:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

7 дни за плащане на глоби от КАТ

Шофьорите вече ще имат само 7 дни, за да платят доброволно наложените им от КАТ глоби с фиш. Това предвижда текст в Закона за движението по пътищата, който правителството е одобрило заедно с промените в Данъчния процесуален кодекс. След като изтече седмицата, данъчните ще събират глобите по реда на кодекса. Първо те ще поканят длъжниците да се разплатят, а ако това не стане, ще предприемат срещу тях принудителни действия.

Според сегашния закон КАТ може да налага глоби с фиш до 15 лв. при маловажни нарушения. Сред тях е и неправилното паркиране, при което фишът може дори да не се връчва лично, а просто единият ексземпляр да се закрепи на МПС-то. В парламентарната транспортна комисия обаче се разглежда поправка на закона, в която правителството предлага глобата, която максимално може да се наложи за дребни нарушения, вече да е до 50 лева.

Досега провинилите се шофьори плащаха сумите в общината, като представят копие от фиша. Промяната предвижда занапред парите да се внасят в данъчната служба по местоживеене. Освен това във фиша вече няма да се вписват данни за служителя, който е наложил глобата, а само данни за органа.

Дължимите глоби по вече издадени фишове ще трябва да се платят до 6 месеца, след като поправките в закона влязат в сила. След това те ще събират по силата на промените в данъчния кодекс.
5898
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД