:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Екзотика, кукли и танци на Панаира в Младежкия

Министърът на образованието е в услуга на фестивала с познанията си на египтолог
Софийската публика за пръв път ще види "Железният светилник" на ДТ "Стефан Киров"- Сливен.
Тъкмо гастролите - актьорски и режисьорски - са тези, които сменят кръвта в един театър, смята Владимир Люцканов, директор на Младежки театър. Потвърждение на думите му е както основният афиш на "Николай Бинев" за предстоящия сезон, така и обявената вече програма на задаващия се "Панаир на младите". Фестивалът ще се проведе за четвърти път в периода от 4 до 10 октомври.

"Откриваме с премиерата на "Фрида" от Саня Домазет на режисьора Веселин Димов. Всяка вечер на камерната ни сцена ще се играят по едно или две представления, а след това в Клуба на актьора ще свирят ъндърграунд групи и музиканти. Говоря за харесваните много от младежите Silver Beat Collective, които свирят етно джаз, за Ambient Anarchist, правeщи и музика за театър, а в деня на закриването ще забие рок бандата "Йерихон", съобщи за вестника селекционерът на фестивала Кремена Димитрова.

Програмата, която всяка година се обогатява с нови инициативи, сега за пръв път включва и куклени представления. Актьорът Димитър Иванов ще представи авторския си моноспектакъл "Разкази от бъчвата" (Ателие 313). Постановката под режисурата на Димитър Стефанов търси отговор на въпроса дали след като е достигнал дъното, човек може да намери надежда в тинята долу и да съумее да се оттласне.

На фестивала студентите от НАТФИЗ ще се изявят с три постановки. В комедията "Заминавам" от Алексей Слаповский (реж. Петър Пейков) зрителите ще видят Бойко Кръстанов (Дани от тв сериала "Стъклен дом"), Гергана Плетньова (възлюбената на Хемингуей във филма на Светослав Овчаров "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа"), Албена Георгиева и пр. Другите две пиеси са "Слугините" (реж. Петър Денчев) и "Любовникът" от Харолд Пинтър (реж. Мария Атанасова).

Сред по-любопитните заглавия са още "Квазирашомон" (реж. Валерий Пърликов, ТК "Любен Гройс"), "Първа любов" от Самюъл Бекет (реж. Нина Боянова) и "Египетска приказка за сърцето" (реж. Елена Панайотова, Театър на голия охлюв - НБУ). Последната разказва трогателна митологична история, открита върху древен египетски папирус. Преводът му е дело на египтолога и министър на образованието Сергей Игнатов.

Гостите на фестивала са поканени и на гастрол на Сливенския театър: "Железният светилник" по Димитър Талев. Всъщност това ще бъде софийската премиера на спектакъла на Стайко Мурджев, която ще се състои на голямата сцена на Младежкия.

В рамките на Панаира публиката ще се наслади и на три авторски танцови спектакъла, дело на млади хореографи: "Лош навик", "Предпочитам да съм принцеса" и "Тъчдаун".
Снимка: архив
Сцена от "Египетска приказка за сърцето" на режисьорката Елена Панайотова.
1130
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД