:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НА ТОПЛО

Интернавтите даянят вече месец в Интернет-затвора

снимка: мреж@та
Днес се навършват 30 дни, откак българите Ани и Марин са затворени в един апартамент и единствената им връзка със света е Интернет. Двамата участват в експеримент, организиран от предаването "Мреж@та" и наречен "Интернавти". Целта е да прекарат 100 дни, живеейки, работейки и контактувайки с външния свят само чрез екрана на компютрите си. Анета Асенова и Марин Кильовски бяха избрани сред около 180 мераклии.

Миналата седмица те участваха задочно на най-голямото изложение за информационни технологии в света - панаира CeBIT в Хановер, Германия. Чрез уебкамера те помахаха на посетителите на изложението. "Държахме табелата, махахме на невидимите зрители в Германия, усмихвахме се и се пулихме в камерата", обяснява Марин липсата на обратна връзка. "Не съм предполагал, че някой ден ще участвам на CeBIT, и то като експонат." За беда Марин тъкмо си изпрал работните дрехи с логото на експеримента и се представил пред публиката на изложението "цивилен".

Двамата интернавти все още са добре, макар че не им липсват битови проблеми, предизвикани от месеца Интернет-отшелничество. Голяма част от картофите, с които се бяха заредили, са изгнили. Облегалката на стола на Марин се счупила, тъй като интернавтът прекарва на този стол понякога над 14 часа дневно. Ани пък се оплаква от недоброжелателното отношение към нея във форума на dir.bg, посветен на интернавтския експеримент.
2
616
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Март 2002 18:13
Здрасти,много ви завиждам по толкова време работите.Ако всичко мине добре ще искам среща с участниците.УСПЕХ....!!!!



20 Март 2002 20:11
Това със 180-те кандидати е малко по преувеличено. Особенно пък от женска страна Анета е била единствената кандидатка която се е навила и по нея са избирали Марин. И какво отношение иска в форумите, като тя нищо не прави маи освен да готви там
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД