:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Меркел попари Анкара за членство в ЕС

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел посети вчера немската гимназия в Истанбул, където разговаря с ученичката Светослава Василева.
Преговорите за членство на Турция в Европейския съюз не са гаранция, че страната действително ще стане равноправен участник в общността, заяви германският канцлер Ангела Меркел при посещението си в Анкара, съобщи АФП. "Правилата се промениха от времето, когато Анкара подаде молба за членство", подчерта Меркел на съвместна пресконференция с турския си колега Реджеп Ердоган.

"Преговорите са процес с отворен край", заяви още германският канцлер и призова Анкара да отвори своите пристанища и летищата за свободното движение на кипърските кораби, самолети и стоки. Ангела Меркел е един от най-силните поддръжници на идеята вместо член на Евросъюза Турция да бъде провъзгласена за негов "привилегирован партньор". Преговорите за членство започнаха през 2005 г., като според прогнозите на експертите Анкара ще може да стане пълноправен член на ЕС през следващите 10-15 години.
67
2684
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
67
 Видими 
31 Март 2010 02:20
Според мен, Германия не е спечелила абсолютно нищо от тази визита.
31 Март 2010 03:21
Идеята в Германия да бъдат открити турски гимназии е просто една отстъпка без нищо насреща.
1.Немски езикови гимназии има в много страни по света и това е нормално, защото Германия е най-силната държава в Европа със забележителни литературни традиции, а немският е много по-използван език от турския навсякъде по света.
2.Изучаването на немски език и литература в езикови гимназии е нещо нормално в Европа(и други страни по света вкл. Турция).Нормално е и за Турция още повече, че в Турция няма немско малцинство. Изучаването на турски език в турски езикови гимназии в Германия не е нещо нормално, защото там има едно голямо турско мнозинство и така не би могло да се интегрира.
3.Накрая това неинтегрирано турско мнозинство в Германия ще си направи и ДПС там, а в Турция немско или кюрдско ДПС никога няма да има, защото Турция е особено нетърпима към другите религии и е 99% ислямска страна, а според тяхната доктрина всеки гражданин на Турция не може да бъде друг, освен турчин.
31 Март 2010 05:54
Турски гимназии в Германия - не очаквах такъв автогол от Меркел.
31 Март 2010 08:05
Гимназии за турци в Германия - оправдано е, но с преподаване на немски и с облекчена програма.
31 Март 2010 08:10
Снощи по няколко от германските телевизии вървяха предавания със сродна тема. Спрях се на едно, което беше от едно училище, в което турските деца се обучаваха от учителка-туркиня (със 100%-ов немски, а и хубава) на турски език. Тя докладваше за големи трудости в обучението, за незнаене от къщи нито на турски, нито на немски. Учениците и бяха някъде в 5-и или 6-и клас. Изглеждаха точно като български деца. Така че турски се учи в Германия. Нека да има и турски гимназии. Ама дано има и ученици за тях, защото стандартът "гимназия" в Германия е изключително висок, а турските деца, които искат да станат нещо в живота си, учат и без това в гимназии, германски. Иначе - манафчи, дьонерджи и толкоз! Даскалицата точно това каза снощи - без немски няма никой бъдеще в Германия. Но накрая да не стане така, че в турските гимназии да учат германци. Много бързо ще стане ясно кое училище е добро и кое не - а ако е лошо и турците няма да отидат в него само защото е турско. Ако е добро първо германците ще го населят. Та така.
31 Март 2010 10:30
Пак българска следа.... Какво прави тази Светослава Василева да учи немски в Турция?
31 Март 2010 10:43
Ако влезе Турция в ЕС трябва и Русия да влезе! Абе Турция изобщо не ни трябва!!
31 Март 2010 10:44
Като искат да са в Германия , джагалите требе да се интегрират. Турски са се опражняват у дома, неделно училище или при баба и дедо у Туркя.
31 Март 2010 11:13
То какво стана?Не на Турция в ЕС, ДА на турците в Европа.

31 Март 2010 11:18
потребител07, хем не знаеш, хем пишеш, браво, вие атакистите сте голяма работа в дезинформацията.

31 Март 2010 11:26
Kotka, те турцитев се интегрират, но ***кюрдите, не могат да се интегрират нито в Турция нито в Германия, там е целия проблем, и тероризма, и всичко.Ердоган казва, ДА на интеграцията, но НЕ на асимилацията.


Редактирано от - sybil на 31/3/2010 г/ 16:47:34

31 Март 2010 11:27
Конур, объркал си се - да на германските граждани от турски произход. Турците да си стоят в Анаватан. Край на тази лекция и бегай бърже преди да е дошъл отврат ефенди с големия черпак
31 Март 2010 11:39
По-добре да учат в гимназии (макар и турски) отколкото да дуднат Корана денонощно в метесето.
От тези турчета може би ще се пръкнат т.н. almanci понемчени, поевропейчени турци - без шамии, без молитви в петък, 2-3 деца (не 8). В самата Турция алманджиите са едновременно презирани и им завиждат.
31 Март 2010 11:54
Маузер, големи "европейци станахте" бе, тююю да му се невиди, ние когато стенехме под комунистическия ботуш 45 години, турците бяха в Германия, сега много от тях са работодатели, дават работа и на германци, и на българи и др.Избират ги даже за най-добри работодатели, говорите празни приказки, кюрдите като не могат да се интегрират, турците ли са виновни?

31 Март 2010 12:02
турците бяха в Германия, сега много от тях са работодатели, дават работа и на германци, и на българи и др.

Бъркаш бе комшу - там са германци от турски произход. Анадолски германци, един вид - също както вашите "планински турци". И кюрдите като не могат да се интегрират от какъв бяс тогава Европа трябва да ви приеме вас - толерантните турци, заедно с 30 милиона неподдаващисе на интеграция кюрди? Щото нашите и румънските мангали са и малко? Пардон, те на са кюрди - те са "планински турци", по вашата класификация.
А европейци сме били винаги - още от времето когато хан Тервел е натирил обратно арабелите у Мека през 729 г.
31 Март 2010 12:03
***
На тебе какъв ти е проблема?
Макя си ли тражиш у БГ форумо?
"...сега много от тях са работодатели, дават работа и на германци, и на българи и др.Избират ги даже за най-добри работодатели, говорите празни приказки, кюрдите като не могат да се интегрират, турците ли са виновни? "
Ииии, брей, че големи работодатели станахте ва, сергийки, капанчета на дюнер и шиш кебаб.

Редактирано от - sybil на 31/3/2010 г/ 16:47:06

31 Март 2010 12:12
И никой българин няма право да критикува Турция относно демокрацията, Турция е република от 1923г. и многопартийна демокрация от 1950 г.Благодарение на Америка и Турция България и другите соц. страни се освободиха от комунизма, разделената Европа се обедини, вместо да им благодарим, ние ставаме да учиме градинарите, как да продават лук.

31 Март 2010 12:16
Kotka , само в Германия има 100 000 работодатели турци, а колко българи има такива?

31 Март 2010 12:22
Музер, именно за това(заради кюрдите) и аз не искам да приемат Турция в ЕС.

31 Март 2010 12:28
http://en.wikipedia.org/wiki/Alman_Lisesi
Това не е езикова а си е Немска гимназия от преди 145 години.
това е неинтегрираното турско мнозинство в Германия
http://en.wikipedia.org/wiki/Turks_in_Ger many
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Turk ish_Germans
Лидерът на зелените е турчинът Джем Йоздемир. Още десетина депутата в парламента от турски произход. Също така и евродепутата.
Дайте линк на интегрираните и преуспелите българи в Германия.
31 Март 2010 13:05
Конур,
Хем си прав, хем не си.
Уважавам демокрацията в Турция, но смятам, че там е необходим тънък баланс между демокрация и твърда ръка. Друго не е възможно в страна, граничеща с взривоопасния Близък Изток. Въвеждането на демокрация от западноевропейски тип ще съсипе държавата. И затова не би трябвало Турция да влиза в ЕС - ще си има много ядове и много вреди от тъпотията на европейските бюрократи. Вероятно ще трябва да се изградят много специфични отношения между Турция и ЕС.
Но се боя, че в момента балансът, за който говоря, е нарушен. Ердоган определено не е добър за Турция.
31 Март 2010 13:07
И кюрдите като не могат да се интегрират от какъв бяс тогава Европа трябва да ви приеме вас - толерантните турци, заедно с 30 милиона неподдаващисе на интеграция кюрди?

*** "циганите като не могат да се интегрират, от какъв бяс тогава Европа трябва да ви приеме вас - толерантните българи, заедно с 2 милиона неподдаващи се на интеграция цигани?"
Ски, адвокатствам на Конур, защото ме дразни дебелоочието и комплекса за малоценност на българина. Ако ще да има два цървула, а съседът му - само един - пак ще му се присмее и ще го гледа от високо.

Редактирано от - sybil на 31/3/2010 г/ 16:43:41

31 Март 2010 13:21
Сократ-май, да и аз така мисля, но времето ще покаже, дали Ердоган е добър за Турция, или не, трябва да чакаме.

31 Март 2010 13:25
Дали работодателите са 100.000 или 200.000 в Германия - тия неща никой не им обръща внимание. Имат законно основние да отварят фирми хората - отварят. Получават номер от финансовата служба и са предприятие. От там нататък са данъкоплатци, работодатели. Дали ще продават компютри или дьонер - няма значение. Тия неща имат значение само при най-възвишените нации, тия дето пяха даживей, живей труда. Само при тях трудът се дели на работа в институт и продажба на дьонер. Като че ли дьонерът в Германия го правят от лайна. Въпрос на мислене на селяка, дето се е добрал до институт. Впрочем най-хубавият дьонер е в Германия, не е в Турция.
За тия предприемачи и собственици на фирми никой не се интересува кой какво гражданство имат. Едно е ясно, че тия хора знаят немски, интегрирани са. И никой не е тръгнал да ги асимилира. Но за сведение и за пояснение на казаното вече от тов. С-96 - в Германия има САМО турци с турски паспорти и германци с турско потекло, както има германци с руско, с полско или с африканско такова. Други "турци", нещо като свободни радикали - няма. В политическите партии има доста турци вече. Особено в зелените и при комунистите.
В интерес на истината познавам и кюрди. Моите познати са две фирми - едната в Берлин, другата в Билефелд. Берлинската шефка е една от жените с най-хубави крака, които аз съм виждал. И си ходи с хубави полички и хубави калеври - да си ги показва. И никакви шамии и не знам какво. Това кой го измисли! Те само ще му се изсмеят ако чуят такова нещо да се разправя за тях.
А пък на училище със забрадки идват и турски момиченца, не са само кюрдски. Че и германски. Има някакви германки, дето ходят със забрадки и имат по 5-6 деца, пък мъж не се види нещо около тях. Такваз една имах на моята улица. Всякакви има. Свят широк.
31 Март 2010 13:38
Dear Dinain, аз пък не мога да разбера защо те дразни дебелоочието и комплексарщината на българите, но никога не те дразни дебелоочието и комплексарщината на нашите сънародници с турско самосъзнание...Примери няма да давам, защото знам, че не ти е необходимо. Обясни ми, ако може, този парадокс, или аномалия, ако обичаш...
Апропо, добре дошъл отново сред нас.

Редактирано от - Benedicta на 31/3/2010 г/ 13:40:44

31 Март 2010 13:56
АТАКА: Само българи от ЕС да гласуват на изборите у нас- Натиснете тук
31 Март 2010 14:06
Timurlenk , има българи от България преуспели автокрадци, проститутки, българи с дипломи работят в черните работи на ЕС и Турция, Русите, арменците от Армения също слугуват в Турция, ето това е резултата от комунизма в тези страни.

31 Март 2010 14:08
***хубаво си решил да му адвокатстваш на конур, ама къдя ти е адвокатстването бе, равви? Освен една тирада от дъното на ранимата ти душица: "защото ме дразни дебелоочието и комплекса за малоценност на българина. Ако ще да има два цървула, а съседът му - само един - пак ще му се присмее и ще го гледа от високо.", други аргументи не се видяха. Тя тая фатка с прочувствените тиради върви пред чувствителните дами. Та какви са ти аргументите против твърдението ми? Някакъв ясен сигнал от някоя Европейска институция или дори НПО, която да заявява: Елате бракя турци, барабар с планинските турци, окупираният Кипър, непризнатият геноцид над арменците и бленуванията за нова Отоманска империя". Сега ако те дразни че изказвам на глас това , което повечето държавници от ЕС намекват усилено на турците от близо 4-5 години насам - твой проблем. Обясняването на Realpolitik-а с научно-популярна лексика си е масово използван стилистичен похват във форума, включително от тебе. Ако и това те дразни - вземи курс към мир, любов и политкоректност и във всеки пост призовавай за "Топлина в човешките отношения". В този ред на мисли - от тебе се очаква обстойно извинение към част от форумците по въпроса за "посраните рашкофили" в съседната статия.
По въпроса за комплекса за малоценност - доста често напоследък го споменаваш. Нали си знаеш че който вика най-силно "педераст" по адрес на други, обикновено сам си гресира ауспуха, така че прави си изводите.
* - винаги съм се старал да не си правя гаргара с никовете на форумците, но щом ми викаш тов. Боклук (в превод от руски) не виждам що да не ти викна диня на турски. ***

Редактирано от - sybil на 31/3/2010 г/ 17:14:26

31 Март 2010 14:19
Тия неща имат значение само при най-възвишените нации, тия дето пяха даживей, живей труда. Само при тях трудът се дели на работа в институт и продажба на дьонер. Като че ли дьонерът в Германия го правят от лайна. Въпрос на мислене на селяка, дето се е добрал до институт.

много добре Кольо
31 Март 2010 14:26
тов. С-96

Ех, приятно е човек да срещне познавач на творчеството на братята Федерле. Разбира се имате предвид късият, "чекистки" К-96 "Боло-Маузер", с 98 мм цев, въпреки че аз съм фен на любимият на ВафенСС гренадирите M712 «Schnellfeuer» с 20 патрона и кобур-приклад.
31 Март 2010 14:33
Dear Dinain, аз пък не мога да разбера защо те дразни дебелоочието и комплексарщината на българите, но никога не те дразни дебелоочието и комплексарщината на нашите сънародници с турско самосъзнание...

Beni-love,
благодаря за топлите думи и добре заварила.
Отговорът е лесен: защото съм българин, а не турчин, и техните недостатъци са си техен проблем.
...
Маузер, аз гаргара с никовете си правя редовно, това не би трябвало да засяга никого, освен някой, вземащ виртуалното си амплоа прекалено на сериозно.
Освен една тирада ... други аргументи не се видяха.

Разбира се, защото дискусията "Турция в ЕС" никога не е и стигала до нивото на реални аргументи. Така би приключила много бързо. Мерси, наслушал съм се на аргументи от рода на "турците са бедни, ще вземат работните места и т.н.". Такива сериозни не може да има - вливането на евтина работна ръка никога не е било лошо за която и да е икономика. Други са по-откровени и си казват от сърце: "Абе не ща Туркието в ЕС, оти мноо ги мразим резаните". И това е в дъното на нещата, тов. Маузер, чисто и просто една омраза, страх и насадени исторически комплекси. Аз, от своя страна, единствено извъртам подмятанията срещу Турция, така че, байганьовецът да се види в огледалото и да разбере, че всичко казано важи с пълна сила и за него самия. То не е по-богат, по-работлив, по-умен, чистоплътен или лицеприятен от съседа си отвъд Босфора. Единствената разлика е, че той успя да се намърда на топло в ЕС, и сега се присмива на съседа си, който още не е.
31 Март 2010 15:04
То не е по-богат, по-работлив, по-умен, чистоплътен или лицеприятен от съседа си отвъд Босфора.

Е въпрос на вкус. Моите наблюдения показват друго, но не смятам мнението си за меродавно.
По въпроса за аргументите какво е твоето мнение по следните:
Не на на Турция в ЕС, понеже честните, умни и работливи турци заслужаващи членство в ЕС мъкнат на гърба си близо 20 милиона мързеливи, нагли, крадливи и агресивни полухора, считащи че религията им е достатъчен аргумент за да живеят на гърба на останалите.
Не на Турция в ЕС понеже гореспоменатата сган ще представлява около 10 процента от електората в ЕС и понеже тази сган е лесно манипулируема, особено от фундаменталистки отрепки;
Не на Турция в ЕС защото управляващата им партия в момента изразява интересите на тази сган и тласка Турция към блатото на брадите, фереджетата и Шариата;
Не на Турция в ЕС, понеже самият ЕС няма капацитет да интегрира толкова много хора с различна култура.
Това достатъчно ли е?
31 Март 2010 15:12
Не, не е.
1. 20 млн. "полухора" се офсетват от 52 млн. "други" хора (населението на Турция е 72 млн.).
2. Много друга сган е лесно манипулируема, из цяла Европа. Въобще тълпата е такава.
3. Управляващата партия може да се смени след 4 години, ако изкара цял мандат даже, може и по-малко. Членството в ЕС е нещо доста по дългосрочно.
4. За капацитетът съм съгласен, но затова могат да се измислят предостатъчно клаузи, "поетапно влизане в ЕС" и т.н.
31 Март 2010 15:16
Плюсът е един и огромен - маса млада и евтина работна ръка, която да бърше задниците на престарелите европейци.
Да погледнем реалностите в очите - Европа застарява и умира. Ако не се влее свежа кръв отнякъде, до 50-100 години ще бъде прегазена от по-енергични съседи. А кръвопреливането не може да мине без кръвосмешателство. Европа ще става все по-мургава, въпросът е дали постепенно, или изведнъж, насилствено, когато се достигне точката на пречупване.
31 Март 2010 15:24
Ако не се влее свежа кръв отнякъде, до 50-100 години ще бъде прегазена от по-енергични съседи. А кръвопреливането не може да мине без кръвосмешателство. Европа ще става все по-мургава, въпросът е дали постепенно, или изведнъж, насилствено, когато се достигне точката на пречупване.




Тез приказки на ангро сме ги слушали и слушали.
Интересно че идват все от мастити юдейски анализатори в САЩ.


А обратния пример е пред очите ни. Евреите не са си разводнявали кръвта с хилядолетия, и на пак ги има и пак се размножават и не са дегенерати с две глави и по седем пръста.
31 Март 2010 15:28
Турция не изпълнява условията за членство в ЕС. Когато ги изпълни, тогава да се сърди, ако не я приемат.
31 Март 2010 15:56
А обратния пример е пред очите ни. Евреите не са си разводнявали кръвта с хилядолетия, и на пак ги има и пак се размножават и не са дегенерати с две глави и по седем пръста.

Разводнявали са и още как. В Израел има стотици хиляди емигранти от бившия СССР, които са от смесени бракове. Освен това винаги са раждали сравнително много деца. Никога не са били с отрицателен естествен прираст, като днешна Европа.
31 Март 2010 16:16
Единствената разлика е, че той успя да се намърда на топло в ЕС, и сега се присмива на съседа си, който още не е.


Това са глупости. За какво да им се присмиваме, те трябва да ни се присмиват.
Това, че БГ е в ЕС не означава, че автоматично българите са с право на работа там. Напротив. На топло са турците в ЕС.
Турция не е в ЕС, но Германия пусна реално турците в Европа. Затова и в момента по официални данни в Германия има 3 500 000 турци, а работещите българи там са не повече от 40 хиляди.
Германия направи грешка и съответно турците се възползваха.
31 Март 2010 16:40
Tovarish Mauzer да те питам , случайно да говориш езика на хан Тервел ?Питам !-Защо така стана, че езикът на един древен и горд народ днес не се говори именно в държавата която се нарича България и никой в България не е мръднал пръста си да изучи езика на древните българи.Иначе всички имате машаллах големи турколози, кюрдолози и незнам още какви лози сте.
31 Март 2010 16:47
Ами твойте сънародници с какви букви пишат (грамотните сред тях)? Сигурно с техни си.
31 Март 2010 16:53
Ученичката Светослава Василева разговаря с Меркел, и пак кажете че няма българи в Турция..

31 Март 2010 16:55
А кръвопреливането не може да мине без кръвосмешателство. Европа ще става все по-мургава, въпросът е дали постепенно, или изведнъж, насилствено, когато се достигне точката на пречупване.


Реджеп Тайип Ердоган: "Живеем в епоха на смесване на Изтока и Запада"
Да, това е мечтата на Ердоган, само те(турците) да дойдат в Европа(европейските страни), но европейците да не отиват там в Турция.
Фактически така нареченото смесване на Изтока и Запада ще бъде осъществено в Европа. А ислямският свят нито ще се европеизира, нито ще се демократизира, нито ще се християнизира. Това ще е нова форма на колонизация! Но смесване(на Изтока и Запада), на християнство и ислям или други религии, това няма да бъде допуснато в Турция.

Редактирано от - потребител,07 на 31/3/2010 г/ 20:44:32

31 Март 2010 16:57
valeriak66

31 Март 2010 17:04
Ако смесването на изтока и запада помогне за демократизирането на изтока да, но ако стане обратното, не!

31 Март 2010 17:16
Турция на Ердоган
Натиснете тук
31 Март 2010 17:27
потребител07, българите не искат ли да се запази българското, където и да идат , защо турците да не искат, защо да си забравят езика, като българите едно време?

31 Март 2010 17:40

konur: "българите не искат ли да се запази българското, където и да идат , защо турците да не искат, защо да си забравят езика, като българите едно време?"

Българите, където и да идат не създават държава в държавата.
А защо турците са си напуснали родината? Като искат толкова езика си и турското да са си стояли в Турция, а не да създават проблеми на други държави или да създават държава в държавата под претекст- език, вяра, традиции.

Германия осъди турци за заговор за терористични нападения
Натиснете тук
31 Март 2010 17:41
Германия направи грешка и съответно турците се възползваха.
а работещите българи там са не повече от 40 хиляди.
http://paper.standartnews.com/bg/article. php?article=295511
31 Март 2010 18:06
Да бе, да! Няма страна, която да няма престъпници. Но не са българите тези, които ходят да правят джихад и да правят шериат и ДПС-та в Европа.
31 Март 2010 18:07
Некои съображения по повдигнатите от анадолските другари въпроси :
1. Турците така са се интегрирале в Дойчланд, че не моеш ги различи от шведите. Кадъните веке маат шалвари само на една крачка зад мустакатия каскетлия - демек еманципация.
2. От приложените данни е видно, че Турция е "демокрация" само 87 години. България - 152. Към хесапа требе да прибавим и 45 години Социалистическа демокрация, щото турците тогава имаха повече права, отколкото при Баязид Светкавицата. Секо будно турче, което можеше да брои до двайсе - отиваше да следва за студент. (Конура явно не спада към тех, щото он требе си свали обувките, за да преброи до двайсе.)
3. Българе в Туркия има, ама они си немат Движение за права и свободи. Кюрдите - гиби.
4. Езикови училища в Туркия съществуват, но они имат странни френкгяурски имена като "Роберт колеж Цариград" и там се изучават предимно представители на други народности (За справка, виж снимката, където Меркел си шпреха с нашенка, а не с неква забрадена Гюлчетай).
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД