:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румъния смени 6-има министри заради продължаващата криза

Снимка: в. "Романия либера"
Румънският премиер Емил Бок предприе големи рокади в своя кабинет заради падащия му рейтинг.
Румънският премиер Емил Бок смени шестима министри, включително на икономиката и финансите, а президентът Траян Бъсеску вече подписа съответните укази, съобщиха местните медии. Според наблюдателите рокадата е извършена заради продължаващата икономическа криза. За министър на икономиката е назначен сенаторът Йон Аритон на мястото на Адриан Видяну, а на финансите Георге Яломицяну на мястото на Себастиан Владеску. Валериу Табара сменя като министър на земеделието Михаил Думитру, Йоан-Нелу Ботиш сменя Михай Сейтан като министър на труда и социалната политика. Министерството на комуникациите се поема от Валериан Време вместо Габриел Санду, а на транспорта от Анка Боаджиу вместо Раду Берчану. "Сигурен съм, че новите министри ще помогнат на Румъния да се върне към икономическия растеж през 2011 година", подчерта премиерът.

Наблюдателите предупреждават, че уволнението на Себастиан Владеску като финансов министър може да усложни преговорите с МВФ и ЕС. Михай Сейтан пък бе създател на пенсионната реформа, изисквана от МВФ. Популярността на кабинета започна да спада след приемането на драстичен план за икономии през юни. Той включваше намаляване на заплатите в държавния сектор с 25% и увеличаване на ДДС от 19 на 24%.
3
1125
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
03 Септември 2010 19:59
И още 6 министри да смени- все същата. Румъния влиза все по-дълбоко под водата и тези келемета, които се изживяваха на ново поколение "бизнесмени" на база кредити на килограм, съвсем скоро време ще сложат бомбетата и подкарат колелата.
Само стария им кредит към фонда е 17 млрд. дол. Всяко чудо за три дена....Дори и при наличие на газ и нефт.
03 Септември 2010 21:15
Ами да, сега и да искате не можете да върнете стария човек с калпака. Да ви стегне отново, да въздаде всекиму неговото и да излезете на чисто.
03 Септември 2010 21:27
Румънците да си ги менкат - нашите са безгрешни!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД