:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пленумът на БСП върна спомена за "червените куфарчета"

Евгений Узунов ще подаде днес оставка като депутат, за да се посвети на партийните дела
С нови ръководства се сдобиха този уикенд старите и младите в БСП. Докато изборът на членовете на оперативното бюро на младежкото обединение мина привидно без проблеми, този за нов състав на ИБ на БСП бе съпътстван от скандали. 6-часовото заседание на НС в събота върна спомените за "червените куфарчета с пари", раздавани на близки до партията.

"БСП трябва да отговори как стана така, че едни хора си легнаха с цървули, а се събудиха с обувки от крокодилска кожа", заяви в началото социалистът Росен Малинов по повод декларация на БСП за 20-те години преход. Подкрепи го и Татяна Дончева, според която хората няма как да повярват отново на партията, ако тя не каже истината за преразпределението на националното богатство през 1990-1992 г. "Кой и защо точно той стана богат за една нощ? Няма община в България, в която някой спортист да не е станал богаташ по този начин", разлюти се Дончева. Съпартиецът й Румен Петков обаче възрази, че подобни твърдения, хвърлени напосоки и без никакви аргументи, слагат под общ знаменател цели съсловия и означават съучастие в "убийството на БСП".

Петков и съименникът му Румен Овчаров - и двамата яростни критици на Сергей Станишев, останаха извън борда на новото изпълнително бюро. В него не попаднаха и близките до лидера Антон Кутев и Мая Манолова, досегашният главен секретар Димитър Дъбов, Стефан Данаилов, Семра Изетова и Светла Бъчварова. Сред новите попълнения са младата Деница Златева, опозиционерът Янаки Стоилов и лидерът на червените в Пловдив Илия Баташки.

Ръководството на БСП вече е с 5 членове по-малко. До намаления състав се стигна, след като социалистите бламираха лидера си за 5 от предложените от него 21 души. Сред неизбраните след таен вот са депутатът Димчо Михалевски, номиниран и за говорител на партията, бившият шеф на НС Георги Пирински, издателят на в. "Дума" Николай Малинов, шефът на варненската организация Борислав Гуцанов и бившият зам.-министър на екологията Атанас Костадинов. В бюрото останаха Катя Николова, Ангел Найденов, Михаил Миков, Корнелия Нинова, Ваня Добрева, Кирил Добрев. Сред запазените бе и Евгений Узунов, който днес ще депозира оставката си като народен представител, за да се отдаде на партийната работа. На негово място в парламента ще влезе Димитър Горов от Ловеч, който също вече е част от червеното ръководство.

------КЪМ БЕЗДНАТА

Румен Петков обяви, че в новото ИБ няма силни личности, а според Румен Овчаров софийската организация е слабо представена. Станишев обаче контрира, че в избора си е "търсил баланс между приемственост и промяна, съчетание на авторитет в партията и извън нея".
75
2828
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
75
 Видими 
02 Ноември 2009 01:40
Рано или късно, истината за "червените куфарчета" ще излезе наяве...И това ще стане когато по чнат да си ги мерят! А и Велко П може да повдигне завесата...
02 Ноември 2009 01:43
Айде стига лъжи. Не са куфарчета, а са хартиени чувалчета. (Куфарчетата бяха по късно от митниците към Костов.)
-
Познавам човек, сега успешен бизнесмен, макар и неизвестен публично, който е участвал в пренасянето на банкнотите по тунела от БНБ до Партийният дом. Три дни са ги пренасяли с колички. Целият първи етаж на Партийният дом е бил пълен с купюри от 20-левки.
-
Познавам и едно щастливо семейство на мисис България 2003 и съпругът й (забегнали по спешност в Испания, след като са завлекли Георги Илиев.) (И мен ме завлякоха 350 лв. за доставеният им Интернет, ама тва е нищо на фона на милионите, дето са завлекли от Георги Илиев).
-
Щастливата двойка се е запознала по следният начин - той млада мутра, тя дъщеря на полковник наета от Партията да им раздава парите.
-
Така, че не лъжете - няма куфарчета. .... Има хартиени чувалчета. И милиони. Ограбени милиони !
02 Ноември 2009 01:47
И нема как "безплатният" охранител на Тодор Живков да не е намазал. Освен, ако охранителите му дето са пазели бившия първи не са били алтруисти-будисти, дето се хранят със слънчева енергия.
02 Ноември 2009 01:52
Стига бе Браити - ТОЙ "дава" Човекът...
02 Ноември 2009 02:27
Брайти пак се е разпищовил - торби с пари били трупали в партийния дом, представете си
02 Ноември 2009 02:30
"БСП трябва да отговори как стана така, че едни хора си легнаха с цървули, а се събудиха с обувки от крокодилска кожа"
Я сега да се включи бай Тодар Живков , проф. Мръксол , ротата зелени шушони и да ви обясни поради что "демокрадцията" било лошо нещо.
02 Ноември 2009 02:40
От приказките на различните видове другаре, се разбра(НЕДВУСМИСЛЕНО), че куфарчета или чували е имало.Според тех(другарете), обаче това не е толкоз важно! Важното било, че не са раздадени на подходящи хора.Натоварено с непоносимото бреме на богатството било спортното съсловие, а не разните му там "кадърни" стопански ръководители.Което всъщност не е вярно.Бая генерални и не толкова генерални директори станаха велики бизнесмени.А, на спортистите им изсипаха златният дъжд, защото от тях се очакваше да дезорганизират държавата и в мътната вода, в мъглата и най-вече по тъмно да се окраде де що е останало... Голямата истина обаче лъсна: Другарете ПРИЗНАХА, че е имало куфари и чували с пари!!!

Ама те всичко ще си кажат, рано или късно...шило в торба не стои.Още малко като се изпокарат, какви неща ще научиме, ех-ей-й!!!
02 Ноември 2009 02:44
Ама те всичко ще си кажат, рано или късно...шило в торба не стои. Като се изпокарат малко повече , какви неща ще научиме, ех-ей-й!!!
02 Ноември 2009 02:48
Ку-Ку,
това са факти. Знам много. Такива възможности съм имал, че ти сигурно, ако бе на мое място щеше сега да кръстосваш с яхтата си южните морета, а не да пишеш по форумите. Ама съм си тъпанар. Кво да правя. Знам, че повече от една пържола не мога да изям и повече от литър уиски да изпия. Пък и знам, че не е важно колко ще живееш, а каква следа ще оставиш.
-
Абе тъпанар сам. Посипвам си главата с пепел.
02 Ноември 2009 02:48
Я кажете, прослушахте ли доклада на бай Тоша послучай 8 март, пардон декември... Густо майна, Филибето гори

Редактирано от - ivo kunchev на 02/11/2009 г/ 02:49:26

02 Ноември 2009 03:12
ivo kunchev,
Другарите директори имаха друга далавера - входа и изхода на предприятията, които управляваха към частните им фирми.
В началото на 1990 г. ползваха практически и безлихвени стокови и парични заеми от предприятията към частните си фирми.
-
Май забравяме, че капитализма в България започна не през 1989 г, а през 1987 г. с 56-то постановление на МС, а Указ 56 (на Държавният съвет) бе в сила от началото на 1989 г., а не след 10 Ноември 1989 г..
02 Ноември 2009 03:27
Е, така де.Ама пък те явно са обидени, че все пак е трябвало да работят, тоест да прекарват парите от завода във фирмата, докато на онези другите - направо чували с пари! Ми не е честно!! Търпяха, търпяха и сега на пленума им го казаха
02 Ноември 2009 03:38
ivo kunchev,
дай боже скоро всичко ще излезе с конкетни имена и факти. "Възмездие" няма да има, щото все пак 20 години са достатъчно дълго време за да се е в сила всякаква давност. Историята, обаче трябва да го знае.
-
Възмездието за некадърните, обаче ще бъде поставянето им в реална конкурентна среда, смъкването на чадъра над тях и истински възможности за всички предприемчиви. Ще трябва да се доказват в истински "див капитализъм" и не пред подкупни чиновници, а пред клиентите си. Това им стига.
02 Ноември 2009 03:49
Bright :Ще трябва да се доказват в истински "див капитализъм" и не пред подкупни чиновници, а пред клиентите !

А, това никак не е лесно!! Уверявам те...
02 Ноември 2009 03:52
Знам. И точно за това, това ще им е възмездието.
02 Ноември 2009 05:21
айдееее, давайте метлата, тоя пак развърза торбата с лъжите
Настрадин Ходжа ряпа да яде
02 Ноември 2009 05:26
Едно приятелче, което точно в тези години държеше приятно и добре работещо кафене в София, ми разказа следните случки.Един ден, когато все още социализАма си е определяща форма на общуване и търговия, в кафето идва един другар от тези дето не ги показват по телевизията или по вестниците и му дума: Слушай, Славе, имам един камион със сирене.Ще можем и да го оправим?
Славе първо си помисил, че онзи се шегува, ама рекъл - "Ами дай го тук, пък ще видим..."
"И наистина докара един цял камион пълен с тенекии овче сирене, мошенникът му с мошенник!" - коментираше после Слави.
Следващият случай. Управителката на местният супер-маркет, собственост на ОХ (Обществено Хранене) се обажда на Слави и го моли да я посети в магазина.Отива той, влиза в стаята на управителя(тогава нямаше "офиси" и тя му казва:"Слушай Слави, ти си сериозно момче, затова и на тебе се обадих.Г...ов, иска да му свърша една работа, а аз без помощ не мога да се справя.Ето тука( и слга на масата едно черно куфарче) има 100 000лв.Ето каква е работата - трябва да се отвори сметка в банка "ЕЛЕКТРОНИКА" и парите да се депозират там.Твоят процент ще получиш по-късно днес"...

Слави направил, каквото трябвало и си получил процента, а банка Електроника отдавна, ама много отдавна я няма...
02 Ноември 2009 05:30
За невярващите банка Електроника се помещаваше на Витошка малко след Съдебната палата...
02 Ноември 2009 05:39
Brightman


02.11.2009 г. 02:48:32 Ку-Ку,
това са факти. Знам много. .... Ама съм си тъпанар. Кво да правя. ....

Абе тъпанар сам. Посипвам си главата с пепел.
Не си тъпанар , ами си заложил на куц кон ( или кобила , знам ли го към кои се брои Сергейко ). Вземи се преорентирай. Старото нема връщане. Бузлуджа ше тревяса с измирането на последните червени бабички. Звездичката ше врътка свирки нейде из Европата като ударничка на капиталистическио труд а Сергейко ( ако го не вкарат у панделата дека му е мястото ) мое да отвори гей-заведение. Па е по-добре от нищо де.
02 Ноември 2009 05:43
ivo kunchev,
баш така стояха нещата.
-
И нещо което звучи като виц. Онези времена. Рекета е в разгара си. Брат ми има кафене. Пристигат едни дебеловрати момчета, като Бойко и му казат - "Напоследък много обири стават, много взривове и палежи, трябва да те пазим".
Той обаче, понеже е досетлив им рекъл - "Абе закъснели сте. Едни други преди вас вече минаха и се оправихме". "А, Тъй ли ?" - рекли бойкоподобните. "Добре, щом е така" и повече не се появили. Разминало му се без да плаща рекет.
02 Ноември 2009 05:49
VOCI,
нямам нищо общо с БСП. Даже съм "враг на народа" от 1979 г. с дебело досие за "вражеска агитация и пропаганда". Не съм бил и комсомолец. Да не мислиш, че и преди 1989 г. съм мълчал ?
-
Моята партия е друга и се казва "Либертас България" Натиснете тук .
02 Ноември 2009 05:51
VOCI,
ГЕРБ е 1 към 1 БКП.
02 Ноември 2009 06:06
***

Редактирано от - sybil на 02/11/2009 г/ 09:59:16

02 Ноември 2009 06:24
Bright, това за което говориш е след 92-ра - управлението на г-на Беров с мандата на ДПС и БСП be sure... Тогава, точно в тези години позлатиха "спортистите" и милицията се оттегли от присъствие.По пътя София - Бургас(аз доста често пътувах по него - семейството ми беше в Несебър) нямаше нито една работеща караулка.Всичките бяха изоставени и с изпочупени стъкла, изпокрадени крикове и канали...Никакъв милиционер.Всичките ги бяха прибрали в управленията, докато се установи безвластието, което е началото на раждането на разпокъсаният феодализъм.Това беше и целта...Всеки да си заеме мястото и да работи по него. Само, че организаторът го гръмнаха и занятието се провали.Вместо силни, но отговорно - послушни феодали се пръкнаха разни некороновани князчета, които решиха, че тяхната област е отделна държава, забравяйки, кой им е дал тази област. а ТОВА ВЕчЕ НА НИКОЙ НЕ СЕ ХАРЕСА....И така сега България се бори с всички сили срещу организираната престъпност и корупцията, създадени от самата държава...И ще трябва да ги преглътне, както Зевс е глътнал децата си - цели целенички - иначе няма управия...
Бон апетит, генерал Борисов!! Пред очите ми е картината на Гоя...ужасно, тягостно но трябва да се направи...
02 Ноември 2009 06:25
***

Редактирано от - sybil на 02/11/2009 г/ 10:01:29

02 Ноември 2009 06:30
ivo kunchev,
тогава - 1992 - 1993. Времето на Ф.Димитров - Беров. Показващите се мутри, взели началния капитал две три години по-рано, но вече изпълзели.
-
Айде нещо друго любопитно.
Слънчев бряг. Лятото на 1992 г.. На Нора Ананиева и крадат колата. Звъни на Илия Павлов. След час колата се появява.

Редактирано от - Brightman на 02/11/2009 г/ 06:31:40

02 Ноември 2009 06:37
Ф.Кенеди не го бъркай.Него го свалиха преди да започне.Всущност започна реституцията и до там...Другото беше пушилка, която към края позамириса...
02 Ноември 2009 06:38
Герб че е БКП, БКП е, ама петия й ешелон, след СДС, ДПС, НДСВ, Атака.
На за воцката всеки нов ешелон е роден за юнак.
И слънцето винаги е ново, винаго добро. Винаги добро.
02 Ноември 2009 06:43
Ф.Димитров, така и не разбра, че управлява. Оня период е цял. Няма разлика спрямо правителствата. Имеше едни раздадени пари и едни мутри, дето трябваше (по идея) да продължат дейността на народната милиция, която тя вече легално не можеше да извършва. Само, че изпуснаха духа от бутилката. Режисьорът Андрей Луканов бе отстрелян от отрочето си Илия Павлов, пък той (все още) неизвестно от кого. Мутрите изпълнители забогатяха и се взеха на сериозно и дори си направиха партия - ГЕРБ.
02 Ноември 2009 06:46
Ама то след кое управение не е мирисало??! Където и да човръкнеш, все акано излиза...Много се изпонасраха другарете и реституираните г-да, ама народа най-вече!!Е сега вече с тези отворени граници, дано и малко нов манталитет влезе в тази затлачена област на Европа.Една първа лястовица - излъганите хора стоят пред автобусите за Испания и разказват за патилата си на предстоящите жертви.Така се ражда гражданско общество! Без майтап!!
02 Ноември 2009 06:46
Чичо Фичо,
друтите са производни на БКП, дори БСП. ГЕРБ е самото БКП. С всичките му характеристики.
02 Ноември 2009 06:50
ivo kunchev,
делението между правителствата, особено в началото на "прехода" е напълно условно и несъществено. Процесите течаха извън тях и въпреки тях. Дори все още е така.
02 Ноември 2009 06:51
Ма БКП толкоз ли чак па некадърни бяха? Не знам, не съм членувал при тях.
02 Ноември 2009 06:53
А си прав, че шансът на българската политика е в това да бъде част от общоевропейският политически процес.
02 Ноември 2009 06:57
Е па пусни си архива на Живков и компания по YouTube. Хумористични сериали не ти трябват.
Може и на Бойко и ГЕРБ. Същата работа - простотия и хумор.
02 Ноември 2009 06:58
Bright, за едно и също говориме, само че аз не казвам, че Герб е финала, нито, че е кълн на БСП.Нещата доста се промениха след изборите и Б.Б. също се променя.Няма накъде да ходи, освен в посоката, която със своя избор българите му определиха.А посоката, желанието е : Изгълтай двадесет годишните лайна и ако оцелееш, продължавай напред! Ако не можеш, значи не си този, за който се представяш! ще трябва да търсиме друг способен на това Зевсово дело...

Редактирано от - ivo kunchev на 02/11/2009 г/ 07:00:56

02 Ноември 2009 07:07
ivo kunchev,
БСП и другите производни от БКП са все пак по съвършени от първообраза прекопиран от ГЕРБ.
-
А ГЕРБ надмина дори моите песимистични очаквания - ще се окаже много кратък и неуспешен проект. Засега е последният режисиран от режисьорите на прехода. Виждаш колко скъп и измъчен, т.е. неефективен се получи. Мисля, че режисьорите нямат сили за друг. Така, че той ще е последният. От тук нататък българското политическо пространство ще се нормализира и ще почне да се запълва от автентични партии.
02 Ноември 2009 07:21
Все някой трябва да изгълта лайната и да очисти пространството, няма начин иначе - цялата човешка история се гради на това.Поне доколкото я познаваме...Затова и хората гласуваха за Борисов. И още нещо.Не е необходимо първият да е капацитет по всичко.По- важното е да силен и последователен.Пък и за какво са съветниците??Умението да налагаш волята си, това според мен е основното качество на водача.Дали Б.Б. го притежава тепърва ще видим...
02 Ноември 2009 07:23
Лека нощ на всички...
02 Ноември 2009 07:25
Ей, те комунистите ги изпраха парите в тия куфарчета още в "зората на демокрацията", бе.
Прегледах архивите на ю туб, голям майтап!
Наблегнали са на гафовете. Комунистическа пропаганда,
но сега да не е по различно?
Като заменим светлото бъдеще, комунизъма и вечната дружба с СССР, сега нищо не се променило , само дето е Демокрацията, САЩ, НАТО и ЕС.
Прави силно впечатление по човешките физиономии на хората, по са усмихнати и спретнати. Сега всеки гледа като вук.
Натиснете тук
Натиснете тук
02 Ноември 2009 07:56
Куманиз ли е - не може да не крадне!
02 Ноември 2009 07:58
По повод раздадените пари с куфарчета или чувалчета, мога да кажа че никой не може да каже нищо, освен получателите, а те разбираемо нямат такова желание, така че дали Бойко Борисов е намазал и колко остава в сверата на догадките, в интерес на истината обаче трябва да си припомним, че той стана охранител на Тодор Живков, когато падна от власт и бе изоставен от неверните си храненици, нека да бъдем справедливи използувайки фактите от недалечното минало и да не ги тълкуваме фриволно.Що се касае до това кой как е направил парите си за 20 години е травиално ясно, а кога ще дойде възмездието е въпрос на време, а народът е казал-"ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ".
02 Ноември 2009 09:35
Ми то чудеса не стават! както неведнъж съм заявявал, няма като как при 100% държавна собственост и близо милион партийни членове изведнъж някои от тях от синове и внуци на партизани и ятаци/ доколкото е вярно, че са били такива/, от партийни секретари и комсомолски такива да станат ИЗЯВЕНИ КЯПИТАЛИСТИ, без да си имат и хал хабер понятие от ПРАКТИЧЕСКАТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!Щото книжките на Маркс и Енгелс са теория, ама ПРАКТИКАТА Е СЪВСЕМ ДРУГО НЕЩО!Като са почнали да приказват, да вземат да обяснят и какво стана със СТОТИЦИТЕ- 125 ако не се лъжа ЗАДГРАНИЧНИ търговски представителства, тъй като парите там си бяха направо контролирани от покойния А.Луканов и О.Дойнов до момента, в който Живков забрани и постави под свое разпореждане парите за тях! Уви, късно, в интерес на истината!!Та като са почнали за куфарчетата, да кажат и за търговските дружества и за ХОРАТА, които ги обслужваха. Преинтересни личности ще изскокнат от там!!
02 Ноември 2009 09:59
За партията след Станишев или добро, или нищо
02 Ноември 2009 10:07
Парите не са били в куфари или чувалчета ами турени в 200 литрови качета за маслини, замаскирани като кисело зеле с по един камък отгоре да натиска.
02 Ноември 2009 10:11
Да . И отстрани е имало големи етикети " Саламурено сирене".
02 Ноември 2009 10:24
малииии, партия в която даже Tатянко 1 може да морализира е една много оцапана партия
02 Ноември 2009 10:25
Добрутро.
02 Ноември 2009 10:31
Тоя нов Член на ИБ на БСП Илия Баташки да не е този Баташки:
Имаше един народен представител Маргарит Мицев, който постигна лукса около себе си с пестене от закуски. Имаше го и Илия Баташки, който обиколи два пъти земното кълбо с държавен бензин. Има го днес и жълтият Камен Влахов, който смята, че и личният му автомобил се ползва с депутатски имунитет. Депутат бе и Юлия Берберян, която в лют спор за цената на парламентарната баничка едва не наби любопитен репортер
Натиснете тук
Ако е той, статуквото не е променено много - далавераджия излязъл, далавераджия влязъл

Редактирано от - alin на 02/11/2009 г/ 10:34:03

02 Ноември 2009 10:33
Какви куфарчета, какви чувалчета бе? То с ТИР-ове са ги раздавали - те ти на теб един ТИР с долари, те ти на теб два ТИР-а, а на третия като по-заслужил му дали 100 ТИР-а с долари.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД