:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ заплашиха Австрия с визов режим

САЩ заплашиха Австрия, че ще въведат визов режим за гражданите й, писа в. "Ди пресе". Причината е отказът на Виена да предостави на американските служби за сигурност достъп до базата данни на австрийската полиция. Искането на американските власти е част от програмата, която правителството на Джордж Буш въведе след атентатите от 11 септември 2001 г. Страните - партньори на Америка по тази програма, трябва да осигурят достъп до ДНК база данни, данни за отпечатъци на пръсти и идентичността на заподозрени, както и на осъждани престъпници. Няколко европейски държави вече реагираха доста остро на искането на САЩ. В Германия Бундесратът и провинция Хамбург блокираха преговорите по програмата. Франция пък препоръча на страните - членки на ЕС, "да не избързват в никакъв случай с исканията на САЩ".

Според писмо, с което разполага в. "Ди пресе", Австрия била подложена на голям натиск от страна на САЩ. От дълго време Виена и Вашингтон спорят за различните стандарти за защита на данните, които, поне от австрийска гледна точка, в Австрия са по-високи. "Крайният срок за Австрия да се съгласи да предава информация е 31 декември т.г.", се казва в писмото, с което "Ди пресе" разполага.
28
1969
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
28
 Видими 
29 Септември 2010 20:17
Единственият разумен отговор е - визи за американците, желаещи да посетят ЕС. Издаване на визите - след подробно проучване и разкатаване на фамилията.
29 Септември 2010 20:27
...И 100 евро такса, независимо от резултата на вивисекцията!
29 Септември 2010 20:41
Всъщност защо гражданите на сащ идват тук без визи. Те вече не са богати, че да оставят пари у нас. По-добре е за Русия да има безвизов режим, а за сащ - с визи.
29 Септември 2010 20:55
Горките австрийци, нема да имат шанс да видят уникалните реднешки културни забележителности
29 Септември 2010 21:12
Стига, пичове, че откъде капите ди тути амбасадорски капи ще наберат деньги за "демократизираното" с наложен платеж общество - я у лево и....да си плащате, че иначе - бомбардмент, както винаги!!
29 Септември 2010 21:41
То от време оно, янките все с тоягата напред действат
Дай божетози път да не мине номеpa им !
29 Септември 2010 23:20
Върхушката на САЩ от година на година става все по-нагла и по-нагла. Вече губи всякаква мярка и норми за нещата. Растяща безочливост, наглост, арогантност. С такива откачалки света не го чака нищо хубаво. Толкова ли са тъпи, в т.ч. и стотиците им анализатори, че да не могат да проумеят последиците от нарастващото недоволство и омраза на целия свят срещу им.
30 Септември 2010 02:25
Биг Брадъра гледа да не изпусне нещо.
30 Септември 2010 04:22
Почти всички терористи идват от Европа а не от Корея.Милицията знаеше и кътните зъби на хората и затова нямаше много престъпления.Така че повече сигурност кой идва и при кого идва.
30 Септември 2010 08:49
Дърто,
що се към САЩ-ско са тръгнали те шахадисти-терористи бре
30 Септември 2010 09:15
Виена да предостави на американските служби за сигурност достъп до базата данни на австрийската полиция.

Реднистанците явно не са наясно с понятия като "суверенитет" и "национална сигурност", когато те касаят различни от тяхната държави.
Изпотрябвало им е на австрийците да ходят да им гледат небостъргачите. Там, чувал съм стандарта на живот бил значително по - висок от тук та надали са им примряли за студентските бригади.
30 Септември 2010 09:29
До Anardil

Т.н. реднеци са чували и със сигурност ще разберат всичко което ги интересува по всеки един въпрос, можете да бъдете абсолютно сигурен. САЩ е съвременния РИМ в зората на силата си - абсолютен господар на света и няма сила която да може да им се противопостави в момента, особенно по дребни неща които те смятат за важни за тяхната национална сигурност.
Дърпането на австрия, франция и германия е дребно заяждане за вътрешнополитическа употреба. Ще протакат но накрая ще кандърдисат, дори ще платят масрафа какво винаги е ставало.
Но не мога да разбра какво точно бърка споделяне на данни със САЩ нашата българска форумна общност че повечето коментари са негативни. Убеден съм във форума няма нито един терорист и най-голямото престъпление на пишещите тук е неплатена глоба за паркиране. Тогава защо се притеснявате от споделяне на полицейски досиета ?.
30 Септември 2010 09:53
Защо сме против ли? Ами защото знаем какво е казал Бенжамин Фраклин "People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both."
30 Септември 2010 10:05
Хубаво го е казал Франклин, но какво общо има със случая? Австрийската полиция вече е събрала въпросните данни, т. е. хората вече са загубили свободата си (ако това може да се приеме за загуба на свобода). САЩ искат достъп до вече събрани данни, така че кой още ще загуби свободата си?
30 Септември 2010 10:27
Т.н. реднеци са чували и със сигурност ще разберат всичко което ги интересува по всеки един въпрос, можете да бъдете абсолютно сигурен. САЩ е съвременния РИМ в зората на силата си - абсолютен господар на света и няма сила която да може да им се противопостави в момента

Ъхъ. И аз така мислех. Те и на 11.09. всичко знаеха и разбираха...от репортажите на CNN
Иначе господарите на света за седем години и потрошени трилиони долари в Ирак не постигнаха друго, освен да оставят след себе си марионетно правителство дето я изкара година - две, я не.
А в Афганистан, разбрахме успехите били още по - големи
30 Септември 2010 10:31
Малка и достойна страна е Австрия.Представям си нашите мекотели как са предоставили всичко каквото им е поискано и тайните ни служби са станали филиали на ФБР и ЦРУ та затова ще има безвизов режим на куково лято и всяка година ще увеливат таксите за визи Само преди две години една позната ходи за виза - таксата е била 105 долра сега ми казаха че е станала 140 и явно всяка година се увеличава.
Нашите подмазвачи плашат, че ще дават не знам кой си на ФБР ако не слуша. Ми за какво плащаш стотици милиони на нашите служби бе. И защо американците не плащат същата сума за виза, каквато ние им плащаме? Ние боклуци ли сме, второ качество ли сме, изтривалки ли сме...Какво точно ни направихте с това блюдолизничене което надмина блюдолизниченето пред руския ботуш.
30 Септември 2010 10:36
До Anardil

И какво точно стана на 11.09 ?. Група пещерняци с чалми пробваха да покажат че и те съществуват. Нещо като муха която ухапа хипопотама на мекото между двата пръста на задния десен крак. И хипопотама изпътупка някакви мушици но не е напълно сигурен че е уцелил конкретно виновните но и не му пука особенно.
Въпроса е с какво това повлия на живота на американците, на благосъстоянието на обществото им, на тълпите имигранти които искат да живеят в обетована земя ?. И отговора е с нищо !!!
30 Септември 2010 10:40
познахте - ние сме малка и бедна страна чиято роля е да слушка големите и много да не се обажда, дори да се правят от любезност че ни питат.
Сами сме си виновни че сме се докарали до това положение и единиствено ние сами можем да се измъкнем. Като почнем да бачкаме здраво, да си оправим икономиката и проблемите, като станем съвременна европейска държава. И тогава америка няма да се притеснява от тълпите български цигани и ще махне визите
30 Септември 2010 10:43
Австрия както и всяка друга европейска държава, за момента поне официално не е станала американска колоня, за да се проявява към нея подобно нагло отношение. Редното е когато САЩ иска нещо от другите да им предостави същото от своя страна, ако трябва да се търсят нормални ваимно изгодни и равноправни междудържавни отношения. Свидетели сме обаче само на една мутренска наглост и безочие, подкрепена и намираща корените си в реда наложен след ВСВ и по точно приемането на долара като основно разплащателно средство, съчетано с покупката на корумпирани европейски а и не само властимащи. Другата интересна новина от вчера, в същата насока е приемането на мерки от конгреса срещу Китай, заради това, че курсът на юана спрямо долара в момента е неизгоден за САЩ, а засега чрез натиск не са успели да убедят китайците да го променят в собствена вреда. Невиждана англосаксонска наглост - виждаме има и българи сред форумците които я приветстват и подкрепят.

Конгресс США проголосовал за меры против юаня
30 Септември 2010 10:47
И какво точно стана на 11.09 ?. Група пещерняци с чалми пробваха да покажат че и те съществуват. Нещо като муха която ухапа хипопотама на мекото между двата пръста на задния десен крак

Това може да го обясниш на роднините на загиналите.
Иначе май се получава малко обидно за велика суперсила група пещерняци да затрият няколко хиляди от гражданите и, без съвременният Рим дори да се усети какво му гласят точно под носа.
Айде сега опиши американските успехи в Ирак и Афганистан, като не пропуснеш да добавиш колко струваха на средния данъкоплатец две марионетни правителства дето часове след като последния войник си тръгне ще увиснат като Наджибула.
30 Септември 2010 10:48
m17,
Ако мнозинството от хората в България бяха на товоя акъл(еничари на някоя империя), отдавна да са я затрили досега. Слава Богу засега още не сте успели, но за съжаление трябва да се отбележи, че последните 20 години отбелязвате крупни успехи в разрушителното си дело.
30 Септември 2010 11:07
Проблемът е, че браточките мноо едностранно я приемат "сигурността" и обмена на данни.
Идеята реднешка е ако мое, всяка двупръсточела шерифска фуражка да рови безконтролно в европейски данни. Стане ли дума за обратна връзка, шеъринг или не дай си боже, пряко съдействие - просто забрави.
Колко пъти ми се е налагало да искам съдействие от хамериканци ситуацията е била "ама дай курт ордър" ама "прууф", ама "Ай ем нот ет либърти то дисклоуз", "персонал дейта протекшън" и целия останал булшит от бюрократичния арсенал.
Най фрапантния случай който се сблъсках беше с олигофрените от "спринт телеком" разгони ми се фамилията (десет дни) докато получим елементарно съдействие. В това отношение и руснаците са по добре. Това на фирмено ниво - опре ли се официалния "уайт колар крайм" е такава пълна порнография, че просто е безмислено да се разправя човек.
Те така те. В кратце - крайно време е някой да плесне братчедите по яркочервения врат, оти са се разпищолили на макс.
Мога само да добавя - Браво на австрийците
30 Септември 2010 11:42
Реднистан е треторазрядна държавица в сравнение с висококултурна Австрия.
Питайте Душко, ако не вервате.
30 Септември 2010 13:53
m17,

Римската империя е била във възход когато е била под властта на парламента или императора. Западането започва в момента когато преториянците и търговците започват да диктуват кой е императора и как да работи. В реднистан още в първите десетилетия на миналия век започва да се оформя властта на търговците ( изразена в сегашния федерален резерв), а последния император който е действал по собствена воля бе Кенеди.
30 Септември 2010 14:51
Дейли телеграф”: Британци се обучават в пакистански терористични лагери 30 септември 2010 | 03:10 | Агенция "Фокус"- Натиснете тук
30 Септември 2010 16:10
Според мен, Щатите отдавна си имат такъв достъп на данни в цяла Европа, но не официално. Сега просто искат да го направят официално за да могат да ползват тези данни за легални юридически процедури.
30 Септември 2010 19:22
Австрия е Бяла, Богата и Хубава страна.

Тук с УДОВОЛСТВИЕ почиват и тежкареят Белите Хора и Блондинкитте от ГОЛЯМАТА северна страна наречена РУСИЯ

Тука е скъпо за нещестни бачкаторчета , кавбойсчета и друвги такива афро - сакси.
30 Септември 2010 19:40
Казал го е човекът (Бенджамин Франклин), толкова просто и вярно "People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both."
"Хората склонни да спазарят свободата си заради временна сигурност не заслужават нито едното нито другото а ще загубят и двете "(свободата и сигурността)
Какво велико прозрение !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД