:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 187
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испания продължи да спира полети на самолети

Въпреки възстановяването на полетите до Белгия, което стана миналата нощ, хаосът в авиотрафика в Европа продължи и вчера заради общонационалната стачка в Испания. За разлика от онзи ден обаче тя не засегна полети до и от България.

"Бритиш еъруейз" предупреди за значителни закъснения и отмяна на полети за Пиренеите. Британският национален превозвач отмени няколко сутрешни полета до Барселона, Мадрид и Малага.

Това е втората национална стачка в Европа, след като във вторник вечерта намесата на белгийските власти спря протеста на белгийските авиодиспечери, заради който полетите на "България Ер" и чартърите за Варна и Бургас бяха анулирани. Белгийските медии съобщиха, че протестът на авиодиспечерите е бил заради предстоящото преместване на центъра за управление на полетите от град Шарльороа в Брюксел.

В сряда "България Ер" по разписание нямаше полети до Испания. Единствено нискотарифната "Уиз Ер" не отмени полетите си от София до Барселона и Валенсия вчера. Представителят на "Уиз Ер" за България Кристиан Кръстев коментира, че не е имало проблеми единствено защото стачката не е засегнала летищата по испанското крайбрежие.

Според световните агенции стачката в Испания е успяла да изкара на протест 10 млн. души и е довела до сблъсъци на демонстранти с полицията в Мадрид, в които най-малко 20 души са пострадали. Стигнало се е до транспортен хаос, при който не само са отменени полети, а и хиляди жители на Мадрид са били принудени да ходят пеша на работа. Няма информация докога ще продължат стачните действия.
574
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД