:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Канадките триумфираха в хокея за трети път поред

Веднага след награждаването канадките се почерпиха на леда с бира и шампанско, което моментално предизвика полемика. Моралисти настояха за наказания, понеже някои от момичетата са на по 18-19 г., което било нарушение на закона, забраняващ на непълнолетни да пият алкохол.
Канада стана олимпийски шампион по хокей на лед за жени за трети пореден път. Съставът на домакините победи този на САЩ с 2:0 след два гола на Мари-Филип Пулен през I третина и 28 спасени удара от вратарката Шанън Шабадош, която опази вратата си суха и при шестте пъти, в които американките имаха числено преимущество на леда.

Това бе 15-а поредна победа на "кленовите листа" на олимпиади (последната загуба бе на финала на игрите в Нагано `98 на финала от САЩ).

Бронзовите отличия завоюва тимът на Финландия, който победи в малкия финал Швеция с 3:2. Победният гол бе "златен" - в продължението, тъй като редовното време приключи при 2:2. Това е първи медал за женския хокей на Финландия след 12 години.
32
1313
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
26 Февруари 2010 22:32
Мамка му стара, спирам да гледам! 6:0 само за 13мин. При 4:0 смениха Кипрусоф с Бекстрьом и за 2 минути 2 гола. Гася телевизора, че ми се реве! Гася и компа!!!
26 Февруари 2010 22:52
Споко , Ваше Благородие.
Ние ще им изпием кръвта на американците на ФИНАЛА !!!
26 Февруари 2010 23:22
Маднес! Какъв беше този шок и ужас!?! 6 гола от 11 удара!?! Това почти никога не става в хокея.
САЩ не могат да вкарат на Швейцария един гол за 40 минути, тука всичко влизаше.
Гейм оувър рано-рано, изобщо не стана никакъв полуфинал. Не ги виждам каква мотивация ще имат за бронза.
САЩ-Канада както и при жените най-вероятно. Дано бронза да е пак същия.
27 Февруари 2010 02:45
За някои изненадващо, за други като мен съвсем закономерно, САЩ ще играят на финала срещу домакина Канада.И двата отбора стигнаха до този мач по безапелационен начин, като резултатите показват огромна разлика с останалите отбори.....почти като при жените.
В "Битката За Америка" всичко може да стане.Вече победихме Канада в групите, но на финала домакините ще се хвърлят на живот и смърт.Все пак предричам трудна победа за САЩ и нова олимпийска титла точно след 30 години.
GO USA
27 Февруари 2010 03:18
Рано ви е.

Go Canada !!!
27 Февруари 2010 03:26
Абе вие гледайте Словаците да не ви изкривят след малко, че да ни улесните още-повече задачата, но все пак искам да гледам финал с Канада.
27 Февруари 2010 03:38
VOCI, начи ако не им напълните шушоните, на теб ше се сърдя, да знайш.
Цял месец ше се правя, че не те познавам и няма да ти приказвам.
Suomi, фините, както и руснаците (макар и в по-малка степен) започнаха мача с мисълта, че ще се играе хокей, не че отиват на война. Плюс като прибавиш и невероятния късмет/не късмет, точно когато трябва/не трябва. Бати случката - 4 гола на Набоков за нула време, пак толкова и пак за толкова време на Кипрусоф. Руснаците от началото си почнаха слабо, финландците поне бяха понатиснали Щатите в първите минути. След 6-я гол не знам какво е ставало, спрях да гледам. Ако знаех, че като спра, ще им спре късмета и на амиците, хич нямаше и да почвам да го гледам. Кво е тва ебати, за 13 минути (фактически за 9) 6 гола. Тва и в женския хокей го няма!
27 Февруари 2010 04:02
Натиснете тук
27 Февруари 2010 04:24
Боре, тука никой не е за руснаците бе брато. Макар че то ако ставаше сам със стара слава, руснаците са 8-кратни олимпийски шампиони, шведите 2 пъти, по един път чехите и американците. За канадците несъм сигурен 1 или 2 пъти. Най голяма е и победата на руснаците над канадците на олимпийски игри с 8:1. Веднъж са ги били и с 5:0. Не на финал, но си е победа. Споменът от видеото което си пуснал, е добър за надъхване, но само до толкова. Големият бум при тази победа идва и от това, че в състава на американците са играли аматьори, не професионалисти. Хубаво, евала им, но не ми харесва, че и сега, както и тогава в спорта, особено олимпийския, се търси политически контест. Спорта вече не е спорт, не е и само политика, като тогава. Вече е 30% политика, 60% (шоу)бизнес и 10% спорт. Ма много се отклоних. Основната идея беше - ако ще намесваме старата слава, не се включвате въобще в тройката.
ПП. Нищо лично!
27 Февруари 2010 04:44
Не се включваме, защото както си казал не допускаха играчи от НХЛ даучастват на олимпиада.Този успех от '80 година е извоюван от 15-18 годишни ученичори срещу смятания за непобедим тогава "аматьорски" тим на Русия и затова е толкова ценен.
След днешния мач поне едно ЧЕСТИТО можеше да се каже, а не да се приказва за късмет и т.н......защото и аз мога да кажа че след 6-0 наще започнаха да си пазят силите за финала, иначе не знам на какъв резултат щяха да качат финландчетата.Дори и вратаря си сменихме.
27 Февруари 2010 06:12
Борка, за всичко друго си прав, само не и за късмета. От 10-тина удара 6 гола не е нищо друго. Най-вероятно и иначе щяха да бият, но при такъв безбожен късмет, избликват неприятни емоции.
Няма значение де, като рекох че си прав, да добавя и "честито". Верно, че малко изпросено, но ако биете в неделя, ще ти честитя неизпросено.
27 Февруари 2010 06:45
VOCI, за малко да изтървете мечтания сблъсък със Щатите май, а?
Изкефи ме обаче как приятелски се разделиха играчите накрая.
27 Февруари 2010 08:18
Бегай не приказвай - последните минути ни набутаха у вратата , Инфарктен финал. Но всичко е добро щом свършва добре.
Пие ми се американска кръъъъв !!!!
27 Февруари 2010 08:39
В крайна сметка очаквания от мнозина финал Канада-САЩ.
Но ще не мога да осмисля аматьорските 10 минути на финландците.
Един втородивизионен отбор, като Италия или Австрия би се преставил по същия начин. Явно психически се бяха сковали, което е доста чудно, защото те са по-опитните от американците.
Но добре, че имаме бебе и котка, че малко да разсеят чувството от този болезнен мач.
За финала твърдо за родината на хокея.
27 Февруари 2010 08:59
И двата отбора стигнаха до този мач по безапелационен начин, като резултатите показват огромна разлика с останалите отбори.....почти като при жените.

Бориславе,
ти гледал ли си нещо от двата турнира? САЩ имаха само една лека победа преди полуфинала(със Швейцария си беше жива мъка за гледане и двата мача- безидейно отвсякъде), канадците и те прегазиха само в два. Не може да има и сравнение при жените, където разликата между тях и другите е огромна.
27 Февруари 2010 13:44
Я Борко пуснал хубаво клипче, което ми навя едни спомени...Тая Олимпиада наш'та теЛевизия нещо я попропусна, особено хокейния турнир, та се налагаше да ходя пред американското посолство и да гледам мачовете.Слагаха един телевизор(голям за тогавашните ми разбирания ) на витрината и пускаха срещите на запис.На тротоара се събираха бая народ, дори се налагаше да слагат оградка, за да могат повече хора да гледат.След края на този мач, повечето се радваха, ама тихо(както и аз де) .А и голямо криене падаше и от баща ми, който се опитваше да ме опази, защото смимали(което си е напълно възможно де) и от милиционерите, които като видеха ученик го гонеха с аргумента, че няма работа там.
Този спомен е за Борко, щото не бил чувал за този мач досега.
27 Февруари 2010 13:53
Ето и всички олимпииски шампиони в хокея, че всеки по спомени...
Натиснете тук
27 Февруари 2010 17:20
Финландия медалисти 4 пъти от последните 6 Олимпиади.
Но шамара от вчера още топли.
Сега за бронза ми се струва, че Словакия ще са по-мотивирани, дано да не съм прав. Но с Демитра и Хоса имат невероятно нападение. И все пак вероятния победител ще се реши от сблъсъка Бакстрьом-Халак.
Да се надяваме, че няма да има такива маднеси като първите 10 минути вчера.
28 Февруари 2010 03:10
Ха, Кипрусоф не е ли титуляр за мача? След 2 часа почва, та ще видим.
28 Февруари 2010 12:58
И все пак въпреки кошмарния полуфинал Финландия спечели бронз!
5:3 рано тази сутрин, така медалистите и при мъжетеи жените са едни и същи. Също пети медал от последните 7 Олимпиади - не е зле.
Мача не беше никак лек. Поведоха с гол на Сало, но втората третина беше малко подобие на мача със САЩ и 0:3 като цифрово изражение. Все па кв последната намериха сили да се завърнат, а и съдиите помогнаха малко след като Ярко пределено симулира за едното наказания. Но и словаците вкараха 5 на 3, така че едва ли е имало нещо умишлено.
В края Кипрусов спаси всичко, а и словаците направиха невероятни пропуски.
Очакваме шоу от финала.
28 Февруари 2010 15:24
На финала ще е битка , не шоу.
28 Февруари 2010 19:06
"Боят настана,
тупкат сърца ни
...."
Нататък съм забравил вече как беше. Тия възрожденските песни рядко си ги припомняме.
Бе боят още не е настанал, ма сърцата тупкат. Да си призная, предпочитам да не гледаме битка, а хубав хокей, както вчера Финландия-Словакия. Малко мудно начало, тактическо, но после видяхме хубава технична и комбинативна игра. Без грубости (нарушения имаше, но не бяха груби), но с динамика, интрига, напрежение и т.н. Такъв хокей ми харесва. Тия гладиаторщини характерни за задокеанския хокей са зрелищни, но понякога ми идват малко в повече. Бе ше видиме какво ще ни демонстрират след около 3 часа.
Suomi - честитооооооооооо!
Барон VOCI, ти ше почакаш малко с честитенето.
28 Февруари 2010 19:59
Ааа, битка искаме, биткааа!!!
28 Февруари 2010 20:18
Американците са готови да вземат "короната" на Олимпиадата, за каквато се смята титлата в хокея.Няма да е лесно срещу силния тим на Канада, но и на тях също.Очаква ни грандиозен двубой.
GO USA GO
28 Февруари 2010 22:56
Хванахме ли ви за гушмако , а ?
28 Февруари 2010 23:20
2 - 0 !!!
Пуснахме ли ви кръвчицата , А ?!?

Още може !!!
01 Март 2010 00:33
....усещаш ли топлина около задните части?
01 Март 2010 00:35
Е то бива късметлий , бива , ама вашето се не трае 1
Обамко е напечатал стотина милиарда бейлаут на Господ да ви помага.
Нема друго обяснение.
01 Март 2010 00:56
01 Март 2010 00:58
Приемам поздравления от джентълмените южно от границата And From The Rest Of The World!

Редактирано от - VOCI на 01/3/2010 г/ 01:00:25

01 Март 2010 01:07
SHIT HAPPENS
Бях сигурен че ще ги бием в продължението, но ги покри късмета Канадците.
Честито....хубав турнамент стана с много емоции.
01 Март 2010 01:17
Thank You , Boby.
Вие сте готини пичове , ама требе да ви отупваме палтенцата от време на време за да седите на земята че иначе отлитате у облаците.
Все пак туй е само игра.
Но бяхте достоен противник . Особено към края . Уважения.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД