:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 371
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СВЕТЪЛ ПРИМЕР

Владимир Путин стана милионер

През 12-те месеца на тази година официалните доходи на президента на Русия Владимир Путин за първи път ще възлязат на 1 011 500 рубли, разкри в. "Комсомолская правда", позовавайки се на данни от бюджета на страната.

Според вестника, въпреки че през 2001 г. са закрити някои министерства и ведомства, армията на руските бюрократи продължава с удвоен апетит да яде бюджетни пари. През 2002 г. разходите за издръжката на федералните чиновници е нараснала с 39 процента.

Не са малки и сумите, които чиновниците ще получат за командировки в чужбина. Това са 530 млн. рубли, което е с 1,4 пъти повече, отколкото през предходния период. Толкова горе-долу ще струват на Русия мерките по опазване на природата и екологията, отчита "Комсомолская правда". Според вестника руските висши чиновници разполагат с ред други благини като специални поликлиники, санаториуми. Освен това те винаги имат на разположение служебни автомобили. В това отношение те не се различават кой знае колко от родните депутати.

Що се отнася до заплатите, през 2002 г. руският чиновник номер 1 - президентът на страната Владимир Путин, ще получава малко над 1 млн. рубли. Във въпросния 1 милион рубли са включени както самата заплата, така и всички надбавки, парите за отпуска и данъците, които удържат на президента кремълските счетоводители. При депутатите месечните доходи възлизат на 26 500 рубли. Един долар се разменя за около 31 рубли.
470
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД