:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Холивудски звезди снимат в Сатирата

Снимка: Атанас Кънчев
Какъв обрат може да вземе животът на човек, спечелил от тв игра, зрителят разбира от премиерния спектакъл на Сатирата "Тайният живот на мисис Уайлд" под режисурата на Боил Банов.
У зрителите още не е избледнял споменът за превъплъщението на Рене Зелуегър в сестра Бети от едноименния филм на Нийл Лабут и ето че в полезрението им попада нейната двойничка - мисис Уайлд. Досущ като филмовата героиня и тя води живот като на кино. Толкова е обсебена от холивудските звезди и телевизионни игри, че забравя за отговорностите и задълженията си в реалния свят. Повече страда за канарчето си, измъчвано едновременно от артрит и глисти, отколкото за съпруга си диабетик. И ако Зелуегър получи навремето "Златен глобус" за ролята си на сестра Бети, в кожата на посестримата й сега гледаме нашата Нона Йотова. Става дума за премиерния спектакъл на Сатиричния театър "Тайният живот на мисис Уайлд" от Пол Зиндел.

И при разчитането на сюжета от режисьра Боил Банов, и при сценографията (Вечеслав Парапанов) водещ е "двуизмерният" принцип. Зрителят съпровожда Милдред Уайлд както в истинския й живот, където всичко се руши и загива, така и в сънищата й. Постоянната гледка се състои от легло, маса с телевизорче и закачалки с дрехи, тоест почти всичко, което съставлява имуществото на Милдред и Рой. Но завърти ли се сцената, пред публиката се завихрят чудновати образи, населяващи сънищата на главната героиня: Зоро, но малогабаритен и с достопочтено шкембе (в запомнящото се изпълнение на Диян Мачев); пак той се появява в ролята на танцуваща балерина; млад есесовец с карамфил в ръка; мексиканци, търгуващи с тикви и низан пипер. Комични, дори повече, са хората от плът и кръв, с които мисис Уайлд споделя истинския живот: плешивият й съпруг (Стефан Щерев), нагъващ по цял ден сладкиши; похотливата, възстара, запусната хазяйка (Мария Статулова); месарят, изпедепцал се в кюфтетата с форма на сърца; пияната монахиня. Неузнаваема е Александра Василева в ролята на зълвата, която краде мръвки от кухнята на лудницата, където работи, и ги крие в сутиена си. Сами по себе си тези образи говорят за естеството на хумора, който спектакълът предлага и който си има вярната публика. "Тайният живот на мисис Уайлд" е в същността си актьорско представление, така че най-много Боил Банов е сполучил в разпределението на ролите. Иначе историята за тв игрите като една голяма манипулация май доста се "поизноси", за да предложи нещо ново.
737
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД