:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел втори път се извини на Турция

Израел предложи вчера официалните си извинения на Турция заради отношението към турския посланик, който беше публично унижен. Надявам се, че с това ще приключи последния спор между двете страни съюзнички, съобщиха от канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Зам. външният министър Дани Аялон, който предизвика скандала, се извини пред турския посланик Ахмет Огюз Челиколиц, след като го постави на по-нисък диван пред камерите на журналисти, за да протестира срещу излъчен по турската телевизия антиизраелски сериал. Аялон се извини още в сряда, но тогава Анкара не прие извинението. "Премиерът Бенямин Нетаняху заедно с външния министър Авигдор Либерман съгласуваха извинително писмо, изпратено от зам. външния министър Аялон до турския посланик, и се надяват, че с това въпросът ще бъде приключен", посочват от пресслужбата на Нетаняху. Този път Турция прие извинението.
39
2008
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
14 Януари 2010 23:54
Турция, за разлика от България, доказва за кой ли път, че има политици, които могат и защитават както националното достойнство така и и националните си интереси. Някой сеща ли се за многобройните компромиси, които правят нашите политици, нашият президент, премиерите ни. Може ли някой да си представи самостоятелна линия отстоявана от наши правителства ? Какво да говорим за партии като БСП, които излъчиха такива лидери, които загробиха тотално националните интереси, които действуваха години срещу всяка човешка логика и опустошиха България материялно и духовно и не само си затвориха очите пред безобразията на царското управление и на турския троянски кон, но доведоха страната до необратима разруха. Вместо ковачница на професионални кадри с високи морални качества, партиите станаха свърталища на квалифицирани престъпници и увлякоха цялото общество в престъпни практики, станали неконтрулируеми, тотална престъпна метастаза.

15 Януари 2010 02:22
и кво, нема да има криза в отношенията? басси ... за кво ручахте жабетата вчера?
15 Януари 2010 05:50
Нищо не може да докаже Турция, Спартак. Просто Израел няма нужда от усложнения в момента. В крайна сметка израелската телевизия не показа антитурски сериал, а обратното. Аз лично се кефя, османлиите няма да бъдат забравени, но както казваше един серсем... ще ви кажа като му дойде времето!
15 Януари 2010 06:10
Турция неизбежно ще се смразява с Израел - влече я на изток.
15 Януари 2010 07:45
Турция я влече това, ... което на чичо Фичо не можа да му стане ясно години наред и превърна войната в Ирак в демократичен поход на САЩ и НАТО ... Но , Фичо е гъвкав и пластичен , както винаги ... Нефтът и газта определят отношенията на повечето страни ...вече ... Турция и Русия подписаха споразумения за разплащания в рубли и лири - точка ! Фичо може да си препрочита собствните си мисли в архив и да се занимава с критика ... или ревизионизъм , ако пожелае.
15 Януари 2010 08:09
и кво, нема да има криза в отношенията? басси ... за кво ручахте жабетата вчера?

Типично женско мислене, или мислене на представител на бананова държавица.
Турция естествено че проформа ще приеме извиненията, но това си остава за цел живот както се казва. Като притчата за мечката и човека. Плюс това унижението беше показано по цял свят, така че нема как да се забави.
15 Януари 2010 08:25
Зипе, ти си на път да се унижиш, ако до края на месеца не стане нещо "феерично".
15 Януари 2010 10:50
Абе защо ни занимават вече втори ден с юдейски комплексарщини и османлииски бабаитлък? По-важни теми няма ли?
15 Януари 2010 11:00
Айде пак балканските комплексарщини се обаждат. Всяко споменаване на Израел кара Доси да се подмокря.
15 Януари 2010 11:47
Хе, хе, хе, ма пак лъготиш бе Динко... е провери вчера в Архива! Да съм писал нещо под статията вчера? Не, нали? Щото хич не ме интересуват га си ги мерят комплексарите... Обаче втори ден да ме занимават с глупости - е това си е вече проблем... за мен де, някои за това живеят.
15 Януари 2010 11:58
Спартаке, прав си за съжаление.....
15 Януари 2010 12:02
след като го постави на по-нисък диван пред камерите на журналисти
Ама бая ли е бил по-нисък? Леле какво унижение.... Нас Гоцето като беше в Америка Храсталаков нямаше време да се види с него и спретнаха конферентна връзка. Не сме обидчиви ние като комшиите - тях само трябва да ги палнеш на тема турска чест, военни подвизи и арменски геноцид - и да им гледаш магарията.
15 Януари 2010 12:13
Не че е кой знае колко важно, но конферентната връзка беше с Чейни.
Но разбира се, какво е някаква си конферентна връзка?
Серьогата Станишев може и да не е ходил в казарма, но колко пъти дава дневален пред кабинета на Путин... За толкова време трябва да е изучил шарките на килимчето пред вратата така добре, че сигурно е събрал материал за още една дисертация.
15 Януари 2010 12:13
Дуся, големо шоо ми правиш, кеф-сеир, мерси за което!
Ски ся какъв анализ и разбивка ще ти направя:
Да съм писал нещо под статията вчера?

Е па не си. Но какво разбирам - че си я следял жадно. Кроме того - очевидно е, че си се усетил и си решил барем този път да не се обаждаш, за да избегнеш обвинения като горното ми. Да, ама то не работи така.
Като си правил сех с мъже последните 10 пъти и решиш за разнообразие на направиш един път с жена, не стаа номера да кажеш че разнообразяваш, да се отмажеш демек - пак си си се същия дрът пе*ерас.
15 Януари 2010 12:22
Нас Гоцето като беше в Америка Храсталаков нямаше време да се види с него и спретнаха конферентна връзка.

Не става дума за това. Тук турскио посланник е бил привикан в сградата на кнесета (израелския парламент), да се види с израелско минвъншраб Дани Атон (да дава обяснения за сапунката един вид) в кабинета му (щото израелскио немал време да отиде до турското посолство). При пристагането му, обач, накарали го да чака; после - срещата се провела не в самия кабинет на министъра, а във фоаето, където турецът е сложен да седне на диванче, а на масата предномерено сложили само израелско флагче. Нещо повече - първото извинение, което не удовлетвори Турция и зат'ва се заинатиха, всъщност беше "обяснително съобщение" (в което думата "извинение" старателно се пропуска) публикувано на... внимание - страницата на Дани Атон във Фейсбук.
Зипе - източните въпроси винаги са тънки. Ако искаш да те унижат, пробвай с Израел - те умеят да го правят добре.
15 Януари 2010 13:08
Ей Динка, мушморок, какво стана, заболя те че омаловажавам Държавата? Иска ти се всички да следим с трепет всичко което става в и около Държавата. Да сме съпричастни един вид. Да съчувстваме... Но не е така. Вчера само отбелязах наличието на тази маловажна сапунено-породена статия. Това е истината. А днеска пак. Аман. През кривия макарон ми е кой на кого там и по колко пъти се извинява, кой кого унижава и кой кого "уважава" или ще "уважи"... последното вероятно ще го видим (то с тая политика друго не може да се и очаква).
ПП. За секса с мъже не знам, но щом казваш така ще да е, все пак опит е нужен...
15 Януари 2010 13:16
Идентичен случай у наше село. Серго Станишев чака Путин три часа и не само, че не се обиди, но се и възгордя, понабъбна, вдигна му се положението. Дойде си на бял кон от матушката. Друго си е Путин да ти го вкара.
Не само че нямаше реакция от Външно, но и благодарствени адреси ще отправят русофилите, дето ни мислят все доброто.
15 Януари 2010 14:30
Ех, слабо, Дуся, слабо. Ово си е да си мастер.
15 Януари 2010 14:50
Всъщност Диня, като се замисля, разговорът с теб е по-безинтересен и маловажен дори от статията... Така че, ъъъ... чао.
15 Януари 2010 15:59
Израел втори път се извини на Турция


Отношенията между Израел и Турция са в застой. Няма предпоставка, за да се оправят.Турция се връща към исляма.
Израел за втори път се бил извинил, но Турция не спря турските сериали, където са показани убийствата на деца от евреите. И всеки ден обикновените турци продължават да гледат тези филми.
15 Януари 2010 16:07
Израел се извини 2 пьти на Турция.
Динио кога ще се извини на форума .
15 Януари 2010 16:44
Dinain,
Един друг също се подмокря. Ама не ще да ходи на лекар.
А Израел и Турция, ще си оправят отношенията. И причината е, че имат качествени политици. А наш'те са си умрели лебеди.
15 Януари 2010 16:56
Посланикът май си е заспала Гана
15 Януари 2010 17:02
Във Турското Външно министерство дето "връзките" (торпил) играят решаваща роля, май ги подбират все такива... Първо, човекът е посланик в Израел, па не знае бъкел Иврит. А наште ако бяха, щяха да го обучат, така, че да пропее на иврит... След това, не е ли видял, че турското флагче го няма, та и диванът е с цели 24 см по-нисък от масата. Не се ли е усетил... Навярно, вече са го сменили... А израиляните плюха в порарата, па след това я засърбаха и още сърбат...
15 Януари 2010 17:08
. А израиляните плюха в порарата, па след това я засърбаха и още сърбат...

Нищо подобно. Евреите са премислили всичко, изчислили са ефекта, поканили са ТВ, за да се види унижението на турчина, и са направили тънкия намек на Ердоган. После са се извинили щото са усвоили добре дипломацията и съветите на Макиавели, а пък понеже Ердоган се е държал като ощипана мома, се е наложило да повторят извинението, та да може да спи спокойно...

Редактирано от - Benedicta на 15/1/2010 г/ 17:09:29

15 Януари 2010 17:20

Няма що, евреите са хитри хора. Преживели са много перипетии през многовековната си история. Например, сега се драчат с Иран, но да не забравяме кой ги е спасил от Вавилонското пленничество - Персийският (Иранският) Велик Цар Кир (Cirius). У нас това име се знае като Кирчо. А кой ги прибира от Испания - Османската Империя. През Втората Световна война - Турция за израилтяните е спасителният остров. Всъщност в Турция те винаги са се чувствали добре и така ще продължава, предполагам. Отношенията между Турция и Израел няма да се влошат. Та евреите са хитри хора, но както се казва в турската поговорка "Хитрата лисица се хваща за задния крак в капана." Та да си посланик в Израел, това означава, че най-малкото, трябва да си хитър колкото евреите. Ако посланик в Израел беше някой наш изселник от Кърджали, например, въпросът щеше да се реши, преди още израилтяните да са си отворили устата...
15 Януари 2010 17:29
В случая няма унижени и унизители. Само се изясни, че посланикът не правилно подбран за този пост. Да не му вземаме греха на човека, но той май за някое закътано място, където няма да има такива тънки игри и сметки...
15 Януари 2010 17:32
Оффф, персите спасили евреите от вавилонски плен, а пък османците- от испанската инквизиция....
Не си схванал най-важното в политиката- Няма вечни приятели, а вечни интереси.
15 Януари 2010 17:36

Това важи за к...та политика. Ние сме за почтеност в отношенията. Защото вярваме, че "God is watching us from the distence." Господ ни наблюдава и всичко се записва. Всеки ще отговаря за делата си, до най-тънките им подробности.
15 Януари 2010 17:37
В случая няма унижени и унизители.

Айде, айде- аз гледах видеото- посланикът чакаше прав в една тясно коридорче, тясно като тия към тоалетните, после го въведоха в едно малко стайче- направо килер, и наистина евреите седяха на едни висоооки столове, а посланика се сгъна на едно ниско диванче и гледаше като чи ли е попаднал в приказка за великани.
15 Януари 2010 17:41

Много точно сте видели и схванали положението, без да сте посланик. А тоя "посланик" не се е усетил. Добре, че не му свалиха гащите... Според мен, именно той се изложи, ако разбира се, той да е схванал веднаго положението и да се е правил на ударен, имайки много много тънки планове, които ние обикновените хора не можем да ги схванем веднага... Но трудно е за вярване. Дано следващия го подберат с изпит и препитване като нашта Желева...
15 Януари 2010 17:45

Ако беше през силните времена на Османската империя, със сигурност главата на тоя "посланик" отиваше в коша...
15 Януари 2010 17:47
И ти ли за османската империя си мечтаеш?
15 Януари 2010 17:57
На шестото извинение дали ще представят сценката с морската сирена?

Редактирано от - Caravaggio на 15/1/2010 г/ 17:57:43

15 Януари 2010 17:59
И какво вкратце представлява тази сценка?
15 Януари 2010 18:00

Кой трябва да мечтае за Османската империя е друг въпрос, но това е минало, заминало... Кой ял ял, кой пил пил ...
15 Януари 2010 18:02
Кой ял ял, кой пил пил ..

Така е, и доста глави са хвърчали за няма нищо...
15 Януари 2010 18:57
Ей, уважаеми форумници, дали ще изскочи заек от тоя храсталак- да или не - не е интересно, по- важното е че другите имат куража да се опънат , а нас само ни опъват! Анадъм, ъндъстенд, ферщеензи, понимайш! Писна ми от бг блюдолизци!
16 Януари 2010 00:33
И какво вкратце представлява тази сценка?


Карначо гол в палатка, а в дирника му забита опашката на солена риба. По останалите параграфи от описанието, вервам пасва идеално, затова споменавам само солената риба.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД