е някаква Европейска лява младежка алтернатива и написала: "Остана ти едната риза - дай я на царя!" Алтернативите са още кротки, ама като му дойде времето.
348
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД